Skocz do zawartości
IGNORED

Marsz Święta Niepodległości ostatnią szansą PiS?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Jak uważacie?

Czy w jakiś sposób PiS będzie chciał dzień 11-ty listopada wykorzystać, aby np. wprowadzić stan wyjątkowy, jako wyższą konieczność w wyniku np. zamieszek? Które notabene sam mógłby sprowokować?

A skoro stan wyjątkowy, to oczywiście nie oddają władzy. Są zdolni aż tak daleko się posunąć? 

Szanse oceniam na 20/80, że jednak na szczęście nie, ale co wie co im tam w tych złodziejskich głowach siedzi.

Czy mają już polskiego człowieka-bizona? Czym będzie nim Bąkiewicz, który będzie stał na czele prowokacji?

PIS przygotowuje obchody na 10 listopada połączone z miesięcznicą smoleńską... Czyli jak zwykle odklejeni od rzeczywistości.

16 minut temu, Stream napisał:

PIS przygotowuje obchody na 10 listopada połączone z miesięcznicą smoleńską... Czyli jak zwykle odklejeni od rzeczywistości.

Będzie kolejny Dzień Nienawiści. Chyba już bezsilnej. Chęć na stan wyjątkowy jest, moc już nie taka. Ale co się naplują to ich.

Oni może by chcieli coś zrobić ale to nie na ich możliwości...teraz równia pochyła w dół... z jednego sie cieszę -prawdopodobnie będzie ostatnia szopka smoleńska ochraniana przez policje... w następnym miesiącu pies z kulawą nogą mam nadzieje nie będzie tam brał udziału w ochronie

Edytowane przez asterix1

Dajcie spokój.

"Fałszerstw wyborczych nie odnotowano, czołgów na ulicach nie ma, nikt nie szykuje puczu. Ale przecież do ostatnich chwil przed 15 października poważni ludzie i poważne media karmiły nas tymi narracjami. "

Jak widać dalej ci poważni i niepoważni tłuką temat w nadziei na....właśnie na co?
Na legitymizację własnej głupoty?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

6 godzin temu, Meloman napisał:

Czy w jakiś sposób PiS będzie chciał dzień 11-ty listopada wykorzystać, aby np. wprowadzić stan wyjątkowy,

Może warto dać sobie na luz i przestać nakręcać tą spiralę obłędu? 

To już zalatuje  urojeniami prześladowczymi 

33 minuty temu, piotrek7 napisał:

Może warto dać sobie na luz i przestać nakręcać tą spiralę obłędu? 

To już zalatuje  urojeniami prześladowczymi

Ty masz do mnie pretensje, gdzie zwyczajnie przedstawiam swoje myśli i to w sposób naprawdę stonowany, bo mam do tego prawo po 8 latach mrocznych rządów PiS-u.

A jeżeli ktoś nakręca spiralę obłędu to np. Macierewicz, który mówi, że wybuchnie III WŚ jeżeli PiS nie będzie rządził.

Więc proszę Cię...

40 minut temu, Meloman napisał:

zwyczajnie przedstawiam swoje myśli

No właśnie. Tu leży problem a nie w "planowanym" przewrocie, zamachu stanu, wprowadzeniu stanu wyjątkowego.

43 minuty temu, Meloman napisał:

A jeżeli ktoś nakręca spiralę obłędu to np. Macierewicz,

Wybacz ale przywoływanie wypowiedzi człowieka, którego słowa powinien analizować lekarz psychiatra można traktować jedynie w kategoriach żartu. Niesmacznego bo 

44 minuty temu, Meloman napisał:

Macierewicz, który mówi, że wybuchnie III WŚ jeżeli PiS nie będzie rządził.

w zasadzie niewiele się różni od

7 godzin temu, Meloman napisał:

Czy w jakiś sposób PiS będzie chciał dzień 11-ty listopada wykorzystać, aby np. wprowadzić stan wyjątkowy,

Niewiele? Przecież to ten sam typ retoryki (obłędu) 👏

Ale wam zryło berety 😁

Myślę że Marsz Niepodległości w kolejnych latach będzie miał potencjał przede wszystkim antyunijny.

Bąkiewicz jest już nikim, zdaje się, że wysiudano go z Marszu i z Mediów Narodowych.

W każdym razie będę teraz MN obserwował z uwagą, bo tam będzie rodzić się narodowe wołanie o niezbędny dla naszego przeżycia, jako państwa i narodu, Polexit.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Na szczęście większość Polaków ma zupełnie inne zdanie . Obejrzymy jak zwykle kolejny festiwal nienawiści , odklejenia od rzeczywistości w wykonaniu ZP.

Godzinę temu, Meloman napisał:

A jeżeli ktoś nakręca spiralę obłędu to np. Macierewicz, który mówi, że wybuchnie III WŚ jeżeli PiS nie będzie rządził.

A Ty nie? Chyba nie rozumiesz tego w ten sposób, że PiS siła będzie się bronił przy władzy. Już po wyborach więc wyluzuj

Godzinę temu, wlodek71 napisał:

A Ty nie? Chyba nie rozumiesz tego w ten sposób, że PiS siła będzie się bronił przy władzy. Już po wyborach więc wyluzuj

A oddał już władzę? Coś mi umnkęło?

20 minut temu, jar1 napisał:

A oddał już władzę? Coś mi umnkęło?

Przypominam, że kadencja parlamentu kończy się o północy 12 listopada.
Jeśli byś nie wiedział, tak więc o czym piszesz?

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Na szczęście większość Polaków ma zupełnie inne zdanie .

Na temat bycia członkiem UE - tak, ale jeśli chodzi o działania, postawy i funkcjonowanie UE w obecnym czasie i kształcie to poparcie jest na poziomie 47 %. To są w ogóle dwie różne sprawy.

Edytowane przez xniwax

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Ostrzegałem i ostrzegam. [11-11] Nie wszystko w Polsce zakończone ZOSTAŁO wyborami. Mam informacje, że planowane jest szereg działań również o charakterze terrorystycznym. Strona przegrana w wyborach jest w stanie zrobić wszystko, aby nie oddać władzy. Dziś składam stosowne zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Jednocześnie oświadczam, że nigdy nie uległem i nie ulegnę żadnym groźbom. Liczę, że odpowiednie służby szybko i sprawnie dopadną tych popaprańców siejących groźby karalne. Lech Wałęsa"

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Marszałek Senior, po zaprzysiężeniu a przed zaprzysiężeniem posłów, może ogłosić przerwę.

Duda nadal nie podał kto będzie Marszałkiem Seniorem.

A najlepsze, że jak go zacytowałem przed chwllą, to sytuacja się powtórzyła 😉

Edytowane przez jar1
3 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Na szczęście większość Polaków ma zupełnie inne zdanie

100x tłumaczone i trzeba tłumaczyć 101x: ZUPEŁNIE odmienne zdanie niż PiS ma zaledwie 30% Polaków, kolejne 36% w pewnych kwestiach popiera KO a w innych PiS. Fatalny wynik KO w wyborach sprawił, że aby objąć władzę będzie musiało utworzyć koalicję. Koalicja oznacza kompromis, a kompromis oznacza, że za każdym razem gdy KO zrezygnuje z części swojego programu, to los Polski potoczy się tak samo, jakby tę kwestię w Sejmie większością głosów obalił PiS Zwycięzcą tych wyborów jest Hołownia, bo to od jego jazd zależeć będzie czy polityka pójdzie w stronę KO czy PiS

-----

1 godzinę temu, jar1 napisał:

"...Lech Wałęsa"

Z całym szacunkiem dla Pana Prezydenta, ale powołując się na niego potwierdzasz, że to temat dyskusji to tylko fantazja.

Edytowane przez szymon1977

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

8 godzin temu, xniwax napisał:

Na temat bycia członkiem UE - tak, ale jeśli chodzi o działania, postawy i funkcjonowanie UE w obecnym czasie i kształcie to poparcie jest na poziomie 47 %.

Za sprawą obrzydliwej propagandy obecnej władzy, która trafia w większości do niewykształconego elektoratu na ścianie wschodniej, który nie wyściubia swojego nosa, poza swoją zapyziałą wieś. A Was Putin już się cieszy i zaciera rączki.

