Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmazniacz zintegrowany do Wilson Audio Sabrina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam wzmacniacza zintegrowanego do kolumn Wilson Audio Sabrina. Odtwarzacz Teac VRDS 25. Odtwarzacz sieciowy Lumin D2 . Pokój ok 30m. Moje typy to:

1. Boulder 866

2. Gryphon Diablo 300 

3 Pass Labs INT 250

4 Luxmsn 509X/Z

5 Mark Levinson No. 5805

Sluchalem Bouldera i bardzo mi sie podoba ale podwyzkach cena ok 80 tys nie ma jeszcze uzywek ani ekspozycji. Gryphon tez super ale bardziej mi sie podoba  srednica w boulderze i nie jestem pewien czy żona wygląd czarnego diabła  zaakceptuje w salonie😉.  Reszty nie sluchalem, zawsze marzyłem o Luxmanie ale nie wiem czy on z Sabrinami zagra. Jezeli ktos ma jakies doswiadczenia z tymi wzmacnuaczami/ kolumnami lub ewentualnie chetnie  jskies inne propozycje to prosze pisać

Jeśli Boulder zagrał lepiej na środku od Gryphona, to z reszty powinieneś sprawdzić Pass-a. Dwa ostatnie są dość szybkie w graniu i znacznie lżejsze w centrum pasma. Oczywiście zawsze można pomieszać kablami - mam na myśli dwa ostatnie piece, ale jak jest ewidentny wybór w estetyce grania samego pieca, to po co leczyć Dżumę Cholerą. 

Może to nie Luxman, ale A-S3200 Yamahy choć designersko da radę 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Słuchałem w zeszłym tygodniu z kilkoma różnymi kolumnami,

znakomita rzecz za pół ceny powyższych propozycji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

24 minuty temu, Bartollini napisał:

Ukryta Zawartość

Jaki to jest model?

Ukryta Zawartość

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

5 minut temu, cortes napisał:

Możesz coś więcej napisać? W jakiej konfiguracji go słuchałeś?

Źródłem była Rockna,streaming z sieci.

Kolumny,jakieś duże Blumenhofery,dookólne German Physiks i monitory Mangera.

Ze wzmocnienia słuchałem jeszcze integry German Physiks,(potęga,ale drogo).
Okablowanie Zensati,i jakaś polska firma,której nazwy nie pamiętam.

56 minut temu, Bartollini napisał:

Ukryta Zawartość

To jest znakomity przykład zdrowego podejścia rynku PRO do segmentu konsumenckiego, czyli solidność za rozsądną kasę z wieloletnią gwarancją. Jednak należy uważać podczas konfiguracji. Jest transparentny, czyli bez sztucznej magii w środku pasma. Jak system tego nie prezentuje, on też nie doda.  

Ukryta Zawartość

Niestety nie doczekaliśmy się na testy, a Marcin posiadaną końcówkę zmienił ostatnio na integrę Vitka. Ale jak tak jest, to dobry krok, bo wcześniej elektronika tego producenta nie brała jeńców. 😉 

1 godzinę temu, Bartollini napisał:

Ukryta Zawartość

Yamaha przepiekna, stylistycznue to  zaraz za Luxmanem ale obawiam sie ze to jednak nie mój dzwiek 

5 godzin temu, umka napisał:

Jeśli Boulder zagrał lepiej na środku od Gryphona, to z reszty powinieneś sprawdzić Pass-a. Dwa ostatnie są dość szybkie w graniu i znacznie lżejsze w centrum pasma. Oczywiście zawsze można pomieszać kablami - mam na myśli dwa ostatnie piece, ale jak jest ewidentny wybór w estetyce grania samego pieca, to po co leczyć Dżumę Cholerą. 

Dziekuje za konkretną podpowiedź. Tez myśle ze mógłby być super , kiedyś jak próbowałem sie na odsłuch luxmana umówić to sprzedawca mi poeiedział ze jak mi zależy najbardziej na średnicy  to powinienem koniecznie passa  posłuchać. Znalazlem wczoraj na youtubie facet kilka wzmacniaczy przerobił do Sabriny i wybral int 250. Też mówił ze   z uwagi na zapas mocy poradzi sobie z trudniejszymi kolumnami w razie czego. Drugi facet miał INT 250, później zakochal sie w Diablo 300 sprzedal passa , czar minął przerobil jeszcze jakieś dwa inne i wrócił do int 250🙂.  Tylko też sie spotkalem z opinia kilku osób ze te nowe Passy nie graja tak dobrze jak te wczesniejsze z oznaczeniem .5

1 godzinę temu, Bartollini napisał:

