Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki chiński odpowiednik amanero?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Oryginalne amanero to dla mnie za duży wydatek (przynajmniej an tym etapie konstrukcji).

Jaki chiński zamiennik gra w miarę sensownie?

Bo w kwocie od około stu do stukilkudziesieciu złotych wybór jest spory.

Na oryginał skusze się może kiedyś.

https://www.audiostereo.pl/topic/165966-jaki-chi%C5%84ski-odpowiednik-amanero/

Lusya włoskie działa i jest "flashable"

nie dziękuj

26 minut temu, Daniel_68412 napisał:

przetestuj 2-3 i wtedy pewno trafisz najlepszy, fajnie jak się podzielisz wrażeniami 

nie trzeba

a co powiecie na to? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niezły kombos (i2s pewnie bez custom ROM -unflashable), ja potrzebuję tylko dla zamiany usb-toslink

dobre będzie?

bo ten:

Ukryta Zawartość

na pewno działa 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kramyeu

Ukryta Zawartość

nie ma nic lepszego na rynku. Sam mam 2szt w 2 dacach. Zresztą poczytajcie instrukcje to się przekonacie jakie ubogie jest przy tym amanero itd. I wiem że pytasz o tani zamiennik ale dowalą cło czy coś i wyjdzie to niekorzystnie. Szczególnie że z czasem będziesz chciał zmienić na coś lepszego. Nie warto zaoszczędzać… jeśli nie potrzebujesz bajerów jak bluetooth czy separowane na trafie wyjście coaxial to wcale drogo nie wychodzi

8a6c5c3942aaf487fc8ff224f2e1aaf6_1700857

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez daniel69xyz
56 minut temu, Daniel_68412 napisał:

I2soverusb pewno jest lepszy.. w wolnej chwili kukne czy ma tryb równoległy do tda1541

Pewna jest tylko śmierć i podatki, z tym że ta pierwsza niekoniecznie. Rozumiem że miałeś okazje porównać oba ? Ja nie. Nawet nie słyszałem o tym i2soverusb… niemniej można spytać autora uac, może się wypowie. Kolejny plus uac to pin i wymiarowo kompatybilne do amanero. Zatem pasuje do wielu gotowców z miejscem na pcb.

16 minutes ago, daniel69xyz said:

Rozumiem że miałeś okazje porównać oba ?

Mam 2 sztuki i2soverusb a to wyżej generuje tylko sygnał i2s i wspomnianego trybu tda1541 w ogóle nie ogarnia z tego co widzę w dokumentacji, podobnie miałbyś problem z NOS na 1702/4.

To trochę inna kategoria urządzeń bo dodatkowo jest BT który nie pozwoli przesłać bezstratnie wav/flac więc nie interesuje mnie za bardzo oraz nie ma wsparcia dla konkretnych kości (formatów) a ma je i2soverusb.

Co przemawia mocno na korzyść i2soverusb to to, że jest to bardzo przetarte urządzenie i wiele błędów zostało wyeliminowanych (cyfrówka to wbrew pozorom nie jest prosty chleb) i były już robione zaawansowane aplikacje jak ta:

Ukryta Zawartość

[jest tam opisany np znaleziony problem]

oczywiście jeśli ten uac-evo1 jest naszym rodzimym produktem to kibicuję bardzo - super jakby się dorobił bezpośredniego wsparcia formatów np dla tda1541 przy 352khz wtedy byłby sztos w tej cenie

Ukryta Zawartość

16 minut temu, Daniel_68412 napisał:

Mam 2 sztuki i2soverusb

To wyjaśnia mi wszystko co chciałem wiedzieć… ja jednak pozostanę przy uac, uważam to za lepszy produkt - mam 2 sztuki 😉 

dodatkowo jest BT który nie pozwoli przesłać bezstratnie wav/flac więc nie interesuje

bt ma samo w sobie ograniczenia a jest dodatkiem nie pierwszą funkcją

nie ma wsparcia dla konkretnych kości (formatów) a ma je i2soverusb

No mi wystarcza porządne i2s. Nie potrzeba mi jak to nazwałeś wsparcie dla konkretnych modeli kości. Za to i2soverusb nie ma bluetooth 🙂

Co przemawia mocno na korzyść i2soverusb to to, że jest to bardzo przetarte urządzenie i wiele błędów zostało wyeliminowanych (cyfrówka to wbrew pozorom nie jest prosty chleb)

