Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Kilka stron wcześniej. Wybacz nie będę szukał.

Sprzedaje się tego teraz masa. Więc to będzie się zdarzać. Ciężko powiedzieć ile dokładnie. Każdy produkt może być tym obarczony. Skąd masz to info?

Źródło by się przydało 

Ewidentnie lubisz jaśniejszy dźwięk. Stąd wybór eversolo. To wszystko.

Wybrałeś dla siebie ja to wspieram. Ja bym wybrał odwrotnie 🙂

Dobrze pamiętam że masz kefy lub buchardty? Tam rozjaśnienie jest wskazane ja w swoim ostatnim systemie zdecydowanie tego nie potrzebowałem. 

Zostawiając już wojnę wyboru pomiędzy tymi dwoma odtwarzaczami sieciowymi trzeba przyznać że to urządzenie naprawdę kompletne. Tylko faktycznie producent dość szybko idzie ze swoimi urządzeniami pytanie jak będzie ze wsparciem oraz serwisem po gwarancji. Niestety na to pytanie będziemy musieli poczekać. Pewnie do 350 strony.

Myślę że producent dopracuje ever solo bo przy tak dużej sprzedaży mu się to opłaci dopóki nie zmaleje podaż.

3 hours ago, Piotr Sonido said:

Czy tam jest podane źródło, czy to tylko twoja wypowiedź?

W dniu 16.12.2023 o 16:20, CHRx napisał:

Ciekawy wątek poruszyliście, czyli niby sprzęt do grania, ale uzależniony od softu i wsparcia producenta

Wszystkie sprzęty które znam mają takie uzależnienie. Jak się chce mieć wygodę obsługi przez smartfona to trzeba się z tym liczyć i mieć jakąś alternatywę na wypadek zaprzestania wspierania aplikacji sterującej przez producenta a ta prędzej czy później następuje. Taki brak wsparcia pobudza popyt, trzeba kupić nowy sprzęt który takie wsparcie ma. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

12 minut temu, Lech36 napisał:

trzeba kupić nowy sprzęt który takie wsparcie ma.

Można też trzymać w domu stary tablet czy telefon z antkiem max 8.

Edytowane przez NRK
1 godzinę temu, tomasz22 napisał:

Myślę że producent dopracuje ever solo bo przy tak dużej sprzedaży mu się to opłaci dopóki nie zmaleje podaż.

Albo co gorsze. Wypuści nowe

1 godzinę temu, bum1234 napisał:

Czy tam jest podane źródło, czy to tylko twoja wypowiedź?

Chyba się pogubiłes o czym tu pisaliśmy. 

Źródło? Ktoś stwierdził że wybrał po designe, taki był czynnik wyboru. Jakie źródło do tego jest potrzebne? Jaka moja wypowiedź?

Godzinę temu, NRK napisał:

Można też trzymać w domu stary tablet czy telefon z antkiem max 8.

Też tak robię, mam nawet stary tablet który kiedyś dostałem w ramach podpisania umowy na Internet za 1-zł i trzymam go do dzisiaj bo on pracuje na Androidzie4 który obsługuje moje starsze Oppo. Już nawet raz wymieniałem w nim akumulator. Do innych zadań ten tablet raczej się nie nadaje. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

26 minutes ago, Piotr Sonido said:

Chyba się pogubiłes o czym tu pisaliśmy.

Właśnie. Przypomnę zatem:

On 12/15/2023 at 5:25 PM, Piotr Sonido said:

Takich osób które nadal oceniają walory odsłuchowe że słuchu jest coraz mniej. Niestety świat dąży do parametrów. W każdym aspekcie. Silniki, telefony, komputery i audio też. To już nie przyjemność tylko kto da więcej.

Na szczęście ja jescze słucham.

Chodziło mi o powyższy tekst. Skąd zaczerpnąłeś takie informacje? Czy możesz wskazać ich źródło? Czy sam to wymyśliłeś?

25 minut temu, Lech36 napisał:

Też tak robię, mam nawet stary tablet który kiedyś dostałem w ramach podpisania umowy na Internet za 1-zł i trzymam go do dzisiaj bo on pracuje na Androidzie4 który obsługuje moje starsze Oppo. Już nawet raz wymieniałem w nim akumulator. Do innych zadań ten tablet raczej się nie nadaje. 

U mnie jak wezmę do ręki stary tablet to się ręka się  męczy bo jest z szybą za ciężki a na telefonie szybko i wygodnie

31 minut temu, Lech36 napisał:

obsługuje moje starsze Oppo

Szczerze wątpię czy te nowe wynalazki na antku będą działać tyle co oppo.

