Skocz do zawartości
IGNORED

LG 65 OLED C32 . Moduł CI+ .

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry Państwu ,

po dwóch latach rozstałem się z moim PHilipsem 855/12 i zakupiłem LG C32 .

Niestety nie chce "współpracować" z modułem / kartą CI z Polsatu .

Instaluje kilkanaście kanałów , w większości jakiś dziwacznych .

Próbowałem wszystkich możliwych ustawień wyszukiwania i ciągle ... nic .

Wsparcie LG .... szkoda czasu .

Wsparcie Polsatu ... nieco więcej informacji , choć większość ich porad / sugestii , sprowadza się do faktu , iż ów telewizor nie jest w pełni przystosowany do modułu CI+ .

Pragnę nadmienić , iż wyświetla się komunikat : "Uwierzytelnianie Modułu"  .... i po kilku sekundach "Moduł Działa Poprawnie" ... choć raz "wywaliło" błąd "17" co oznacza ,

iż nie jest kompatybilny z telewizorem .

Szanowni Państwo , czy macie jakieś porady / podpowiedzi ... może faktycznie LG nie działa na module CI+ .

Z góry Bardzo Dziękuję - Marcin .

Edytowane przez Maarcin
https://www.audiostereo.pl/topic/167603-lg-65-oled-c32-modu%C5%82-ci/
  • Moderatorzy

Inne tv LG współpracują z takimi modułami.

Zaktualizuj soft telewizora, zaktualizuj soft modułu, jeśli problem zostanie pogmeraj na forum polsatu lub na ich infolinii.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Drogi Moderatorze ,

wieeelkie Dzięki za odpowiedź i pomoc .

Problem rozwiązałem sprawdzając sygnał wyjściowy z kabla antenowego do telewizora .

Okazało się , że "Panowie" z "R...E...A" , którzy wnosili i instalowali telewizor , przy odkręcaniu kabla od "starego" telewizora

uszkodzili kabel antenowy ( taki fajny , z tłumieniem 120dB ) ... wymieniłem przewód antenowy ... i wszystko działa 😊👍 .

Raz jeszcze Bardzo Dziękuję - Marcin .

Napisz za jakiś czas, gdy go opanujesz, o swoich wrażeniach z użytkowania. Ciekawi mnie ten model. Z pobieżnego przeglądu neta wychodzi, że w swojej cenie nie ma godnego konkurenta.

9 godzin temu, Seb1 napisał:

Napisz za jakiś czas, gdy go opanujesz, o swoich wrażeniach z użytkowania. Ciekawi mnie ten model. Z pobieżnego przeglądu neta wychodzi, że w swojej cenie nie ma godnego konkurenta.

Drogi Seb1 ,

wcześniej miałem przyzwoitytelewizor Philips 55 Oled 855/12 ( także bardzo chwalony ) , zatem różnicy - jak mówi młozież - typu "Wow" ! raczej nie ma . LG jest większy o 25 cm i wyraźnie jaśniejszy ( matryca Evo ) , brak Ambilajta wymaga przyzwyczajenia . Muszę powiedzeć , o ile poprzednie telewizory Sony oraz Philips , tuż po zakupie nie wymagały jakiejś większej ingerencji w ustawienia obrazu ( oczywiście ustawiałem po swojemu ) to w przypadku LG nad obrazem "pastwiłem" się kilka godzin ( z opcji "Kino" - tak sugerował Pan Maciek Koper ) . Pomógł także film na YouTube ... szczególnie ustawienie "Gamma" . ( Zalecam także zmniejszyć "Czerń" , tak do uzyskania minimalnych szczegółów w czerniach , potem delikatnie rozjaśniać )  .

Po dwóch dniach "zabawy" ... jest bardzo przyzwoicie . Dla zainteresowanych , polecam w ustawieniu "Dźwięku" wybrać opcję z "AI" ... nigdy nie używałem opcji "Sztucznej Inteligencji" 🙂 w telewizorach , natomiast w tym przypaku jest efekt niesamowity ... aha , przy "Analizie Pomeszczena" zaznaczcie "Niskie Tony" ... suuuper .

Ogólnie przyzwoicie , natomiast bez "ochów i achów" 🙂 ... takie tylko przy matrycy MLA Evo ... jednak to jak na dzisiaj ponad 20k za 65 cali .

Uprzejmie Pozdrawiam - Marcin .

PS. W razie pytan dotyczących ustawień - jestem do dyspozycji - gdyż spędziłem przy tym sporo,sporo godzin 🙂 .

Edytowane przez Maarcin

Heh. Ten ambilight w  Philips mnie ciekawi, niestety nigdy nie widziałem go w akcji poza sklepem. Niestety dopłata do niego  jest zniechęcająca. Na plus znów Android. I weź tu człowieku się zdecyduj, gdy brak doświadczenia. 

Edytowane przez Seb1

Drogi Seb1 ,

ambilajt jest rzeczywiście świetną funkcją , choć sesns jego używania jest raczej w ciemnych momentach dnia , choć tuż po zakupie w ogóle z niego nie korzystałem ... natomiast jak już się "przełamałem" , nie mogłem bez niego oglądć telewizji .

Teraz przy LG , nieco mi go brakuje , choć powoli się przyzwyczajam . ( Można kupić taki "erzac" za 900,- PLN ) .

Odnośnie Androida ... osobiście odczułem ulgę przy systemie LG . Telewizor momentalnie się załącza , szybko zmienia kanały , nie wyłącza się w czasie oglądania programu gdy włączona jest "Automatyczna Aktualizaja Kanałó" i jeszcze kilka przewag WebOS mógłbym wymienić ... LG ( choć nigdy nie przepadałem za tą firmą ) dopracowało swój system znakomicie .

Z resztą , przez wielu uznawany jest za najlepszy ... w moim przekonaniu - Android , nie "na plus" 🙂 .

Drogi Seb1 ,

przykro mi , jednak nie mam porównania ... to mój pierwszy pilot "Magic" ... ciągle się do niego przyzwyczajam ,

jedynnie mogę doradzić , aby ustawić szybkość wskaźnika na "Niską" , choć można się przełączać po Menu w sposób 

nazwijmy to "klasyczny" , poprzez naciskanie strzałek i zatwierdzanie środkowym przyciskiem .

Ów środkowy przycisk działa także jak "scroll" poprzez przeciąganie po nim palcem ... fajna sprawa .

Edytowane przez Maarcin
Literówka .