Uac to też nie jest pierwsze wydanie. I jak na razie o błędach mi nie wiadomo.

super jakby się dorobił bezpośredniego wsparcia formatów np dla tda1541 przy 352khz wtedy byłby sztos w tej cenie

Można podpytać 🙂 zaraz zaproszę autora. Może będzie miał ochotę się wypowiedzieć. Wie więcej na temat swojego produktu. Mi te bajery zbędne. Potrzebowałem w zasadzie tylko usb-i2s

Edytowane przez daniel69xyz
35 minut temu, Daniel_68412 napisał:

Mam 2 sztuki i2soverusb a to wyżej generuje tylko sygnał i2s i wspomnianego trybu tda1541 w ogóle nie ogarnia z tego co widzę w dokumentacji, podobnie miałbyś problem z NOS na 1702/4.

To trochę inna kategoria urządzeń bo dodatkowo jest BT który nie pozwoli przesłać bezstratnie wav/flac więc nie interesuje mnie za bardzo oraz nie ma wsparcia dla konkretnych kości (formatów) a ma je i2soverusb.

Co przemawia mocno na korzyść i2soverusb to to, że jest to bardzo przetarte urządzenie i wiele błędów zostało wyeliminowanych (cyfrówka to wbrew pozorom nie jest prosty chleb) i były już robione zaawansowane aplikacje jak ta:

Ukryta Zawartość

[jest tam opisany np znaleziony problem]

oczywiście jeśli ten uac-evo1 jest naszym rodzimym produktem to kibicuję bardzo - super jakby się dorobił bezpośredniego wsparcia formatów np dla tda1541 przy 352khz wtedy byłby sztos w tej cenie

Cześć Daniel 🙂 Założeniem tego modułu było zaoferowanie klientom nowej jakości I2S w wymiarze Amanero/USB Audio oraz dodanie modułu Bluetooth tak by było plug and play dla urządzeń, które już mają taki konwerter, a użytkownicy chcą lepszej jakości. Porządny layout PCB (4 warstwy). Zabezpieczenia ESD, filtracja CMF USB, którego nie ma Amanero. Wbudowane izolatory na PCB. Dedykowane generatory dla audio (NDK NZ2520SDA - ultra low phase noise). Do tego doszło wyjście SPDIF izolowane na trafo. Amanero może i ma SPDIF, ale bez izolacji. Do tego wbudowany moduł Bluetooth gdzie jestem autorem oprogramowania. Nie jest to gotowy chińczyk jak większość myśli 🙂 Do tego moduł w wersji full posiada automatyczne przełączanie między Bluetooth a USB. Dodatkowo dla użytkowników, którzy nie chcą używać zasilania z USB to jest dedykowane złącze od zasilania zewnętrznego z zabezpieczeniem przed odwrotną polaryzacją bez spadku napięcia. Zachęcam do przeczytania opisu na stronie produktu. Jest trochę stron, ale wszystko opisane. 

Ukryta Zawartość

Co do przetartego urządzenia. Może mało znasz moich projektów, ale ja nie udostępniam na rynek niesprawdzonych rzeczy czy prototypów. Nie jest to mój pierwszy projekt, mam ich sporo, a części w ogóle nie publikuję 🙂 Nie robię z użytkowników/kupujących beta testerów 🙂 Soft od Bluetooth sprawdzony przez dobre 2lata, taka jaka wyszła finalna wersja na początku tak jest do teraz. USB - autorem jest Konrad (kusy.audio) i tutaj soft jest sprawdzony i ten sam od 5lat gdzie użytkowników jest około 150 jak nie lepiej. Sprawdzone pod Windowsem, Linuxem, Mac.  Także co jak co, ale otrzymujesz w pełni sprawdzony projekt. 

I2SoverUSB specjalnie nie jest zawarty w tabeli z porównaniem przez inne wymiary względem standardowego wymiaru konwerterów USB. Pomysł układu, który ogarnia układy bezpośrednio - plan na kolejny projekt. Z czego zachęcam do zapoznania się z 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  🙂

UAC-EVO I - Projekt w pełni zaprojektowany w Polsce i składany w Polsce... ręcznie 🙂 Możecie sprawdzić sobie zdjęcia w PDF jak to wygląda 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez gavron04

www.gavron04.diyaudio.pl układy audio 

32 minutes ago, daniel69xyz said:

To wyjaśnia mi wszystko co chciałem wiedzieć… ja jednak pozostanę przy uac, uważam to za lepszy produkt - mam 2 sztuki 😉 

14 minutes ago, gavron04 said:

Co do przetartego urządzenia. Może mało znasz moich projektów, ale ja nie udostępniam na rynek niesprawdzonych rzeczy czy prototypów.

