Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon diamond 25 all in one/ wzmacniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie jestem na ostatniej prostej przed zakupem, potrzebuje amplituner ewentualnie wzmacniacz MUSI mieć wyjście na dwie pary kolumn . Odrzuciłem yamache rn1000 gdyż zagrała gorzej niz rn803 , rotela a14mk2 z wiimem ze względu na ochyfne podświetlenie i trochę za cieply do pylonów.

Biorę pod uwagę rn2000a moj faworyt , nad c399 lub c389 , Cambridge evo 150 naj mniej bo nie ma sleep timera , Vincent ten z wycieraczkami + wim 

Doradcie coś co by dobrze grało szczególnie po cichu

Wypożycz, posłuchaj po cichu i wybierz najlepszy.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Dla mnie Yamaha R-N2000A, ale musisz posłuchać wszystkich opcji 😉

Jeśli chodzi o jakość wykonania i ogólnie formę, to Yamaha w porównaniu do reszty wymiata 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Cześć, obawiam się, że Vincent też może być dla Ciebie zbyt ciepły. Cambridge Evo 150 to bardzo dobry kierunek, świetne usługi sieciowe, bardzo fajna funkcjonalność, HDMI ARC jeśli go używasz 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

1 godzinę temu, metalowy napisał:

Doradcie coś co by dobrze grało szczególnie po cichu

Wybór fajnych wzmacniaczy ograniczasz z powodu Twojej fanaberii w postaci podwójnych zacisków głośnikowych jednak skoro rozważasz wzmacniacze za około 14 tyś to stawiane wymagania spełnia wzmacniacz Exposure 3510 którego koniecznie na Twoim miejscu bym posłuchał i sprawdził z rzeczonymi Pylonami.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

29 minut temu, Tal napisał:

Wybór fajnych wzmacniaczy ograniczasz z powodu Twojej fanaberii w postaci podwójnych zacisków głośnikowych jednak skoro rozważasz wzmacniacze za około 14 tyś to stawiane wymagania spełnia wzmacniacz Exposure 3510 którego koniecznie na Twoim miejscu bym posłuchał i sprawdził z rzeczonymi Pylonami.

Po prostu potrzebuje na dwa pokoje a kable i druga para kolumn już są więc to nie fanaberie 

10 minut temu, metalowy napisał:

Po prostu potrzebuje na dwa pokoje a kable i druga para kolumn już są więc to nie fanaberie 

Dla mnie fanaberie bo po pierwsze za taką kasę kupiłbym nawet 2 wzmacniacze a po drugie im krótszy kabel głośnikowy tym lepiej - mniejsza rezystencja, a tym samym stratność mocy doprowadzonej do kolumny.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

29 minut temu, Tal napisał:

Dla mnie fanaberie bo po pierwsze za taką kasę kupiłbym nawet 2 wzmacniacze a po drugie im krótszy kabel głośnikowy tym lepiej - mniejsza rezystencja, a tym samym stratność mocy doprowadzonej do kolumny.

Nie chcę kilku pudełek 

15 godzin temu, Q21 napisał:

Cześć, obawiam się, że Vincent też może być dla Ciebie zbyt ciepły.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to bardzo dobry kierunek, świetne usługi sieciowe, bardzo fajna funkcjonalność, HDMI ARC jeśli go używasz 😉 

No właśnie HDMI ani wyświetlacz nie jest mi potrzebne a przydał by się sleep timer które on podobno nie ma i słyszałem że dość awaryjne urządzenia. Ale podoba mi się 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
16 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Dla mnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale musisz posłuchać wszystkich opcji 😉

Jeśli chodzi o jakość wykonania i ogólnie formę, to Yamaha w porównaniu do reszty wymiata 😉

No właśnie miałem 803d chciałem polepszenia wybralem rn1000 a tu zonk 803d miała bardziej kontrolowany bas i było go minimalne więcej a jak to wygląda w rn2000?

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, metalowy napisał:

No właśnie HDMI ani wyświetlacz nie jest mi potrzebne a przydał by się sleep timer które on podobno nie ma i słyszałem że dość awaryjne urządzenia. Ale podoba mi się 

Z awaryjnością jest jak zawsze, nieco losowo 🙂 Jak się ma pecha, to nawet 1.9TDI padnie po kilkudziesięciu tysięcy kilometrów. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

4 godziny temu, metalowy napisał:

No właśnie miałem 803d chciałem polepszenia wybralem rn1000 a tu zonk 803d miała bardziej kontrolowany bas i było go minimalne więcej a jak to wygląda w rn2000?

pytanie czy R-N1000A był wygrzany? 

R-N2000A sporo lepiej jednak to brzmienie Yamahy 😉

Kultura grania znacznie lepsza 

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

5 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

pytanie czy R-N1000A był wygrzany? 

R-N2000A sporo lepiej jednak to brzmienie Yamahy 😉

Kultura grania znacznie lepsza 

10 dni prawie non stop chodzil

7 godzin temu, Q21 napisał:

Z awaryjnością jest jak zawsze, nieco losowo 🙂 Jak się ma pecha, to nawet 1.9TDI padnie po kilkudziesięciu tysięcy kilometrów. 

