Skocz do zawartości
IGNORED

PCM1704 Reimyo dap-999 K2 vs Mark Levinson No 360s

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, .:Gerard:. napisał:

Przyjemność przede wszystkim
To nie orkiestra ale jak na ZG zagra lepiej niz na słuchawkach to bedzie to o czym pisałem, swoboda, dociążenie, przejrzystość, selektywność, namacalność, pogłos sceny, wybrzmienia, potęga !!!

Bardzo dużo zależy od realizacji nagrań, nie usłyszysz tego co wymieniłeś na wszystkich nagraniach. 

25 minut temu, RCD napisał:

Bardzo dużo zależy od realizacji nagrań, nie usłyszysz tego co wymieniłeś na wszystkich nagraniach. 

To jest zrozumiale, niestety mnóstwo urządzeń czy ZG narzuca "sztuczność", wiadome ze każdy system zagra inaczej, warunki także wnoszą swoje ale nie chodzi żeby porównywać który system jest lepszy, chodzi żeby system prezentował "to cos"
Jak było już tutaj wspomniane, cala konfiguracja daje efekt końcowy, a mi chodziło o konfiguracje, np do chudziej grającego zestawu dokładasz uprzedzenia i okablowanie przyciemniające, i chociaż jest poczucie "wagi" charakterystyki to nigdy nie będzie tego co jam mialem na myśli
Dlatego polecam inna drogę składania systemu, najpierw pozbywać się słabych "ogniw".

Posłuchałem Bricasti Design M1. Sprzęt w idealnym stanie. Zanim przyjechałem na odsłuch grał od ponad ok 2 godzin. Słuchałem u sprzedawcy z Niemiec.  Na odsluch przyszedł też jego znajomy i przytaszczył Chord Hugo TT 2.  Jako trzeci DAC był dcs Bartok , a czwarty Parasound DAC 1500 , którego zabrałem ze sobą. Słuchaliśmy przez 3 godziny różnych gatunków muzycznych , każdy miał swoje ulubione. Powiem tak: Hugo TT2 to nie moja bajka. I On najbardziej odróżniał się brzmieniowo od pozostałych DAC. Był najmniej naturalny i mniej precyzyjny zarazem.  Moim zdaniem Bartok i Bricasti to dość podobne brzmienie. Bardzo duży wgląd w nagranie, ogromna ilość szczegółów,  ale podanych w przyjemy, zupełnie niemęczący sposób. Wszystko spójne i poskładane w muzykalną całość. Bardzo naturalne. Szeroka i bardzo głęboka scena z dobrze poukładanymi i zaznaczonymi źródłami pozornymi, świetnie wyszczególnionymi na scenie ,ale tworzącymi całość. Duża przestrzeń wokół instrumentów,  słyszalna świetnie akustyka pomieszczenia gdzie rejestrowano utwory. Naturalnie brzmiące wokale. Niemęcząca góra i świetny,  zróżnicowany bas . Bricasti trochę bardziej akcentuje detale dotyczące instrumentów i jakby lepiej oddaje ich masę,  wypełnienie.  Bartok chyba lepiej , jeszcze bardziej naturalnie na średnicy. To bardziej różnice w stylu i na zasadzie kto co lubi bardziej niż jakaś różnica klas. Mój kopciuszek Parasound DAC 1500 robił to wszystko tak na 75-80% i to chyba moim zdaniem o tyle idzie gra. Był mniej dokładny we wszystkim wyżej wspomnianym, ale ewidentnie podbarwiał całe pasmo na cieplejsze w porównaniu z konkurentami. W końcu to DAC za 15-25 % wartości dwóch pozostałych.  Ewidentnie było czuć,  że robi wszystko z mniejszą precyzją, ale ciągle tak , że może się podobać,  a nawet zachwycić.  Zaskoczyło mnie to. Jednak wiele trzeba dołożyć,  żeby mieć te 20% więcej "jakości". 

