Skocz do zawartości
IGNORED

Technics SL 1500C czy Thorens TD 403 DD?

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Renia239 napisał:

I co Pan Hui Vi ma jednak racje 🙂

Nie zasmiecaj wątku swoimi bezsensownymi, wręcz głupimi wpisami, skoro nie masz nic merytorycznego ani mądrego do napisania na temat.

2 godziny temu, Nil napisał:

Taiwan, to nie Chiny.

nie , firma jest , albo była chińska , zdaje się że to byli ci sami co kupili quada , waferdale i coś jeszcze , było o tym w jakiejś recenzji thorensa , a produkują gdzie chcą. Może teraz kto inny wykupił markę , albo to jakieś konsorcjum. Dokładnie nie śledzę tego. 

zresztą co to ma do rzeczy , jak thorens gramofony dobre robił dawno , dawno temu , teraz to tylko napis , niczym się nie różni od regi czy pj-ta , kawałek mdfu za chore pieniądze. 

Edytowane przez bolo_senor
2 minuty temu, bolo_senor napisał:

nie , firma jest , albo była chińska , zdaje się że to byli ci sami co kupili quada , waferdale i coś jeszcze , było o tym w jakiejś recenzji thorensa , a produkują gdzie chcą. Może teraz kto inny wykupił markę.

zresztą co to ma do rzeczy , jak thorens gramofony dobre robił tylko kiedyś , teraz to niczym się nie różni od regi czy pj-ta , kawałek mdfu za chore pieniądze. 

Firma z tego co ogólnie wiadomo,  nie jest, ani nie była chińska.

Skad masz takie "informacje"?

Raz już sie też pytałem, ale nie doczekałem się od Ciebie odpowiedzi - miałeś okazję używać Thorensa TD 403 DD i Technicsa SL 1500C?

Czy tylko sobie piszesz/trollujesz   nie znając tych urzadzeń?

23 minuty temu, Nil napisał:

Skad masz takie "informacje"?

w recenzji , wspomnieli i na pewno chińska.

23 minuty temu, Nil napisał:

Raz już sie też pytałem, ale nie doczekałem się od Ciebie odpowiedzi - miałeś okazję używać Thorensa TD 403 DD i Technicsa SL 1500C?

a no pytaleś , techniksa nie lubię więc moja opinia na nic by ci się zdała.

a thorensa td403dd macałem tylko , sam mam 160-tkę i patrząc na 403-kę miałem wrażenie że ktoś tam td160 i td150 nieudolnie naśladował. Poza tym direct w thorensie , to dla mnie nie thorens.

z tej dwójki wybrałbym thorensa jak bym musiał , ale jakbym kupował sobie za swoje to wolałbym zostawić swojego.

ja jestem tradycjonalistą lubię rzeczy ciężkie i solidne , nie leciutkie talerze do directa.

Edytowane przez bolo_senor
Teraz, Nil napisał:

W jakiej "recenzji"?

na pewno thoresa , a gdzie to mnie nie pytaj bo nie znajde.

było to kilka lat temu.

5 minut temu, Nil napisał:

W jakiej "recenzji"?

wydaje mi się że chyba td209

12 godzin temu, bolo_senor napisał:

a thorensa td403dd macałem tylko , sam mam 160-tkę i patrząc na 403-kę miałem wrażenie że ktoś tam td160 i td150 nieudolnie naśladował.

Nie widzę zbytniego  podobieństwa tych gramofonów, a co dopiero nieudolnego naśladowania, zresztą TD 403 dd wygląda lepiej od TD 160.  🙂

36 minut temu, Nil napisał:

Nie widzę zbytniego  podobieństwa tych gramofonów, a co dopiero nieudolnego naśladowania, zresztą TD 403 dd wygląda lepiej od TD 160.  🙂

trudno , reszta to kwestia gustu.

40 minut temu, burz napisał:

Poza napisami Made in PRC 😉

Przyklad ewidentnych braków w edukacji. 

PRC - People's Republic of China - Chińska Republika Ludowa.

To nie jest  Republika Chińska - Tajwan. 

Przed napisaniem warto wiedzieć, co się chce napisać. 🤣

Tak na przyszłość, żebyś nie walnął kolejnej gafy:

Republika Korei to nie Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna.  🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi