Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz strumieniowy

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zacząłem słuchać przed snem muzyki, ale na tv się nie da bo świeci, a z głośników poprzez BT to tak, średnio, bo stoją tyłem do mnie na biurku. Pomyślalem by kupić odtwarzacz strumieniowy który sobie postawie pod tv podepnę głośniki poprzez czincze i chciałbym jeszcze tv podepnąc optykiem. Żeby to wszystko ładnie wyglądało i było funkcjonalne. Znajdzie się coś takiego w rozsądnych pieniądzach tak powiedzmy maksymalnie do 2k cebulionów?

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

https://www.audiostereo.pl/topic/164846-odtwarzacz-strumieniowy/
A co będzie wzmacniaczem?
Podepnę po prostu głośniki aktywne, bo chciałbym żeby stał tylko odtwarzacz strumieniowy, bo wzmacniacz i głośniki pasywne będę dawał pod komputer.

No to masz spory wybór: Wiim Mini lub Pro, Taga Harmony TWA-10B, Node Bluesound, Cambridge Audio MXN10.
Niektóre mogą być nieco ponad 2k, ale myślę że warto. Jak chcesz budżetowo to Wiim. Jak w miarę dobrze to Node albo Cambridge.

Moim zdaniem zdecydowanie najlepszym urządzeniem będzie na tą chwilę Wiim Pro Plus, masz wszystko co potrzebujesz. Ewentualnie jako alternatywa Cambridge Audio MXN10.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Pod takie wymagania polecam jeszcze wziąć pod uwagę NuPrime Stream Mini DAC, jeżeli szukasz brzmienia z lekkim ociepleniem. Wiim Pro Plus polecam do sprawdzenia, jeżeli szukasz grania bardziej neutralnego.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Z używek Bluesound Node. Z nowych Audio Pro Link 2 teraz jest za 999. Bardzo sensownie to gra już. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Czy te głośniki aktywne mają regulację głośności czy potrzebujesz ja w streemerze? 

Jeśli mają to faktycznie wiim pro albo i pro +

Albo wspomniany Cambridge. 

Jeśli nie mają to streamer musi mieć także pre. Regulowane wyjście. Jeśli mają to stałe wyjście wystarczy. 

Nie wszystkie kolumny aktywne bowiem mają taką funkcjonalność. Zwłaszcza te które miały być podłączane pod mikser czy kontroler. 

Czy te głośniki aktywne mają regulację głośności czy potrzebujesz ja w streemerze? 
Jeśli mają to faktycznie wiim pro albo i pro +
Albo wspomniany Cambridge. 
Mają regulacje głośności. Serce podpowiada tag harmony, bo będę kupował od nich wzmacniacz a lubię mieć wszystko jednej marki ale chyba będę brał Wiim pro, bo wygląda najsensowniej

2 minuty temu, Sniper222 napisał:

Mają regulacje głośności. Serce podpowiada tag harmony, bo będę kupował od nich wzmacniacz a lubię mieć wszystko jednej marki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale chyba będę brał Wiim pro, bo wygląda najsensowniej

Hehehe:)

Weź wiim w takim razie. 

Wsparcie u źródła. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
10 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Jeśli nie mają to streamer musi mieć także pre. Regulowane wyjście. Jeśli mają to stałe wyjście wystarczy. 

Nie wszystkie kolumny aktywne bowiem mają taką funkcjonalność. Zwłaszcza te które miały być podłączane pod mikser czy kontroler. 

Pytalem w kontekscie wymienionych streamerow - "Jeśli mają to (...)".

Co w tym przypadku zmienia, jesli nie maja?

4 minuty temu, Sniper222 napisał:

Mają regulacje głośności. Serce podpowiada tag harmony, bo będę kupował od nich wzmacniacz a lubię mieć wszystko jednej marki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale chyba będę brał Wiim pro, bo wygląda najsensowniej

Jesli mozesz sobie pozwolic, raczej rozwaz Pro Plus w miejsce Pro.

Ukryta Zawartość

Jasne. Na amazonie byl za rowne 1k pln, ale juz niestety nie jest, i cena jak wszedzie indziej.
I tak będę robił zakupy w q21 :) a ta stówka różnicy nie robi

• 2 tygodnie później...

sobie myślę, bo niedawno nabyłem dapa hiby r6 III il, czy by zamiast kupować odtwarzać strumieniowy nabyć hiby cr8 a telewizor podłączyć optykiem bezpośrednio pod głośniki.

13 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Telewizor ma bardzo słabe wyjście optyczne. Jego dynamika grania kuleje. 

Jeśli to będzie na poziomie głośników z telewizora to ok, po prostu nie chcę żonglować dźwiękiem. O to mi chodzi

10 godzin temu, Sniper222 napisał:

Jeśli to będzie na poziomie głośników z telewizora to ok, po prostu nie chcę żonglować dźwiękiem. O to mi chodzi

Nie rozumiem.

To po co podłączać do tv skoro nie oczekujesz poprawy?

Nie rozumiem.
To po co podłączać do tv skoro nie oczekujesz poprawy?
"nie chcę żonglować dźwiękiem"

Streamer nie jest koniecznie potrzebny.

Ja użytkuję kolumny aktywne Kef Lsx , są podłączone do tv kablem optycznym, a Tidala słucham z nich bezpośrdenio podająć go przez wifi z fona,poprzez aplikację Kefa(co mi nie bardzo odpowiada),i dlatego używam do tego aplikacji Mconnect.

Jak by co to w Warszawie mam jedną taką samą parę w kolorze niebieskim do sprzedana za około 2 tys zł.

Ukryta Zawartość

kef lsx1.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Arcam SA30,Canton Reference 8k,Neotech NES 3004mk2

Tak sobie zmieniasz w zależności od nastroju?

Ale to temat o odtwarzaczach sieciowych. Wystaw ogłoszenie w odpowiednim dziale. 

Cena dobra. Więc pójdą.

W dniu 10.10.2023 o 07:24, Piotr Sonido napisał:

Tak sobie zmieniasz w zależności od nastroju?

Ale to temat o odtwarzaczach sieciowych. Wystaw ogłoszenie w odpowiednim dziale. 

Cena dobra. Więc pójdą.

Te Kefy to mi zastępują sprzęt gdy jestem w Niemczech.Niebieskie zawiozłem do Polski,ale tam już mam w jednym pokoju Arcama SA30 do ,którego dokupiłem te Cantony Reference 8k,w sypialni mam zabaweczkę Maranza MCR 612 z kolumienkami Wilson EL-4,a w trzecim pokoju jest soundbar Polka.Tak że niebieskie Kefy stoją na razie spakowane.

Edytowane przez treinerek

Arcam SA30,Canton Reference 8k,Neotech NES 3004mk2

W dniu 12.10.2023 o 20:12, treinerek napisał:

Te Kefy to mi zastępują sprzęt gdy jestem w Niemczech.Niebieskie zawiozłem do Polski,ale tam już mam w jednym pokoju Arcama SA30 do ,którego dokupiłem te Cantony Reference 8k,w sypialni mam zabaweczkę Maranza MCR 612 z kolumienkami Wilson EL-4,a w trzecim pokoju jest soundbar Polka.Tak że niebieskie Kefy stoją na razie spakowane.

Czyli wszędzie co innego 🙂

super. 

nie budzi Ci się 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi