Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo+ Spotify dla dziecka 5 lat. Z prostą obsługą.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Poszukuję odtwazacza Spotify zintegrowanego ze wzmacniaczem, dla chłopca 5 lat do jego pokoiku 10m2.

Priorytet to prosta obsługa.

Chciałbym żeby wystarczyło nacisnąć przycisk power oraz play lub jakiś przycisk skrótu żeby zaczęła grać playlista Spotify. Chodzi o to żeby mógł sobie sam włączyć muzykę kiedy tylko zechce.

Na ten moment słucha u taty i cały salon jest zajety:) 

Myślałem o kolumnach rozmiaru kef iq10 lub mniejszych, kolumny muszą być zabezpieczone przed wciśnięciem kopułek lub ich nie mieć , ewentualnie maskownice których się nie ściąga. 

Odtwarzacz mógłby mieć ekran dotykowy oraz dab +. 

Proszę o pomoc w doborze sprzętu oraz sugestie. Budżet około 3000 zł, sprzęt może być używany. 

Chyba najprościej to Wiim Amp. Na pilocie są 4 przyciski z presetami. Można przypisać do nich playlisty że Spotify. Jeżeli masz gdzieś w mieszkaniu głośnik z Alexa to można też obsługiwać głosowo.

11 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

20 lat na forum...
Nic nie czytałes przez ten czas?

Dziękuję za cenny wpis.

Nie nie czytałem.

Przez takich jak Ty.  

13 godzin temu, Tomek_waw napisał:

Chyba najprościej to Wiim Amp. Na pilocie są 4 przyciski z presetami. Można przypisać do nich playlisty że Spotify. Jeżeli masz gdzieś w mieszkaniu głośnik z Alexa to można też obsługiwać głosowo.

Pomysł jest ok 🙂

Znalazłem wersję wiim ultra ciekawe czy wtedy można by przypisać skróty zamiast na pilocie na wyświetlaczu. Może ktoś ma doświadczenie z wimm ultra? 

Możesz te presety wybrać z ekranu. Pytanie tylko czy z oddzielnym streamerem zmieścisz się w kosztach, czy rzeczywiście będzie to łatwiejsze i czy i tak obecnie dzieciaki nie mają zbyt dużo niebieskiego światła z ekranów. To jednak sporo dodatkowych bodźców.

spacer.png

Dla 5-cio latka to Alexa Dot 🙂

Może być tablet i BT speaker, ale hifi? Sory, ale jakoś tego nie widzę. A dzieciaki lubią się z Alexą.

Edytowane przez szymon1977

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

Mi w kuchni i łazience ładnie przygrywa Soundcore Motion +. Myślę, że dla dzieciaka, do 10 metrów spokojnie wystarczy. No chyba że musi mieć jak tata, wzmak i dwie kolumny, też zrozumiem. 

Lenovo, Adi-2 lps, UR Unico Gold Lion, Telefunken TL 710

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Dla 5-cio latka to Alexa Dot 🙂

Może być tablet i BT speaker, ale hifi? Sory, ale jakoś tego nie widzę. A dzieciaki lubią się z Alexą.

Tablet = bajki ,a tego właśnie chcę uniknąć 🙂

Ja mając 6 słuchałem polskiego punka.

Mało tego, sporo z tego co słuchałem, potrafiłem wybrzdąkać na gitarze. 

...no max 8, na pewno jeszcze przed 1 komunią 

Edytowane przez J4Z

Lenovo, Adi-2 lps, UR Unico Gold Lion, Telefunken TL 710

Słucha przeważnie Polskich piosenek np. Natalia Kukulska pierwsza płyta, puszek okruszek, co powie tata,...

Piosenek z bajek lub z przedszkola. 

Ostatnio chce żeby mu włączać piosenki z Enerylandi po ostatnim pobycie w parku rozrywki. 

Słucha też czasami Polskie Radio Dzieciom na dab+ w aucie.

A czasami wszystkiego co się włączy i każe przełączać do momentu aż mu się coś spodoba 🙂

W dniu 28.09.2024 o 11:58, kozlo.4 napisał:

Chodzi o to żeby mógł sobie sam włączyć muzykę kiedy tylko zechce.

Hmmm... jak to ugryźć? Myślałem o Alexa DOT: można (chyba) podłączyć zewnętrzne głośniki, da się (chyba) zintegrować ze Spotify, ale nie ma (chyba) j. polskiego, a cała obsługa (na pewno) to gadanie do Alexy. Funkcjonalnie rzecz jest nie do pobicia, a sama jakość dźwięku Alexy DOT spoko, bo choć adekwatna do wielkości głośniczka, to pozbawiona badziewności chińskiego g... z alliexpress.

W dniu 28.09.2024 o 12:58, kozlo.4 napisał:

Chciałbym żeby wystarczyło nacisnąć przycisk power oraz play lub jakiś przycisk skrótu żeby zaczęła grać playlista Spotify. Chodzi o to żeby mógł sobie sam włączyć muzykę kiedy tylko zechce.

Ja mam taki oto "system" do małego pokoju:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nic więcej nie potrzebujesz, nawet kabelek jest w komplecie. Możesz się zdziwić jak grają. 

