Skocz do zawartości
IGNORED

Holo audio RED - streamer.

Rekomendowane odpowiedzi

Yhm, a to taka kontra dla wyskakujacego znowu z kapelusza izolatora galwanicznego. Bardzo bym juz chcial zakoczyc ten temat ktory Piopio ciagnie zdaje sie od dwoch lat. A majac, za sprawa Ariesa w systemie, az dwie izolacje galwaniczne chce mu zmienic teorie, ze TOPem jest posiadac dwa izolatory galwaniczne  🤭.

Jak to pisal pmccomp, podwojny kondom 😉

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

10 minut temu, Mikelas76 napisał:

Bardzo bym juz chcial zakoczyc ten temat ktory Piopio ciagnie zdaje sie od dwoch lat.

Izolację doceniam od wielu lat. Miałem tylko wieloletnią przerwę techniczną od audio 😉

Myślę, że zakończyć temat mogłoby porównanie mojego zwykłego PC + izolacja galwaniczna USB kontra wypasiony transport USB + ewentualnie izolacja galwaniczna USB. Moim zdaniem nie będzie różnicy w brzmieniu. 

Mam warunki do przeprowadzenia testu. Jestem z Katowic.

Ktoś chętny ?

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Yhm, a to taka kontra dla wyskakujacego znowu z kapelusza izolatora galwanicznego.

👍😁

A co do samego Holo Red sam jestem ciekaw. Czy bylby lepszy od PC jako streamer to jedno. Ale takze czy jako DDC tez jest dobry i lepszy od np U16 ktory mam.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

25 minut temu, rafa napisał:

co do samego Holo Red sam jestem ciekaw. Czy bylby lepszy od PC jako streamer to jedno

Ja mysle ze optymalizowany wycackany streamer bedzie zawsze lepszy od optymalizowanego peceta. W pececie jest cala masa procesow i nie wiem czy jestesmy w stanie wylaczyc wszystkie niepotrzebne. 

25 minut temu, rafa napisał:

Ale takze czy jako DDC tez jest dobry i lepszy od np U16 ktory mam

Tego nie wiem, ale kiedys sporo pisalem z ludzmi z denafripsa na temat ich ddc i odpowiedz szla w ta strone ze gdy gramy z jakiegos PC, mini PC czy lapka, to ddc ma sens. Zapytalem wprost, czy majac streamer po i2s (np. SA m1t) jest sens dodawac ddc (a mialem takie silne zakusy), odpowiedz brzmiala NIE. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

28 minut temu, Mikelas76 napisał:

czy majac streamer po i2s (np. SA m1t) jest sens dodawac ddc (a mialem takie silne zakusy), odpowiedz brzmiala NIE.

Latwo zweryfikowac. Lepiej ocenic swoim uchem jednak.

1 minutę temu, rafa napisał:

Latwo zweryfikowac. Lepiej ocenic swoim uchem jednak

Wtedy ddc denafripsa nie byly dostepne w Polsce, tylko przez Vinshine Audio wiec odpuscilem.

4 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Ja mysle ze optymalizowany wycackany streamer bedzie zawsze lepszy od optymalizowanego peceta.

Mój zoptymalizowany PCet póki co jest górą nad wszystkimi streamerami z którymi miałem styczność. Aczkolwiek patrząc na to, że ten o którym rozmawiacie kosztuje tyle co przyzwoity kabel DC nie ma to żadnego znaczenia w tej dyskusji.

2 minuty temu, pmcomp napisał:

A jaki to jest kabel?

ktoś miał zły dzień 😄 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 godzinę temu, marcinmarcin napisał:

ktoś miał zły dzień 😄

kaviter czesto ma ostatnio zle dni 🤭

1 godzinę temu, kaviter napisał:

Mój zoptymalizowany PCet póki co jest górą nad wszystkimi streamerami z którymi miałem styczność. Aczkolwiek patrząc na to, że ten o którym rozmawiacie kosztuje tyle co przyzwoity kabel DC nie ma to żadnego znaczenia w tej dyskusji.

Pewnie masz to w "D" ale zrobiles sie ostatnio irytujaco nieznosny i nadajesz okresleniu "samochwała" nowego brzmienia. 

