Skocz do zawartości
IGNORED

UNITRA - nowy gracz hi-end na rynku

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No właśnie. 

Chodzi o to że gdzie teraz się nie zagląda to unitra. To chyba lekka przesada. 

oj tam, oj tam

od przybytku głowa nie boli 😇

30 minut temu, porlick napisał:

Może dlatego, że Unitra nie ma nic wspólnego z hi endem?

A np. Gustard to hi-end?

24 minuty temu, Rafał.M napisał:

To prawda, ale może się okazać że przyzwoite hi-fi  już tak.

I w tym dziale powinny odbywac sie masze dywagacje.

A Piotr w swoim stylu ,trochę prowokacyjnie otworzył tu temat Unitry.

Tego jeszcze nie wiemy … posluchamy, zobaczymy.

Ja tak od doch lat obserwuje, ze pojecie hi-end zeszlo pod strzechy … kazdy rolnik (no offense) ma swojego hienda. abo  hajenedem jak z doopą …

Muszę przewietrzyć mój system…

11 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No właśnie. 

Chodzi o to że gdzie teraz się nie zagląda to unitra. To chyba lekka przesada. 

Wolność słowa, ludzie piszą bo mają taką potrzebę.  Chyba ze to sprawka tego czegoś sztucznego Chat GTP,czy jakoś tak. 

A tak na poważnie, za chwilę pył opadnie, sklepy się zapełnią elektroniką,  będzie można na spokojnie posłuchać i wyciągnąć swoje wnioski.

A póki co ; ,,Krzyż na drogę '' i niechaj się darzy Unitrze.

3 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

oj tam, oj tam

od przybytku głowa nie boli 😇

Moderację boli chyba. 😛

w kilku miejscach dyskusja dokładnie o tym samym 😛

Teraz, Rafał.M napisał:

Wolność słowa, ludzie piszą bo mają taką potrzebę.  Chyba ze to sprawka tego czegoś sztucznego Chat GTP,czy jakoś tak. 

A tak na poważnie, za chwilę pył opadnie, sklepy się zapełnią elektroniką,  będzie można na spokojnie posłuchać i wyciągnąć swoje wnioski.

A póki co ; ,,Krzyż na drogę '' i niechaj się darzy Unitrze.

Chat to raczej nie. Ale podstawieni ludzie? Żeby się tylko gadało. No tak to zaczyna wyglądać prawdę mówiąc 

Teraz, pmcomp napisał:

Unitra w … Biedronce 🙂 .

Czemu nie?

Na kartę taniej?

Faktycznie obecna UNITRA z Hi-Endem raczej nie ma nic wspólnego i dyskusja powinna być w innej zakładce. Już lepsza jest ta dyskusja w zakładce START .  Ale skoro już dorwałem się do klawiatury to ponawiam pytanie :  czy ktoś wie kiedy i gdzie będzie można zestawu nowej UNITRY posłuchać ?

pozdrawiam

Arkadix

50 minut temu, Zbi_Rek napisał:

co stoi na przeszkodzie, żebyś bił pokłony ?

Nie mam podstaw, żeby bić pokłony bo nie widziałem, nie słuchałem i nie porównywałem. Z tych samych powodów nie mam podstaw do mówienia, że Unitra jest do dupy...

12 minut temu, Stream napisał:

Nie mam podstaw, żeby bić pokłony bo nie widziałem, nie słuchałem i nie porównywałem. Z tych samych powodów nie mam podstaw do mówienia, że Unitra jest do dupy...

Mamy wolny kraj … rób co chcesz.

Choć … dzisiaj sie komus nie spodobalo osiem gwiazdek wyrytych na nagrobku pewnej Pani … bylo w gazetach.

Co komu przeszkadza w tym kraju osiem gwiazdek na moim grobie jak mi kiedyś przyjdzie taka ochota?

Czy tutaj też osiem gwiazdek obrazi czyjes np. uczucia religijne ?

Edytowane przez pmcomp

Naszła mnie taka refleksja. 

Wieszamy psy na sprzęcie audio z czasów PRL-owskiej propagandy. I tu pelna zgoda ,to był czas reżimu ZSRR na caly blok wschodni co wiązało się z embargiem zachodu na nowe technologie. Klecili z tego co bylo dostępne. 

A my wymagamy aby te urzadzenia konkurowały z tym co bylo  produkowane poza granicami naszego bloku. Ba nawet wymagamy. No jak !taki Revox, Studer,  Tandberg mógł być piękny i techologicznoe cudny,  a nasz to taki wiecznie psujący się  bobek.

To może zadajmy sobie pytanie?. Który producent z bloku wsodniego miał  produkty audio na poziomie tych zachodnich. 

9 minut temu, Rafał.M napisał:

Naszła mnie taka refleksja. 