Ono pewnie jeszcze je przeżyje.😀

2 godziny temu, NRK napisał:

Ono pewnie jeszcze je przeżyje.

To oczywiste, niedawno wymieniałem zespół lasera w Oppo 95 kolegi i obejrzałem sobie to urządzenie dokładnie w środku. To jest hi-end na naprawdę wysokim poziomie, bardzo staranny montaż i części renomowanych firm, myślę że będzie działać długie lata, oczywiście poza laserem, który ma z grubsza określoną żywotność, ale nie jest drogi, oryginał coś chyba poniżej 100-zł, cały oryginalny napęd z laserem poniżej 200-zł. Kupowałem w Chinach jakiś czas temu i nie jestem w stanie podać aktualnych cen, możliwe że inflacja je zmieniła, nie śledzę tematu. 

30 minut temu, Lech36 napisał:

To jest hi-end na naprawdę wysokim poziomie,

To nie jest High-End. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

21 minut temu, Piopio napisał:

To nie jest High-End. 

Jak nie jak tak😀 

Chyba nie znasz historii jak to pewna firma za wielkiej wody przełożyła bebechy Oppo do swojej obudowy i zrobił się nagle hiendowy player za hiendową cenę 😀.

31 minut temu, Piopio napisał:

To nie jest High-End. 

Tak jest, to nie jest High-End, za tanio kosztował, widać że się znasz na tym co jest hi-endem a co nie 😉. Ja mam inne kryteria klasyfikacji niż audiofile, u mnie decyduje technika a nie wiara i przekonanie jak u audiofilów.

40 minut temu, Lech36 napisał:

Tak jest, to nie jest High-End, za tanio kosztował, widać że się znasz na tym co jest hi-endem a co nie 😉. Ja mam inne kryteria klasyfikacji niż audiofile, u mnie decyduje technika a nie wiara i przekonanie jak u audiofilów.

Nie chodzi o cenę a o brzmienie. Oppo grały tylko przeciętnie. Choć jako BR player były extra. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 godziny temu, bum1234 napisał:

Chodziło mi o powyższy tekst. Skąd zaczerpnąłeś takie informacje? Czy możesz wskazać ich źródło? Czy sam to wymyśliłeś?

Wskazałem na osobę kilka stron wcześniej która przyznała że tak zrobiła. Między słowami to widać też u innych. Na forum audio zresztą też.

Zostawmy to już. 🙂

nic w tym złego. 

22 minuty temu, Piopio napisał:

Oppo grały tylko przeciętnie.

A w ślepym teście porównawczym jak grały? Marketingową ocenę tego produktu prezentowaną na tym forum przez "ekspertów" od słyszenia znam. Szkoda że nie ma jak zweryfikować wielu rewelacji opisywanych tutaj.

P.S. Wiele koncertów dobrze zrealizowanych przyprawia o ciarki na plecach pomimo opisywanej tu "przeciętności" tego odtwarzacza. Myślisz że audio hobbysta potrzebuje jeszcze czegoś? 

Edytowane przez Lech36

49 minut temu, Lech36 napisał:

A w ślepym teście porównawczym jak grały?

Bez ciarek na plecach 😉 

11 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Sprzedaje się tego teraz masa. Więc to będzie się zdarzać. Ciężko powiedzieć ile dokładnie. Każdy produkt może być tym obarczony. Skąd masz to info?

Źródło by się przydało 

Ewidentnie lubisz jaśniejszy dźwięk. Stąd wybór eversolo. To wszystko.

Wybrałeś dla siebie ja to wspieram. Ja bym wybrał odwrotnie 🙂

Dobrze pamiętam że masz kefy lub buchardty? Tam rozjaśnienie jest wskazane ja w swoim ostatnim systemie zdecydowanie tego nie potrzebowałem. 

Zostawiając już wojnę wyboru pomiędzy tymi dwoma odtwarzaczami sieciowymi trzeba przyznać że to urządzenie naprawdę kompletne. Tylko faktycznie producent dość szybko idzie ze swoimi urządzeniami pytanie jak będzie ze wsparciem oraz serwisem po gwarancji. Niestety na to pytanie będziemy musieli poczekać. Pewnie do 350 strony.

Miałem kefy i buchardty. Teraz mam Gato. Nie lubię teoretycznie jaśniejszego dźwięku. Wybieram zawsze ciepłe kolumny i ciepłe wzmacniacze. Możliwe że u mnie ess sabre równoważy te wybory nadając trochę Pazura reszcie sprzętu. Natomiast miałem też arcama Irdaca który jest raczej ciepły i grało mi to cudownie. Od jasnego brzmienia zdecydowanie uciekam. Jeżdżąc co roku na audioshow mam problem z połową systemów bo są dla mnie właśnie za jasne. Moim zdaniem dobrze zaimplementowane sabre nie jest jasne. Jasne są wolfsony w dacach Cambridge - miałem dacmagic plus przez chwilę i kuło mnie w uszy. Dla mnie eversolo jest absolutnie neutralnie brzmiącym urządzeniem z lekką ekspozycją skrajów pasma. 

