Skocz do zawartości
IGNORED

Streamer Mind Moon 2 czy MF MX-Stream czy Pro-Ject Stream Box DS2 T

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie mam Mind Moon ver. 1 czyli Neo. 

DAC to Musical Fidelity M6X DAC i powiem gra świetnie. 

Nie chcę dublować DAC-ów. 

Brak mi połączenia z Apple Airplay i ważne, aby streamer miał połączenie z Deezerem.

Chciałbym nieraz posłuchać muzyki poważnej z serwisów Apple Muzyka i Classical. Mam konto na serwisie Deezer i nie zamierzam tego zmieniać na inny serwis. 

Obecnie Mind Moon 1 Neo nie ma Airplay.

Zatem w przypadku, gdybym podjął decyzję to :

1. robić upgrade do Mind Moon 2 - wymiana modułu na Moon 2 to koszt ok. 4.500 zł ?

2. celować w MX_Stream czy Pro-Ject Stream Box DS2 T ? też coś od 3000 do 4000 zł ?

Aktualizacja. 

Rozmawiałem z przedstawicielem Simaudio i okazuje się, że sam Mind 2 nie łączy się z Airplay. Trzeba obok 4.600 zł za upgrade jeszcze dołożyć 1.200 zł w celu montażu nakładki do Airplay.

Czyli w sumie upgrade do Mind 2 w celu łączenia z Airplay to koszt 5.800 zł. Trochę drogo jak na taką funkcjonalność. 

Ale i tak czeka mnie przejście, bo nowe wersje oprogramowania w pewnym momencie porzucą Mind vre. 1 Neo.

Cześć, jeśli miałbyś przechodzić na inny sprzęt, to może Silent Angel M1T? 🙂 Jest AirPlay, jest Deezer, a to naprawdę dobry transport 😉 W razie czego zapraszam do kontaktu. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Silent angel to dobra opcja dla ciebie.

Albo idź w kierunku maliny. Nawet gotowy produkt usbridge.

Jest też produkt chwalony od volumio

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...
W dniu 22.04.2024 o 13:07, Q21 napisał:

Cześć, jeśli miałbyś przechodzić na inny sprzęt, to może

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? 🙂 Jest AirPlay, jest Deezer, a to naprawdę dobry transport 😉 W razie czego zapraszam do kontaktu. 

Musical Fidelity m6x DAC ma wejście USB. Czy można przez to wejście podłączyć Silent Angel Munich M1T ? Bo teraz Moon Mind Neo gra przez AES/EBU. Ale czy USB da więcej ?

Ukryta Zawartość

Technicznie może i będzie to grało. Czy lepiej to zależy też od implementacji układu USB w przetworniku. 

Najlepiej będzie sprawdzić. 

On 4/22/2024 at 12:07 PM, Q21 said:

Cześć, jeśli miałbyś przechodzić na inny sprzęt, to może

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? 🙂 Jest AirPlay, jest Deezer, a to naprawdę dobry transport 😉 W razie czego zapraszam do kontaktu. 

Jest sens wymieniać  M1T   na auralic  g1???

Ukryta Zawartość

36 minut temu, Ronaldo9 napisał:

Jest sens wymieniać  M1T   na auralic  g1???

dobre pytanie. Obstawiam ze na g1 to niekoniecznie, ale na taki nowy Aries S1 to juz chyba TAK.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że Auralic konsekwentnie nie ma i mieć nie będzie aplikacji na Androida. Tak więc jeśli ktoś nie ma Iphone lub Ipada, będzie musiał dokupić taki sprzęt. Tak więc cena zabawy idzie znacząco w górę 

12 hours ago, piotrek7 said:

Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że Auralic konsekwentnie nie ma i mieć nie będzie aplikacji na Androida. Tak więc jeśli ktoś nie ma Iphone lub Ipada, będzie musiał dokupić taki sprzęt. Tak więc cena zabawy idzie znacząco w górę 

Oooo. Wiec g1 odpada.W jednym sklepie proponowali mi zamianę  M1T  na BEL CANTO E ONE.

