Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon jako producent obudów dla zewnętrznych firm

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, zachęcony wątkiem o Pylon, chciałem dopytać, dla kogo ww. firma produkuje lub produkowała obudowy. Sam dokopałem się do wpisów o Audio Physic i Tonsil. Źródła: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J4Z

.

• J4Z zmienił(a) tytuł na Pylon jako producent ubudów dla zewnętrznych firm

Tonsil na pewno, bo chyba część ekipy Pylona jest z z Tonsilu. 

A dla AP, tylko chyba do jednego modelu.

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

• J4Z zmienił(a) tytuł na Pylon jako producent obudów dla zewnętrznych firm
4 godziny temu, Tokina napisał:

Dobrze by było, żeby firma Pylon zamieściła prawdziwy filmik z pokazaniem owej produkcji. 🙂

Jak sobie to wyobrażasz?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Na razie szału nie ma. Tonsil wrażenia nie robi. AP też raczej nie, bo najniższa seria - classic. Gdzieś w zakamarkach pamięci kojarzę, że jakaś mniejsza, polska manufaktura zamawiała u nich?

.

4 godziny temu, Tokina napisał:

Dobrze by było, żeby firma Pylon zamieściła prawdziwy filmik z pokazaniem owej produkcji. 🙂

Napisz do prezesa, może nagra ci osobiście 😁

?👈

2 godziny temu, J4Z napisał:

jakaś mniejsza, polska manufaktura zamawiała u nich?

Sounddeco?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Dokładnie, ale z tego co wiem od początku mieli ze sobą powiązania. Aaa skoro Pylon to są ludzie z Tonsila, możemy mieć podejrzenie co do współpracy z Sounddeco 🙂

O jaki raptem wyedukowany. To tylko świadczy o tym że twój temat był osobista krucjata przeciw firmie. Dziwię się trochę że pozwalają na takie coś. 

?👈

2 godziny temu, Tokina napisał:

Chyba nie tak do końca należy do Tonsila.

Właścicielem marki Sounddeco jest firma stolarska  Witowa z Witkowa niedaleko Gniezna. Tonsil ma w ofercie "nagłośnienie Saunddeco by Tonsil"

To są prawdziwe ogólnie dostępne  informacje, dlaczego Cie oburzają???

Sporo energii włożyłeś w ten research

6 minut temu, stach_s napisał:

Pewnie są odpowiedzialni za atak na WTC 🫢

Myślisz, że są koszerni? 🤔

11 godzin temu, rafal735r napisał:

O jaki raptem wyedukowany. To tylko świadczy o tym że twój temat był osobista krucjata przeciw firmie. Dziwię się trochę że pozwalają na takie coś. 

w innym wątku prosiłem usera @Tokina o przesłanie na priv korespondencji z Pylonem (zakładając wątek sam to proponował). Do chwili obecnej nie otrzymałem odpowiedzi. Wszystko więc wskazuje, że to pospolity trol.

9 godzin temu, stach_s napisał:

Sporo energii włożyłeś w ten research

Pewnie dlatego nie wysłał swojej korespondencji z Pylonem. 🙂 

8 godzin temu, Tokina napisał:

A jest jeszcze więcej ciekawostek na temat Pylona.

To jak, podzielisz się swoją korespondencją z Pylonem?

Godzinę temu, Tokina napisał:

W jakim celu mam Ci to wysłać? 

Jest to kerspondecja handlowa...

Zadzwoń, napisz  do Pylona i spytaj czy prawdą jest co napisałem o moim kontakcie z ta firmą, jeżeli zaprzeczą to wtedy się zastanowię nad wysłaniem jeżeli mi napiszesz w jakim celu.

W celu poznawczym. Przedstawiłeś firmę w niekorzystnym świetle i zadeklarowałeś, że na dowód prawdziwości swoich słów prześlesz osobom zainteresowanym na priv korespondencję z firmą Pylon. Ja mocno rozważam zakup Pylonów do swojego systemu audio, więc chętnie poczytałbym co tam (i w jakim tonie) do ciebie napisali.

Aha.

Godzinę temu, Tokina napisał:

To może najpierw z nimi się skontaktuj , może Ty będziesz z obsługi  zadowolony., chociaż z Twojej wypowiedzi wynika raczej, że piszesz aby "wybielić " firmę Pylon i pokazać jaki zły jest ten paskudny kupujący, co to wymaga normalnych rzeczy. 🙂

Moja korespondencja z nimi nie mówi nic na temat jakości ich sprzętu, więc w hipotetycznym  wyborze Ci nie pomoże.

Jak już napisałem na temat sprzętu Pylona nic też nie mogę powiedzieć, bo nie udało mi się  niestety go kupić.

Dżizas k*rwa ja pier*olę. 

W zamkniętym przez moderację, założonym przez ciebie wątku "Pylon - "producent" kolumn nie taki ładny jak go malują" napisałeś w poście nr 3: "Link do sklepu internetowego firmy Pylon: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  Mogę też wysłać Ci na priv korespondencje e-mailowa z owa firmą. Obsług a jet katastrofalna, a nie otwarta, co więcej sam prezes jest całkowicie niezainteresowany klientem , powiem więcej - jest nawet mało zorientowany co  do :własnej" produkcji. Nie gorszy pokój odsłuchowy ma też niejeden sklep, czy ganiony mocno przez wielu Tonsil." 

Poprosiłem cię więc o przesłanie na priv tej korespondencji, a ty mi zarzucasz że piszę aby "wybielić" firmę Pylon.

A co do mojego wyboru - wygląd i brzmienie cenię sobie sam. Interesują mnie opinie innych dotyczące dłuższego użytkowania, podejścia firmy do ewentualnych wad czy napraw i tym podobne rzeczy. Stąd zainteresował mnie twój post. Ale ty, mogąc łatwo udowodnić swoje słowa zarzucasz, każdemu, kto ma chociażby neutralny stosunek do twojej "sprawy" sprzyjanie Pylonowi.   

Skoro zachowujesz się wobec innych osób niepoważnie, to nie dziw się, że tak samo jesteś przez innych traktowany. 

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, Kashikoi doragon napisał:

Dżizas k*rwa ja pier*olę. 

Widzisz, @Tokina zagrał Va Bank pisząc:

34 minuty temu, Kashikoi doragon napisał:

Link do sklepu internetowego firmy Pylon: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  Mogę też wysłać Ci na priv korespondencje e-mailowa z owa firmą. Obsług a jet katastrofalna, a nie otwarta, co więcej sam prezes jest całkowicie niezainteresowany klientem , powiem więcej - jest nawet mało zorientowany co  do :własnej" produkcji. Nie gorszy pokój odsłuchowy ma też niejeden sklep, czy ganiony mocno przez wielu Tonsil." 

Liczył, że nikt nie powie: sprawdzam!

I sprawa się rypła…

Ukryta Zawartość

• J4Z zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.