Zastanawiam się od kilku stron czy nie założyć nowego wątku na temat eversolo 🤣 a na poważnie coś ktoś słyszał o peq i geq w sofcie alpha dla eversolo? Na sąsiednim forum nie zbaczają z tematu jak u nas i jest ciekawa dyskusja...

47 minut temu, basic44 napisał:

Zastanawiam się od kilku stron czy nie założyć nowego wątku na temat eversolo 🤣 a na poważnie coś ktoś słyszał o peq i geq w sofcie alpha dla eversolo? Na sąsiednim forum nie zbaczają z tematu jak u nas i jest ciekawa dyskusja...

Nie Ty jeden 🙂

1 godzinę temu, basic44 napisał:

Dawaj link  🙂

Trzeba kupić A8 i wskoczyć w inny wątek 🙂

Edytowane przez CHRx
4 hours ago, Piotr Sonido said:

Wskazałem na osobę kilka stron wcześniej która przyznała że tak zrobiła. Między słowami to widać też u innych. Na forum audio zresztą też.

Zostawmy to już. 🙂

nic w tym złego. 

Nic złego, tylko, ze takie zdanie jest nieprawdziwe.

36 minut temu, basic44 napisał:

Ciekawe zaczyna się tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki za linka 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Działa dla wewnętrznego odtwarzacza. Tyle wyczytałem. Na jakie wyjścia nie wiem niestety...

Edytowane przez basic44
14 godzin temu, Mateolo2 napisał:

Miałem kefy i buchardty. Teraz mam Gato. Nie lubię teoretycznie jaśniejszego dźwięku. Wybieram zawsze ciepłe kolumny i ciepłe wzmacniacze. Możliwe że u mnie ess sabre równoważy te wybory nadając trochę Pazura reszcie sprzętu. Natomiast miałem też arcama Irdaca który jest raczej ciepły i grało mi to cudownie. Od jasnego brzmienia zdecydowanie uciekam. Jeżdżąc co roku na audioshow mam problem z połową systemów bo są dla mnie właśnie za jasne. Moim zdaniem dobrze zaimplementowane sabre nie jest jasne. Jasne są wolfsony w dacach Cambridge - miałem dacmagic plus przez chwilę i kuło mnie w uszy. Dla mnie eversolo jest absolutnie neutralnie brzmiącym urządzeniem z lekką ekspozycją skrajów pasma. 

Tak pamiętam dobrze w takim razie. 

No i właśnie dlatego tobie eversolo spasował bardziej bo miałeś i masz ciepłe kolumny. Mocno ciepłe. Wszystkiego w ten deseń mieć nie możesz mimo że lubisz taki dźwięk bo zabraknie ci rozdzielczości i muzyki. Dac magic gra inaczej. Tej jest jasny. Zgadza się. 

Mówiłem już dawno aby o A8 założyć osobny temat to wtedy nie było fali entuzjazmu. 😛

12 godzin temu, bum1234 napisał:

Nic złego, tylko, ze takie zdanie jest nieprawdziwe.

Kompletnie nie rozumiem o co ci chodzi. Napisałem że są ludzie którzy tak wybierają to urządzenie. Są. I znowu zaznaczam nic w tym złego. Co w tym nie prawdziwego? Jesteś jakimś rzecznikiem prasowym eversolo czy jak

3 hours ago, Piotr Sonido said:

Kompletnie nie rozumiem o co ci chodzi. Napisałem że są ludzie którzy tak wybierają to urządzenie. Są. I znowu zaznaczam nic w tym złego. Co w tym nie prawdziwego? Jesteś jakimś rzecznikiem prasowym eversolo czy jak

Dobrze. Kawa na lawę.

Chodzi mi o to zdanie:

On 12/19/2023 at 12:54 PM, bum1234 said:

Takich osób które nadal oceniają walory odsłuchowe że słuchu jest coraz mniej

Tłumaczę - piszesz, że "takich osób jest coraz mniej", czyli, że ludzie nie słuchają tylko patrzą na parametry. Sam to wymyśliłeś, czy pochodzi to z jakiegoś opracowania na ten temat?

Bo wpisy na forum świadczą o czymś zupełnie przeciwnym.

• Pokaż nowe odpowiedzi