1 godzinę temu, Ronaldo9 napisał:

BEL CANTO E ONE

Sprzęt na granicy rozpoznawalności. Ciekawe, e w zasadzie nigdy i nigdzie nie słyszy się o nim na jakichkolwiek forach? Jest tak dobry, że nie ma sensu nawet o nim pisać, czy po prostu nie ma sensu o nim pisać? A jak z aplikacją, stabilnością oprogramowania? Czemu ma służyć zmiana M1 na Bel Canto poza zmianą dla zmiany? Jeśli zmieniać to na coś, co przyniesie realną poprawę jakości dźwięku. Choćby Linn czy Naim. Uważam, że szkoda czasu i kasy na zmiany kosmetyczne dla samych zmian 

Wlasnie chce zmienic na cos ,co przebije M1T za którego dałem 2500 zł ,tylko ze nic nie przychodzi mi do głowy.Rozwazalem auralic g1 ale ja mam Samsunga  ,Znalazlem.nawet coś takiego jak DCS NETWORK  BRIDGE ,ale sam do końca nie wiem co to jest  a cena za używkę  to ponad 11kzl.A który model lina czy naima? Polecasz. Rozważam też  dokupienie zasilania do M1T 

2 hours ago, piotrek7 said:

Sprzęt na granicy rozpoznawalności. Ciekawe, e w zasadzie nigdy i nigdzie nie słyszy się o nim na jakichkolwiek forach? Jest tak dobry, że nie ma sensu nawet o nim pisać, czy po prostu nie ma sensu o nim pisać? A jak z aplikacją, stabilnością oprogramowania? Czemu ma służyć zmiana M1 na Bel Canto poza zmianą dla zmiany? Jeśli zmieniać to na coś, co przyniesie realną poprawę jakości dźwięku. Choćby Linn czy Naim. Uważam, że szkoda czasu i kasy na zmiany kosmetyczne dla samych 

Edytowane przez Ronaldo9

A który model lina

Zależy co trafisz w akceptowalnej cenie . Choćby Akurate System Hub lub Akurate DSM. Nie wiem w jakich cenach chodzi na rynku wtórnym ten drugi ale taka zamiana miała by sens i to by była realna poprawa a nie zmiana kosmetyczna 

czy naima?

ND5 XS 2

1 hour ago, piotrek7 said:

Zależy co trafisz w akceptowalnej cenie . Choćby Akurate System Hub lub Akurate DSM. Nie wiem w jakich cenach chodzi na rynku wtórnym ten drugi ale taka zamiana miała by sens i to by była realna poprawa a nie zmiana kosmetyczna 

ND5 XS 2

Takie cos???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

38 minutes ago, piotrek7 said:

Ukryta Zawartość

a jeszcze lepiej takie coś 😁

image.thumb.png.f3d2be81d25c4dc78030a31aa0c3698a.png

Naima odpuszczę ze względu na cenę.cena za linna jest OK,tylko jego raczej nie da się podłączyć pod dac przez ebu?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

59 minut temu, Ronaldo9 napisał:

,tylko jego raczej nie da się podłączyć pod dac przez ebu?

a po co?

Ukryta Zawartość

6 minutes ago, piotrek7 said:

Ukryta Zawartość

a po co?

3 miesiące temu  specjalnie kupiłem ebu pod M1T ,więc chciałem nadal go używać a tak znowu trzeba  kupić  inny  kabel 

Ukryta Zawartość

Na forum obok zasłużony forumowicz Bogusław ma do sprzedania moona 280d z mind 2. 

Wiem że szukasz nieco innego sprzętu ale jego cena jest wyjątkowo dobrą. Sam się przymierzałem gdyby nie czas do budowania nowego systemu. Można rozważyć.