Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie jestem pewien czy jest to dobry dział na taki temat. Proszę moderatorów o zmianę jeśli ten nie jest odpowiedni.

Od kilku lat rozwijam umiejętności w zakresie konstruowania kolumn, kilka konstrukcji udało mi się już stworzyć. Potrzebuję wsparcia, aby móc dalej działać, nawet najmniejsza pomoc dużo dla mnie znaczy. Założyłem zrzutkę w tym celu. Jeśli chcesz - wspomóż mnie.

• Moderatorzy
1 godzinę temu, Vione napisał:

Od kilku lat rozwijam umiejętności w zakresie konstruowania kolumn, kilka konstrukcji udało mi się już stworzyć. Potrzebuję wsparcia, aby móc dalej działać, nawet najmniejsza pomoc dużo dla mnie znaczy.

Nie wróżę sukcesu w zrzutce. Poza mamą i kilkoma przyjaciółmi wątpię by ktoś to wsparł. Dużo lepszym rozwiązaniem jest dzielenie się z innymi swoimi projektami, jedli będą fajne ktoś może kupić takie kolumny i w ten sposób pozyskasz środki na kolejne projekty. Masz też szansę na wymianę doświadczeń, które są dużo cenniejsze niż pieniądze.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

@Vione co miesiac Cie wspieram - place podatki a z nich idzie na utrzymanie szkol, co do wspierania w formie patronatu to tez co miesiac wspieram kilka inicjatyw regularnie ale to sa rzeczy z ktorych pozytek ma spolecznosc - jaki sens mialoby wspieranie Twojego rozwoju skoro sam go nie umiesz wesprzec? Praca lezy na ulicy - jesli nie umiesz jej znalezc to znaczy ze musisz pomyslec co robisz zle. Powodzenia.

• Moderatorzy

Zrzutki w audio miały by sens gdyby chodziło np. o rozwój konkretnego projektu, który będzie dostępny za free lub dla wspierających. 

3 minuty temu, Daniel_68412 napisał:

@Vione co miesiac Cie wspieram - place podatki a z nich idzie na utrzymanie szkol, co do wspierania w formie patronatu to tez co miesiac wspieram kilka inicjatyw regularnie ale to sa rzeczy z ktorych pozytek ma spolecznosc - jaki sens mialoby wspieranie Twojego rozwoju skoro sam go nie umiesz wesprzec? Praca lezy na ulicy - jesli nie umiesz jej znalezc to znaczy ze musisz pomyslec co robisz zle. Powodzenia.

@Daniel_68412 Gdybyś przeczytał dokładnie treść zrzutki pewnie byś zauważył, że sam wydałem już na to masę pieniędzy. Duża część pieniędzy, które udało mi się odłożyć z PRACY (podkreślam to, bo mam wrażenie, że niektórzy tutaj uważają mnie za nieroba) włożyłem właśnie w ten rozwój. Aktualnie jestem w trakcie przeprowadzki, w tym remontu, z tego też powodu chwilowo nie pracuję, jedynie pomagam tu i ówdzie w chwili przestoju.

Nie zakładałem zrzutki by otrzymać porady jak żyć, tylko po to by osoby, które CHCĄ i MOGĄ choć w minimalnym stopniu pomogły.

• Moderatorzy
7 minut temu, Vione napisał:

Nie zakładałem zrzutki by otrzymać porady jak żyć, tylko po to by osoby, które CHCĄ i MOGĄ choć w minimalnym stopniu pomogły.

Zazwyczaj finansowo pomaga się osobom, które znalazły się w trudnej sytuacji życiowej np. choroba, wypadek, klęska żywiołowa. W innych sytuacjach oczekuje się czegoś w zamian. Jest to tak zwany mecenat. Ktoś wykłada środki finansowe, Ty wkładasz pracę i umiejętności i razem korzystacie z efektów.

Co do porad jak żyć z tego co napisałeś wnioskuję, że kilka by się przydało 😉

Bez urazy dla nikogo, była kiedyś taka kobieta, która nagle się okazała być moją "szefową" - z dnia na dzień,

bo kolega przepisał na nią firmę. No to szukam w internecie cokolwiek o  tej kobiecie i co znalazłem?

Ano założoną przez nią zrzutkę, zatytułowaną: "Na marzenia". Opisu marzeń nie było, ani wpłat.

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH 

6 godzin temu, Vione napisał:

Aktualnie jestem w trakcie przeprowadzki, w tym remontu, z tego też powodu chwilowo nie pracuję, jedynie pomagam tu i ówdzie w chwili przestoju.

Sorry, jeśli jesteś tak zajęty, że nie masz czasu na pracę, to skąd czas na hobby?

18 minut temu, jar1 napisał:

Sorry, jeśli jesteś tak zajęty, że nie masz czasu na pracę, to skąd czas na hobby?

Raczej w 3 miesiące się uwinę z remontem 😉 (tyle trwa zrzutka)

Edytowane przez Vione

A na remont nie zrobisz zrzutki? Będzie szybciej 😁

Edytowane przez terminus

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH 

• Administratorzy
13 godzin temu, Vione napisał:

Raczej w 3 miesiące się uwinę z remontem 😉 (tyle trwa zrzutka)

od kiedy to na forum o tematyce AUDIO robi się zrzutki na remont ? 