Nie wiedziałem, że to Twój ! @daniel69xyz ja mam jeszcze takich transportów wiele... klon Gavrona amanero też posiadam podobnie jak posiadałem amanero 2 sztuki które sprzedałem po tym jak Gavrona spisywał się tak samo dobrze. Problem tylko taki, że no nie ma trybu równoległego dla tda1541, podobnie jak dwóch sztuk ad1860/2, 1702/4, pcm56/61 też nie podłączymy... więc cieżko nazwać, że to jest produkt lepszy skoro to porównywanie pomarańczy z jablkami...

jak będę robił coś co potrzebuje bt na 1 układzie to chętnie skorzystam

i bardzo się cieszę, że to powstało - jlsounds cały czas odmawiali zrobienia czegoś na bt

@gavron04 jest opcja aktualizacji firmware?

@Daniel_68412 - tak, firma MATWAY ELECTRONICS to ja 🙂 A nie chciałem wrzucać postów na forum z obawy o bana o autoreklamę 🙂 A nie mam też czasu na tworzenie konta firmowego na forach.

Ale do rzeczy. Bluetooth u mnie ma też dwie bardzo ważne rzeczy, których nie mają Chińczyki:
1) Tryb parowania - moduł jest aktywny przy 1 podłączeniu na 1min., później przechodzi w tryb oczekiwania - nie jest widoczny - sąsiad w bloku sie nie podłączy 🙂 Ponowne wejście w tryb parowania - dwukrotne kliknięcie na przycisk (przycisk dedykowany fi19, 12 - zapraszam do pdf z opisem 🙂 ). 

2) MCLK - jedna ta sama częstotliwość  dla 44.1 lub 48kHz (w zależności jaki kodek obsługuje nadajnik np telefon) to albo wystawia 44.1 lub 48kHz. U mnie jest zrobiony mały myk i mamy zawsze 48kHz, dzięki czemu mamy jeden generator MCLK dla Bluetooth i tutaj również wchodzi NDK NZ2520SDA 🙂 ) ( Na aliexpress jest sporo DACow, które mają wbudowany moduł bluetooth i ludzie w komentarzach narzekają, że dla jednej częstotliwości DAC gra dobrze, a z innym telefonem już nie 🙂 )

Jeśli chodzi o aktualizację softu - co masz na myśli? USB czy Bluetooth? USB - standardowo po USB i dedykowany program. Bluetooth - moduł są przeze mnie programowane za pomocą adaptera, który zaprojektowałem do wygodnego programowania, wrzucany jest soft, na koniec zmiana nazwy jeśli ktoś chce swoją np "UAC-EVO I - TDA1541" i na sam koniec blokuję moduły. Także jeśli ktoś chciałby sobie odczytać to tego nie zrobi 🙂 

Edytowane przez gavron04

Ludzie co z wami?

Proszę o jakąś budżetowa alternatywę do amanero a Wy mi podpowiadacie abym kupił jeszcze droższe...

Tak jakbym szukając auta kompaktowego dostał odpowiedzi abym kupił suva.

Poza tym to Wy serio słyszycie różnice między amanero a proponowaną przez Was kostką? Słyszycie i wierzycie w to?

Ciekaw jestem wyników ślepego testu.

2 godziny temu, gavron04 napisał:

Cześć Daniel 🙂 Założeniem tego modułu było zaoferowanie klientom nowej jakości I2S w wymiarze Amanero/USB Audio oraz dodanie modułu Bluetooth tak by było plug and play dla urządzeń, które już mają taki konwerter, a użytkownicy chcą lepszej jakości. Porządny layout PCB (4 warstwy). Zabezpieczenia ESD, filtracja CMF USB, którego nie ma Amanero. Wbudowane izolatory na PCB. Dedykowane generatory dla audio (NDK NZ2520SDA - ultra low phase noise). Do tego doszło wyjście SPDIF izolowane na trafo. Amanero może i ma SPDIF, ale bez izolacji. Do tego wbudowany moduł Bluetooth gdzie jestem autorem oprogramowania. Nie jest to gotowy chińczyk jak większość myśli 🙂 Do tego moduł w wersji full posiada automatyczne przełączanie między Bluetooth a USB. Dodatkowo dla użytkowników, którzy nie chcą używać zasilania z USB to jest dedykowane złącze od zasilania zewnętrznego z zabezpieczeniem przed odwrotną polaryzacją bez spadku napięcia. Zachęcam do przeczytania opisu na stronie produktu. Jest trochę stron, ale wszystko opisane. 