Ukryta Zawartość

Nigdy nie słuchałem ale jakbszuksłem wzmacniacza do ATC scm 40 to na anglojezycznych forach zachwycaja sie tym wzmacniaczem u nas mało popularne są

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

21 godzin temu, eagle37 napisał:

Witam. Szukam wzmacniacza zintegrowanego do kolumn Wilson Audio Sabrina. Odtwarzacz Teac VRDS 25. Odtwarzacz sieciowy Lumin D2 . Pokój ok 30m. Moje typy to:

1. Boulder 866

2. Gryphon Diablo 300 

3 Pass Labs INT 250

4 Luxmsn 509X/Z

5 Mark Levinson No. 5805

Sluchalem Bouldera i bardzo mi sie podoba ale podwyzkach cena ok 80 tys nie ma jeszcze uzywek ani ekspozycji. Gryphon tez super ale bardziej mi sie podoba  srednica w boulderze i nie jestem pewien czy żona wygląd czarnego diabła  zaakceptuje w salonie😉.  Reszty nie sluchalem, zawsze marzyłem o Luxmanie ale nie wiem czy on z Sabrinami zagra. Jezeli ktos ma jakies doswiadczenia z tymi wzmacnuaczami/ kolumnami lub ewentualnie chetnie  jskies inne propozycje to prosze pisać

Dzielonka Luxmana z najniższa koncowka grała z Wilsonem fajnie, bardzo nawet.Lekkosc, brak wymuszenia i fajna srednica pochdzaca z..cd nuvista.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Musical Fidelity Nu-Vista 600/800. Dla mnie wzmacniacz końcowy. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Redaktorzy

Do Sabrin o Luxmanie warto myśleć dopiero od pułapu Luxman C-700u & M-700u a podczas odsłuchu u dystrybutora wskazane jest porównanie z topowymi Rotelami z serii Michi.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

W dniu 20.07.2024 o 18:08, eagle37 napisał:

Sluchalem Bouldera i bardzo mi sie podoba ale podwyzkach cena ok 80 tys nie ma jeszcze uzywek ani ekspozycji.

No jak nie ma

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Cześć 🙂 Warto sprawdzić Norma Audio Revo IPA-140 😉 Fajny, mocny, bardzo równy i dynamiczny wzmacniacz o dalej neutralnej i muzykalnej barwie. Przy tym bardzo uniwersalny, a moim zdaniem również po prostu cieszący oko. W razie czego zapraszam do kontaktu, podziałamy 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

3 godziny temu, rafa napisał:

No jak nie ma

Ukryta Zawartość

Fakt że coś już sie pojawia, we Włoszech nawet sporo. Wygląda na to że źle wakacje zaplanowałem 😉

6 godzin temu, Fr@ntz napisał:

Do Sabrin o Luxmanie warto myśleć dopiero od pułapu Luxman C-700u & M-700u a podczas odsłuchu u dystrybutora wskazane jest porównanie z topowymi Rotelami z serii Michi.

M900u / M1000u to marzenie. O gustach sie nie dyskutuje ale moim zdaniem najpiekniejszy wzmacniacz jaki mozna obecnue kupić i gra też super. Ale jak policzyc przedwzmacniacz, dodatkowe kable to iuz dużo poza budżet wychodzi. Rotelów mialem juz kilka szanuje te firme ale chce coś innegovspróbować 

Ukryta Zawartość

A diablo 250 s/h? Cena co najmniej 2x nizsza niz diablo 300, wiec z p.widzenia oplacalnosci chyba lepsza opcja? Plus diablo 300 to mozliwosc uzycia dodatkowego modulu DAC i tak pewnie bym go sluchal (taki system all in one).

10 godzin temu, GT napisał:

A diablo 250 s/h? Cena co najmniej 2x nizsza niz diablo 300, wiec z p.widzenia oplacalnosci chyba lepsza opcja? Plus diablo 300 to mozliwosc uzycia dodatkowego modulu DAC i tak pewnie bym go sluchal (taki system all in one).

Od paru miesiecy wiecej ogłosze 300 tki nawet u nas w Polsce pewnie czesc osob wymueni na 333. Jak cos to lepiej pewnue wolałbym poczekac i dołożyc na 300 tke. Sle musze jeszcze passa int 250 posłuchać i moze jeszcze luxmana 509 zanim podejme decyzje

Godzinę temu, eagle37 napisał:

moze jeszcze luxmana 509 zanim podejme decyzje

Nie wykluczaj Musical Fidelity Nu-Vista. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Boulder 866 zagra idealnie z Sabrinami, a jeszcze lepiej zagra dzielonka Boulder 1110/1161, a że drogo? cóż tanio już było.

Lenco,Naim,Harbeth,Ton Trager.