Skocz do zawartości
IGNORED

Fosi Audio - nowość w Polsce już dostępna w Q21!

Rekomendowane odpowiedzi

Fosi Audio to firma, która została założona w 2017 roku przez fanów muzyki i zespół inżynierów. Ich celem zostało stworzenie produktów audio w wysokiej jakości. Po latach badań i ciężkiej pracy zostali oni mistrzami w miniaturyzowaniu urządzeń HiFi i zapewniania dźwięku w najwyższej jakości. Ich celem jest sprawienie, by dźwięk audiofilski był dostępny dla każdego i był dostępny w przystępnej cenie. 

TB10D-device.thumb.jpg.d046a5f36ccda24976fad8cb76097c3a.jpg

Fosi Audio pracowało latami nad tym, by stworzyć produkty audio, które zapewniają niesamowite doznania odsłuchowe. Używają oni technologii z najwyższych półki, a także przeprowadzają własne badanie, tak by zapewnić użytkownikom wszystko, co najlepsze. 

Produkty producenta biją rekordy sprzedażowe na wielu rynkach, nadszedł więc czas i na Polskę. W ofercie naszego sklepu znajdziecie wzmacniacze głośnikowe, a także przetworniki cyfrowo-analogowe ze wzmacniaczami słuchawkowymi, w tym obecnie jeden model przenośny. 

Jednym z najpopularniejszych produktów, który już teraz możecie zakupić w naszym salonie jest Fosi Audio TB10D. Jest on w stanie zapewnić moc do 300 W na kanał w klasie D (do osiągnięcia tej mocy wymagany jest zasilacz spoza zestawu), a całość bazuje na wysokiej klasy układzie TPA3255 firmy Texas Instruments. Co doceni wiele osób, wzmacniacz jest wyposażony w osobne pokrętła do regulacji niskich i wysokich tonów, a dodatkowo posiada Bluetooth, więc można połączyć się z nim bezprzewodowo. 

fosi-audio-usb-amplifier-hifi-stereo-gaming-dac-headphone-dac-q4.thumb.jpg.39e0ac97c109660f75fcfa266b3dea1f.jpg

Fosi Audio K5 Pro to z kolei DAC ze wzmacniaczem słuchawkowym, ale również z wejściem mikrofonowym. Jest to rozwiązanie idealne do grania, czy też home office. Sprzęt współpracuje nie tylko z urządzeniami na Windowsie i MacOS, ale również z konsolami PlayStation 5 oraz Nintendo Switch. 

Z tyłu znajdziemy wejście USB, a także optyczne i koaksjalne. Dzięki wyjściom RCA możemy używać go jako samego przetwornika i podłączyć zewnętrzny wzmacniacz lub kolumny aktywne. 

Gniazdo jack 3,5 milimetra zapewnia aż do 500 mW mocy przy obciążeniu 32 Ohm. Fosi Audio K5 Pro, które znajdziecie w naszej ofercie, zapewnia czysty dźwięk i wyższą dynamikę (porównując do Fosi Audio Q4). Dzięki wejściu mikrofonowemu otrzymujemy możliwość polepszenia jakości naszego głosu. Spraw, by inni słyszeli Cię lepiej! Ostatnimi rzeczami na przedniej ściance urządzenia są trzy pokrętła, z czego dwa odpowiadają za regulację basu i sopranu, a trzecie za głośność i wybór źródeł. 

Fosi Audio zdecydowanie jest jedną z marek, które mogą się odnaleźć na polskim rynku dzięki niskiej cenie i wysokiej jakości.

Sprawdź ofertę już teraz - https://www.q21.pl/manufacturer/fosi-audio

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ale one w Polsce są już długo za sprawą Amazona i AliExpress. 

Jest sens oferować je drożej? 

