Skocz do zawartości
IGNORED

Sony VOD na PlayStation 4 i 5.

Rekomendowane odpowiedzi

Sony VOD na PlayStation 4 i 5. Taką informację gdzieś ostatnio widziałem aż dziwne że na forum o tym nic nie piszecie.

VOD w jakości Blu-ray od Sony, wchodzi na ich konsole...

Super wiadomość, jak dla mnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/165025-sony-vod-na-playstation-4-i-5/

Faktycznie jest ale na moim ps4 to jakas pomyłka. Zwiechy, problemy z transferem (moze kwestia wifi ale router pokazuje połączenie na maksa), brak Atmos.

Spróbuj po kablu. Wi-Fi niby szybkie ale brak stabilności. Też tak miałem jak filmy z serwera domowego puszczałem. Zmiana na łącze 1Gbit po kablu, pomogła.

Sony Pictures Core.

Spróbuj po kablu. Wi-Fi niby szybkie ale brak stabilności. Też tak miałem jak filmy z serwera domowego puszczałem. Zmiana na łącze 1Gbit po kablu, pomogła.
Może i by pomogło ale nie chce mi się tam pchać switcha a nie mam luźnych kabli już. Wifi jest stabilne raczej bo od mesha do ps4 jest może z 70 cm.

Włączyłem to z ciekawości. Jak ma się ps4 to za wiele się z tego nie wyciągnie jeżeli chodzi o dźwięk.
Czy , to jest ta Brawia Core ? Bezstratna ? 

Tak.
Sony Pictures Core.
Może i by pomogło ale nie chce mi się tam pchać switcha a nie mam luźnych kabli już. Wifi jest stabilne raczej bo od mesha do ps4 jest może z 70 cm.

Włączyłem to z ciekawości. Jak ma się ps4 to za wiele się z tego nie wyciągnie jeżeli chodzi o dźwięk.
Jak tam uważasz. U mnie zmiana na kabel pomogła.
Szkoda , że Sony jak zwykle się zamyka tylko do swoich wybranych produktów . 
Mogliby wydać coś na wzór Apple TV 

To jest właśnie bardzo duży krok w stronę nowych użytkowników. Ile osób ma telewizor Sony...

A ile ma konsole...
Zapewne znacznie więcej.

Ile kosztuje przystawka , a ile konsola ( nie każdy chce grać ) 

Jakie jest zużycie energii przystawki vs konsoli ?

I wymiary . Mała mydelniczka vs gabaryt .

Zamykając się w swoich produktach , ciężko to utrzymać na dłuższą metę. Był mini disc , nagrywarki itp patenty , które prawie zabiły dział audio w Sony 

Nikt nie liczy na to żebyś kupił konsole dla oglądania VOD.

To raczej miły dodatek dla osób kupujących konsolę w celu adekwatnym do jej przeznaczenia.

Widać Sony nie idzie na ilość tylko na jakość.

• 2 tygodnie później...

Szkoda tylko, że PureStream jest dostępny tylko w wybranych modelach TV BRAVIA z wyższej półki, a wersję na PS4 i PS5 okroili... czytaj, nie będzie przesyłu danych do 80Mb/s, a jakość póki co ma być porównywalna względem innych serwisów VOD. Jestem w stanie zrozumieć tę kwestię w przypadku PS4, ale PS5 ma wystarczającą moc i kodeki, a również nie ma możliwości niemalże bezstratnego odtwarzania treści z ich serwisu... 

Edytowane przez Jay22
W dniu 7.10.2023 o 18:28, RAF77 napisał:

Sony VOD na PlayStation 4 i 5

PlayStation 4 Pro nie potrzebuję czegoś takiego do oglądania filmów ... : )        

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

W dniu 8.10.2023 o 13:32, RAF77 napisał:

To raczej miły dodatek dla osób kupujących konsolę w celu adekwatnym do jej przeznaczenia.

Widać Sony nie idzie na ilość tylko na jakość.

Tak, bardzo fajny dodatek : ) 

Dla mnie ...

PlayStation 4 Pro, najlepsza konsola od Sony, oprócz wspaniałych gier Single Player, konsola posiada wspaniały odtwarzacz multimedialny do filmów, więcej oglądam filmów z PlayStation 4 Pro, niż z OPPO UDP 205 : ) 

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ...