Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Wharfedale Diamond 8.3

8815lukas

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na tę cenę bardzo przyzwoite kolumienki, aczkolwiek daleki byłbym od bezkrytycznych zachwytów redaktorów Hi Fi i Muza. Wharefedale grają przede wszystkim ciepło i przyjemnie, z całkiem niezłą rozdzielczością. To, co mnie drażniło przy odsłuchu (w nieistniejącym juz Centrum Hi-Fi na Armii Ludowej) to wyraźne oddzielenie niskich częstotliwości od reszty pasma. Bardzo słychać szwy pomiędzy głośnikami i różną barwę poszczególnych przetworników. Być może da sie to co nieco skorygować elektroniką i kablami, ale tylko do pewnego stopnia. W każdym razie spójnością Wharfedale nie grzeszą.

Gość Paweł

(Konto usunięte)

diamondy to dobra konstrukcja , ale musisz je dopasowac do odpowiedniego wzmaka , zebyś nie żałował zakupu, są to kolumny 6 omowe a wzmak musi być neutralny z odchyłami w stronę dynamiki , ja zakupiłem cały komplet diamondów lecz nie wziełem pod uwagę wzmaka , i teraz mam problem , muszę sprzedac wzmaka lub zamienić . A jeżeli chodzi o moc to nie przejmuj się nawet NAD o mocy 20 w będzie w stanie pieknie je wysterowac . Pozdrawiam, (a najlepiej by było abyś udał się do jakiegoś sklepu na odsłuch i sam podejmij decyzję m, i nie słuchaj rad innych)

• Redaktorzy

Bas do 40 malo w czym schodzi, chyba ze na papierze od producenta. Wysokiej klasy drogie jak piorun kolumny podaja np. 45 z tolerancja 3 dB, i wszyscy sa zadowoleni. Natomiast Wharfedale sa po prostu spokojne. Za te pieniadze trudno znalezc cos, co sie da sluchac dlugo i bez irytacji. A jeszcze za cene z Allegro! Istnieje zalozenie, ze do kolumn w tej cenie bedzie podlaczana tania, zwykle dosyc ostra elektronika, ktora one zlagodza.

Eltax Symphony 6.3 - cena oscyluje w granicach 1000PLN, możesz jeszcze wziąć pod uwagę kolumienki Koda AV707F = oczywiście nic za te pieniądze nie będzie high endem, ale myślę, że i Twój wzmak nie jest wiele droższy... jeśli masz ochote poczekać i pozwolić kasie nieco urosnąć to polecam Qba Elements 2000 za 1300PLN lub Mission M73... kasa może nie powala ale każdy orze jak może :) ja też swoją zabawę zaczynałem na pierdziawkach SONY za 600PLN i z łezką w oku sobie je przypominam ;D

• 1 rok później...

Witam , mam okazje kupić W.D 8.3 za 790 złotych w stanie idealnym sklepowym .

Wiem że maja 6 ohm a ja wzmacniacz mam na 8 ohm czy to się zgra .

Jaki bas maja te kolumny i czy ta cena jest dobra .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.