Skocz do zawartości
IGNORED

Sampler testowy NAIM Rewelacja!

robix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich zainteresowanych! Czy Waszym zdaniem jest to najlepsza ,,WKŁADKA,, jaka trafila sie w prasie audiofilskiej? Moim zdaniem TAK ale moge byc nieobiektywny bo material na niej zawarty mocno celuje w moj gust muzyczny stad moje pytanie.

https://www.audiostereo.pl/topic/16757-sampler-testowy-naim-rewelacja/

Według mnie płytka jest całkiem OK. Szczególnie podoba mi się pierwszy kawałek (może kupię sobie całą płytkę tego wykanawcy). Jak na mój gust to materiał jest jednak trochę za mało zróżnicowany. Ale jakośc nagrania super.

Czyli jednak sie nie mylilem i plytka raczej sie podoba. Ale tak sobie mysle ze cos ogolnie atmosfera na forum ,,SIEDZI,, nikt niczym za bardzo sie nie interesuje watki jakies takie bzdetne i nie widac werwy w poczynaniach FORUMOWCOW ja tez wrocilem po chorobie do czytania i jakos tak nudnawo jest. Wiosna idzie czas kupic motocykl !!!

Powiem tak , co do treści mogłoby być lepiiej , co do dzwięku jest bardzo dobrze (przestrzeń , powietrze , plany ) , ale bez przesady .

Ogólnie mogę powiedzieć , dobra płyta z taką sobie treścią , ale za taki kesz polecam :)

Witam!

Moim zdaniem płyta OK, ale nie zgadzam się z filozofią Hi FI i Muzyka. Brak laboratorium, recenzenci, którzy wydają się, jakby zjedli wszyskie rozumy i dziwne podziały na firmy z zasady be i cacy - to chyba wszystko.

AUDIO jest bardziej obiektywne.

Płytkę tę słuchałem już z 5 razy. Oto moje spostrzeżenia.

Repertuarowo trafia celująco, choć zawsze mozna jeszcze lepiej. Lokalizacja i plany wzorowe, bo przecież o to chodziło- takie było zamierzenie jej producenta. Barwa natomiast jest nierówna. Jedne kawałki brzmią bardzo dobrze, ale niektóre zbyt ciemno. Mi osobiście nagranie przypomina trochę wydania telarka tyle, że w naimie nie ma sztucznie podbitego basu. Reasumując- mimo to bardzo przyjemnie się słucha. Oby do każdej gazety dokładali coś takiego, to będę stale kupował. Bez płyty nudzą mnie artykuły w stylu bredni.

muzycznie ot do słuchania ok, ale nie ma się czym zachwycać. Dobrane tak by trafiać w gusta możliwie wielu osób. Może inaczej, by możliwie wielu osobom podchodziło, zwłaszcza tym które jazz dopiero odkrywają lub wogóle nie tykały jeszcze. Lecz to jest ok, w końcu to sampler. Technicznie (jakość nagrania) super. Generalnie b. fajan płyta, zdecydowanie dobre posunięcie ze strony pisma.

:):) miło mi zatem Jozwa, że troszczysz się i o moje uszy :):):)

Fajnie, że masz w planach test S.BP. Jak już do niego dojdzie, to spróbuj ją odsłuchać z rezystancją 1000ohm i obciążeniem pojemnościowym 220pf jako typowe MC. Przećwiczyłem wszystkie opcje i takie parametry wejściowe pokazują wszystkie zalety i :):) wady tej wkładki.

PMD>

Nie umniejszając roli pisma, to posunięcie chyba dobre, ale ze strony Naima:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ta płyta jest jednym z wielu samplerów dostępnych u nich.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oj, tam ;) Trudno Wam dogodzić. A ja uważam: dobrze jest i będzie (może) jeszcze lepiej.

Postęp w stosunku do LINN'a jest i dobrze.

Gutekbull ma rację. XRCD JVC jest lepszą realizacją. (Tzn. też tak uważam.)

A co do następnych (takiej lub lepszej jakości/zawartości) samplerów do pism - jestem "za".

Sprzedaż też wzrośnie i więcej osób będzie happy, bo czyż nie o to chodzi ? Co niektórzy BTW ;) zrobią też interes i dobrze.

Pozdr.

Witam w sloneczna niedziele palmowa i pytam gdzie moge kupic ta plytke JVC bo jesli jest lepsza od NAIMA to ja chce ja miec. Zgory dzieki za podpowiedz. Samplera sluchalem juz z 6 razy bo przykuty jestem do sofy z powodu nawrotu chorobska i najbardziej podoba mi sie glebia i powietrze zarejestrowane na plycie. W istocie plyta bardzo sie rysuje jak ktos napisal wiec odrazu lepiej ja wyciagnac z tego ko...a i umiescic w opakowaniu co napewno dobrze jej zrobi. Oczywiscie zycze wszystkim systemow na ktorych bedzie slychac kilkumetrowa glebie i lokalizacje zrodel pozornych.

robix

płyty CD - XRCD (JVC), możesz kupić w:

Club CD - Szczecin

Ukryta Zawartość

w okienku "wyświetl tylko albumy na:" - wybierz:

XRCD, XRCD24, XRCD_2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) /main.php?screen=katalog&action=lista&typm=2&sortby=Nazwa&typn=&wyd=

Katalog - XRCD by JVC

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Witam, uwaga drobna: przejrzałem ofertę www.ccd.pl pod kątem tytułów naima - cóż, parę utworów z samplera wydaje się sporo obiecywać ;) Te płyty są w clubcd po 69 zł - polecam więc gigant.pl, mają mnósto tytułów naima po 59 zł - bądź co bądź, dyszkę taniej, plus dla warszawiaków możliwość odbioru osobistego. Korzystam, bardzo sobie chwalę ;) Tyle (bezinteresownej) reklamy.

Hmm...mam niezly sprzet ale niestety ta plyta mnie nie powalila. Nie mowie o tresci lecz ralizacji. Barwa jest szara i jednorodna. Slychac tranzystorowe brzmienie lat 70-ych. Nie ma koloru lampy lat 60-ych i przezroczystosci najnowszych (dobrych) realizacji. Ostatnie dwie kupione przez mnie plyty japonskiego wydawnictawa DIW bija NAIMA na glowe. Zamiast brac NAGRE na tranzystorze, mogli by odrestaurowac jakis prof. magnetofon lampowy i dac do tego preamp lampowy do mikrofonow.

MaciekP, 29 Mar 2005, 14:45

>Hmm...mam niezly sprzet ale niestety ta plyta mnie nie powalila. Nie mowie o tresci lecz ralizacji.

Mam podobne odczucia. Spodziewalem sie lepszej plyty (nie mialem nic od NAIMa).

Dla mnie wzorcem sa plyty Opus3. Moze dlatego, ze slucham glownie na sluchawkach.

O takiej przestrzeni, wybrzmieniach i powietrzu NAIM moze pomarzyc. Przynajmniej ten sampler.

Gesiej skorki nie wywoluje...

>Podobne refleksje co MaciekP. Dzwiek szary jak moj szary kotek. Jezeli dzwiek nie ma kolorow papugi, to czegos waznego mu brak.

Szary? Ja nie zuważyłem. Dla mnie dźwiek raczej ciepły i jednak jasny. Natomiast może być lekko denerwujące wypychanie lewej strony do przodu, np. bas w piewszym utworze - trochę to dla mnie nienaturalne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.