Ukryta Zawartość

Co do przetartego urządzenia. Może mało znasz moich projektów, ale ja nie udostępniam na rynek niesprawdzonych rzeczy czy prototypów. Nie jest to mój pierwszy projekt, mam ich sporo, a części w ogóle nie publikuję 🙂 Nie robię z użytkowników/kupujących beta testerów 🙂 Soft od Bluetooth sprawdzony przez dobre 2lata, taka jaka wyszła finalna wersja na początku tak jest do teraz. USB - autorem jest Konrad (kusy.audio) i tutaj soft jest sprawdzony i ten sam od 5lat gdzie użytkowników jest około 150 jak nie lepiej. Sprawdzone pod Windowsem, Linuxem, Mac.  Także co jak co, ale otrzymujesz w pełni sprawdzony projekt. 

I2SoverUSB specjalnie nie jest zawarty w tabeli z porównaniem przez inne wymiary względem standardowego wymiaru konwerterów USB. Pomysł układu, który ogarnia układy bezpośrednio - plan na kolejny projekt. Z czego zachęcam do zapoznania się z 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  🙂

UAC-EVO I - Projekt w pełni zaprojektowany w Polsce i składany w Polsce... ręcznie 🙂 Możecie sprawdzić sobie zdjęcia w PDF jak to wygląda 🙂 

LVDS czy LVCMOS?

39 minut temu, Panjarek napisał:

Ludzie co z wami?

Proszę o jakąś budżetowa alternatywę do amanero a Wy mi podpowiadacie abym kupił jeszcze droższe...

Tak jakbym szukając auta kompaktowego dostał odpowiedzi abym kupił suva.

Poza tym to Wy serio słyszycie różnice między amanero a proponowaną przez Was kostką? Słyszycie i wierzycie w to?

Ciekaw jestem wyników ślepego testu.

Skoro zakladasz brak roznic kup najtanszy jaki znajdziesz. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

8 minut temu, rafa napisał:

LVDS czy LVCMOS?

Nie warto testować bo nie będą działać w ogóle, albo nie będą się flashować lub oba na raz, 

podałem być może jedyny sprawdzony - Lusya bo na 3 zamówione amanera, te najtańsze, wszystkie fungowały

Edytowane przez kramyeu
5 minut temu, Panjarek napisał:

Taki mam zamiar lecz musi być sprawdzone pod względem działania.

braliśmy od tego dostawcy:

Ukryta Zawartość

na 3 sztuki wszystkie 3 dobre

przypuszczalnie te z lepszymi kryształami też działają tu:

Ukryta Zawartość

inne to wyrzucanie kasy w błoto, jeszcze rok temu trafić działające amanero na ali to był mały wyczyn

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kramyeu
13 minut temu, Panjarek napisał:

Taki mam zamiar lecz musi być sprawdzone pod względem działania.

To ja tutaj nie pomogę. Właśnie z tego względu nie kupuję tych tanich. Później są strzały, pyknięcia podczas zmiany utworów i inne anomalie. Bądźmy realistami nikt źle nie chciał doradzić. Po prostu dzisiaj 300 zł to tak mały pieniądz że nawet nie ma czego tu zaoszczędzić… 100zł na prawdę Cie zbawi? Nie piszę tego na przekór. Więc przeciwnie. Raczej staram się uzmysłowić że gra nie warta świeczki. Co innego 3000 a 2000 ale 300 a 200? Może to jakiś budżetowy projekt na chwilę to poniekąd ok ale usb zawsze później możesz wyjąć i sobie zostawić do drugiego projektu. Tak czy siak w temacie tańszego zamiennika nie pomogę. 

powiedzcie mi bo nigdy z alli nie zamawiałem. Do takich zakupów dochodzi cło czy tym podobne ? Czy cena którą widzimy jest ceną ostateczną. Jak tak to zwracam honor 😛 w budżetowym projekcie 130 a 300-350 to jest jakaś tam przyjmijmy różnica

JEST ANOMALIA - na tym długim kablu nie działa mi dsd512 - krótszego nie testowałem

do tego czasem dac zapierdzi (cykanie/ oscylacja/brak synchro i brak muzyki), a jak włączę światło w łazience potrafi się wyłączyć muzyka. Używam filtra DC schaffnera - nie pomaga

Wszystko kosztem czegoś. 

