Skocz do zawartości
IGNORED

Indiana Line Tesi 561 - opinie posiadaczy , wiedza serwisantów potrzebna. Awaryjne???

Rekomendowane odpowiedzi

Odsluchalem wiele kolumn i te mi się podobają najbardziej dźwiękowo. Ostatnio w komentarzach przeczytałem że przy długim głośnym słuchaniu psują się przetwornice. Że nie nadają się na takie sesje. 

Ktoś może potwierdzić , zaprzeczyc?

Cokolwiek dodatkowego na ich temat mile widziane.

Pozdrowienia i dziękuję. 

Edytowane przez spartan5213

Przymierzałem się do nich ale lepiej znacznie zagrały Noty 260x. Z kolumnami Indiana Line nic się nie dzieje. Nawet przy głośnych odsłuchach.

Wszystkie kolumny można spalić jeśli słucha się wystarczająco głośno. Nie obawiałbym się o żywotność Indiana Line jeśli nie odkręcasz wzmacniaczy na pełną moc i słuchasz przy normalnym poziomie głośności. 

Jeśli jesteś nimi zainteresowany, to zapraszamy do nas na odsłuch. 

W podobnym budżecie mamy Pylon Pearl 27 z outletu w bardzo dobrej cenie, mogą Ci się spodobać - https://www.q21.pl/pylon-audio-pearl-27-orzech-outlet.html

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

5 minut temu, Q21 napisał:

Wszystkie kolumny można spalić jeśli słucha się wystarczająco głośno. Nie obawiałbym się o żywotność Indiana Line jeśli nie odkręcasz wzmacniaczy na pełną moc i słuchasz przy normalnym poziomie głośności. 

Jeśli jesteś nimi zainteresowany, to zapraszamy do nas na odsłuch. 

W podobnym budżecie mamy Pylon Pearl 27 z outletu w bardzo dobrej cenie, mogą Ci się spodobać - 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziękuję wam za oferte. Testowałem już pylon Pearl 27 i szukałem czegos bardziej neutralnego. 

Widziałem waszą ofertę na pepperze i muszę przyznać że cena naprawdę rakieta ! 

Tak trzymać Q21 😃

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, spartan5213 napisał:

Że nie nadają się na takie sesje. 

sprzedajemy te kolumny od lat i nic złego z nimi się nie dzieje. Jednak tak jak wspomniano wcześniej; każde kolumny można spalić przesadzając z głośnością. Trzeba mieć na uwadze fakt, że rozmawiamy o kolumnach do słuchania muzyki w domu, a nie robienia hałasu. Od tego jest sprzęt estradowy ;) 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Teraz, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

sprzedajemy te kolumny od lat i nic złego z nimi się nie dzieje. Jednak tak jak wspomniano wcześniej; każde kolumny można spalić przesadzając z głośnością. Trzeba mieć na uwadze fakt, że rozmawiamy o kolumnach do słuchania muzyki w domu, a nie robienia hałasu. Od tego jest sprzęt estradowy 😉

Bardziej mi chodziło o to czy bardziej nie są podatne na to od innych. Jeżeli piszecie że nie ma problemu to pozostaje mi tylko uwierzyć na słowo. Poszanowanko 😃

3 minuty temu, spartan5213 napisał:

Bardziej mi chodziło o to czy bardziej nie są podatne na to od innych. Jeżeli piszecie że nie ma problemu to pozostaje mi tylko uwierzyć na słowo. Poszanowanko 😃

jest wszystko ok z nimi, serio 😉

sprawdzona konstrukcja od lat

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

28 minut temu, spartan5213 napisał:

Nie ma z nimi żadnych problemów 🙂 Skąd takie info masz z tego forum? Ja jestem ciekawy kto i po co tak pisze...

Coraz więcej opowieści dziwnej treści, ale patrząc na fora motoryzacyjne, to tutaj i tak jest pięknie 😄 

Edytowane przez S4Home
42 minuty temu, S4Home napisał:

Nie ma z nimi żadnych problemów 🙂 Skąd takie info masz z tego forum? Ja jestem ciekawy kto i po co tak pisze...

Coraz więcej opowieści dziwnej treści, ale patrząc na fora motoryzacyjne, to tutaj i tak jest pięknie 😄 

Możliwe że celem było zareklamowanie innego produktu ale w komentarzach polecał mi różne kolumny , różnych firm wiec wątpię. 

Ukryta Zawartość

Screenshot_20230712-115626~3.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez spartan5213
26 minut temu, spartan5213 napisał:

Możliwe że celem było zareklamowanie innego produktu ale w komentarzach polecał mi różne kolumny , różnych firm wiec wątpię. 

Każda kolumna ma swoje możliwości i każdą można spalić, domową czy to estradową, aczkolwiek tam w większości przypadków są limitery, ale też jest to możliwe. 

Jak na moje to jest popychanie głupot i tyle w temacie. Nie upraszcza to wybór także współczuję...

10 minut temu, S4Home napisał:

Każda kolumna ma swoje możliwości i każdą można spalić, domową czy to estradową, aczkolwiek tam w większości przypadków są limitery, ale też jest to możliwe. 

Jak na moje to jest popychanie głupot i tyle w temacie. Nie upraszcza to wybór także współczuję...

Ja już dokonałem wyboru. Podoba mi się dźwięk z tej tesi. Chciałem się tylko upewnić czy nie ma kolumna żadnych "defektów" lub rzeczy które okażą się po czasie. Jako że moja wiedza w tym temacie opiera się na tym że z pudełka się wydobywa dźwięk i na tym się kończy, to muszę zasięgać pomocy z zewnątrz 

Edytowane przez spartan5213
54 minuty temu, spartan5213 napisał:

Ja już dokonałem wyboru. Podoba mi się dźwięk z tej tesi. Chciałem się tylko upewnić czy nie ma kolumna żadnych "defektów" lub rzeczy które okażą się po czasie. Jako że moja wiedza w tym temacie opiera się na tym że z pudełka się wydobywa dźwięk i na tym się kończy, to muszę zasięgać pomocy z zewnątrz 

To jest oczywiste, skądś trzeba zaczerpnąć wiedzy, tylko analiza wiarygodnego źródła z roku na rok jest coraz trudniejsza 🙂 

Edytowane przez S4Home
35 minut temu, S4Home napisał:

To jest oczywiste, skądś trzeba zaczerpnąć wiedzy, tylko analiza wiarygodnego źródła z roku na rok jest coraz trudniejsza 🙂 

To się zgadza. Dlatego najlepiej w wielu miejscach dopytać i wyciągnąć wnioski samemu.