Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

RC-1590 + RB-1590 - XLR / RCA rekomendacje

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory siedziałem w integrach. Przyszedł czas na pierwszy dzielony zestaw. Przeszedlem z RA-1592 na Rotel RC-1590 + RB-1590.

jaki polecacie RCA / XLR do tego zestawu? Planuję przetestować kilka zestawów

https://www.audiostereo.pl/topic/164666-rc-1590-rb-1590-xlr-rca-rekomendacje/
  • 5 miesięcy później...

Cześć. Sorry, że nie odpowiadam na Twoje pytanie, ale czy na dzielonym zestawie poczułeś jakąś różnicę, względem 1592? Przymierzam się do 1592 MKII, ale coraz częściej zaczyna mi chodzić po głowie podział

• 8 miesięcy później...

Mam Audioquest Mackenzie XLR 0,75m do identycznego zestawu Rc/Rb 1590. Grają przejrzyście, raczej niczego nie tłumią. Napiszę więcej kiedy wymienię kolumny. W tej chwili mam McIntoshe SL-6 - to nie są kolumny do testowania kabli.

Recenzja tych kabli: 

• 2 miesiące później...

Dołączę się do wątku z zapytaniem.

Mam Rotela RC-1570 i RB-1582mk2, połączone RCA. Czy zastosowanie XLR zmieni coś na korzyść? Wiem, że te urządzenia nie są symetryczne i XLR jest tutaj mocno dyskusyjne, ale może macie jakieś doświadczenia.

Będę zobowiązany, dziękuję i pozdrawiam.

17 minut temu, StachMuszel napisał:

Dołączę się do wątku z zapytaniem.

Mam Rotela RC-1570 i RB-1582mk2, połączone RCA. Czy zastosowanie XLR zmieni coś na korzyść? Wiem, że te urządzenia nie są symetryczne i XLR jest tutaj mocno dyskusyjne, ale może macie jakieś doświadczenia.

Będę zobowiązany, dziękuję i pozdrawiam.

Różnie z tym bywa. Wypożycz XLR tej samej serii co RCA i przetestuj .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.