I nie przesadzaj z tym przyzwoitym kablem DC. Ten Holo kosztuje powyzej 4300pln-ów. Nie trzeba grać tu snoba co krugerrandy zamiast podkładek pod szafy wciska.

2 godziny temu, marcinmarcin napisał:

ktoś miał zły dzień 😄 

Nie wiem czy zauwazyles ale zapytalem o … kabel DC.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

2 minuty temu, pmcomp napisał:

Nie wiem czy zauwazyles ale zapytalem o … kabel DC.

Ale to nie było do Ciebie... 🙂

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

W dniu 9.10.2024 o 12:13, Mikelas76 napisał:

Ja mysle ze optymalizowany wycackany streamer bedzie zawsze lepszy od optymalizowanego peceta. W pececie jest cala masa procesow i nie wiem czy jestesmy w stanie wylaczyc wszystkie niepotrzebne. 

I to jest najważniejsza informacja. Dokładnie tak jest. Moim zdaniem nigdy PC-et nie dorówna dedykowanemu streamerowi/transportowi,  z półek średnich i wyższych.  

Edytowane przez Marek333
2 godziny temu, Marek333 napisał:

I to jest najważniejsza informacja. Dokładnie tak jest. Moim zdaniem nigdy PC-et nie dorówna dedykowanemu streamerowi/transportowi,  z półek średnich i wyższych.  

A ja uważam odwrotnie. Ciężko z takim PC konkurować. Dopiero topowy Aurender itp można porównać.

@Elberoth mógłby tu coś dodać w tej materii.

A ja uważam odwrotnie. Ciężko z takim PC konkurować. Dopiero topowy Aurender itp można porównać.
 [mention=579]Elberoth[/mention] mógłby tu coś dodać w tej materii.
Co to znaczy optymalizacja co w takim kompie jest bo sam jestem ciekaw. Możesz tak naprawdę rozwinąć temat?
Wiem że jakaś karta jest zainstalowana, pisałeś gdzieś, rozwiń proszę temat

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

13 minut temu, venom200 napisał:

Co to znaczy optymalizacja co w takim kompie jest bo sam jestem ciekaw. Możesz tak naprawdę rozwinąć temat?
Wiem że jakaś karta jest zainstalowana, pisałeś gdzieś, rozwiń proszę temat

Liniowe zasilanie, zegar do płyty, karty pod USB i/lub LAN (również z dodatkowymi zegarami), dobór RAM, optymalizacja systemu (wycięcie jak największej liczby niepotrzebnych procesów), dobór oprogramowania do odtwarzania..

Sporo tego jako całość.

1 godzinę temu, rafa napisał:

@Elberoth mógłby tu coś dodać w tej materii.

Dokładnie tak jest, mój PCet gra np. sporo lepiej niż Aurender W20SE.

13 minut temu, venom200 napisał:

Naprawdę chciałbym wiedzieć jak to dokładnie wygląda. I gracie po USB?

Jest taki wątek na audiophilestyle.com 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  i także kilka pokrewnych.

Ludzie różne pomysły testują, część się sprawdza część nie ale jest sporo tego.

Ja też gram po USB.

Jeden mój kolega gra po LAN a inny po I2S bezpośrednio z komputera. Każdy ma swoją drogę do nirwany 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak po USB. W sensie jak wygląda taki PCet ????
Pytam bo chciałbym złożyć może takie coś, ale nie wiem gdzie i jakie części byście polecali. Tu czysta ciekawość bo sam szukam transportu.

To temat rzeka. Tak w skrócie płyta serwerowa Supermicro (z usuniętymi niepotrzebnymi rzeczami jak kontrolery SATA, karty sieciowe itp.) procek Xenon oczywiście, odpowiednie RAMy, dysk M2 audio (osobne zasilanie), karty USB i Ethernet z zegarami Jcat, no i zasilanie. Mój PCet ma 5 zasilaczy, liniowy ATX i osobne zasilacze do kart, zegarów i dysku. Całość działa na odpowiednio zoptymalizowanym Windows Serwerze.

2 godziny temu, kaviter napisał:

To temat rzeka. Tak w skrócie płyta serwerowa Supermicro (z usuniętymi niepotrzebnymi rzeczami jak kontrolery SATA, karty sieciowe itp.) procek Xenon oczywiście, odpowiednie RAMy, dysk M2 audio (osobne zasilanie), karty USB i Ethernet z zegarami Jcat, no i zasilanie. Mój PCet ma 5 zasilaczy, liniowy ATX i osobne zasilacze do kart, zegarów i dysku. Całość działa na odpowiednio zoptymalizowanym Windows Serwerze.