Edytowane przez kramyeu
6 minut temu, kramyeu napisał:

JEST ANOMALIA - na tym długim kablu nie działa mi dsd512 - krótszego nie testowałem

do tego czasem dac zapierdzi (cykanie/ oscylacja/brak synchro i brak muzyki), a jak włączę światło w łazience potrafi się wyłączyć muzyka. Używam filtra DC schaffnera - nie pomaga

Wszystko kosztem czegoś. 

O tym właśnie pisałem że działać działa ale później są denerwujące anomalie… nie miałem styczności co prawda z tymi chińczykami ale z wersjami testowymi innego projektu kilka lat temu i stąd wspomniałem o takich anomaliach. Nawet zmiana między utworami była nieprzyjemna bo jakby bez wyciszania a drastyczny przeskok.

26 minut temu, daniel69xyz napisał:

powiedzcie mi bo nigdy z alli nie zamawiałem. Do takich zakupów dochodzi cło czy tym podobne ? Czy cena którą widzimy jest ceną ostateczną. Jak tak to zwracam honor 😛 w budżetowym projekcie 130 a 300-350 to jest jakaś tam przyjmijmy różnica

podatki są w cenie, a obsługa celna - bezobsługowa w transporcie

podatki opłaca aliexpress, podobnie zresztą robi eBay

Godzinę temu, rafa napisał:

LVDS czy LVCMOS?

LVCMOS tak jak Amanero i reszta.

2 minuty temu, Panjarek napisał:

Najtańsza wersja Mateusza to 350zl plus wysyłka.

Chińczyk to 120zl.

Jakie 100zl?

Przeczytaj cały mój post a nie tylko połowę. Zanim pojawiły się linki, nie wiedziałem o istnieniu takich za 120zł… o czym dopisalem sprostowanie. 100zł było między takimi za 200-250zł. Nie kupując żadnego wyjdzie 350zł taniej 😉 

2 minuty temu, daniel69xyz napisał:

Przeczytaj cały mój post a nie tylko połowę.

Przeczytaj wiec tytuł wątku, najlepiej kilka razy. Potem jak przez to przebrniesz przeczytaj treść mojego pierwszego postu. Nie wiem jak napisać to prościej, że szukam czegos w kwocie sto-stokilkadziesiąt złotych.

Znam konstrukcje Mateusza, bardzo wysoko je cenie, miałem kilka jego urządzeń i o żadnym złego słowa nie powiem. Proszę tylko o wskazówkę która z TANICH chińczyków się nadaje. Jeśli nie jesteś w stanie doradzić chińczyka to rozumiem. Nie  rozumiem po co w takim razie piszesz w wątku dotyczącym chińczyka skoro na temat chińczyka wypowiedzieć się nie jesteś w stanie.

Polecam uac evo Mateusza !!! A jak nie rozumiesz czemu to przeczytaj moje posty kilka razy. Aż do skutku. Wszystko w nich jest. Włącznie z tym że nie wiedziałem o istnieniu tak tanich i uważałem że dla 100zł nie warto oszczędzać. Czytaj ze zrozumieniem. A pomocy ode mnie nie otrzymasz już na tym forum żadnej. Człowiek chciał dobrze a Ty z pretensjami… miłego dnia życzę 

42 minuty temu, Panjarek napisał:

Najtańsza wersja Mateusza to 350zl plus wysyłka.

Chińczyk to 120zl.

Jakie 100zl?

Dla nowo zarejestrowanych klientów na pierwszy zakup jest -10% na wszystkie produkty 🙂

Pozdrawiam

21 minut temu, gavron04 napisał:

Dla nowo zarejestrowanych klientów na pierwszy zakup jest -10% na wszystkie produkty 🙂

Pozdrawiam

Gdyby to było 200zł to by nie było tematu.

Szukam jednak czegos budżetowego.

I tak nie wykorzystam możliwości Twojej konstrukcji więc ta inwestycja to po prostu przesada jak na moje potrzeby.

• Pokaż nowe odpowiedzi