Skocz do zawartości
IGNORED

ludzie...lekarstwo na kaca-błagam

BeerfaN

Rekomendowane odpowiedzi

Panie i Panowie.

Proponuję zebrać w tym wątku nasze sposoby na poranne zmęczenie dnia następnego. Pomijam środki farmakologiczne. Moje są takie:

-w dniu popijawy najeść się do oporu

dnia następnego

-herbata z cytryną i odrobiną miodu

-kiszony ogórek na knota w ustach

-sen...

dziś żaden nie jest w stanie mi pomóc....

...i proszę Was, piszcie po cichu...

https://www.audiostereo.pl/topic/16552-ludzielekarstwo-na-kaca-b%C5%82agam/

Pomijajac licznie tu reprezentowane metody ludowe oprzyjmy sie o autorytet nowoczesnej medycyny. A ta rzecze: kac to zatrucie organizmu toksyczna substancja - alkoholem etylowym. Srodki zaradcze: leki przeciwbolowe oraz koniecznie uzupelnienie elektrolitow (alkohol powoduje odwodnienie) a w pierwszej kolejnosci potasu. Duze ilosci soku pomidorowego sa wskazane. O specyfikach z apteki chyba nie musze wspominac ?

uzupelnienie elektrolitow - mam sie kurna kondensatorów najeść??????????

a jakie pojemności polecasz??? chyba większe niz 10000uF, no nie?????

ROTFL

A tak na poważnie - próbował już ktoś z was Alibi albo 2KC???

Polecam sprawdzony przez siebie sposób.

Natkę pitruszki, natkę selera, kawałek cytryny wkładasz do miksera. Dodajesz parę kostek ludu i miksujesz. Po zmiksowaniu dodajesz cukru lub odrobinę miodu i rozcieńczasz to wodą mineralną. Jeszcze raz miksujesz, a następnie przecedzasz przez sitko. Następnie naleważ do szklaneczki, bierzesz aspargin (2 tabletki) i po tym jesteś sobą. Przy okazji dostarczysz organizmowi dużo.... drogocennych witamin.

• Redaktorzy

BeerfaN - na mnienajlepiej działa ostre jedzonko od skośnookich. Kiedy po dwóch kęsach zaczynam sie pocić i gorączkowo rozględam się za czymś do picia to wiem, że za godzinę będę jak nowonarodzony. Całe szczęście od dawna mam złty środek zaradczy, który stosuję "podczas" - musi być śledzik w oleju z cebulką i nie ruszam słodyczy oraz napojów gazowanych.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Nie kłaść się spać po pijaku - wytrzeźwieć ile można prze snem. Jeśli leżysz w łóżku i masz "sztorm" - bardzo niedobrze!! Jeść sałatki i lekkostrawne rzeczy w trakcie picia. Pić piwo z sokiem pomidorowym (2:1). Nie meiszać alkoholi. Przed libacją zażyć 2 wit. C. (może nawet multi). Jesli rano jest kac i śruba - klina klinem - jedno piwko z rana jak śmietana! Jeśli nie można - woda z ogórków kiszonych!! Albo wyrenderować fraktala w 24 bit w czasie rzeczywistym - tzn. puścić pawia!!

Zawsze jak mam kaca przyrzekam sobie,że nie wezmę już więcej gorzały do ust ale na szczęście nie jestem przesadnie stanowczy w postanowieniach. Ja zawsze kaca przesypiam albo ....zatykam nos i od razu łamię przyrzeczenie waląc małego klinika w gardło.

Metody pijanych matematyków ;-) :

1. nie dopuścić do powsania (nie trzeźwieć)

2. 2 pabialginy i przesłodzona kawa naturalna, po godzinie soki (z biedro....tfu promocji)

3. Metoda raz dwa trzy: 1 łóżko 2 kobiety 3 piwa ;-)

Pozdrawiam

Ruscy ostatnio wynaleźli pigułkę na ...opóźnienie kaca tak że trzyma jakieś trzy dni :)

Co z Was za mięczaki?

Aby tupot białych mew był bardziej cichy, można się przekonać czytając wątek nr.9959

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.