Skocz do zawartości
IGNORED

Beefer dla „ubogich“


Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj mala inspiracja/pomysl dla tych, ktorzy:
- lubia mieso
- maja dwie prawe rece
- sa otwarci na necodzienne, odjazdowe rozwiazania
- nie sa gotowi, albo nie moga sobie pozwolic wydac kilkaset EUR na oryginalny Beefer
 
Akurat jestem w trakcie wymiany kilku zuzytych elementow mojego Beefera (palnik, zawor, zapalacz).

Tak wyglada taki Beefer

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_7718.thumb.jpg.b8d8ac67f7dcb9795fd48f5f6295d3d8.jpg

IMG_7719.thumb.jpg.786a262da649693c5c92520ec2892a03.jpg

IMG_7720.thumb.jpg.e9fb8655fd5a9482a71067c37e033ed3.jpg
 
Po rozebraniu stwierdzilem, ze najlatwiej zamowic te zamienne czesci jako set, czyli gotowy grzejnik stosowany np. na budowach

IMG_7721.thumb.jpg.7577e79a6032005a2739fde501e2be48.jpg

IMG_7715.thumb.jpg.fad7e3e576e12b83b39e73542e72524c.jpg

IMG_7716.thumb.jpg.eef8b764824f71d2b18c0a28d72d81e6.jpg

 
Jak zobaczylem go w calosci, od razu mi „zaswitalo“, co bym z niego zrobil, gdybym nie mial takiego mial Beefera.
 
Wystarczy maly stelaz, na ktorym mozna go plasko polozyc (wystarczyly by nawet dwie na sztorc postawione cegly) i juz mam genialny gril za 49€!

Do dziela!

 

IMG_0037.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/164751-beefer-dla-%E2%80%9Eubogich%E2%80%9C/
Udostępnij na innych stronach

IMG_7720.jpg

Dobrze wychodzi Ci baranina? Robi się to jakoś inaczej niż wołowinę? Są jakieś specjalne przepisy? Ja się zraziłem.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

O o o, dobrze ze to wspominasz. Juz od dawna sie do tego przymierzalem, ale reszta domownikow zawsze wolala wolowine.
Ale w przyszlym tygodniu jestem sam, wiec to dobra okazja, by to nareszcie wyprobowac

Filety jagniece, bardzo krotko z grilla

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_7727.thumb.jpg.3360b7dc858a1d3633bf0b079f650e0a.jpg

Tarraaa, program na weekend gotowy
Chyba zaczne od marynowanych.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
2 hours ago, Less said:

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dobrze wychodzi Ci baranina? Robi się to jakoś inaczej niż wołowinę? Są jakieś specjalne przepisy? Ja się zraziłem.

Podstawa, to skąd mięso pochodzi. Polska baranina jest tragiczna. Nowozelandzką jagnięcinę znajdź. Żeberka grillowane do 55-60 C temperatury wewnętrznej są w mojej opinii najlepsze.

Ale młoda koza jest jeszcze lepsza.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

….be still and know….

Dzisiaj dotarly „czesci zamienne“

Zalaczyli nawet reduktor, nozki
i waz. Kompletny Grill

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_1832.thumb.jpg.7e16461806c4282bf135a6cef31837cd.jpg

Dobra okazja by wypucowac caly grill (to jest jedyny mankament grillowania).


IMG_1836.thumb.jpg.ba951e7e3d0c7134fb786d9d9c690788.jpg

Wyglada jak nowka.

IMG_1843.thumb.jpg.0ce95f5cbcab42da5f2b436b805e2fae.jpg

IMG_1845.thumb.jpg.2bd84017b455e8fd148514a638fa6d8d.jpg

IMG_1846.thumb.jpg.2082d367c799573a662d1f92aff0f328.jpg

A tak to dziala




Chcialm wyprobawac filety jagniecie, ale byly niestety wyprzedane (mimo zaporowej ceny 69€/kg).

OK, Entrecote tez jest niezle.IMG_1852.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A czym się to różni od zwykłego piekarnika?

Poza tym lepiej kiedy źródło ciepła jest na dole, osłonięte przed spływajacym tłuszczem.

Pytam bo kompletnie nie łapie idei tego urządzenia, no oprócz tego , ze ładne i wyróżniajace sie.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Pierwsza roznica, to osiagalna temperatura do 800°C


Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_7802.thumb.jpg.a89e93458215b6ad431df09f0bec9c97.jpg


Druga roznica, to palnik o wielkiej powierzchni mocowany od gory, czyli tluszcz nie wpada do ognia do palnikai i sie nie spala (szkodliwe)


Trzecia roznica, to bardzo precyzyjna regulacja odleglosci w zaleznosci od grubosci miesa (mieso blisko palnika)

 
IMG_0031.thumb.jpg.800c6766f5d9795489d49316526767c0.jpg
IMG_0030.thumb.jpg.5b1a139b19cc590fbbfb8748f7578abe.jpg


Co dla mnie tez jest wazne: naciskam guzik i po 1 minucie moge grylowac. I to bez tego calego syfu z przygotowywaniem i pucowaniem grilla.


PS.

Jak oslonisz zrodlo od dolu, to nie osiagniesz tej temperatury, a tluszcz spali sie na oslonie (szkodliwe)

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

    Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM


  • Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

    Ostatnio dodane opinie o albumach

  • Najnowsze wpisy na blogu

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.