Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Japońska Audio Technica jest, czytając informacje prasowe, podekscytowana, mogąc przedstawić najnowszy dodatek do swojej oferty sprzętu audio – w pełni automatyczny, bezprzewodowy gramofon Audio-Technica AT-LP70xBT. To zaawansowany technologicznie gramofon, który ma być idealnym wyborem dla tych, którzy zaczynają swoją przygodę z winylami, a także bardziej wymagających fanów czarnej płyty. 

Najważniejsze cechy AT-LP70xBT:

• Bezprzewodowa technologia Bluetooth: łatwe połączenie z głośnikami, słuchawkami i innymi urządzeniami obsługującymi Bluetooth, w tym z kodekiem Qualcomm aptX Adaptive dla najwyższej jakości dźwięku.
  • Dwie prędkości odtwarzania: obsługuje płyty 33 1/3 i 45 RPM, co umożliwia odtwarzanie szerokiej gamy winylowych nagrań.
  • Wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy: umożliwia połączenie z systemami audio bez potrzeby dodatkowego wzmacniacza.
  • Stylowa i funkcjonalna konstrukcja: trzyczęściowa obudowa antyrezonansowa redukuje niepożądane hałasy, zapewniając czysty i klarowny dźwięk.

Wysoka jakość dźwięku i wszechstronność

Gramofon AT-LP70xBT wyposażony jest w wysokiej jakości wkładkę AT-VM95C Dual Moving Magnet z igłą stożkową 0.6 mil, która gwarantuje doskonałą separację kanałów i niskie zniekształcenia. Wkładkę można łatwo ulepszyć, wybierając spośród szerokiej gamy igieł serii VM95, co pozwala na dalszą personalizację brzmienia.

Nowoczesna funkcjonalność

Dzięki wbudowanej technologii Bluetooth i kompatybilności z kodekiem aptX Adaptive gramofon umożliwia bezprzewodowe odtwarzanie muzyki w najwyższej jakości. Zintegrowane ramię w kształcie litery J minimalizuje błędy śledzenia, a aluminiowy talerz z matą filcową zapewnia stabilne odtwarzanie.

Elegancki design

Gramofon AT-LP70xBT dostępny jest w trzech eleganckich wykończeniach: Black Silver, White Silver i Black Bronze. Każdy model posiada zdejmowaną, odchylaną osłonę przeciwpyłową, która chroni gramofon i utrzymuje go w doskonałym stanie.

Specyfikacja techniczna:

• Silnik: Prądu stałego z napędem paskowym
  • Prędkości obrotowe: 33 1/3, 45 obr./min
  • Talerz gramofonu: Odlew aluminiowy
  • Stosunek sygnału do szumu: >55 dB
  • System komunikacji Bluetooth: Wersja 5.2 z obsługą kodeków aptX Adaptive, aptX, SBC

Podsumowanie

Audio-Technica AT-LP70xBT ma być doskonałym gramofonem dla początkujących, który łączy klasyczne brzmienie winylu z nowoczesną technologią bezprzewodową. Ma oferować wszechstronność, wysoką jakość dźwięku i elegancki design. Dostępność jest przewidywana jeszcze w sierpniu, ale już teraz zapraszamy do dowiedzenia się więcej. 

Sprawdź ofertę TUTAJ.

Salon audio-video Q21
Pabianice, Reymonta 12
Tel. (42) 213 01 66
www.Q21.pl

at-lp70xbt_q21_01.jpg

at-lp70xbt_q21_02.jpg

at-lp70xbt_q21_03.jpg

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/167788-audio-technica-prezentuje-at-lp70xbt/
8 godzin temu, porlick napisał:

Taki górnolotny opis, a sprzęt do .... ☹️

... pełna zgoda ... niestety taką formę od pewnego czasy przybrał - szerko rozumiany "marketing" 😞

...np. "Pijcie jogurt na obniżenie chlesterolu" ... i ludziska kupują ... itd./itp.

