Skocz do zawartości
IGNORED

Holo audio RED - streamer.

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś wie jak rozpoznać (z zewnątrz, po rozpakowaniu pudełka oczywiście, ale bez podłączania ) wersję oryginalną.....    od  podróbki z Aliexpress ? / bo tego masa jest jak obserwuję 😞 

Noszę się z zamiarem sprawdzenia RED  , możliwe że  kupna streamera Holo Audio RED stąd pytanie. Ciekawi mnie czy zagra lepiej od mojego m1t SA....

Pozdrawiam

Edytowane przez Marek333
https://www.audiostereo.pl/topic/167774-holo-audio-red-streamer/
2 godziny temu, Marek333 napisał:

Czy ktoś wie jak rozpoznać (z zewnątrz, po rozpakowaniu pudełka oczywiście, ale bez podłączania ) wersję oryginalną.....    od  podróbki z Aliexpress ?

Kupić od autoryzowanego przedstawiciela 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To chyba najlepszy  pomysł, dzięki Ci za link i sugestię. !  
Widzę że Magna Hifi   jest z Netherlandów, no to EU więc też zaleta że  bez cła....
A może  jest jakiś dystrybotor w Polsce ?  Ale jak przejrzałem większe firmy, to nie znalazłem.....

Ciekawe czy ktoś z Was ma  streamer Holo RED w domu i testował , porównywał , odsłuchując z innym streamerem hm ??? 

PS A jeśli ktoś z Was ma REDa , to którą z 3-ch opcji (bezpieczników) do wyboru sugerowałby ? / kupując można wybrać /

Edytowane przez Marek333
10 godzin temu, Marek333 napisał:

Ciekawe czy ktoś z Was ma  streamer Holo RED w domu i testował , porównywał , odsłuchując z innym streamerem hm ??? 

Red i M1T to w zasadzie podobna półka jakościowa. Oczekujesz realnej poprawy czy raczej kroku w bok? Jeśli to drugie, czy warto? Nie lepiej szukać poprawy jakości streamingu na innym kierunku? Ja sam chętnie sprawdziłbym streamer Denafripsa. Na razie nie zaznaczył chyba zbyt mocno swojej obecności na rynku ale lubię tą markę. Także za dbałość o rozwój i aktualizacje oprogramowania swych zabawek 

Dziękuję @piotrek7 za cenną uwagę. W takim razie ostudzam swoje zapędy do wymiany na HOLO RED skoro (zakładam masz informacje sprawdzone lub przetestowałeś) że z moim SA m1t grają podobnie. Szkoda w takim razie wyrzucać pieniądze bez sensu.

Pozdrawiam serdecznie.

4 godziny temu, Marek333 napisał:

wymiany na HOLO RED skoro (zakładam masz informacje sprawdzone lub przetestowałeś)

Doprecyzuję. Oba urządzenia reprezentują podobny segment cenowy. Czy będą różnice brzmieniowe pomiędzy nimi ? Być może. Czy będą istotne w zakresie jakości dźwięku i jakości użytkowania? Może. Ale ze znakiem zapytania i po przerobieniu iluśtam zabawek z segmentu audio zakładam, że będą to różnice odnośnie drobnych akcentów niż przeskok jakościowy. Po kilku dniach słuchania zapewne przestaniesz zwracać na nie uwagę. Dla mnie zmiany mają sens, jeśli zmieniasz sprzęt na wyraźnie lepszy. Przynajmniej przeskok na przysłowiową półkę wyżej.  Czyli powiedzmy na Lumina P1 Mini, Bricasti M5? . Tak więc spekulacje ale oparte na "zimnej głowie" i dystansie do zakupów a nie emocjach

A dla ścisłości, nie miałem możliwości testowania Red. Nie spotkałem też zbyt wielu opinii na stronach anglojęzycznych. A to też jest jakaś informacja bo skoro nikt lub mało kto ten sprzęt kupuje, to może nie warto zawracać sobie głowy? Z czasem (na moje szczęście) straciłem parcie na testowanie zabawek Bo to bardziej zabawa w wydawanie kasy niż budowanie wymarzonego dźwięku. i to dla mnie najcenniejsza lekcja 

5 godzin temu, Marek333 napisał:

Dziękuję @piotrek7 za cenną uwagę. W takim razie ostudzam swoje zapędy do wymiany na HOLO RED skoro (zakładam masz informacje sprawdzone lub przetestowałeś) że z moim SA m1t grają podobnie. Szkoda w takim razie wyrzucać pieniądze bez sensu.

Pozdrawiam serdecznie.