Ewentualnie jest nieco mniejsza wersja:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Allmr napisał:

Nic więcej nie potrzebujesz, nawet kabelek jest w komplecie

Jak to nic więcej. A co wyśle do nich sygnał ? Bo jeżeli tablet lub telefon to już odpada, bo wtedy będą tylko bajki 🙂

Jak tam uważasz. 

Możesz wziąć nienajnowszy tablet, telefon, odinstalować wszystko i będzie robił tylko za pilota do spotify.

Edit:

Teraz doczytałem, że smyk ma 5 lat. 

Edytowane przez Allmr
dopisek
2 minuty temu, Allmr napisał:

Możesz wziąć nienajnowszy tablet, telefon, odinstalować wszystko i będzie robił tylko za pilota do spotify.

Nie doceniasz dzieciaków teraz 🙂

W dniu 28.09.2024 o 10:58, kozlo.4 napisał:

Witam 

Poszukuję odtwazacza Spotify zintegrowanego ze wzmacniaczem, dla chłopca 5 lat do jego pokoiku 10m2.

Myślałem o kolumnach rozmiaru kef iq10 lub mniejszych, kolumny muszą być zabezpieczone przed wciśnięciem kopułek lub ich nie mieć , ewentualnie maskownice których się nie ściąga. 

Odtwarzacz mógłby mieć ekran dotykowy oraz dab +. 

Proszę o pomoc w doborze sprzętu oraz sugestie. Budżet około 3000 zł, sprzęt może być używany. 

Zastanawiam się, czy jakieś urządzenie może obsługiwać Spotify bez kontroli ze strony aplikacji, która jest na telefonie lub tablecie, ale to jest stricte niemożliwe.

Może prościej będzie stworzyć playlistę na przenośną pamięć i odtwarzać ja na zasadzie "play". Spójrz na Wiim Amp lub Denon RCND-10 + podstawki takie jak Heco Aurora 300.

1 godzinę temu, Tomek_waw napisał:

Nie doceniasz dzieciaków teraz 🙂

Instalujesz family link, zakładasz blokady na instalowanie innych aplikacji niż Spotify i po robocie.

42 minuty temu, Planeta Dźwięku napisał:

Zastanawiam się, czy jakieś urządzenie może obsługiwać Spotify bez kontroli ze strony aplikacji, która jest na telefonie lub tablecie, ale to jest stricte niemożliwe.

Jest możliwe ze streamerem. Nie muszę uruchamiać aplikacji na telefonie. Klikam preset na pilocie i zdefiniowana playlista się odtwarza.

Chyba czegoś takiego szukasz. Plus zewnętrzne glosniki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

59 minut temu, Planeta Dźwięku napisał:

Niemożliwego dokonuje Alexa 🙂

Myślę że idealnymi odtwarzaczem byłby wiim ultra ze wzmacniaczem lub odwrotnie,  wiim amp z wyświetlaczem ale takich nie ma 🙂 Szkoda że wiim nie ma swoich wzmacniaczy lub końcówek. 

Tomek_waw funkcja preset rozwiązuje problem z prostą obsługą! Super!

Alternatywnie Eversolo fajny bo ma duży wyświetlacz i pasującą końcówkę mocy (trochę nagina budżet). 

Znalazłem jeszcze Nad M10 tylko że znaczenie przekracza budżet. ( Ktoś sprzedaję używany? Może być w słabym stanie wizualnym.)

Z odtwarzaczy już coś mamy. 

Nie chciałbym całkowicie ograniczać obsługi do playlisty wygranej na pendrive. Niech dziecko ma wyświetlacz i się uczy obsługi. Pomysł z telefonem lub tabletem jest średni bo to są urządzenia kojarzące się z bajkami i grami. 

Zastanawia mnie Alexa, co ona potrafi wiecej niż google asystent. 

Zostały jeszcze kolumny.....

2 godziny temu, kozlo.4 napisał:

Myślę że idealnymi odtwarzaczem byłby wiim ultra ze wzmacniaczem lub odwrotnie

Wejdź na Amazon.pl i złóż zestaw Wiim Ultra + Fosi Audio ZA3 + polk audio es15. Wyjdzie lekko ponad budżet ale wszystko nowe i już bardzo przyzwoicie będzie to grać. 

8 godzin temu, kozlo.4 napisał:

Zastanawia mnie Alexa, co ona potrafi wiecej niż google asystent

Nie wiem, dzieciaki mają, ja nie używam. Na pewno jest możliwość integracji ze Spotify, a wtedy co powiesz - to zagra, a także połączenia z kolumnami aktywnymi czy hifi przez BT

Z własnego doświadczenia napisze Ci tak. Kup kolumny aktywne i połącz je z jakimkolwiek telefonem, który sam skonfigurujesz. Możesz zawsze wpiąć go na stałe do prądu. Bąbel podejdzie , klik ikonkę i gra muzyka .... nie znam możliwości Twojej pociechy ale sadze, ze za bardzo kombinujesz.

U mnie również muza zawsze gdzieś tam przygrywała sobie w tle, a młody nucił. 

Najbardziej mu się podobał Rammstein i benzin .... szczególnie jak wchodzili w zakręt wozem  ....