Skocz do zawartości
IGNORED

częstotliwości dźwięku

Tomek.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Mam prośbę: czy zna ktoś adres strony, skąd mógł bym sobie ściągnąć próbki częstotliwości (20 hrz, 15hrz, 10hrz ...) takie jak na płytach testowych.

Mam tez drugie pytanie: Dlaczego w polskich pismach audio/video pomijane są testy sprzętu Onkyo? Przeglądałem otatnio kilka pozycji prasowych i ani słowa o tej firmie, a przecież firma Onkyo wymieniała ostatnio 3 amplitunery, jeden nowy model a w prasie ani słowa.

pozdrawiam wszystkich

Tomek.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Obawiam się, że nigdzie nie znajdziesz próbek o takich częstotliwościach. Powód jest bardzo prosty... one po prostu nie istnieją. W przeciwieństwie do dźwięków o częstotliwościach 20 Hz, 15Hz i 10Hz.

Nie wiem, czy dobrym rozwiązaniem nie byłoby użycie jakiegoś generatora akustycznego, w postaci programu obsługującego kartę muzyczną. Poszukaj w sieci pod hasłem "audio generator" lub "sinus generator".

GM

Profundo -

Jeżeli jedynym dystrybutorem sprzętu tej marki jest firma EIC to muszę powiedzieć, że im z nikim nie jest "po drodze". Miałem z nimi do czynienia. Zamawiałem polota do amp. onkyo. Po 3 miesiącach czekania nadal nie wiedzieli kiedy będą mieli.

GMark, nie widze powodu, dlaczego by takie próbki nie miały istnieć.

Baardzo prosty generatorek sinusów w wavach możesz też wziąć ode mnie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hm, muszę go tylko kiedyś przerobić na inne cz. próbkowania poza 44.1.

Ukryta Zawartość

Polecam - programik przetestowany (na razie na glosniczkach komputerowych :)

A przy okazji mam od kumla przekopiowana plyte testowa Z Hi-Fi i muzyka z probkami= wiele kawalkow typu pas perkusja, kameralne sklady itp-polecam.

No i na allegro ludzie sprzedaja plyty testowe z probkami ale za drogo bo skoro mamy taki fajny programik to po co przeplacac :)

P.s. tak sobie mysle ze niskie czestosci sa dobre do znalezienia rezonansow w pomieszczeniu odsluchowym i korekty w ustawieniu kolumn i mebli, co Wy na to?

Adam

BTW. Jeśli kogoś to interesuje, to dodałem różne częstotliwości próbkowania do mojego programiku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>pq

Na stronie brakuje źródła programu, lub są jakieś kłopoty ze ściągnięciem.

Jest tylko w mono, może i to nawet wystarczy, zawsze możesz wydać kolejną wersję wzbogaconą o częstotliwości fal mózgowych alpfa, beta, delta i theta ;-)

Już jest źródło (raczej źródełko ze względu na rozmiar :-) ). O stereo myślałem tzn żeby zrobić opcje mono, kanał lewy, kanał prawy i stereo w różnych relacjach fazowych. Ale co będę moją wybitną sztuką programistyczną robił konkurencję Adobe Audition lub tym ludziom co ich reklamowano powyżej ;-). A tak naprawdę to chyba mi się nie chce:) Może kiedyś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.