Skocz do zawartości
IGNORED

triangle magellan cello 40th anniversary

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś słuchał tych kolumn i mógłby napisać o swoich odczuciach? 

Mam kilka pytań a mianowicie. 

1 . Jak takie kolumny mają się do MA Silver 300 7G ? lub do Definitiv technology Demand 17 ( o ile ktoś słuchał dłużej) ? 

Czy będzie to przeskok który nawet moją żonę wgniecie w fotel ? , czy powie wcześniej też było dobrze 🤔

Czy nie będę za duże do 22 m2 z miejscem odsłuchowym niecałe 3 metry 

Jak one się zgrają z Denonem ?

Mogę je nabyć za rozsądne pieniądze i kusi licho . 

Kolumny bardzo klasowe! Ale też wymagające. W 22 m spokojnie się zmieszczą, a Szanowna Małżonka będzie zachwycona, 3 metry aż za dużo. Denon nie bardzo... Ale po chwili zmienić wzmacniacz i będzie fajnie. Triangle są genialne ale dla świadomego użytkownika.

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

Denon nie za bardzo to tym mnie zmartwileś , wezmę na odsłuch i zobaczę. Teraz grają te Triangle z T+A PA 3000HV i  McIntosh MA12000 AC i jestem bardzo ciekaw jaka będzie różnica w porównaniu z moim Denonem. Na te dwa wzmacniacze nigdy sobie nie pozwolę no ale chociaż porównam 🙂

17 godzin temu, 77Mariusz77 napisał:

1 . Jak takie kolumny mają się do MA Silver 300 7G ? lub do Definitiv technology Demand 17 ( o ile ktoś słuchał dłużej) ? 

Czy będzie to przeskok który nawet moją żonę wgniecie w fotel ? , czy powie wcześniej też było dobrze 🤔

Czy nie będę za duże do 22 m2 z miejscem odsłuchowym niecałe 3 metry 

Jak one się zgrają z Denonem ?

Cello 40th nie będą za duże do tego pomieszczenia, nie stwarzają dużych problemów w dole pasma, ze względu do dobrze kontrolowany i bas, który też schodzi nisko o ile jest to w nagraniu. Pozytywnie na brzmienie wpływa zachowanie odległości 0,5 metra o tylnej ściany i rogów. 

Wysokiej tony bardzo rozdzielcze, potrafią obnażyć niedociągnięcia słabych nagrać, a dobrze zrealizowane zabrzmią jeszcze lepiej. Góra jest precyzyjna, ale nie okupiona żadną ostrością, kopułka magnezowa potrafi podać detal dokładnie i z wygrzmieniami w wyrafinowany sposób. Średnica neutralnie podana, wokale brzmią bardzo rzeczywiście.

Z jakim modelem Denona by to grało i jakie masz źródło?

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

22 godziny temu, EmilioE napisał:

Triangle są genialne ale dla świadomego użytkownika.

A co to jest świadomy użytkownik? Zawsze wydawało mi się, że brzmienie musi się po prostu podobać.

14 minut temu, luczim2439 napisał:

A co to jest świadomy użytkownik? Zawsze wydawało mi się, że brzmienie musi się po prostu podobać.

Taki, który swoje słyszał, wie jakie są ograniczenia danych konstrukcji, co można uzyskać, a co się w danym zestawieniu nie uda, zna brzmienie różnych producentów głośników, ma swoje preferencje wyrobione na podstawie doświadczeń z odsłuchów, a bywa, że ma ulubione gatunki muzyczne, które mogą być ciekawej podane w takiej, a nie innej technice. 

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

• 3 tygodnie później...
Napiszę kilka słów za tydzień o ewentualnych ograniczeniach czy niedomaganiach z mojego punktu widzenia.

Nie bierz nas na przetwarzanie
I wrzuć fotkę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W dniu 31.10.2024 o 00:01, Marcin Wielgus napisał:

Nie bierz nas na przetwarzanie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
I wrzuć fotkę

Wygląda to u mnie teraz tak. 

Co do kolumn to jestem bardzo zadowolony, grają przepięknie.  Dla mnie to jest ogromny przeskok w porównaniu z poprzednimi kolumnami.  Nigdy nie sądziłem, że będę posiadał kolumny z tej półki.  Życie tak sprawiło iż same przyszły w zasadzie 🙂

Góry nie jest za dużo, jest piękna, detaliczna. Słyszę więcej i wyraźniej wszystkie przeszkadzajki co bardzo lubię w muzyce . W niektórych znanych mi kawałkach okazuje się, że nie wszystko słyszałem co się tam dzieje 🙂 Średnica jest bajeczna a i ładnego, sprężystego dołu jest całkiem sporo ale tu akurat zawsze mam się czym wspomóc więc nie jest to aż tak dla mnie istotne  🙂

IMG20241101113012_Easy-Resize.com.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to gratulacje. To naprawdę jest już wysoka Polka w kolumnach . A jakie masz źródło ?
Cieszy oko i ucho.

Wbudowany DAC nigdy nie będzie dobry! Gramofon gej kiedyś wyjdzie z szafy. CD cdkowi nie równy... Co Kolega w ogóle pisze??? Przecież Jego odpowiedź nie zawiera żadnych informacji! "Gramofon w szafce, CD, wbudowany DAC..." No tak, odżywiam się pokarmem, żywnością pochodzenia roślinnego oraz zwierzęcego, nie wspominając o suplementach... 😫

Kolumny wspaniałe, przepiękne! Gratulacje!

Tylko widzisz , spędziłem cały dzień na wszelakim przepinaniu u faceta co od niego brałem kolumny . Skoro podpinałem pod klocki  za grube euro na zmianę z Denonem wykorzystając oczywiście również przetworniki na przemiennie ,  nie słyszałem różnicy to co tu cudować i zmieniać. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tą taflą TV za plecami to musiało być słabo. Niemniej jednak, wybór kolumn znakomity! Klasa i petarda!