Skocz do zawartości
IGNORED

TAGA Harmony TWA-10B podpięty do Topping E70 Velvet .....DZIWNA SYTUACJA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taką sytuację posiadam Topping e70 velvet , według mnie jest to mega dobry DAC  w kwocie do 3000 zł ,a wiele już testowałem i to on zagościł na stałe . Postanowiłem polepszyć dżwięk i podpiąłem  TAGA Harmony TWA-10B .użyłem tagę jako transport po coaxialu I tu zaskoczenie , dżwięk zrobił się wyostrzony gitary kują po uszach, wokale też  i taga przytłumiła mięsisty nasycony ciepłą barwą Toppinga .      Jak to możliwe by taga jako transport miała taki wpływ na  dżwięk  ,przecież tak nie powinno być to tylko transport.

Mam małe doświadczenie co do streamerów ,więc proszę o opinie na ten temat który opisuję powyżej.

I jaki polecacie streamer  do Toppinga koniecznie z wejściem LAN

Generalnie ten Velvet to jest ciepły w brzmieniu, że hej! Z tego powodu pogościł u mnie 3 dni i pojechał do domu z powrotem...

Więc powinno się uśrednić...

A w sumie ten tandem rozpatrywałem... Widzę, że dobrze zrobiłem, żeby w to nie iść.

Mam Nuprime omnia wr-1 podłączony koaksjoalnie do wzmacniacza zintegowanego . Także mam podłączony komputer po USB do wzmacniacza. Przy załączeniu Tidala nic nie wyostrza i komputer i stremaer. 

I chyba znalazłem odpowiedz z innego posta -----Do Spotify nie ma sensu kupować streamera bo Spotify Connect ma jakość obniżoną do 256 kbs i lepsza jakość będzie z aplikacji na Anroida (320 kbs)

Czy wszyscy się z tym zgadzają .

1 minutę temu, basic44 napisał:

Puść tam na chwilę coś z Tidal albo Deezer. Są okresy próbne. Sprawdź.

OK spróbuję z Deezera ,dzięki za opcję .

45 minut temu, Rader napisał:

OK spróbuję z Deezera ,dzięki za opcję .

Pobrałem Deezera  i porównałem jakość muzyki na słuchawkach Focal Elegia i wzmacniacz iFi Zen CAN . Totalna różnica w jakości dżwięku  ,,,,,,jutro zobacze jak to wyjdzie po streamerze .

7 godzin temu, basic44 napisał:

Czekamy na info 🙂

A więc okazało się że aplikacja -4stream- sterującą   Tagą Harmonny-10B od dawna nie obsługuje  Deezera po prostu nie można się zalogować i to od dawna . Więc nie przetestuję Deezera.   Urządzenie do zwrotu.

Jest coś jeszcze do tego streamera. Apka od Wiim...

Teoretycznie to obsługuje Deezer. Nie wiem jak odpalić może w tej drugiej apce się da. I wtedy Deezer ma funkcję connect. I sterujemy prosto z Deezer. Ale do sprawdzenia...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, basic44 napisał:

Jest coś jeszcze do tego streamera. Apka od Wiim...

Teoretycznie to obsługuje Deezer. Nie wiem jak odpalić może w tej drugiej apce się da. I wtedy Deezer ma funkcję connect. I sterujemy prosto z Deezer. Ale do sprawdzenia...

Ukryta Zawartość

No i  niestety Wiim Home też nie obsługuje Dezzera,kapa po całości .    

Ukryta Zawartość

Jak się cieszę, że tego nie kupiłem. Ani żadnego Wiim'a.

A może ktoś ma doświadczenie z tym streamerem? Myślę że powinieneś jeszcze napisać do Tagi. Są producentem, chwalą się, że streamer ma wbudowanego Deezer'a łaski nie robią niech się wypowiedzą.

16 minut temu, basic44 napisał:

Jak się cieszę, że tego nie kupiłem. Ani żadnego Wiim'a.

A może ktoś ma doświadczenie z tym streamerem? Myślę że powinieneś jeszcze napisać do Tagi. Są producentem, chwalą się, że streamer ma wbudowanego Deezer'a łaski nie robią niech się wypowiedzą.

Teraz pozostaje się dowiedzieć który streamer z wejściem LAN obsługuje DEEZERA.   Ja nie mogę nić znależć

Używam Eversolo DMP-A6. Ale prawie 4k. Ale 😊 ma dac więc Velveta też do domu pogoń...

I Deezer działa, i Deezer connect. Chyba że zapłacisz za Tidal. To działa wszędzie, za jakość zwykłego HiFi jakieś 2 dychy. Takie używam...

Za master 30, 40?...

Edytowane przez basic44
2 minuty temu, basic44 napisał:

Używam Eversolo DMP-A6. Ale prawie 4k. Ale 😊 ma dac więc Velveta też do domu pogoń...

Trochę o nim czytałem z minusów to piszą że ma wąską scenę  ,czy to prawda ? Już miałem parę DACów i układ  AK4499EX firmy AKM najlepiej mi podeszła.

Po Velvecie jestem z niego zadowolony. Zerknij na wątek o nim.

Natomiast to tylko porada, a porady wiadomo... 😉

W moim secie, daje szerszą scenę niż Velvet, jest ciepły ale nie kluchowaty. Po tym jak go kupiłem, podziękowałem przedwzmacniaczowi/buforowi lampowemu a wzmak poszedł w tryb końcówki mocy. Trochę brak wysokich, ale nieznacznie. Nie zmusza mnie to jednak do grzebania treblami.

Edytowane przez basic44
4 godziny temu, Rader napisał:

A więc okazało się że aplikacja -4stream- sterującą   Tagą Harmonny-10B od dawna nie obsługuje  Deezera po prostu nie można się zalogować i to od dawna . Więc nie przetestuję Deezera.   Urządzenie do zwrotu.

Może nie obsługuje , bo wersja bezpłatna ?

30 minut temu, basic44 napisał:

Ona jest bezpłatna? Za Deezer i tak się łaski nie robi płacić trzeba...

Ja na swojej aplikacji streamera nie mogę się zalogować , coś wyskakuje , chyba trzeba zapłacić  

Jeśli ma się zapłacony serwis, to powinno się dać zalogować. O dziwo apki wszystkich innych producentów jak sonos, eversolo i zapewne innych tak działają. Dziwne bo wiim wypuścił nowy model Wiim Pro a apka nie działa. Słabo trochę...

Już wiem, aby działała aplikacja streamera --------- Korzystaj z Deezer Premium przez dwa miesiące za darmo - później płać 10,99 euro i podaj np. swoją kartę VISA

A i taga się opiera o czyjąś apke zapominając, że klientów na produkt namawiali oni a nie Chińczycy...

Deezer premium to akurat około 23 zł.

39 minut temu, basic44 napisał:

Deezer premium to akurat około 23 zł.

Nie mogę znaleźć 23 PLN .

W dniu 9.07.2023 o 21:03, Rader napisał:

Nudzi ci się ,to włącz sobie kabaret

Co oznacza, że gitary kują?

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

9 godzin temu, czester15.30 napisał:

Nie mogę znaleźć 23 PLN .

A skąd piszesz? W Polsce takie są ceny...

Ukryta Zawartość

Dokładnie 21,99 PLN.

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, basic44 napisał:

A skąd piszesz? W Polsce takie są ceny...

Ukryta Zawartość

Dokładnie 21,99 PLN.

Piszę z Polski i na podstawie tej strony. Przepraszam , ale nadal tylko widzę 10,99 euro.

Ukryta Zawartość