Finał jest taki, że Bricasti gra u mnie od godziny. Jak go "osłucham" podzielę się wrażeniami ze swojego systemu. Cena była bardzo zachęcająca. Co prawda nie ma USB (z którego i tak nie korzystam). Ale za to ma BNC ktore może przyjmować sygnał zewnętrznego zegara. Możliwy jest upgrade z wymianą płyty sekcji cyfrowej na MDX czyli bieżącą,  która ma izolowane galwaniczne USB i lepszy zegar, ale to koszt 1250$ ( co i tak jest małą kwotą w porównaniu z nowym M1). DAC jest świetnie wykonany. Trzy trafa w środku zasilające niezależnie każde sekcję cyfrową i dwie analogowe fizycznie oddzielone od siebie. W pełni zbalansowana , dual-mono konstrukcja, co w DAC nie zdarza się często. Wewnętrzny czujnik temperatury pokazuje 36C / 97F. No i te 6 filtrów Minimum i 9 Linear daje możliwość dostosowania brzmienia do własnych preferencji a nawet poszczególnych realizacji. Różnice z tego co na razie słyszałem nie są duże,  ale dobrze słyszalne. Cieszę się,  że @Chicago zwrócił moją uwagę na ten DAC. Nie porównałem go z Reimyo DAP 999EX ( tym bardxiej Limited czy Toku) i może będę kiedys żałował, ale cena za jaką go kupiłem myślę,  że mi to zrekompensuje (szczegolnie w porównaniu z Toku), no jest troszkę bardziej funkcjonalny pod formaty >44.1kHz.

Edytowane przez carlos med
  • Moderatorzy
3 godziny temu, carlos med napisał:

Finał jest taki, że Bricasti gra u mnie od godziny.

Gratulacje!

3 godziny temu, carlos med napisał:

Nie porównałem go z Reimyo DAP 999EX ( tym bardxiej Limited czy Toku) i może będę kiedys żałował, ale cena za jaką go kupiłem myślę,  że mi to zrekompensuje (szczegolnie w porównaniu z Toku),

A skąd jesteś? 

Reimyo ma sens jeśli pomijasz pliki i zakładasz zakup transportu CD Reimyo. 

-----------------

7 godzin temu, plastik1989 napisał:

Reimyo ma sens jeśli pomijasz pliki i zakładasz zakup transportu CD Reimyo

Całkowicie się nie zgodzę, na Reimyo grałem 5 lat, miałem podpięte w tym czasie przeróżne transporty, w tym plikowe, DAC ma 4 wejścia cyfrowe, dźwięk z plików często był lepszy od CD...

8 godzin temu, plastik1989 napisał:

Gratulacje!

A skąd jesteś? 

Reimyo ma sens jeśli pomijasz pliki i zakładasz zakup transportu CD Reimyo. 

Jestem z Kalisza. Jako transport mam ML 390S, jest bardzo dobry też w tej roli, tym bardziej,że to upgrade z 39 i ma sekcję DAC od 390s ,ale napęd to przyznam,że nie wiem czy jest też zmieniony na   Philips CD-Pro , czy jak w No 37 CDM12 Industrial, bo 37 i 39 mialy ten sam napęd. Docelowo może będę chciał go zamienić na czysty transport. Myślałem o CDT-777, ale w tej cenie jest juz trochę wybór.  Po kilku godzinach z Bricasti jedno jest pewne, pokazuje niesamowicie prawdę o nagraniu, nic nie upiększa, słychać mnóstwo "zjawisk muzycznych" , których poprzednie DAC , które miałem lub mam nie pokazywały. I robi to baaardzo przyjemnie. 

W dniu 7.12.2023 o 23:49, carlos med napisał:

Poszukuję DAC , który pójdzie jeszcze bardziej w "analogowe" , ale jednocześnie rozdzielcze i z dużym wglądem w nagranie brzmienie, bez straty detali zagranych w przyjemny dla ucha sposób. Z poukładaną źródłami pozornymi sceną w spójny obraz muzyczny, bez "kocyka" na glosnikach, ale tez bez kłujących w uszy detali.

14 godzin temu, carlos med napisał:

Moim zdaniem Bartok i Bricasti to dość podobne brzmienie.

Gratuluję zakupu. Zawsze w przypadku takich postów zadziwia mnie jak różna i rozbieżna jest percepcja dźwięku i opinie na jego temat, o oczekiwaniach nie wspominając. Szczególnie na tym forum, do tego stopnia, że w mojej ocenie większość ludzi którzy tu piszą nie widzieli żadnego z tych urządzeń na oczy.

Briscati nigdy nie słuchałem, ale Bartoka znam bardzo dobrze. Pomimo tego, że jest on dużo lepszy niż starsze dCSy, o niebo wręcz niż tak nieudany Debussy, to po tym co napisałeś o swoich oczekiwaniach to byłaby chyba ostatnia rzecz którą bym Ci polecił. Napisać, że to wręcz biegunowo inny charakter grania niż Reimyou czy ML to nic nie napisać.