Wieszamy psy na sprzęcie audio z czasów PRL-owskiej propagandy. I tu pelna zgoda ,to był czas reżimu ZSRR na caly blok wschodni co wiązało się z embargiem zachodu na nowe technologie. Klecili z tego co bylo dostępne. 

A my wymagamy aby te urzadzenia konkurowały z tym co bylo  produkowane poza granicami naszego bloku. Ba nawet wymagamy. No jak !taki Revox, Studer,  Tandberg mógł być piękny i techologicznoe cudny,  a nasz to taki wiecznie psujący się  bobek.

To może zadajmy sobie pytanie?. Który producent z bloku wsodniego miał  produkty audio na poziomie tych zachodnich. 

Nie, nie, nie … to nie my wymagamy albo przynajmniej nie ja. To sam Pan Wiedzmin zadeklarował hienda. 

Ja mówię … sprawdzam 😉 .

Podobno Tesla robila fajne kolumny i jeden gosć z DDR (i nie bylo to RFT) kiedys o tym pisalem. Moze jest w watku o kolumnach vintage hiend.

Supraphon tloczyl niezle vinyle, a i Polskie Nagrania i Amiga z lat 60-ych nie mialy sie czego wstydzic.

I to tyle …

Edytowane przez pmcomp

8 minut temu, Rafał.M napisał:

Wieszamy psy na sprzęcie audio z czasów PRL-owskiej propagandy.

Tutaj są wieszane psy na "nowej" Unitrze, której produktów nikt nie widział i nie słyszał.

3 minuty temu, pmcomp napisał:

Ja mówię … sprawdzam

Będziesz wiarygodny, jak sprawdzisz organoleptycznie...

7 minut temu, Stream napisał:

Tutaj są wieszane psy na "nowej" Unitrze, której produktów nikt nie widział i nie słyszał.

Będziesz wiarygodny, jak sprawdzisz organoleptycznie...

Poprosze do testów … kiedy wpadasz do mnie z klockami?

To nie ja robie PR w necie, Pan Wiedzmin preęży muskuły 🙂 .

8 minut temu, pmcomp napisał:

Nie, nie, nie … to nie my wymagamy albo przynajmniej nie ja. To sam Pan Wiedzmin zadeklarował hienda. 

Ja mówię … sprawdzam 😉 .

Pełna zgoda , dzisiaj mamy prawo wymagać profesjonalizmu od inżynierów .Mogą budować urządzenia na podzespołach dostepnych na całym świecie. Nie mają ograniczeń ,i dzisiaj nasza ocena będzie subiektywna ale właściwa. 

Więc wypada poczekać aż ktoś realnie poslucha i podzieli się swoimi uwagami. 

A co do ,,Wiedzmina".  Piotrze nie woź się po gościu,  bo szczeze powiedział że się nie angażuje osobiście w ten projekt.  Zaufał dwóm zapaleńcom inwestując swój kapitał, czy się przejedzie?, zobaczymy.

Panowie,

potraktujmy to jak hyde park, każdy może wejść na skrzynkę i napisać co chce...

I o ile się nie mylę we wrześniu rozpoczyna się wysyłka/odbiór presellingu, więc pierwsi desperaci zmierzą się z rzeczywistością.

Edytowane przez Zbi_Rek
2 godziny temu, Rafał.M napisał:

Pełna zgoda , dzisiaj mamy prawo wymagać profesjonalizmu od inżynierów .Mogą budować urządzenia na podzespołach dostepnych na całym świecie. Nie mają ograniczeń ,i dzisiaj nasza ocena będzie subiektywna ale właściwa. 

Więc wypada poczekać aż ktoś realnie poslucha i podzieli się swoimi uwagami. 

A co do ,,Wiedzmina".  Piotrze nie woź się po gościu,  bo szczeze powiedział że się nie angażuje osobiście w ten projekt.  Zaufał dwóm zapaleńcom inwestując swój kapitał, czy się przejedzie?, zobaczymy.

Ma gosc „u mnie pecha” bo na piedestałwszystkowiedzacego miliardera wystawili go dwaj nasi koledzy z forum. Jaki to „mundry” jest bo umie zarabiać kasę. 

No to niech sie teraz wykaze.

Pozyjemy, zobaczymy.

Anyway w tym wywiadzie duzo sciemniał np. o tym zainteresowaniu firm zagranicznych. Wolne żarty. Przepraszam co to jest Unitra dla swiata? Nic.

4 minuty temu, pmcomp napisał:

Ma gosc „u mnie pecha” bo na piedestałwszystkowiedzacego miliardera wystawili go dwaj nasi koledzy z forum. Jaki to „mundry” jest bo umie zarabiać kasę. 

No to niech sie teraz wykaze.

Pozyjemy, zobaczymy.

