Skocz do zawartości
IGNORED

Oppo UDP 203 napisy USB do płyty problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam takie pytanie mam taki problem przy próbie załadowania zewnętrznych napisów z USB do filmu na płycie. Jak sobie z tym poradzić?

Najpierw zrobiłem, tak na USB utworzyłem folder sub a w nim umieściłem napisy do filmu i nazwałem plik sub.srt - wtedy Oppo w ogóle nie widziało tego nie wyświetlało się Inne i dopiero jak w folder sub włożyłem drugi folder sub.srt i tam dałem plik to pojawiło się Inne ale napisy się nie uruchomiły.

Zrobiłem tak ściągłem napisy w formacie srt na pendrivie utworzyłem folder sub następnie utworzyłem folder sub.srt i tam wkleiłem napisy do filmu srt w nazwie sub.srt. I jak uruchomiłem płytę z filmem to w ustawienia napisów pojawia się opcja Inne ale jak na nią klikam to wywala mi komunikat operacja zablokowana przez płytę co mam zrobić ręce opadają.

Przetestowałem z 20 różnych filmów na zwykłym blu-ray jak i na uhd blu-ray od róźnych studiów filmowych Fox,Warner,MGM,Paramount czy Universal.

Jak to odblokować.

Dlaczego taki komunikat się pojawia że operacja jest zablokowana przez płytę. Jak to obejść, czytałem że udało sie to przy Kongu mam ten z 21r. i nie udało się, nie mam Wyspa Czaszki tej części i muszę kupić ten film aby odblokować ten komunikat.

Poradźcie proszę co zrobić.

Dziękuję.

Ma być /sub/sub.srt i koniec kropka. Oznacza to że plik ma mieć nazwę sub a rozszerzenie srt.

Jeśli używasz Windowsa włącz pokazywanie rozszerzeń plików bo błędnie je nazywasz, a mianowicie nazywasz je sub.srt.srt

Edytowane przez bl4ck

Testowane na różnych penach w FAT32 o różnej pojemności, ma być folder sub a w nim plik z napisami z nazwą samą sub czy sub.srt?

Czy mogą być jakieś inne pliki/foldery na takim pendrivie który chcemy podłączyć do Oppo z napisami, czy USB ma być czysty a tam tylko folder sub a w środku plik sub.srt.

Przeczytaj ze zrozumienie pierwsze dwa zdania które napisałem powyżej.

Nie ma znaczenia czy to będzie FAT/NTFS, nie mają znaczenia inne pliki/foldery ten jeden ma być poprawnie umieszczony i nazwany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bl4ck

Czyli na tym pendrivie tworzę folder o nazwie sub a w nim umieszczam plik z napisami i nazywam go sub bez srt bo to ma już w rozszerzeniu, dobra jutro sprawdzę i dam znać.

Czyli na pendrivie mogą być inne pliki jakieś zdjęcia czy muzyka, a czy mogą być też napisy do innych filmów, czy tu działa zasada jeden pendrive dla tylko jednego filmu, a jak chce dać 20 plików z napisami do 20 różnych filmów na płytach to 20 innych penów trzeba kupić.

Czy na jednym penie mogą być napisy do 20 filmów.

Czy folder w którym mam umieścić ten sub czyli plik z napisami ma być nazwany sub.srt czy sam sub i czy folder ma mieć duże litery w nazwie czy małe czy to nie ma znaczenia.

Dzięki jutro napiszę czy się udało.

Edytowane przez Andmatom

Mogą być i do 2000 filmów, ale i tak na liście będą tylko jedne. Powtórzę tak ma wyglądać pełna ścieżka do pliki z napisami:

/sub/sub.srt

Ogólnie istnieje lepszy sposób na zarządzanie napisami i nie tylko

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lecz obawiam się może cię to przerosnąć skoro problemem dla Ciebie jest nazwa folderu lub poprawne nazewnictwo plików względem rozszerzenia. Mimo wszystko wiedz że istnieje lepsze rozwiązanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bl4ck

Działa, Dzięki sprawdziłem na wszystkich filmach z zagranicy i chodzą nie ma problemu wszystko ok, tylko jest mały szkopuł jak są polskie znaki lub jakieś ż.ć,ś, itp. to to gubi czy jest jakiś internetowy edytor tego tekstu.

44 minutes ago, Andmatom said:

Działa, Dzięki sprawdziłem na wszystkich filmach z zagranicy i chodzą nie ma problemu wszystko ok, tylko jest mały szkopuł jak są polskie znaki lub jakieś ż.ć,ś, itp. to to gubi czy jest jakiś internetowy edytor tego tekstu.

Pewnie chodzi o kodowanie znaków. W moim dawnym odtwarzaczu plików Himedia Q10 w zaleznosci od tego jak zostały zapisane napisy musiałem wybierać, czy jest kodowanie utf-8, czy unicode albo cp-1250. Zapewne musisz przekonwertowac do takiego formatu jaki obsługuje Oppo ale nie podpowiem jaki to jest bo nie korzystam.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).