Z tego co pamiętam jak wygląda konfiguracja twojego systemu i ustawienie kolumn w pomieszczeniu śmiem twierdzić, że bez ogarnięcia przyczyn takiego a nie innego dźwieku u Ciebie będziesz kręcić się w kółko ... lecząc skutki wymianą klocków. Rozumiem i szanuje, jesli traktujesz to jako zabawę i edukację.

Piszę na podstawie własnych doświadczeń gdzie też kilka lat walczyłem z dźwiękiem w wielkim salonie otwartym na resztę domu. A wystarczyło przestawić kolumny w inne miejsce.

Powodzenia.

PS. zrób chociaż próbę ustawiając kolumny inaczej, tak jak ci proponowano i posłuchaj z tydzień. Co najmniej dwa rozwiązania zmiany ustawienia z tego co pamiętam.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Cześć 🙂 Nie znam osobiście tego Holo Audio, ale j/w napisano już - to podobna półka cenowa do M1T, więc to może być bardziej krok w bok, jak nie lekki w tył, bo M1T to świetny transport. Jak już zmieniać, to w górę, np. na Z1 lub Lumina 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja właśnie miałem Lumina D3   ok pół roku, i po odsłuchach zdecydowałem się na zamianę na lepiej grający m1t   (w moim systemie zaznaczam, u kogoś innego może być odwrotnie)  nie żałuję że sprzedałem D3 i mam m1t . Tańszy a lepiej gra,... ciekawe  i potwierdzam że dobrze zrobiłem po 2-3 miesiącach posiadania m1t. 
Mi bardzo zależało  na wokalach a m1t ma wg mnie zdecydowanie !! lepszy środek od Lumina D3. Lumin u mnie miał za dużo sybilantów.

Teraz pięknie gra ale to HOLO Audi zawsze mnie korciło stąd te rozważanie - uważam HOLO za mistrzowską firmę bo tym co czytam na zachodnich forach

Edytowane przez Marek333
3 godziny temu, Q21 napisał:

Cześć 🙂 Nie znam osobiście tego Holo Audio, ale j/w napisano już - to podobna półka cenowa do M1T, więc to może być bardziej krok w bok, jak nie lekki w tył, bo M1T to świetny transport. Jak już zmieniać, to w górę, np. na Z1 lub Lumina 🙂 

Fajnie by bylo gdybyście podali kilka transportów  które  waszym zdaniem przebijają  M1T  (bez PS)

Godzinę temu, Marek333 napisał:

uważam HOLO za mistrzowską firmę bo tym co czytam na zachodnich forach

Na pewno jedną z najciekawszych jeśli chodzi o przetworniki ale streamer jest dla mnie wielką niewiadomą. Sam mam M1T i nie mam ochoty się z nim rozstawać choć chyba będę musiał. Z tym, że podyktowane to jest: 1) koniecznością zamiany na sprzęt grający po wi-fi, 2) sprzęt, który obsługuje serwis Amazon (bo jest o wiele ciekawszy od Tidala jeśli chodzi o zasoby i oferuje lepszą jakość dźwięku). W którym kierunku ja pójdę?

Ukryta Zawartość

podłączony do mojego Denafrips Pontus

Do tego jakiś cichy komputerek zoptymalizowany pod audio i odpowiedni program Roon, J-River z funkcjami DSP jeśli ktoś lubi i wydaje mi się, że na tym poziomie cenowym jest to optymalne rozwiązanie. I szansa na realną poprawę choć Silent Angel jest naprawdę ciężkim zawodnikiem do pokonania jeśli wkomponuje się dobrze w system 

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
W dniu 5.08.2024 o 17:14, Marek333 napisał:

Teraz pięknie gra ale to HOLO Audi zawsze mnie korciło stąd te rozważanie

W swojej cenie wydaje sie niegłupi.  Liniowe zasilanie, plyta CM4, poza softem Holo możliwość instalacji każdego dowolnego typy volumio ,moode, itp

A na dodatek zmierzony rewelacyjny jitter. W sumie referencyjnie...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

W dniu 5.08.2024 o 18:17, piotrek7 napisał:

Na pewno jedną z najciekawszych jeśli chodzi o przetworniki ale streamer jest dla mnie wielką niewiadomą. Sam mam M1T i nie mam ochoty się z nim rozstawać choć chyba będę musiał. Z tym, że podyktowane to jest: 1) koniecznością zamiany na sprzęt grający po wi-fi, 2) sprzęt, który obsługuje serwis Amazon (bo jest o wiele ciekawszy od Tidala jeśli chodzi o zasoby i oferuje lepszą jakość dźwięku). W którym kierunku ja pójdę?