7 godzin temu, szymon1977 napisał:

100x tłumaczone i trzeba tłumaczyć 101x: ZUPEŁNIE odmienne zdanie niż PiS ma zaledwie 30% Polaków,

Typowe pisowe przekłamanie faktów. Co ta podła władza zrobiła nawet z porządnymi wydawało się userami.

Z całym szacunkiem dla Pana Prezydenta, ale powołując się na niego potwierdzasz, że to temat dyskusji to tylko fantazja.

A nie pomyślałeś może, że komuniści i postkomuniści mogli spreparować dla pokoleń teczkę Wałęsy, po to tylko, aby nas poróżnić. Wiesz jak było naprawdę? 

8 godzin temu, romeksz napisał:

Marszałek Senior, po zaprzysiężeniu a przed zaprzysiężeniem posłów, może ogłosić przerwę.

Duda nadal nie podał kto będzie Marszałkiem Seniorem.

Znam to opcję. Mówi się o Terleckim (wąchacz kleju) lub Macierewiczu (szpieg o cechach wariata).

Mnie się wydaję, że PiS rozważa opcję obrzydzenia społeczeństwu polityki, przez różne działania, w taki sposób, żebyś przestali reagować, stali się obojętni co pozwoliłoby im utrzymać się u władzy.

11 godzin temu, piotrek7 napisał:
12 godzin temu, Meloman napisał:

Macierewicz, który mówi, że wybuchnie III WŚ jeżeli PiS nie będzie rządził.

w zasadzie niewiele się różni od

18 godzin temu, Meloman napisał:

Niewiele? Przecież to ten sam typ retoryki (obłędu) 👏

Ale wam zryło berety 😁

Macierewicz stwierdzał to jak fakt, a mój post jest tylko dywagacją. Przecież nie piszę, że tak będzie (jak Macierewicz o wybuchu III WŚ), tylko zastanawiam czy taka zdarzenie jest możliwe. To, że to rozważają lub rozważali to jestem pewny.

Nie widzisz zasadniczych różnic w charakterze wypowiedzi - typowe pisowska mentalność.

100x tłumaczone i trzeba tłumaczyć 101x: ZUPEŁNIE odmienne zdanie niż PiS ma zaledwie 30% Polaków, kolejne 36% w pewnych kwestiach popiera KO a w innych PiS. Fatalny wynik KO w wyborach sprawił, że aby objąć władzę będzie musiało utworzyć koalicję. Koalicja oznacza kompromis, a kompromis oznacza, że za każdym razem gdy KO zrezygnuje z części swojego programu, to los Polski potoczy się tak samo, jakby tę kwestię w Sejmie większością głosów obalił PiS Zwycięzcą tych wyborów jest Hołownia, bo to od jego jazd zależeć będzie czy polityka pójdzie w stronę KO czy PiS

-----

A powtarzaj sobie i 200 razy . Nie chodzi o wynik wyborczy ale o członkostwo w UE . Większość Polaków jest za pozostaniem w UE czyli ci głosujący na PiS również .

Wszystkim życzę takich fatalnych wyników jak KO a wrogom takich wygranych jak PiS.

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
10 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Na szczęście większość Polaków ma zupełnie inne zdanie .

Jeszcze tak, a kolejne 4 lata tego parszywego rządu tak manipulującego świadomością społeczeństwa mogłoby to zmienić. Narracja obrzydzenia UE zaczęła się nasilać w tym roku, a przed wyborami osiągnęła apogeum. W piątek przed wyborami Błaszczak nawet stwierdzał, że nikt nam nie pomoże w czasie wojny (czytaj - więc nasza obecność w NATO w zasadzie niczemu nam nie służy). Zauważ proszę, że po już po przegranych wyborach nawet nie kryli się ze swoja wrogością do UE - patrz tweety Ziobro i Pawłowicz.

Przecież to jest wszystko sterowane przez Kreml, a jeżeli nawet nie - jest to idealne dla Putina. Jak tego można nie dostrzegać?

