Skocz do zawartości
IGNORED

CDP z dwoma wyjściami - dwa wzmacniacze

Jarzabek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam praktyczne pytanie - mam nadzieję, że nie zupełnie lamerskie.

Korzystam ze wzmacniacza oraz wzmacniacza słuchawkowego. Czy w sytuacji, gdy miałbym odtwarzacz ze zdublowanym wyjściem mogę bez problemów mieć do obu wyjść jednocześnie przyłączone wzmacniacze.

Zadaję to pytanie, bo:

1. Np. w instrukcji Marantza SA11 stoi napisane, że nie można jednocześnie używać wyjść RCA oraz XLR. Ja myślę na razie o odtwarzaczu z dwiema parami RCA - byłoby nielogiczne gdyby nie można było mieć do nich przyłączonych urządzeń jednocześnie.

2. W pewnych układach zdarza się, że pomiędzy urządzeniami tworzą się pętle masy i pojawia się denerwujący przydźwięk. Ja miałem coś takiego przy podłączaniu wzmacniacza słuchawkowego przez pętlę magnetofonową. Czy nie jest tak, że podobną atrakcję zafundowałbym sobie najprawdopodobniej przy podłączeniu dwóch wzmacniaczy do CDP?

Zależałoby mi przede wszystkim na odpowiedzi na pytanie pierwsze - zwłaszcza od właścicieli np. Arcamów albo różnych chińskich wynalazków ze zdublowanym wyjściem RCA (np. stopień lampowy plus tranzystorowy do wyboru).

Z góry dziękuję za odpowiedź!

• Redaktorzy

W swoim Linn Karik mam dwa analogowe wyjścia RCA, zapewne wprowadzone z myślą o podłączeniu do instalacji multiroom. Używałem tego do porównywania interkonektów, mając odtwarzacz wpięty jednocześnie dwoma parami różnych kabli do dwu różnych wejść tego samego wzmacniacza. Negatywnych zjawisk nie stwierdziłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.