Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki Focal Celeste vs Azurys

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, arasek31 napisał:

opinie na temat różnic

Pierwsza ,która rzuca się w oczy to dość duża różnica w cenie ,gdzie Celeste to słuchawki z wyraźnie wyższego pułapu cenowego 🙂 Nie sądzę ,czy już samo włożenie na głowę nie zasygnalizuje oczywistych różnic .

Moim zdaniem porównanie nie ma tutaj kompletnie sensu,chyba ,że w celu wypunktowania dokonań firmy Focal .Ta jest jednak jak widać konsekwentna i potrafi trafnie pozycjonować swoje produkty.

Cześć 🙂 O Focalach Azurys  nagraliśmy film na naszym kanale. Celestee to jednak wyższa półka, z podobnym stylem brzmieniowym, jednak po prostu lepiej. Dokładniej, szerzej. Są tez trudniejsze do napędzenia. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuję za odpowiedź. Problem w tym, że wg informacji z Internetu, Celestee są następcą Elegia i najtańszymi słuchawkami z tej serii. W dodatku to już stary model, który w moim odczuciu ma być zastąpiony przez Azurys. Jednak, ma kilka zalet nad Azurys (głównie możliwość zasilenia balanced) ale też wady (ciężar, już stare rozwiązanie mechaniczne pałąka) Póki jeszcze da się kupić nowe Celestee, to się zastanawiam czy wato iść w model sprzed trzech lat. Z drugiej strony brakuje czegoś pośredniego między zamkniętymi Azurys i Stellia. Szukam słuchawek do domu i w podróż, głównie zasilanych przewodem. 

8 godzin temu, arasek31 napisał:

Szukam słuchawek do domu i w podróż,

Wydaje mi się ,że te słuchawki nie nadają się do używania jako mobilne.Gdybyś znalazł używane w dobrym stanie :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  Nawet nowe bym zaryzykował . Nie można używać ich z tym grubym ciężkim kablem ,bo może to wpłynąć na pękanie plastyku. Nowe ,cisną niemiłosiernie.Po rozciągnięciu jest sporo lepszy komfort noszenia 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez baltfan

W myśl zasady "gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta" spróbowałem Focal Hadenys i muszę zdementować stereotypy:

1. wcale nie są na zewnątrz odczuwalnie bardziej słyszalne niż zamknięte słuchawki

2. owszem, jak słucham cicho, to mogę rozmawiać, ale jak odrobinę głośniej, to z otoczenia wiele nie dochodzi do mnie. 

3. bas nie jest słaby, a bardziej równy, naturalny i szybki

Nie widzę przeciwskazań na używanie ich poza zaciszem domu. (Porównywałem z Focal Bathys)

Jestem z nich bardzo zadowolony - zostają. Dzięki za pomoc

Miłego słuchania w takim razie 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.