19 minut temu, Meloman napisał:

Za sprawą obrzydliwej propagandy obecnej władzy, która trafia w większości do niewykształconego elektoratu na ścianie wschodniej, który nie wyściubia swojego nosa, poza swoją zapyziałą wieś. A Was Putin już się cieszy i zaciera rączki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Meloman napisał:

A nie pomyślałeś może, że komuniści i postkomuniści mogli spreparować dla pokoleń teczkę Wałęsy, po to tylko, aby nas poróżnić. Wiesz jak było naprawdę? 

Oczywiście, że wiem... tzn domyślam się, bo jest dla mnie oczywiste, że gdyby w rozmowach na górze zamiast się dogadywać, był równie energiczny jak skacząc przez bramę, to dostałby co najwyżej kopa w d... Dlatego pisałem o szacunku, i przez ten szacunek ostatnie jego wystąpienia sympatycznie porównałem do fantazji.

53 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nie chodzi o wynik wyborczy ale o członkostwo w UE .

Nie chodzi o UE, bo jej członkiem już jesteśmy, więc w tej kwestii po prostu nic się nie zmieni. Chodzi o przyszłą politykę, a ta ze względu na tylko 30% KO i aż 34% będzie jak poglądy pozostałych 36%

53 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Wszystkim życzę takich ... wygranych jak PiS.

Nie pisałem, że PiS wygrał wybory.

Edytowane przez szymon1977

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

2 godziny temu, endriuw napisał:

Masz jakąś obsesję na punkcie Patricka Stewarta?

Pan Stewrat zagrał idola xniwaxa Gomułkę. Stąd jego, xniwaxowe uwielbienie.

I Sejana zagrał - też postać z kręgu świata oplątanego krzywą xniwaxa.

3 godziny temu, Meloman napisał:

Nie widzisz zasadniczych różnic w charakterze wypowiedzi - typowe pisowska mentalność

Nie pisowska mentalność, bo jest mi bardzo daleko do tego ugrupowania. Jedynie stwierdzenie faktu, że bełkot Maciarewicza i twoje dywagacje to ten sam poziom oderwania od rzeczywistości. Problem w tym, że ze swoją logiką Kalego nie dostrzegasz tego 

7 minut temu, piotrek7 napisał:

Nie pisowska mentalność, bo jest mi bardzo daleko do tego ugrupowania. Jedynie stwierdzenie faktu, że bełkot Maciarewicza i twoje dywagacje to ten sam poziom oderwania od rzeczywistości. Problem w tym, że ze swoją logiką Kalego nie dostrzegasz tego 

A jakiś przykład kogoś nieoderwanego od rzeczywistości, inaczej jakakolwiek dyskusja nie ma sensu. W każdej dyskusji muszą istnieć punkty odniesienia. 

15 godzin temu, il Dottore napisał:

W każdym razie będę teraz MN obserwował z uwagą, bo tam będzie rodzić się narodowe wołanie o niezbędny dla naszego przeżycia, jako państwa i narodu, Polexit.

Przyjedzie jak zwykle banda chuliganów z hasłami Biała Wielka Polska i Śmierdź Wrogom Ojczyzny. Będą nawalać racami i wrzeszczeć. Hymnu porządnie nie zaśpiewają, bo słów nie znają. Nawet nacjonalista Dmowski by się w grobie przewrócił, gdyby wiedział, że taka banda ćwoków wzięła go na sztandary. A ty walcz tam gdzie jesteś. O IRLexit.

35 minut temu, jar1 napisał:

A jakiś przykład kogoś nieoderwanego od rzeczywistości, inaczej jakakolwiek dyskusja nie ma sensu. W każdej dyskusji muszą istnieć punkty odniesienia. 

Są takie punkty. To wnikliwe, błyskotliwe, niezależne analizy sytuacji geopolitycznej dokonywane nieustannie przez bubusię, xniwaxa i pomniejszych znawców. Przeczytasz, zrozumiesz i od razu zaczynasz stąpać po realnym gruncie. Tak, że ten...

Ap-ropo! Gdzie jest bubusia?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.