https://www.denafrips.com/gaia

podłączony do mojego Denafrips Pontus

Do tego jakiś cichy komputerek zoptymalizowany pod audio i odpowiedni program Roon, J-River z funkcjami DSP jeśli ktoś lubi i wydaje mi się, że na tym poziomie cenowym jest to optymalne rozwiązanie. I szansa na realną poprawę choć Silent Angel jest naprawdę ciężkim zawodnikiem do pokonania jeśli wkomponuje się dobrze w system 

Można zawsze postawić Roona na serwerze Silent Angel Rhein Z1/Z1 Pro. Nie mają one Wi-Fi ale mogą stać gdziekolwiek, a niech sam bridge będzie po Wi-Fi.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

6 godzin temu, Q21 napisał:

Można zawsze postawić Roona na serwerze Silent Angel Rhein Z1/Z1 Pro.

Ja akurat nie dałem się porwać fali uwielbienia dla Roon. Bardziej odpowiada mi JRiver , który w relacji jakość/cena jest o wiele atrakcyjniejszym rozwiązaniem. Dlatego (z mojego punktu widzenia) korzystniej jest kupić komput zoptymalizowany pod audio i uwolnić się od zależności od aktualizacji oprogramowania streamerów i serwerów. Niestety coraz mniej bawi mnie zabawa w audio a coraz więcej radości sprawia mi kupowanie i słuchanie płyt. Dlatego szukam rozwiązań "na lata". Dla mnie sprzęt wartościowy to taki, który zostanie u mnie 5 - 10 lat. 

6 godzin temu, Q21 napisał:

Nie mają one Wi-Fi ale mogą stać gdziekolwiek, a niech sam bridge będzie po Wi-Fi.

Właśnie testuję access point od tp-linka, który daje możliwość połączenia streamera po kablu. Bardzo fajnie to działa. Taki sobie audiofilski switch za 1/10 ceny "poważnej" konkurencji 

• 1 miesiąc później...
W dniu 4.08.2024 o 13:54, Marek333 napisał:

Ciekawi mnie czy zagra lepiej od mojego m1t SA....

Na pewno zagra w jakimś stopniu inaczej. Nie ma transportów, nawet z tej samej półki cenowej, które grają dokładnie tak samo. Czy będzie wyraźnie lepiej, czy raczej w bok, to już musisz posłuchać. Biorąc pod uwagę, że w jednym urządzeniu masz streamer, konwerter, mnogość wejść i wyjść, wyjście i2s z najmniejszym jitterem, wygląda jak okazja. Tylko po co komu ta oczojebna obudowa? Nie wiem komu i do czego to może pasować. 🙂 Tym bardziej, że reszta urządzeń tej marki ma dosyć stonowaną kolorystykę.

Holo robi świetne dac, może tutaj też im wyszło? 😉

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Na pewno zagra w jakimś stopniu inaczej. Nie ma transportów, nawet z tej samej półki cenowej, które grają dokładnie tak samo. Czy będzie wyraźnie lepiej, czy raczej w bok, to już musisz posłuchać. Biorąc pod uwagę, że w jednym urządzeniu masz streamer, konwerter, mnogość wejść i wyjść, wyjście i2s z najmniejszym jitterem, wygląda jak okazja. Tylko po co komu ta oczojebna obudowa? Nie wiem komu i do czego to może pasować. Tym bardziej, że reszta urządzeń tej marki ma dosyć stonowaną kolorystykę.
Holo robi świetne dac, może tutaj też im wyszło?
Mnie właśnie " ciągnie " do Red'a bo to bardzo uniwersalne urządzenie. Jest wszystko mające i na dodatek po malinie można jako ddc puścić co jeszcze nie próbowałem. Na dodatek każde możliwe wyjscie można się pobawić z którym połączeniem dany dac gra najlepiej

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

39 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Nie ma transportów, nawet z tej samej półki cenowej, które grają dokładnie tak samo.

Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Po USB z izolacją galwaniczną USB grają identycznie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

26 minut temu, venom200 napisał:

Mnie właśnie " ciągnie " do Red'a bo to bardzo uniwersalne urządzenie

Ja myślę o teście Volumio Rivo. Gram aktualnie z Primo V2 i mimo że to streamer, a nie transport to po coaxialu gra z Aresem 12th lepiej niż digione signature, a po USB o dziwo jeszcze lepiej, mimo mojego braku sympatii do tego złącza. Jakościowo jest swietnie, a Rivo powinno byc jeszcze lepsze po USB. Ale Rivo nie ma za to I2S...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, venom200 napisał:

Jest wszystko mające i na dodatek po malinie można jako ddc puścić co jeszcze nie próbowałem

Grałem długo w taki sposób na malinie z zasilaniem linowym do ddc audio gd di20he, cudów nie będzie. Fajnie mi grało dopóki nie podłączyłem zamiast maliny Lumina u1 mini kolegi. Teraz mam U2 mini i ddc to samo. Malina daleko, daleko...