16 godzin temu, porlick napisał:

Taki górnolotny opis, a sprzęt do .... ☹️

@porlick co chcesz od tego gramofonu przy tej cenie ? Opis faktycznie z lekka karkołomny 😉

7 godzin temu, Elbing napisał:

@porlick co chcesz od tego gramofonu przy tej cenie ?

Niczego nie chcę, bo i nie chciałbym z nim mieć do czynienia. A ramię wygląda jak od Bambino. Aż chciałoby się napisać "znajdź różnice". 😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Elbing napisał:

Chcesz powiedzieć @porlick, że to bardziej frezarka do płyt niż gramofon przez to ramię ? 😉

Po prostu taniocha, której przesadzona cena wynika z techniki "niegramofonowej", czyli w sumie niepotrzebnych dodatków cyfrowych. Na pewno nie frezarka, jak piezoelektryki, ale najniższa półka, bez możliwości poprawy.

Piszą o możliwości upgrade'u przez zmianę igły na wyższy szlif, ale czy tak prymitywne ramię, wykonane z plastiku po taniości, da radę zagwarantować wymaganą przez niego precyzyjną geometrię? Poza tym, na zdjęciach nie widać możliwości regulacji - ani nacisku, ani antyskatingu. Dość, nie będę kopał leżącego. ☹️

Gość

(Konto usunięte)

AT-LP70xBTW

waga: 2.9 kg

Stosunek sygnału do szumu: >55 dB

Brak możliwośći jakichkoliwek regulacji czy kalibracji.

Ze strony producenta:

"Sercem AT-LP70XBT jest najwyższej klasy wkładka gramofonowa zapewniająca niezrównany dźwięk o wysokiej wierności. Zbudowany w oparciu o wiodące w branży doświadczenie Audio-Technica w zakresie wkładek gramofonowych, AT-VM95C jest wszechstronną, najwyższej jakości wkładką, z którą inne gramofony w tej klasie po prostu nie mogą się równać. Zintegrowana z ramieniem w kształcie litery J, wkładka AT-VM95C ze stożkową igłą o grubości 0,6 mil oferuje doskonałą separację kanałów i niskie zniekształcenia, zapewniając wyjątkową jakość tonalną. Aby jeszcze bardziej spersonalizować odsłuch płyt winylowych, rysik można również łatwo rozbudować o dowolny inny rysik (eliptyczny, mikroliniowy lub Shibata) z naszej serii VM95, oferując niespotykaną dotąd personalizację gramofonu w tej kategorii.

Aby zapewnić najwyższą jakość dźwięku, AT-LP70XBT zawiera trzyczęściową obudowę antyrezonansową, która zapewnia solidną podstawę do tłumienia niepożądanych szumów w celu poprawy jakości dźwięku. Dołączony zasilacz sieciowy dodatkowo redukuje szumy, ponieważ konwersja AC/DC jest przenoszona na zewnątrz obudowy, aby ograniczyć niekorzystny hałas."

Rzeczywiście, jest się czym pochwalić.

🤣

1 minutę temu, porlick napisał:

Byś się zdziwił- ponad tysiaka. 🙂

ciut drogawo , bt i wkładka to jakiś 500 zeta , do jakiejś aiyimy się nada.

fajne te obrazki reklamowe - takie nie za mądre  , kobita płytę kładzie , a na ramieniu przeciwwagi nie ma. Hyker miał też taką z odwróconym gramofonem , ramie było po lewej stronie😄

8 minut temu, bolo_senor napisał:

na ramieniu przeciwwagi nie ma

Wygląda na to, że to ramię tak ma- tył jest na tyle gruby, że można w nim zmieścić przeciwwagę dla przedniej części ramienia, wykonanego z cienkiego plastiku.

31 minut temu, porlick napisał:

Wygląda na to, że to ramię tak ma- tył jest na tyle gruby, że można w nim zmieścić przeciwwagę dla przedniej części ramienia, wykonanego z cienkiego plastiku.

a no nie ma , widocznie przeciwwaga za drogo wychodzi.

