Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  351 członków

Pylon Klub kolumn
IGNORED

Wzmacniacz do Jasper Monitor 18

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór,

od jakiegoś czasu zastanawiałem się nad wymianą wzmacniacza do znakomitych głośników Jasper Monitor 18.

W tej chwili posiadam Cambridge Audio CXA81 i jako źródło streamer CXN V2.

Chciałbym "pójść" o klasę wyżej żeby móc w lepszym stopniu wykorzystać możliwości Jasperów.

Zależy mi miedzy innymi na uzyskaniu dobrej jakości dźwięku przy niskim poziomi głośności, niestety rzadko mam okazję posłuchać głośniej.

Muzyki słucham różnej - jazz, filmowa, elektroniczna, czasem starszy rock.

Dźwięk lubię raczej ciepły, nie mniej detale są istotne aczkolwiek nie na poziomie "wiercenia dziury w uszach". W kwestii niskich tonów, Jaspery same w sobie mają znakomity bas jak na monitory, nie mniej wspomagam się subem SVS 1000 pro.

Rozważałem opcje - Pier Audio MS 680 SE, Hegel H190, Rotel RA-1592 MKII, MOON 250i V2.

Może ktoś z Was miał okazję słuchać Jasperów w zestawieniu z którymś z powyższych, oczywiście jeżeli macie inne sugestie będę wdzięczny.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/166345-wzmacniacz-do-jasper-monitor-18/

Cześć 🙂

Jak podoba Ci się obecne brzmienie z CXA? To raczej jasne granie, znacznie inne od rozważanych przez Ciebie dotychczas opcji. 

Moon 250i V2 na pewno jest warty sprawdzenia, posłuchałbym też Primare i25 Prisma, a także propozycji z poniższego filmu 🙂

Zapraszamy na odsłuchy i indywidualne wyceny, mamy bardzo dużo wzmacniaczy w takim przedziale cenowym dostępnych do posłuchania 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Cześć,

przepraszam, założyłem w pierwszej kolejności nowy temat, nie mniej później napisałem w temacie ogólny gdzie też już odpisałeś 🙂 

Swoją drogą, jako, patrząc na to jak chętnie promujecie znakomite Pylony wnioskuję, że macie największe doświadczenie w kwestii zestawienia Pylonów Jasper z różnymi wzmacniaczami, jeżeli można to uprzejmie poproszę o indywidualną opinię, który z poniższych brzmiał najlepiej w Waszym odczuciu (jeżeli oczywiście grały w tym zestawieniu z Jasper Monitor 18) w odniesieniu do CXA81 który jednak gra zbyt jasno i brakuje mu dynamiki zwłaszcza przy niskim poziomie głośności dodatkowo jest przynajmniej o klasę niżej :

Unison Research Unico Due

Vincent SV-228

Vincent SV-237MKII

O Pier Audio MS-680 SE czy MS-880 SE nie pytam, bo wiem, że nie macie w ofercie.

Pozdrawiam

Wszystkie z nich są zdecydowanie po cieplejszej stronie mocy, więc uważaj, by nie było tu zbytniej przesady w drugą stronę 😉 Moim zdaniem z tych wzmacniaczy najciekawszy jest Vincent SV-228 pod Jaspery, zwłaszcza że ma loudness, który może Ci się przydać przy cichym odsłuchu 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.