23 godziny temu, Vione napisał:

Witam,

Nie jestem pewien czy jest to dobry dział na taki temat. Proszę moderatorów o zmianę jeśli ten nie jest odpowiedni.

Od kilku lat rozwijam umiejętności w zakresie konstruowania kolumn, kilka konstrukcji udało mi się już stworzyć. Potrzebuję wsparcia, aby móc dalej działać, nawet najmniejsza pomoc dużo dla mnie znaczy. Założyłem zrzutkę w tym celu. Jeśli chcesz - wspomóż mnie.
Więcej informacji pod tym linkiem: https://zrzutka.pl/z/cquxyn

Także jestem programistą i patrząc na oferty pracy jest tego cała masa. I nie trzeba byc wybitnym aby zarabiać cokolwiek w mniejszej firmie gdzieś na uboczu. 

Robienie zrzutek tylko po to bo nie chce się komuś czegoś poszukać do pracy nawet nie w zawodzie dla mnie jest eliminacją .....

"Mam 26 lat. Z zawodu jestem informatykiem, ściślej rzecz biorąc programistą. Od kilku miesięcy jestem bezrobotny, w związku z problemami na rynku pracy IT. Lubię naturę, spacerować po lesie i jeździć na rowerze."

20 godzin temu, Vione napisał:

Gdybyś przeczytał dokładnie treść zrzutki pewnie byś zauważył, że sam wydałem już na to masę pieniędzy.

i każdy tutaj w dziale tak samo. Wielu doświadczonych dzieli sie własnymi przemyśleniami, ale głównie doświadczeniami i pomaga takim nowym na drodze zwanej "dotrzeć do celu" i znaleźć najlepszy kompromis między jakością dzwięku a pieniędzmi za owe zabawki wypłacone... 

"Przez te kilka lat sporo się nauczyłem, w głównej mierze metodą prób i błędów. Poradników, czy jakichkolwiek wskazówek na ten temat nie ma zbyt wiele, informacje są bardzo ograniczone i często niespójne. Z mojego doświadczenia wynika, że jedynie własne działania, mogą prawdziwie czegoś nauczyć."

Jest cała masa ludzi chętnych coś podpowiedzieć i nakierować. Jest wiele szkół wyznających własne założenia chociażby wyznających "pomiary". Jedynie na forach dowiesz sie czegoś prawdziwego a nie oglądając czy czytając płatne recenzje na necie lub na yt. Nadal każdy sprzęt i każdy człowiek odbiera inaczej oraz ma włąsne jeszcze na początku drogi niesprecyzowane oczekiwania od sprzętu grającego.... trzeba znaleźć własne ja i to czego sie szuka w audio.

Jest kategoryczny zakaz umieszczania zrzutek prywatnych na forum ....

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

12 minut temu, Espectro napisał:

20 godzin temu, Vione napisał:

Gdybyś przeczytał

Czytaj regulamin.

Lenovo, Adi-2 lps, UR Unico Gold Lion, Telefunken TL 710

24 minuty temu, Espectro napisał:

od kiedy to na forum o tematyce AUDIO robi się zrzutki na remont ? 

Jakie zrzutki na remont? 🤔

25 minut temu, Espectro napisał:

Robienie zrzutek tylko po to bo nie chce się komuś czegoś poszukać do pracy nawet nie w zawodzie dla mnie jest eliminacją .....

Kolejna osoba co myśli, że zna moje życie najlepiej...

27 minut temu, Espectro napisał:

Jest cała masa ludzi chętnych coś podpowiedzieć i nakierować. Jest wiele szkół wyznających własne założenia chociażby wyznających "pomiary". Jedynie na forach dowiesz sie czegoś prawdziwego a nie oglądając czy czytając płatne recenzje na necie lub na yt. Nadal każdy sprzęt i każdy człowiek odbiera inaczej oraz ma włąsne jeszcze na początku drogi niesprecyzowane oczekiwania od sprzętu grającego.... trzeba znaleźć własne ja i to czego sie szuka w audio.

Czyli po części potwierdzasz to co napisałem.

30 minut temu, Espectro napisał:

Mogę prosić o punkt, który tego zakazuje? Być może przeoczyłem.

22 godziny temu, J4Z napisał:

xd

19 minut temu, J4Z napisał:

Czytaj regulamin.

Po co w ogóle komentujesz? Twoje komentarze nic nie wnoszą do tego tematu.

Biorąc pod uwagę fakt jak wielki problem ma większość komentujących, że ktoś utworzył zrzutkę, proszę o zamknięcie tego tematu.

• Administratorzy
5 minut temu, Vione napisał:

Kolejna osoba co myśli, że zna moje życie najlepiej...

polecam powalczyć trochę samemu. A zrzutka jak już to na ciekawy pomysł może się nada. Nadal na forum nie pozwalamy na umieszczenie takich linków. Nie świecimy oczami potem przed userami których ktoś oszukał. 

16 minut temu, Vione napisał:

Mogę prosić o punkt, który tego zakazuje? Być może przeoczyłem.

ogólny zakres forum nakazuje tematykę ...

16 minut temu, Vione napisał:

Biorąc pod uwagę fakt jak wielki problem ma większość komentujących, że ktoś utworzył zrzutkę, proszę o zamknięcie tego tematu.

raczej ludzie nie lubią dawać pieniędzy innym ludziom tylko dlatego, że ktoś ma marzenie ... bo każdy ma własne ...

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.