Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki przedwzmacniacz gramofonowy w okolicach 1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Moi drodzy,

Podpowiedzcie proszę jaki polecacie wzmacniacz gramofonowy w okolicach 1000zł. Z sieci wyczytałem na szybko coś o iFi Audio ZEN Phono 3, Schitt Mani 2, Buphono (ale tutaj nawet nie wiem gdzie to można kupić).  

Cześć 🙂 A jakiego brzmienia szukasz? Ze wskazanych iFi Zen Phono 3 zaprezentuje żywe, dynamiczne granie z fajnym detalem i naturalną barwą. Większe zagęszczenie zaprezentuje np. Rega Fono MM MK5, która również jest bardzo ciekawym sprzętem. Bardziej neutralne i techniczne granie zaoferuje z kolei Pro-Ject Phono Box DS2. W razie czego zapraszam do kontatku i na odsłuchy 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A ktoś wie jak gra Esdarek MM-3?

Można kupić używkę za 570 zł.

Może ten? 

Nie ja sprzedaję  :)

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Z tego co jest teraz na znanym portalu to trochę powyżej tysiąca można kupić Lehmannaudio black cube i LAR LPS-1.
LAR jest fajny

Wysłane z mojego LM-G850 przy użyciu Tapatalka

Black też. Zwłaszcza po dodaniu lepszego zasilacza. Warto dołożyć parę złotych i kupić sprzęt używany, z trochę wyższej półki 

7 godzin temu, arpeggione napisał:

LAR LPS-1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cena wydaje się uczciwa.

Ukryta Zawartość

Jak najbardziej jestem zainteresowany zakupem używanego. LAR LPS-1 z linku powyżej niestety już nieaktualny. Jak będziecie widziec coś ciekawego to podeślijcie proszę, z góry dziękuję.

Jak najbardziej jestem zainteresowany zakupem używanego. LAR LPS-1 z linku powyżej niestety już nieaktualny. Jak będziecie widziec coś ciekawego to podeślijcie proszę, z góry dziękuję.
Może ten jest jeszcze aktualny?

Ukryta Zawartość

Wysłane z mojego LM-G850 przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
3 godziny temu, piotr78 napisał:

Ostatecznie decyduję pomiędzy Lehmann Black Cube i Pro-Ject Phono Box DS2. Macie jakieś doświadczenie z nimi?

Kiedyś jak zaczynałem na poważniej zabawę z winylami, to testowałem uparcie Pro Ject-y. Przeleciałem chyba wszystkie modele do ok 5 kzł. Nie urzekły mnie. Wtedy wybrałem Iskrę.  Lehman podobno daje radę, ale ja go u siebie nie słuchałem.

3 godziny temu, piotr78 napisał:

Macie jakieś doświadczenie z nimi?

Mam Black Cube . Wersję z lepszym zasilaczem. Jest dobry. I tyle co jestem w stanie o nim powiedzieć. Dodałem mu kabelki mojej własnej "produkcji" i jestem bardzo zadowolony 

• Moderatorzy
Teraz, piotrek7 napisał:

Mam Black Cube . Wersję z lepszym zasilaczem. Jest dobry. I tyle co jestem w stanie o nim powiedzieć. Dodałem mu kabelki mojej własnej "produkcji" i jestem bardzo zadowolony 

A z czym porównywałeś?

W zasadzie tylko z tanimi zabawkami za kilka stów. Po prostu wracając po bardzo wielu latach do gramofonu miałem przyjętą pewną strategię w ramach określonego budżetu. Wiedziałem jaki chcę mieć gramofon i rozmawiając z różnymi ludźmi, w tym uczciwymi przedstawicielami branży miałem wytypowane "sprzęty peryferyjne". No i tak się jakoś złożyło, że zagrały ze sobą dokładnie tak jak chciałem. A że wyleczyłem się z testowania sprzętów, kombinowania i ciągłego zmieniania, skoro zagrało, to już zostało. Za jakiś czas go zmienię ale na Sensora II. I to też będzie chyba zakup "na czuja" a że jeszcze nie zdarzyło mi się aby mój nos mnie zawiódł, to będzie dobra inwestycja 

Mnie też Iskra wyleczyła (na razie 😉) z poszukiwań. Szykowałem się na ASR Mini Basic, ale jakoś tak wyszło i jest bardzo ok.

Używkę pewnie się upoluje w zakładanym budżecie, choć ostatnio ceny poszły do góry i nowy ponad 2kzl.

• Moderatorzy
22 godziny temu, piotrek7 napisał:

Za jakiś czas go zmienię ale na Sensora II

Sensor to niezły przedwzmacniacz.

W dniu 10.09.2024 o 14:28, piotr78 napisał:

Ostatecznie decyduję pomiędzy Lehmann Black Cube i Pro-Ject Phono Box DS2. Macie jakieś doświadczenie z nimi?

Dobrze byłoby wypożyczyć i odsłuchać , osobiście polecam Pro-jecta Phono Box DS +.

KALIBER vel rydz .

Mam u siebie Black Cube, miałem porównanie z Audio-Technica PEQ30. Pożyczyłem oba przedwzmacniacze do testów z pewnego salonu, wróciłem oddać jeden (Audio-Technica). Z tego co widzę Black Cube jest obecnie do kupienia w ''dobrej cenie''. 

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
W dniu 9.09.2024 o 12:02, piotr78 napisał:

LAR LPS-1 z linku powyżej niestety już nieaktualny.

jest jeden na olx , linku nie podam bo znowu zniknie , a nie oto tu chodzi by napędzać koniunkturę.

Edytowane przez bolo_senor