No znając mnie to by tak było 

15 godzin temu, metalowy napisał:

10 dni prawie non stop chodzil

nie no to już coś pograł, mi niestety nie było dane odsłuchać jeden po drugim R-N1000A i R-N803D, bo zanim przyjechały nowe, to starych już dawno nie było. 

www.tophifi.pl

5 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

nie no to już coś pograł, mi niestety nie było dane odsłuchać jeden po drugim R-N1000A i R-N803D, bo zanim przyjechały nowe, to starych już dawno nie było. 

No trochę się zawiodłem.Zastanawiam się jak by porozmawiać dźwięk z tego 2000

Może nie taki vintage, ale z dwoma parami zacisków ( zmiana z pilota ) sleepem,

niezłą mocą bo ponad 100/8 ,  11 kg ale nie dość, że Yamaha, to jeszcze amplituner 😞 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

14 godzin temu, audioburak napisał:

Może nie taki vintage, ale z dwoma parami zacisków ( zmiana z pilota ) sleepem,

niezłą mocą bo ponad 100/8 ,  11 kg ale nie dość, że Yamaha, to jeszcze amplituner 😞 

https://www.olx.pl/d/oferta/yamaha-rs-700-amplituner-wzmacniacz-CID99-IDXN888.html

no nie porównujmy tego do Yamahy R-N2000A 😉

www.tophifi.pl

@Top Hi-Fi & Video Design 

Wytrzymie, bo jest niewiele słabsza, choć lżejsza, a dokupując streamer jak tu kolega

wspomniał można mieć całkiem dobre granie. Może nawet trochę taniej wyjdzie 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W dniu 23.12.2023 o 10:09, audioburak napisał:

@Top Hi-Fi & Video Design 

Wytrzymie, bo jest niewiele słabsza, choć lżejsza, a dokupując streamer jak tu kolega

wspomniał można mieć całkiem dobre granie. Może nawet trochę taniej wyjdzie 😉 

No ale od 803d raczej lepiej nie zagra a może nadziora c375 ?

Ale nie wiem czy do pylonów podejdzie 

W dniu 20.12.2023 o 20:26, Tal napisał:

… Gość jest niezły - ktoś chce wejścia na dwie pary kolumn we wzmacniaczu a on to nazywa fanaberią :)) 

Edytowane przez slaaawek

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

1 godzinę temu, slaaawek napisał:

… Gość jest niezły - ktoś chce wejścia na dwie pary kolumn we wzmacniaczu a on to nazywa fanaberią :)) 

Dokładnie 

• 2 tygodnie później...

Chyba znalazłem genialne grający wzmacniacz który chwycił za "mordę* te pylony wbrew pozorom wcale nie są takie łatwe do okiełznania . Rotel 1572 MK II ale muszę dłużej posłuchać , na razie brzmi to obiecująco - no i ma wyjście na drugą parę . Za kilka dni napiszę więcej

Rotel raczej zostaje, genialne się słucha na nim rocka zarówno starego jak i metalu i blues . Jest drive głębia basu  jest szybki mocny a jednocześnie miekki przyłapałem się na tym że przez ostatnie kilka dni muza leci od rana do nocy i nic nie meczy zarówno cicho jak i głośno. Mam go z wiimem podłączany coxem to pudełko jest super i ma genialną funkcjonalność, equalizer i wszystko co trzeba. Zastanawiam się czy była by dużo różnica gdybym go wymienił na wszędzie reklamowany eversolo ? Eversolo kompletnie nie podoba mi się, wyświetlacza nie chce bo wszystko robione z smartfona i nie chce by mi jakiś wyświetlacz po gałach " święcił , w wiimie wyłączam wszystkie kontrolki i jest dobrze. Ale chodzi czy była by jakaś duża różnica w dźwięku...

Jeśli użyjesz go jako transportu to nie specjalnie. Szkoda płacić.

Wiele osób czeka na eversolo czysty transport.

No  ten rotel w porownaniu do Yamahy to jednak inne bajki. 

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Jeśli użyjesz go jako transportu to nie specjalnie. Szkoda płacić.

Wiele osób czeka na eversolo czysty transport.

No  ten rotel w porownaniu do Yamahy to jednak inne bajki. 

Korci mnie jeszcze ta rn2000a ale obawiam się że mogło by być gorzej

12 godzin temu, metalowy napisał:

Korci mnie jeszcze ta rn2000a ale obawiam się że mogło by być gorzej

To jest wzmacniacz as1200 z stremerem. Nie dokładał bym raczej. 

To w takim przypadku wolał bym już ta as1200 z Niemiec gdzie jest taniej dużo i zewnętrzny streamer. 

Zostanę przy tym Rotelu brzmi rewecyjnie mam wrażenie że z dnia na dzień jeszcze fajniej i mam co chciałem czyli wyjście na parę A i B . Jako główne diamond 25 kabel tellerium q Black II do sypialni leci kabel Dali do Oberon 3 (po tuningu) i ten wiim plus pro .

Dawno się tak nie bawiłem muzą jak od kilku dni.

Dzięki wszystkim idę słuchać !

• Pokaż nowe odpowiedzi