Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  380 członków

Atoll Klub
IGNORED

Atoll in200SE + końcówka mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ekspertów,

nie mam dużego doświadczenia ze sprzętem, słucham sporo płyt analogowych (głównie metal), mam na wyposażeniu aktualnie Atoll in200 SE i jakkolwiek słucha mi się na tym całkiem dobrze (kolumny Polk Audio RtiA7), to chętnie bym sobie coś pokombinował żeby grało inaczej, kolumny też będę zmieniał ale za jakiś czas.

Co do  zmiany integry mam pewne ograniczenia, niestety nie mam idealnego miejsca do odsłuchu i muszę mieć możliwość ustawienia balansu na kolumnach, co niestety mocno ogranicza aktualny wybór sprzętu gdzie masa nie ma regulacji balansu.

Co do pytania: czy mogłoby być ciekawe połączenie mojego in200 jako przedwzmacniacza z porządną końcówka mocy, np. Rotel (RB-1582, RB-1590) lub coś podobnego, czy dać sobie spokój poszukać nowej integry lub dzielonej z ustawieniem balansu? Czy ktoś ma doświadczenia z in200 jak przedwzmacniaczem jedynie?

Pozdrawiam,

A

https://www.audiostereo.pl/topic/163779-atoll-in200se-ko%C5%84c%C3%B3wka-mocy/
W dniu 26.06.2023 o 12:18, Bonheart napisał:

Witam wszystkich ekspertów,

nie mam dużego doświadczenia ze sprzętem, słucham sporo płyt analogowych (głównie metal), mam na wyposażeniu aktualnie Atoll in200 SE i jakkolwiek słucha mi się na tym całkiem dobrze (kolumny Polk Audio RtiA7), to chętnie bym sobie coś pokombinował żeby grało inaczej, kolumny też będę zmieniał ale za jakiś czas.

Co do  zmiany integry mam pewne ograniczenia, niestety nie mam idealnego miejsca do odsłuchu i muszę mieć możliwość ustawienia balansu na kolumnach, co niestety mocno ogranicza aktualny wybór sprzętu gdzie masa nie ma regulacji balansu.

Co do pytania: czy mogłoby być ciekawe połączenie mojego in200 jako przedwzmacniacza z porządną końcówka mocy, np. Rotel (RB-1582, RB-1590) lub coś podobnego, czy dać sobie spokój poszukać nowej integry lub dzielonej z ustawieniem balansu? Czy ktoś ma doświadczenia z in200 jak przedwzmacniaczem jedynie?

Pozdrawiam,

A

Końcówki mocy są bardzo dobre w Atollach. Może jakiś przedwzmacniacz i wejść na Twojego Atolla po By-pass?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.