Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, dedal75 napisał:

A to przepraszam ,nie doczytałem .

Tyle tego testujesz że się pogubiłem .

Już się ogarnąłem 😉

No sporo sporo, ale lubię 🙂 Co zrobić 😉 

A i tak na zakończenie jeszcze tych testów tylko dodam, że wzmacniacz kolumny były jedne. A mam raczej ciepło grający sprzęt. Dlatego wyniki testów nie u każdego mogłyby być takie same. Np z jasnym wzmacniaczem i kolumnami ktoś mógłby woleć CXN’a. 

Swoją drogą, dziwne, że w Eversolo nie da się zmienić poziomu wyjścia z 2,6 na 2 vrms. Ja bym wolał standardowe 2… 

50 minut temu, Adam 38 napisał:

Dla mnie stary wymyślasz bajki zamiast raz napisać, bardziej podobało mi się to urządzenie bo xxx i tyle. Tobie ma się podobać, koniec kropka.

A nie jakieś przekonywanie całego forum do swojej racji i wymyślanie ślepych testów, których w życiu żeś na oczy nie widział. Po co ta dziecinada? 

Adaś czy ty może masz cxn żeś się tak rozsierdził?

1 hour ago, Mateolo2 said:

brzmiał na mega wycofany i skompresowany

Na mega niepoprawnym teście.

😄

Jasny wzmacniacz rozdzielczy DAC .....

skąd my to znamy 😄

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

12 minut temu, bogdan53a napisał:

Adaś czy ty może masz cxn żeś się tak rozsierdził?

Panie i to nawet czarną wersję! A jak wiadomo czarne klamoty grają lepiej co potwierdziły ślepe testy żon znajomych.

..już poważnie Bogdanie to nie szukaj zaczepki a i Mateusz nie potrzebuje adwokata, doskonale radzi sobie sam w wymyślaniu forumowych bajek.

Edytowane przez Adam 38

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

4 minuty temu, Adam 38 napisał:

Panie i to nawet czarną wersję! A jak wiadomo czarne klamoty grają lepiej co potwierdziły ślepe testy żon znajomych.

..już poważnie Bogdanie to nie szukaj zaczepki a i Mateusz nie potrzebuje adwokata, doskonale radzi sobie sam w wymyślaniu forumowych bajek.

Mówię tylko co usłyszeliśmy z kolegami 🙂 Rozumiem, że uraziłem Cię jako posiadacza CXN’a, ale nadal uważam, że to świetne urządzenie, więc na prawdę nie ma się co przejmować. Kupując eversolo w planecie dźwięku w Warszawie powiedziałem chłopakom o tym co usłyszałem i oni o cxnie też to potwierdzili. 

Zresztą Simon to potwierdza i też mówi, że przy np Eversolo CXN wydaje się zamglony 

Ukryta Zawartość

Na Twoim miejscu rozważyłbym na prawdę wymianę CXN na eversolo. Jak dobrze zagadasz to Eversolo kupisz za 3,5, a CXN’a sprzedasz za 3. Moim zdaniem warto dołożyć 

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Adam 38 napisał:

Ja obserwuję zboku jak docinasz  innym i to w taki wrogi nie przyjemny  sposób ,jak cie to denerwuje to zmień kanał weś sobie melisę i sie uspokój , a moze  inni chcą poczytać o testach kolegi 

Teraz, bogdan53a napisał:

Ja obserwuję zboku jak docinasz  innym i to w taki wrogi nie przyjemny  sposób ,jak cie to denerwuje to zmień kanał weś sobie melisę i sie uspokój , a moze  inni chcą poczytać o testach kolegi 

Mówić co kto ma robić to możesz u siebie w domku. Wystękaj już laurkę dla eversolo a może wtedy ciśnienie zejdzie. A może i Ty zrobiłeś ślepe testy. Śmiało, pochwal się.

1 minutę temu, Adam 38 napisał:

Mówić co kto ma robić to możesz u siebie w domku. Wystękaj już laurkę dla eversolo a może wtedy ciśnienie zejdzie. A może i Ty zrobiłeś ślepe testy. Śmiało, pochwal się.

Ależ ofensywnie… Święta są 🙂 Trochę ciepła do drugiego człowieka 🙂 

4 minuty temu, bogdan53a napisał:

dziękuję 🙂 ☺️ 

5 minut temu, Mateolo2 napisał:

Na Twoim miejscu rozważyłbym na prawdę wymianę CXN na eversolo

Właśnie zamówiłem. Przekonałeś mnie. Dzięki! 🙂

Ps. Z Kambodży miałem tylko 851N, parę lat temu. Podobało mi się brzmieniowo. Gorzej z obsługą... Było, minęło. 

Teraz, Mateolo2 napisał:

Ależ ofensywnie… Święta są 🙂 Trochę ciepła do drugiego człowieka 🙂 

dziękuję 🙂 ☺️ 

Adasia nie zmienisz bo on jest taka forumowa alfa i omega , wszechwiedzący , najmądrzejszy , jest  tu tylko  poto zeby dokopac komuś innemu i obrażać ,zasiać zamęt , z dołować i ośmieszyć , sam tu poucza a innym każe w domu pouczać

6 minut temu, Adam 38 napisał:

Dopisz - i daj robić Mateuszowi ślepe testy.

Mnie w to nie wciągaj 😉 Zostałem poproszony o napisanie o ślepych testach bo kogoś to interesowało to napisałem. 

2 minuty temu, Mateolo2 napisał:

Zostałem poproszony

Ciebie ciągle wszyscy proszą :)

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 minutę temu, marcinmarcin napisał:

Ciebie ciągle wszyscy proszą 😄 

Co zrobię ☺️

Napisali, żebym opisał, to opisałem. 

Edytowane przez Mateolo2
1 godzinę temu, Mateolo2 napisał:

No sporo sporo, ale lubię 🙂 Co zrobić 😉 

A i tak na zakończenie jeszcze tych testów tylko dodam, że wzmacniacz kolumny były jedne. A mam raczej ciepło grający sprzęt. Dlatego wyniki testów nie u każdego mogłyby być takie same. Np z jasnym wzmacniaczem i kolumnami ktoś mógłby woleć CXN’a. 

Swoją drogą, dziwne, że w Eversolo nie da się zmienić poziomu wyjścia z 2,6 na 2 vrms. Ja bym wolał standardowe 2… 

Na ever solo da się obniżyć poziom wyjściowy po analogu i dygital 

Godzinę temu, bogdan53a napisał:

Adasia nie zmienisz bo on jest taka forumowa alfa i omega , wszechwiedzący , najmądrzejszy

Litości....

Ale to chyba w jego samoocenie.

Większość zaczytana z recenzji i internetów niż z własnych doświadczeń i wrażeń. 

Wiem co nie co jak i gdzie oraz w czym słucha, nie da się w ten sposób ocenic brzmienia w jaki to robi i opisuje.

Najzwyczajniej.

To co, to odliczam...

Tik tak, tik tak....

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

7 minut temu, Mateolo2 napisał:

Jak?

W aplikacji na telefonie wejdz w menu  i wyłącz  Volume passth , nastepnie masz 2 opcje wyżej- maksymalne napiecie  analog volume i digital volume , analog obniża tylko na ever solo a digital tylko na zewnętrznym dac , po ustawieniu musisz w  aplikacji lub na gałce volume w ever 1 x zakręcić i w tedy zmieni się poziom wyjściowy 

Wy się tu ładnie kłóćcie a ja w międzyczasie v1.2.36 alfa zainstalowałem. Podziękujcie. Zrobiłem to aby nikt inny nie musiał 😉 Na razie to alfa i działa bardzo źle... Głupieje urządzenie

Lubię kiedy gra muzyka...

10 minut temu, sk-victor napisał:

Wy się tu ładnie kłóćcie a ja w międzyczasie v1.2.36 alfa zainstalowałem. Podziękujcie. Zrobiłem to aby nikt inny nie musiał 😉 Na razie to alfa i działa bardzo źle... Głupieje urządzenie

A czy da się przywrócić poprzedni soft? 

Ukryta Zawartość

20231216_221530.jpg

20231216_223830.jpg

10 minut temu, bogdan53a napisał:

A czy da się przywrócić poprzedni soft? 

Taaaaaa. Dobre pytanie właśnie z tym walczę....

20231216_224949.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sk-victor

3 godziny temu, Mateolo2 napisał:

Mówię tylko co usłyszeliśmy z kolegami 🙂 Rozumiem, że uraziłem Cię jako posiadacza CXN’a, ale nadal uważam, że to świetne urządzenie, więc na prawdę nie ma się co przejmować. Kupując eversolo w planecie dźwięku w Warszawie powiedziałem chłopakom o tym co usłyszałem i oni o cxnie też to potwierdzili. 

Zresztą Simon to potwierdza i też mówi, że przy np Eversolo CXN wydaje się zamglony 

Ukryta Zawartość

Na Twoim miejscu rozważyłbym na prawdę wymianę CXN na eversolo. Jak dobrze zagadasz to Eversolo kupisz za 3,5, a CXN’a sprzedasz za 3. Moim zdaniem warto dołożyć 

Pytam bo nigdzie nie znalazłem info ( jeśli jest to napisane widocznie jestem ślepy) czy w Twoim teście CXN i Ever były użyte jako transporty czy samodzielne urządzenia ???

Ukryta Zawartość

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

W sumie ten soft nawet działa. Poza jednym. Praktycznie straciłem Tidal Connect. Połączy się na chwilę. Pogra kilka sekund, nie wyświetlając nawet okładki i rozłącza się. A downgrade nie da się zrobić.... Na forum Zidoo przy temacie innej alfy czy bety ktoś pytał. Nie da się. Pewnie by jakoś zmusił grzebiąc w plikach lub przez recovery (w końcu to android) ale odpuszczę, nie chce mieć another brick in the wall...

Dobra Tidal Connect działa jeżeli wcześniej nie odpalę muzyki np. z UPnP. Działa ale urządzenie nie pokazuje tego na wyświetlaczu. Ale gra. Jakaś niedoróba.

2 godziny temu, Aprox napisał:

Pytam bo nigdzie nie znalazłem info ( jeśli jest to napisane widocznie jestem ślepy) czy w Twoim teście CXN i Ever były użyte jako transporty czy samodzielne urządzenia ???

W testach porównywaliśmy Bluesound i CXN jako transportu. CXN wypadł minimalnie lepiej w tej roli. Eversolo nie było w teście 

• Pokaż nowe odpowiedzi