środek też nie zachwyca.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

D.... Nie urywa ale to wynika z grupy odbiorców, do których ten sprzęt jest adresowany. Dzieciaków, gwiazd tik - toka. Od tego urządzenia nikt chyba nie będzie oczekiwał grania na jakimś przyzwoitym poziomie. To raczej rekwizyt na pograniczu atrapy 

Jedynie zastanawia cena w kontekście jakości wykonania 

3 godziny temu, piotrek7 napisał:

Od tego urządzenia nikt chyba nie będzie oczekiwał grania na jakimś przyzwoitym poziomie.

Na pewno zagra lepiej od "gramofonu" z Biedronki, ale fakt, d... nie urwie. Jednakże kit o upgrade do ML, czy SH mogliby sobie darować, bo to nawet śmieszne nie jest.

W tym "kołku" za osią ramienia dałoby się zmieścić nieregulowaną przeciwwagę, bo druga strona, z cienkościenne go plastiku prawie nic nie waży, tylko waga wkładki wchodzi w grę, w dodatku odchudzona o std mocowanie. Chyba, że jest tam sprężyna odciążająca ramię, co może być jeszcze tańsze w produkcji.

4 godziny temu, porlick napisał:

W tym "kołku" za osią ramienia dałoby się zmieścić nieregulowaną przeciwwagę

całe te ramie to jeden wielki kołek.

mogli zrobić je jak w bambim przynajmniej w oczy by nie kłuło

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, porlick napisał:

Na pewno zagra lepiej od "gramofonu" z Biedronki

Z Bioedronki to może i tak, ale do gramofonu z Lidla,  to temu AT-LP70XBT baaaardzo daleko. 🤣

3 godziny temu, Nil napisał:

Z Bioedronki to może i tak, ale do gramofonu z Lidla,  to temu AT-LP70XBT baaaardzo daleko. 🤣

Fakt. Lidl sprzedawał podróbkę Technicsa 😉 w wykonaniu Duala. Gramofon prosty, ale deklasujący omawianą AudioTechnikę. I to za 5 stówek. 

Tylko zbędnego blutututa w nim nie było. 👍

W dniu 10.08.2024 o 17:30, porlick napisał:

Tylko zbędnego blutututa w nim nie było. 👍

blugluta bym tak nie demonizował , sprawdzałem go u siebie i gra to tak , że różnicy większej nie słyszę , poza tym jak ktoś ma dsp to i tak idzie analog przez cyfrę.

Ja mam wiim mini , na aktywnych kolumnach meridiana gra to przez zewnętrznego daca dla mnie wybornie ,  poza tym że jest streamer , jest i parametryczny korektor - więc i korekcję akustyki pomieszczenia z głośnikami można zrobić , jak się je wcześniej pomierzy 😁.  Mając gramofon na bluglucie można postawić go gdziekolwiek , a sensu trzymania się analogu i kabli w takim wypadku nie widzę.

Edytowane przez bolo_senor
Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, bolo_senor napisał:

Ja mam wiim mini , na aktywnych kolumnach meridiana gra to przez zewnętrznego daca dla mnie wybornie ,  poza tym że jest streamer , jest i parametryczny korektor - więc i korekcję akustyki pomieszczenia z głośnikami można zrobić , jak się je wcześniej pomierzy 😁.  Mając gramofon na bluglucie można postawić go gdziekolwiek , a sensu trzymania się analogu i kabli w takim wypadku nie widzę.

Kupiłeś lichy, taniutki streamer przy którym absolutnie nie ma znaczenia sposób jego  podłączenia - "z g..na bata nie ukręcisz":

Kup coś naprawdę pprządnego, a zobaczysz...

Co do sensu trzymania się, jak piszesz analogu i kabli, jak kupisz przyzwoity gramofon z przyzwoita wkladką, połączysz go z przyzwoitym wzmacniaczem z przyzwoitym kolumnami, to może zobaczysz, a raczej usłyszysz. 🙂

Gość

(Konto usunięte)
15 minut temu, bolo_senor napisał:

streamer owszem taniutki , ale gra przez zewnętrzny dac , wiim robi mi tylko za komputer i w tym jest dobry.

