Skocz do zawartości
IGNORED

Mytek Brooklyn Bridge II

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Chciałbym podzielić sie wrażeniami z użytkowania nowej generacji Mytek Brooklyn Bridge 2. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem tego sprzętu i muszę przyznać, że jestem pod wrazeniem jakości dzwieku jakie MBB2 oferuje w stosunku do pierwszej generacji oraz w porównaniu do innych DAC. Miałem tez okazję skonfrontować MBB2 z Esoteric n-05xd oraz DCS Lina i DCS Bartok APEX i ku mojemu zaskoczeniu Mytek dzielnie stawił im czoła. Oczywiście dzwięk płynący z DCS jest troche bardziej trójwymiarowy, bas jest bardziej ujmujący natomiast patrząc z perspektywy jakość dzwieku w stosunku do ceny Mytek zdeklasował konkurentów. 

Jeżeli MBB2 dostanie dodatkową funkcjonalność w postaci Tidal Connect, Spotify and Qobuz Connect co pozwoli na wybór pomiędzy ROON a poszczególnymi aplikacjami to myślę, że ma okazję stac się bardzo ciekawą ofertą na rynku.

Oczywiście powyższe jest moją prywatną opinią - jestem ciekaw jakie sa wrażenia innych uzytkowników forum z odsłuchu MBB2.

Pozdrawiam

Piotr 

https://www.audiostereo.pl/topic/168051-mytek-brooklyn-bridge-ii/

Ciekawe, ten pierwszej generacji to jeden z najgorszych DACów jakie u siebie testowałem. Tragiczny dźwięk. Zawieszał się na HiResach, koszmarna apka (mconnect czy mcontrol). Coś mi się nie chce wierzyć że aż tak byli to w stanie poprawić. Wygląda tak samo, cenę widzę bardzo podnieśli, chociaż w środku jest transformator i nie ma gniazdka do zewnętrznego zasilacza (jedynka miała jakiś śmieciowy zasilacz impulsowy i bezwzględnie wymagała zewnętrznego). Wiadomo trza by posłuchać, ale ja jestem z tych którzy w cuda nie wierzą. Szczególnie, że to się zrobiło prawie 20 koła a w tej cenie to naprawdę jest w czym wybierać.

Również miałem okazję posłuchać Mytek BB2 w porównaniu ze znacznie droższymi propozycjami, w tym DCS Bartok. Różnica na korzyść DCS była ale niewielka, może 5%. Biorąc pod uwagę cenę obu egzemplarzy to różnica w cenie absolutnie nie uzasadnia różnicy w jakości grania. Jak dla mnie BB1 już grał świetnie a jego druga wersja jest wyraźnie lepsza, również w porównaniu z BB1 zasilanym dedykowanym zasilaczem liniowym (Hypsos).

Mr. Jones, 

Nie bardzo rozumiem uwagi o założonych dzisiaj kontach. Swoje konto założyłem 7 lat temu... Chciałem się podzielić swoimi przemyśleniami  a jeżeli pozytywna opinia na temat jakiegoś sprzętu jest odbierana jako marketing to myślę, że więcej niż połowa wpisów na audio stereo będzie marketingiem :-).

Kaviter,

Użytkowałem BB1 i pełna zgoda co do jakości mConnecta, którego stabilność pozostawiała wiele do życzenia łagodnie rzecz ujmując. Co prawda potem znacznie się to poprawiło niemniej jednak najlepszą metodą (niestety kosztowną) było używanie Roona. Masz też trochę racji z zasilaniem bo podłączenie Hypsosa mocno podnosiło jakość dźwięku. To akurat nie jest tylko moja opinia -  ma to  potwierdzenie w wielu komentarzach na forach i testach np Hi Fidelity.

Witam,

Na wstępie zaznacze, że duchem nie jestem 🙂 a BB2 posiadam do testowania okolo 1,5 tygodnia. Szukalem wielu opinii w internecie ale nie wiele bylo, prawdopodobnie ze wzgledu na ograniczona dostepnosc sprzetu - w tej chwili wyglada na to, ze sytauacja sie poprawia. Nie jest to moje pierwsze podejscie - mialem okazje sluchac wersji testowej w maju i czerwcu zeszlego roku. O ile w obecnej wersji wykonano kilka poprawek i usprawnien w stosunku do tej jaka mialem w 2023 (inny uklad chlodzenia, kolejnych kilka wersji firmwareu, bogatsza ilosc filtrow do wyboru itp.) o tyle dzwiek pozostaje dla mnie niezmiennie dobry. Mialem okazje krotko porownac BB2 z BB1 nawet z zewnetrznym zasilaczem Hypsos. Wg mnie BB2 gra jeszcze bardziej przestrzennie, detalicznie i neutralnie. Neutralnie szczegolnie do porownywanej w tym samym czasie (2023) przeze mnie Wandli ze streamerem NP5 MK2 Primare. Wszystkie testy robilem na Roon + Qobuz/Tidal (na te chwile nie ma innej ale podobno lada chwila pojawi sie tez mozliwosc uzycia Upnp). Co do ceny - pewnie nie jest specjalnie niska ale pamietajmy, ze na wyposazeniu BB2 jest roon core, streamer ale tez niezly przedwzmacniacz sluchawkowy. Jak zwykle - kwestia opcji strategii na swoj sprzet (combo albo oddzielne kostki) no i gustu muzycznego rzecz jasna.

• 1 miesiąc później...

Wydaje mi się, że cena za nowe urządzenie jest jednak mocno przesadzona... To profesjonalny sprzęt do studia? Czy dla fascynatów muzyki? W Polsce rzadko przy normalnej wypłacie, ktoś może sobie na takie puzdereczko pozwolić. Reszta super.