Dzień bez muzyki dniem straconym.

3 godziny temu, venom200 napisał:

Mnie właśnie " ciągnie " do Red'a bo to bardzo uniwersalne urządzenie. Jest wszystko mające i na dodatek po malinie można jako ddc puścić co jeszcze nie próbowałem. Na dodatek każde możliwe wyjscie można się pobawić z którym połączeniem dany dac gra najlepiej

Auralic aries s1 tez robi to samo tzn moze sluzyc jako "centrum obliczeniowe" dla kilku urzadzen, i ma chyba troche lepsze technologie na pokladzie. Czekam za nowym ipadem i bede podlaczal pod niego cedeka, tv i kompa. Ciekawe czy bedzie to gralo lepiej niz podlaczone bezposrednio do daca

3 godziny temu, Piopio napisał:

Po USB z izolacją galwaniczną USB grają identycznie.

No chyba nie. Pontusa ma izolacje na wejsciach i graja inaczej rozne transporty. Ba, transport auralica tez ma swoja izolacje i gra to najlepiej z dotychczasowych transportow, czyli nie tak samo. Chyba ze uwazasz ze podwojna izolacja z Pontusa i Ariesa to SZTOS. Ale to by chyba nie pasowalo do twojej teorii co? 

3 godziny temu, marcinmarcin napisał:

a po USB o dziwo jeszcze lepiej, mimo mojego braku sympatii do tego złącza

Skad ja to znam? 😉

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Auralic tak czytałem że gra fajnie, ale tam tylko IOS który u mnie odpada. Nie chcę prowadzić dyskusji dlaczego android nie IOS, ale ja nawet nie aktualizuje S23 Ultra do Androida 14. Po prostu muszę mieć Andka. Zastanawiam sie czy polecieć Silent Angel Rhein Z1. Ale tam ubogo że złączami tylko USB. Dac to LAiV za którym czekam za dostawa

29 minut temu, venom200 napisał:

Auralic tak czytałem że gra fajnie, ale tam tylko IOS który u mnie odpada

Tez mi sie to do konca nie podoba.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Godzinę temu, Mikelas76 napisał:

Pontusa ma izolacje na wejsciach

Nie ma izolacji galwanicznej USB. A tylko o niej piszę. 

Auralic wprowadził izolację galwaniczną USB w swoich najnowszych produktach. Więc chyba działa 😉 Każdy transport po wyeliminowaniu zakłóceń elektrycznych "brzmi" tak samo po USB bo jedynym jego zadaniem jest przesył DANYCH w trybie asynchronicznym. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 godzin temu, Piopio napisał:

Nie ma izolacji galwanicznej USB. A tylko o niej piszę. 

Pontus 2 ma izolacje galwaniczna. Podlinkowalem tobie filmik bylego dystrybutora Denafripsa, niejakiego Alvina z firmy Vinshine Audio. 

Mozesz obejrzec caly krotki film, a mozesz od czasu 1:40 gdzie jest mowa o izolacji galwanicznej. 

Takze tego. 

@Mikelas76 po co chlopie wchodzisz w ta dyskusje? 😉 

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

W dniu 7.10.2024 o 20:53, venom200 napisał:

Sam jestem ciekaw Holo. Myślę o transporcie jak najbardziej uniwersalnym

Dla mnie pytanie jest czy jest wstanie konkurowac jakoscia dzwieku z zoptymalizowanym pod audio PC?

Tu watek 150 stron na temat tego streamera [link]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) [/link]

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, rafa napisał:

po co chlopie wchodzisz w ta dyskusje?

nie deklasuje streamera od Holo, daje po prostu alternatywne rozwiazanie. Nie mozna?

46 minut temu, rafa napisał:

Dla mnie pytanie jest czy jest wstanie konkurowac jakoscia dzwieku z zoptymalizowanym pod audio PC?

Ty wspominasz o PC, czy ja sie pytam po co?

14 minut temu, Mikelas76 napisał:

nie deklasuje streamera od Holo, daje po prostu alternatywne rozwiazanie. Nie mozna?

Ty wspominasz o PC, czy ja sie pytam po co?

Nie zrozumiales mnie kompletnie. Myslalem ze bedzie oczywiste ze chodzi o izolacje galwaniczna

Nie zrozumiales mnie kompletnie. Myslalem ze bedzie oczywiste ze chodzi o izolacje galwaniczna
Ja wiedziałem od razu o co come on

• Pokaż nowe odpowiedzi