W niczym nie jest dobry, a jego posiadacze mogą sobie zaklinać rzeczywistość, ale nic to nie zmieni.

16 minut temu, bolo_senor napisał:

dobry żarcik 👍

gramofon jest , wkładki też są , kolumny a nawet cały tor lampowy był 😛

od kiedy to meridian złe kolumny robi ? 😄

Nie wiem co tam masz, ani z jakiego demobilu pochodzi, wiem za to,  że z tego co piszesz, to nie wiesz o czym piszesz. 🙂

29 minut temu, Nil napisał:

Co do sensu trzymania się, jak piszesz analogu i kabli, jak kupisz przyzwoity gramofon z przyzwoita wkladką, połączysz go z przyzwoitym wzmacniaczem z przyzwoitym kolumnami, to może zobaczysz, a raczej usłyszysz.

Mam nawet więcej niż "przyzwoity" system analogowy i dzisiaj wiem, że drugi raz bym w to nie wdepnął.

Mam jeszcze tylko dlatego, że o ile gramofon dość szybko bym sprzedał to z płytami bujałbym się latami.

Więc stoi i pozwala od czasu czasu do czasu pograć, posłuchać, powspominać.

Wiem, zawsze można lepiej - drożej, ale ja już mam dość tej analogowej gonitwy donikąd, gdzie zawsze na końcu i tak jest trzeszcząca i szumiąca płyta (mam myjkę ultradźwiękową i zwykłą, i masę innych gadżetów - jak coś).

1 minutę temu, Nil napisał:

W niczym nie jest dobry, a jego posiadacze mogą sobie zaklinać rzeczywistość, ale nic to nie zmieni.

jakbym boota czytał 😄 , skoro piszesz o jego posiadaczach , rozumiem że sam nim nie jesteś.  

Nie muszę niczego zaklinać , jestem na tyle dorosły , że potrafię sam ocenić co dla mnie gra dobrze i nie potrzebuje akceptacji innych.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, miki450 napisał:

Wiem, zawsze można lepiej - drożej, ale ja już mam dość tej analogowej gonitwy donikąd, gdzie zawsze na końcu i tak jest trzeszcząca i szumiąca płyta (mam myjkę ultradźwiękową i zwykłą, i masę innych gadżetów - jak coś).

Nie mam myjki ultradźwiekowej ani zwykłej ani masy innych, całkowicie niepotrzebnych gadżetów, wystarczy tylko umiejętnie  sie obchodzic z płytami. 🙂

Teraz, Nil napisał:

Nie mam myjki ultradźwiekowej ani zwykłej ani masy innych, całkowicie niepotrzebnych gadżetów, wystarczy tylko umiejętnie  sie obchodzic z płytami. 🙂

tia , a najlepiej to ich nie rozpakowywać 😁

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, bolo_senor napisał:

jakbym boota czytał 😄 , skoro piszesz o jego posiadaczach , rozumiem że sam nim nie jesteś.  

Nie muszę niczego zaklinać , jestem na tyle dorosły , że potrafię sam ocenić co dla mnie gra dobrze i nie potrzebuje akceptacji innych.

Byłem "posiadaczem", bardzo krótko, pozbyłem sie go szybciej niż kupowałem, przy budżetowym Apple mac mini2 to niestety lichota.🙂

Teraz, bolo_senor napisał:

tia , a najlepiej to ich nie rozpakowywać 😁

Jak nie umiesz się z nimi obchodzić, to pewnie tak. 😁

1 minutę temu, Nil napisał:

Byłem "posiadaczem", bardzo krótko

jasne , bo był za tani 😁

Może było go do lepszego daca podłączyć. Na przykład do meridiana ultra dac (chyba że też za tani?)

• Pokaż nowe odpowiedzi