15 minut temu, kaviter napisał:

Zawsze w przypadku takich postów zadziwia mnie jak różna i rozbieżna jest percepcja dźwięku i opinie na jego temat, o oczekiwaniach nie wspominając. 

Czy dopiero dzisiaj dowiedziałeś się, że ludzie są ... różni?

Brawo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pierwsze zdanie: Organ słuchu u człowieka składa się z trzech podstawowych części: ucha odbierającego bodźce akustyczne i przetwarzającego je na impulsy nerwowe, nerwu słuchowego, przenoszącego impulsy oraz ośrodka mózgowego słuchu, kojarzącego impulsy nerwowe we wrażenia dźwiękowe.

Kolejne zmienne to: rasa, różnice anatomiczne, wiek, miejsce i warunki życia, wrażliwość na zewnętrzne bodźce ... itp.

Mnóstwo zmiennych. Moim zdaniem może być jak z liniami papilarnymi.

Jakości dźwięku nie da się zmierzyć i porównać ... prawda, która rzadko dociera do userów tego forum.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

1 godzinę temu, kaviter napisał:

Gratuluję zakupu. Zawsze w przypadku takich postów zadziwia mnie jak różna i rozbieżna jest percepcja dźwięku i opinie na jego temat, o oczekiwaniach nie wspominając. Szczególnie na tym forum, do tego stopnia, że w mojej ocenie większość ludzi którzy tu piszą nie widzieli żadnego z tych urządzeń na oczy.

Briscati nigdy nie słuchałem, ale Bartoka znam bardzo dobrze. Pomimo tego, że jest on dużo lepszy niż starsze dCSy, o niebo wręcz niż tak nieudany Debussy, to po tym co napisałeś o swoich oczekiwaniach to byłaby chyba ostatnia rzecz którą bym Ci polecił. Napisać, że to wręcz biegunowo inny charakter grania niż Reimyou czy ML to nic nie napisać.

Dla mnie Bricasti gra trochę cieplejszym przekazem niż Bartok i ma niesamowicie namacalna scenę. Może i Bartok jest w tym nieco lepszy,  ale moim zdaniem jego cena jest zbyt wysoka w odniesieniu do progresu,  który oferuje. Siedzę i słucham,  porównuję z Parasound na PCM63P. Parasound gra nieco bardziej ocieplonym dźwiękiem, mam wrażenie,  że nieco koloruje, ale ogólny przekaz ze sceny jest z Bricasti dużo lepszy, bardziej prawdziwy, naturalny. Jeśli Reimyo dokłada do tego na takim samym poziomie trochę ocieplenia na średnicy to może być bardzo wciągający przekaz pod warunkiem, że nie gubi jednocześnie detali i mikrodynamiki. 

Każdy ma własne preferencje i oczekiwania. I o tym samym DAC mogą być skrajne opinie. Szczególnie w różnych systemach. 

• Moderatorzy
7 godzin temu, RCD napisał:

Całkowicie się nie zgodzę, na Reimyo grałem 5 lat, miałem podpięte w tym czasie przeróżne transporty, w tym plikowe, DAC ma 4 wejścia cyfrowe, dźwięk z plików często był lepszy od CD...

To kwestia gustu, co gra lepiej, a co gorzej. Na ten moment nadal różnica miedzy CD a plikami jest spora (grają inaczej, niekoniecznie lepiej/gorzej) i jednemu może bardziej podobać się jedna prezentacja, a innemu druga. Jeśli ktoś woli pliki z Reimyo, istnieje duża szansa, że pod pliki, w tym budżecie znajdzie lepszy DAC. Jeśli ktoś koncentruje się na CD to jednak Reimyo w katageoriachodtwarzaczy CD jest jednym z ciekawszych wyborów, bez jakiś większych ułomności. Główne wady to IMO cena i brak dostępu do laseru cd2pro. 

Nie twierdzę, że z plikami to nie ma sensu, tylko jak ktoś koncentruje się na plikach to ten DAC chociażby z racji braku możliwości odtworzenia gęstych plików, nie wydaje się naturalnym wyborem. 

-----------------

4 godziny temu, plastik1989 napisał:

Jeśli ktoś woli pliki z Reimyo, istnieje duża szansa, że pod pliki, w tym budżecie znajdzie lepszy DAC

Na pewno nie będą to nowe suchotniki delta sigma :).

• Moderatorzy
3 godziny temu, RCD napisał:

Na pewno nie będą to nowe suchotniki delta sigma :).

Pewnie nie, bo Reimyo to sam w sobie świetny DAC, nawet w obcym systemie, jest w stanie utrzeć nosa wielu nowym konstrukcjom. 

Ale by wykorzystać w pełni jego potencjał, albo bardziej pomysł na dzwiek jaki miał jego twórca, najlepiej zrobić to korzystając z jego transportu. O to mi chodziło, że jeśli chcemy skorzystać z tej synergii jaką daje to chyba ciężko o lepsze dopasowanie niż dedykowany CD. Pewnie, że można z innymi, sam wpiąłem tam plikowaca, a nawet drugi transport CD Mcintosha i daje to ciekawe efekty, ale ta trudna do opisania równowaga i zaakcentowanie odpowiednich proporcji występuje w najlepszej formie (moim zdaniem) jak łączymy to CD Reimyo. 

-----------------

Bricasti M1 z każdym dniem brzmi coraz lepiej. Jest niesamowity. Ostatnio słuchana przeze mnie płyta M2 Marcusa Millera to czysta przyjemność niczym bezpośrednie obcowanie z wykonawcą. Robię jeszcze eksperymenty z okablowaniem i w związku z tym takie pytanie. Końcówka mocy ma na wejściu XLR rezystancja 100kOhm, a DAC na wyjściach XLR 40kOhm. Tak jest w instrukcjach obu urządzeń. Do połączenia DAC z pre i pre z końcówką używam kabli MIT MI-330 Shotgun w dwóch opcjach "rezystancji ". Z DAC do pre wersja Medium (47-100kOhm), a z pre do końcówki wersja High (47-100kOhm). Czy te wartości w kontekście danych technicznych w/w urządzeń mają duże znaczenie ? 

W testach Bricasti M1 na stereophile jednym z bardzo chwalonych interkonektów cyfrowych był Nordost silver shadow.  Osobiście nie bardzo wierzę w znaczenie cyfrowych interkonektów.  Czy macie doświadczenia z tym kabelkiem? Obecnie korzystam z Ricable Dedalus Coaxial i uważam,  że to już jest przesada. 

35 minut temu, carlos med napisał:

a DAC na wyjściach XLR 40kOhm.

To jest niemożliwe.

Mniej więcej dwa rzędy wielkości za dużo.

6moons podaje 40 ale .. Ohm

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  . I to jest bardzo dobra wartość.

Stereophile podobnie: 

Ukryta Zawartość

Moon Audio także: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

7 minut temu, pmcomp napisał:

To jest niemożliwe.

Mniej więcej dwa rzędy wielkości za dużo.

Mój błąd,  w DAC to oczywiście 40 ohm

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Generalna zasada: jak najmniejsza impedancja wyjściowa, jak największa impedancja wejściowa 🙂 .

100 kOhm na wjściu koncówki na XLR to bardzo dobra wartość. te 40 ohm na wyjściu DACa jeszcze lepsza 😉 . Znakomity duet. Ale i tak zakładam, że pomiędzy dajesz AR-a? AR na wyjściu z tego co pamiętam ma typowe 600 ohm. 

Edytowane przez pmcomp

9 minut temu, pmcomp napisał:

Generalna zasada: jak najmniejsza impedancja wyjściowa, jak największa impedancja wejściowa 🙂 .

100 kOhm na wjściu koncówki na XLR to bardzo dobra wartość. te 40 ohm na wyjściu DACa jeszcze lepsza 😉 . Znakomity duet. Ale i tak zakładam, że pomiędzy dajesz AR-a? AR na wyjściu z tego co pamiętam ma typowe 600 ohm. 

Tak. AR pomiędzy. To jak się ma do tego impedancja kabli ?

18 minut temu, pmcomp napisał:

Sam napisałeś: 47-100kOhm. Mieści się znakomicie 🙂 .

To coś mnie rozkojarzyło,  bo ten z AR do końcówki w wersji High ma 100-200kohm. Wszystko jasne. Dzięki 😀

Bricasti Design posiada własne forum dyskusyjne - nie czytałem ani nie śledziłem forum Bricasti, ale na pierwszy rzut oka widać, że dość skromnie - w sumie niecała setka postów, z czego najwięcej tematów o DAC, więc w sumie adekwatnie do tematu tego wątku.

Ukryta Zawartość

... i dla wygody userów, co lubią po polsku: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

38 minut temu, Chicago napisał:

Bricasti Design posiada własne forum dyskusyjne - nie czytałem ani nie śledziłem forum Bricasti, ale na pierwszy rzut oka widać, że dość skromnie - w sumie niecała setka postów, z czego najwięcej tematów o DAC, więc w sumie adekwatnie do tematu tego wątku.

Ukryta Zawartość

... i dla wygody userów, co lubią po polsku: 

Ukryta Zawartość

Ale za to jak to gra. Może i firma nie tak popularna jak  wiele innych w branży . Dla mnie na razie strzał w 10. 

Coś te firmy zza oceanu mają w swoi DNA. Mój Exogal Comet też nie jest popularnym DAC , a w swoim przedziale cenowym gra  świetnie , choć to zupełnie inne brzmienie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez carlos med

Po kilku dniach sluchania muzyki z Bricasti Design M1 jestem pewny, że to DAC wybitny. Odkrywam na nowo stare bardzo dobrze jak mi się wydawało nagrania. DAC pokazuje niesamowicie prawdę o nagraniu. Te bardzo dobrze zrealizowane brzmią fenomenalnie, te słabe,  no cóż bardziej "płasko ". Ale każde i tak o niebo lepiej niż wcześniej. Pliki nawet te streamowane z Tidala brzmią świetnie, szczególnie 24/96khz. Ale z płyty CD jest jeszcze lepiej . Mój ML 390s, który tak naprawdę jest No39 z upgrade do 390s zgrywa się z Bricasti pięknie. Nie wiem jaki napęd w nim siedzi po tym fabrycznym upgrade ( taki jak w No 37/39 czyli CDM12 Ind,   czy taki jak w 390s czyli Philips cd-pro) , ale niezależnie od tego jest super. DAC ma łącznie 16 filtrów do wyboru i powiem, że różnice między nimi słychać dobrze.  Daje to dodatkowo możliwość "dopasowania " się do materiału muzycznego. Moim zdaniem tam gdzie chcemy wydobyć z nagrania max informacji i cieszyć się najlepszą dynamiką najlepiej sprawdzają się filtry Linear 4 i 6, natomiast filtry  Mininum np 2 dają przekaz troszkę bardziej wygładzony,  z nieco mniejszą ilością detali , ale bardziej płynny, analogowy w bardzo pozytywnym znaczeniu. Realizm i dokładność podane w bardzo muzykalny sposób tak bym chyba najkrócej określił to co Bricasti oferuje.

Bardzo zaskoczył mnie mój Parasound DAC 1500 który ma bardzo podobny przekaz, ale nie tak wyrafinowany , tylko , że kosztuje (używane) 1/5 -1/4 ceny Bricasti. To bardzo niedoceniany DAC ...bo tani. Porównania z Exogal Comet DAC to już inna bajka , ten jest mistrzem "cyfrowego analogu" , to tak jakby w Bricasti wybrać opcję filtra Minimum 2 ...razy 10, ale to bardzo wciągające, przyjemne i muzykalne brzmienie , a przy tym bardzo duża funkcjonalność urządzenia. 

Bardzo zastanawiam się nad upgrade sekcji cyfrowej do najnowszej płyty MDX. Ma USB i nowy hardware , co ma jeszcze poprawiać właściwości soniczne. W obecnej mojej wersji nie mam USB, ale nie jest mi ono właściwie potrzebne. Użyłbym go właściwie tylko po to , żeby łączyć NUC z RoonRock bezpośrednio z Bricasti M1 bez potrzeby korzystania z transportu Moona (ale wtedy jestem już skazany na korzystaniez Roon cały czas). Oczywiście spec techniczny z Bricasti po długiej rozmowie odradza takie rozwiązanie twierdząc, że opcja z transportem ( najlepiej ich produkcji oczywiście) jest lepszym rozwiązaniem ze względu na buforowanie danych i gra zawsze dużo lepiej. Odradzają też korzystanie z zewnętrznego zegara twierdząc,  że trudno będzie znaleźć lepszy niż ten , który wsadzili do DAC ( właściwie to dwa zegary po jednym na kanał,  bo to dual mono ,  z jitterem poniżej 8ps przy 44.1kHz i 6ps przy 96khz). Oni chyba nie wiedzą co wyprawiają polscy audiofile z zegarami 😉

Podsumowując, ja jestem bardzo zadowolony z wyboru , szczególnie w cenie za którą udało mi się go nabyć. Dla mnie to end-game DAC...przynajmniej na razie ... 

Poszukującym polecam odsłuch (oczywiście najlepiej u siebie) Bricasti Design M1 , to bez wątpienia zawodnik z górnej półki. 