No tyle że gwarancję dajecie ? I raty:):)

Ooo. Spoko. Ja 2 lata temu kupiłem synkowi na dzień dziecka Fosi Audio T20. Taki mini wzmacniacz "lampowy". Wiadomo klasa D i przedwzmacniacz na lampach. Taki sprzęcik do komputera, z DACiem i monitorami gra mu to naprawdę bardzo fajnie. Nawet covidową domówkę/sylwestra ogarnął nam ten sprzęcik. Oczywiście wrzuciłem mu lepsze lampy, te z rodziny EF95/6ż1p są śmiesznie tanie, za 130zl można kupić parę Mullardów, Siemens czy taniej jeszcze radzieckie Voskhod. Do gier, YouTube, Tidala synkowi zupełnie wystarcza i jest wręcz za dobry jak na jego potrzeby.
Widzę, że nie macie w ofercie "lampowych". Może warto rozszerzyć ofertę, ludzie lubią lampy.

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ale one w Polsce są już długo za sprawą Amazona i AliExpress. 

Jest sens oferować je drożej? 

No tyle że gwarancję dajecie ? I raty:):)

Dla wielu osób gwarancja i raty są bardzo ważnymi czynnikami przy zakupach 🙂 Podobnie możliwość odsłuchu, bo jak dobrze wiemy, zwroty na aliexpress nie są prostą kwestią. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Miałem od Fosi DACa. Wszystkie popularne standardu wejść, w tym BT, przyzwoite wykonanie obudowy z grubego Al. Ogólnie było ok, ale zasięg BT był nieco problematyczny- pomimo sporej antenki, miniaturowy odbiornik od Tplinka z wbudowaną antenką spisywał się znacznie stabilniej i odbierał z większej odległości.

Kupiony na Ali dobrze poniżej 3 stówek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
11 godzin temu, Q21 napisał:

Dla wielu osób gwarancja i raty są bardzo ważnymi czynnikami przy zakupach 🙂 Podobnie możliwość odsłuchu, bo jak dobrze wiemy, zwroty na aliexpress nie są prostą kwestią. 

No tak. Trzeba iść do paczkomatu i wrzucic paczkę do odsylki. Rzeczywiście nie każdemu sie chce. 🤷‍♂️😂

W dniu 23.06.2023 o 22:25, Q21 napisał:

O ile w ogóle ktoś to robi. Wysyłać tam to abstrakcja. Ale już Amazon spoko. A wciąż taniej. I gwarancja też jest 

Ale raty i odsłuch. No dobra. 🙂

powodzenia 

🙂

Ja sobie rozkręciłem T20, o którym pisałem wcześniej. Chciałem zobaczyć, czy czasem opampy nie siedzą w podstawkach, a mam lepsze na podmianę w szufladzie. No i siedzą tam domyślnie "zwykłe" 5532, wlutowane w płytkę, więc może zdecyduje się kiedyś na wlutowanie podstawek, choć ani ja, ani mój młody nie mamy ciśnienia na to. A sama płytka, wykonanie wygląda bardzo dobrze, nie ma się czego czepiać. Żadne tam luty-gluty wykonane przez chińskich nastolatków tylko profi robota.
4a565621f6f3abef0b80514ca711aeb4.jpg69898a4d012767f70c95fdf3ed05a98a.jpg

276c38e19db1387c3fcd3ab1d0de7635.jpg

Dobra uwaga kolegi Sonido,

Produkty są już od dłuższego czasu dostępne chociażby na Amazon w zdecydowanie niższych cenach.

Nie wiem jaki jest sens sprzedawać w taki sposób ale życzę powodzenia 🙂

W dniu 28.06.2023 o 18:47, Tonnii99 napisał:

Dobra uwaga kolegi Sonido,

Produkty są już od dłuższego czasu dostępne chociażby na Amazon w zdecydowanie niższych cenach.

Nie wiem jaki jest sens sprzedawać w taki sposób ale życzę powodzenia 🙂

No wyszło na to że jedyny powód to raty. Żeby płacić po 30 zł miesięcznie.....