Anyway w tym wywiadzie duzo sciemniał np. o tym zainteresowaniu firm zagranicznych. Wolne żarty. Przepraszam co to jest Unitra dla swiata? Nic.

mundry to już Twoja interpretacja, a został Ci tylko podlinkowany w związku z tym, nie wiedziałeś skąd i kto finansuje to pełne błędów przedsięwzięcie

Jeden projekt z kategorii elektroniki użytkowej już położył kompletnie, więc ma doświadczenie jak to robić 🤭

W dniu 22.08.2023 o 17:15, pmcomp napisał:

W drugim filmi uzyto slowa, ze wskrzeszono firmę. To nie jest prawda. Zbudowano nową firmę  na bazie wskrzeszonej marki. To ogromna róznica.

To podstawowa zmyłka. Nieco farbowany ten lis albo raczej kot w worku.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

14 godzin temu, Rafał.M napisał:

To sie nazywa startup 🙂 , a nie "wielkie przedsięwzięcie". Proponuje sprawdzić w necie ile startupów wychodzi z powijaków do dużego normalnego biznesu.

W dzisiejszych czasach wymyslić coś i wyprodukować coś to nie problem. Ale wymyślić, wyprodukować, zbudować markę, zbudować dystrybucję, sprzedać, zapewnić serwis i obsługę klienta ... ooo, to jest już sztuka.

Zrób test i spytaj dziesięciu losowych, młodych ludzi z ulicy, urodzonych w tym wieku, co to jest UNITRA. Stawiam, że max. jeden będzie wiedział. 

Te czasy to już minęły, a ten przedmiot porządania lat osiemdziesiątych znajdziesz w muzeum:

1200px-RB3200_Grundig_Unitra_1.jpg

Nie wspominając już, że i tak wspomagano się marką Grundig.

Edytowane przez pmcomp

5 minut temu, Stream napisał:

Większą sztuką jest pisanie o czymś, czego się nie widziało i nie słyszało.

Nooo ... wtedy mamy beletrystykę. A z Unitra może być science fiction na dodatek.

W tym jesteś dobry czy we wprowadzaniu produktu na rynek?

Akurat ja osobiście wprowadzałem w 2010-ym roku pewien produkt na rynek z branży usług i elektroniki konsumenckiej, tak od A do Z, którego sprzedałem przez 5 lat ok. 1.200.000 sztuk w Polsce 🙂 . I nie jestem Wiedźminem 😉 .

Edytowane przez pmcomp

Pewnie to były wykałaczki

antyelektroniczne oczywiście

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

10 minut temu, ASURA napisał:

skomentował zakompleksiony producent podstawek, puszczając sfrustrowanego bąka na widok koszmaru pt. "leżak magazynowy" 😝

Edytowane przez SigSauer
4 minuty temu, ASURA napisał:

Bąki to tu co chwile idą o Unitrze..

jako specjalista od produkcji pierdów, znasz się na tym jak mało kto 😂

39 minut temu, ASURA napisał:

Chcesz sprawdzić?

A postawisz na wynik swoje pieniążki ale jakąś grubą sumkę? Jakiś zakładzik? Lubię czasami golić leszczyków. Wchodzisz?

🙂 

2 godziny temu, pmcomp napisał:

Te czasy to już minęły, a ten przedmiot porządania lat osiemdziesiątych znajdziesz w muzeum:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Małe sprostowanie - ten to jeszcze lata 70. 

Miałem to cudo w '77 a rok lub dwa lata wcześniej rozpoczęli w Kasprzaku tą licencyjną produkcję. 

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, pmcomp napisał:

Chcesz sprawdzić?

A postawisz na wynik swoje pieniążki ale jakąś grubą sumkę? Jakiś zakładzik? Lubię czasami golić leszczyków. Wchodzisz?

🙂 

Wydaje mi sie, ze lata 70-e to byl MK2500.

Ukryta Zawartość

A RB3200 był pozniej, jak podaje Wikipedia od 1978 roku. Ale Wikipedia mowie tez ze MK2500 byl produkowany w latach 80-ych, a jes5 przediez modelem starszym, ktorego RB3200 jest nastepca.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Na jedno wychodzi- w żadnym z nich nie było polskiej myśli technicznej, bo to były wyroby LICENCYJNE. Chyba, że jako polski wkład można traktować uruchomienie ich produkcji. 😉

A na temat nowej Unitry- czym innym jest zrobić coś, czego ludzie chcą i oczekują (np gra "Wiedźmin"), a czym innym zrobić wyrób od podstaw i przekonać ludzi, by tego chcieli. Jak do tej pory, ich marketing przekonuje, że ani nie mają pomysłu na reklamę, ani nawet docelową grupę odbiorców.

A największym hitem nowej Unitry jest klikający na pilota włącznik sieciowy. 😁😁😁

Niestety, uznanie unitrowych emerytów, które pokazano na YT, nie jest w stanie pomóc przedsięwzięciu...

☹️☹️☹️

Edytowane przez porlick
  • Pokaż nowe odpowiedzi