Wiem, że to mniej popularny u nas producent, ale może ktoś podzieli się swoimi wrażeniami. Chętnie posłuchałbym Bricssti M1 vs Reimyo-DAP999,  jak ktoś jest chętny to zapraszam.

Edytowane przez carlos med
1 minutę temu, RCD napisał:

Tu nie ma co porównyać do Reimyo, to inna bajka, Reimyo jest do słuchania muzyki a nie dzwięków ;). 

Bricasti to też przede wszystkim muzyka, bardzo realnie obecna. Słyszałeś jak gra ten DAC ?

Godzinę temu, carlos med napisał:

Bricasti to też przede wszystkim muzyka, bardzo realnie obecna. Słyszałeś jak gra ten DAC ?

On nie słuchał ale ... zapewne WIE, a na pewno WIERZY 😉 .

To podstawa na tym forum 🙂 .

Edytowane przez pmcomp

3 godziny temu, RCD napisał:

Tu nie ma co porównyać do Reimyo, to inna bajka, Reimyo jest do słuchania muzyki a nie dzwięków ;). 

Przyjedź do mnie z tym Reimyo, porównamy łeb w łeb do AN DAC4. Albo ja przyjadę do Ciebie.

Obawiam się jedynie ... że nie masz tego DACa kochasiu 😉 .

Masz duże jajeczka żeby spróbować? Czy jednak orzeszki?

Jak R będzie lepszy ... z przyjemnością odszczekam, bo moje ... są duże 🙂 .

Edytowane przez pmcomp

4 minuty temu, pmcomp napisał:

Przyjedź do mnie z tym Reimyo, porównamy łeb w łeb do AN DAC4. Albo ja przyjadę do Ciebie.

Obawiam się jedynie ... że nie masz tego DACa kochasiu 😉 .

Masz duże jajeczka żeby spróbować? Czy jednak orzeszki?

Jak R będzie lepszy ... z przyjemnością odszczekam, bo moje ... są duże 🙂 .

To moze ty przyjedz do mnie z RME a później będziesz szczekał przez tydzień na forum, ze to największy badziewi jaki słyszałeś

Najpierw zrób u siebie instalacje zasilania a później testuj

5 minut temu, .:Gerard:. napisał:

To moze ty przyjedz do mnie z RME a później będziesz szczekał przez tydzień na forum, ze to największy badziewi jaki słyszałeś

Najpierw zrób u siebie instalacje zasilania a później testuj

Nie mam RME.

Do ciebie nie przylecę bo ty już mnie raz zapraszałeś, a potem okrakiem się wycofałeś 🙂 🙂 🙂 , cisza jak po śmierci organisty. Pokazać prywatną korespondencję? Jesteś mocny w gębie, a mały w jajeczkach 😉 . Bazujesz na tym i polecasz to co ci wcisną do testów lokalni dealerzy hajendu z Monachium. Dajesz się robić w jajo jak mały chłopczyk w bawarskich szelkach. Spodenki skórzane też masz?

A jaką ty masz niby instalację zasilania, że niby pouczasz mnie jak ją zrobić? Mieszkam w domu, który "sam budowałem" i na instalacje elektryczną nie skąpiłem i nie narzekam 😉 .

Stawiam jednak, że na własny DOM w Monachium jednak cię nie stać 😉 . Mam rację?

🙂 

Edytowane przez pmcomp

Teraz, pmcomp napisał:

Nie mam RME.

Do ciebie nie przylecę bo ty już mnie raz zapraszałeś a potem okrakiem się wycofałeś 🙂 🙂 🙂 . 

A jaką ty masz niby instalację zasilania, że niby pouczasz mnie jak ją zrobić? Mieszkam w domu, który :sam budowałem" i na instalacje elektryczną nie narzekam 😉 .

Stawiam jednak, że na włąsny DOM w Monachium jednak cię nie stać 😉 . Mam rację?

🙂 

To nie mój dom tylko Albanca, ale od gniazd i dalej mam super

Ja tylko  pamiętam jakie listwy preferowałeś, te które totalnie degradowały dźwięk 

PS
Ja sie nigdy nie wycofuje

oooo ... dyskusja rozwija sie jak na dzisiejszym posiedzeniu Komisji Śledczej ws. wyborów kopertowych. Oglądałeś?

1 minutę temu, .:Gerard:. napisał:

To nie mój dom tylko Albanca,

A cóż to jest albo któż to jest?

• Pokaż nowe odpowiedzi