To jest temat rzeka. Aby dojsc do takiego grania o jakim piszesz to albo trzeba miec podany “przepis na sukces” albo testować i modernizować takiego peceta miesiacami jesli nie latami. Juz abstrachuje od tego jak prawidlowo okreslic gdzie te zmiany sa najbardziej slyszalne, czy lepiej wymienic zasilanie na zegarach lanu czy karty? Jakie porty i gniazda? Czy wieksza zmiana bedzie na ramie tej czy innej firmy. Za duzo wypadkowych zeby w prosty i latwy sposob dopiescic takiego peceta. A ostatecznie ilosc zmian i zle decyzje spowoduja zarzucenie projektu i straty liczone w tysiacach pln-ow.

To moze byc swietna zabawa, dlugotrwala, bardzo kosztowna i niekoniecznie zakonczona sukcesem.

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Mikelas76 napisał:

To moze byc swietna zabawa, dlugotrwala, bardzo kosztowna i niekoniecznie zakonczona sukcesem.

A wystarczy izolacja.. i sprawa załatwiona😉

A o zewnętrznych zegarach taktujących to Panowie zapomnieliście.., to też ciekawy i szeroki temat współczesnego audio🙂

3 minuty temu, Cezary_58669 napisał:

A wystarczy izolacja.. i sprawa załatwiona

Izolacja lekiem na całe audiofilskie zło. 😆

@kaviter ile taki Twój pecet do audio kosztował? Łącznie z rzeczami, które kupiłeś, ale się nie sprawdziły i wylądowały w szufladzie albo na OLX za pół ceny?

Dzień bez muzyki dniem straconym.

13 minut temu, Cezary_58669 napisał:

A wystarczy izolacja.. i sprawa załatwiona

Nie pisz tak, bo zaraz Piopio tu przyleci 😁

10 minut temu, staropolanka2000 napisał:

@kaviter ile taki Twój pecet do audio kosztował? Łącznie z rzeczami, które kupiłeś, ale się nie sprawdziły i wylądowały w szufladzie albo na OLX za pół ceny

O to mi wlasnie chodzi. Nie wierze ze taki super hiper komp odrazu sie sprawdzil. Skoro dla @kaviter holo red za 1000€ to taki maly wydatek, to koszt jego pecet musi byc olbrzymi. A klamoty ktore sie nie sprawdzily to kolejne tysiace. 

Już mi się nie chce prostować Waszych zakręconych poglądów 😉 

Nie chcecie zrozumieć jak działa transmisja po USB to nie. Wasza sprawa, wasze wydatki. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

8 minut temu, Mikelas76 napisał:

koszt jego pecet musi byc olbrzymi.

Kto bogatemu zabroni? 🙂

Dzień bez muzyki dniem straconym.

53 minuty temu, staropolanka2000 napisał:

Kto bogatemu zabroni?

Oczywiscie to nie nasza sprawa. Po prostu bez gotowego przepisu, "normalnego" audiostereowicza chyba nie stac na takie eksperymenty.

3 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Aby dojsc do takiego grania o jakim piszesz to albo trzeba miec podany “przepis na sukces” albo testować i modernizować takiego peceta miesiacami jesli nie latami. Juz abstrachuje od tego jak prawidlowo okreslic gdzie te zmiany sa najbardziej slyszalne, czy lepiej wymienic zasilanie na zegarach lanu czy karty? Jakie porty i gniazda? Czy wieksza zmiana bedzie na ramie tej czy innej firmy. Za duzo wypadkowych zeby w prosty i latwy sposob dopiescic takiego peceta. A ostatecznie ilosc zmian i zle decyzje spowoduja zarzucenie projektu i straty liczone w tysiacach pln-ow.

Dlatego zawsze możesz korzystać z doświadczeń innych żeby proces przyśpieszyć lub od razu osiągnąć co najmniej dobry rezultat.

Ja kiedyś liczyłem, to mój komp ok 2500€. To co sprawdziłem i a się nie sprawdziło to nigdy nie liczę. A po co się irytować 😄 

• Pokaż nowe odpowiedzi