Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

54 minuty temu, basic44 napisał:

Jakie warunki testu?

W tym celu proszę o skontaktowanie się z salonem audio oferującym nasze produkty.

Lista autoryzowanych sprzedawców EverSolo znajduje się tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, basic44 napisał:

Jakie warunki testu?

Teraz o teście zapomnij. 

Rynek musi się nasycic. Wola sprzedawać niż wypożyczać. 

Poczekaj 2 miesiące. Na chillu

4 godziny temu, EverSolo Polska napisał:

A co z moim przypadkiem? Lipa?

Ciekawe też czy wszystkie tak kłują w uszy, że aż krew leci od wysokich tonów po XLR które chyba nie do końca są zbalansowane?

Póki co nie polecam sprzętu. Jestem bardzo rozczarowany.

Wysokie tony? Gdybym nie odłączył przedwzmacniacza w integrze ściągnął bym basy i dodał wysokich. To moje odczucia oczywiście, sprzęt dla mnie gra po ciemnej stronie mocy raczej...

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Teraz o teście zapomnij. 

Rynek musi się nasycic. Wola sprzedawać niż wypożyczać. 

Poczekaj 2 miesiące. Na chillu

Bez przesady. Trzeba sprobować. Tydzień temu wypożyczylem egzemplarz testowy, posłuchalem kilka dni, spodobał mi się i po negocjacjach cenowych zostawiam. Uważam, że sprzęt wart swojej ceny. Nie będę się silił ma kwieciste opisy i powiem tylko tyle: przede wszystkim ma kopa i gra dosyć rozdzielczo. Wysokie delikatnie cykają, średnica bardzo przyjemna. Nic nie kłuje w uszy.  Słucham Tidala Hi Fi i podłączylem po usb z mojo 2. Dla mnie to przyjemne połaczenie z Denonem 1600. Do tego rewelacyjna aplikacja. Oko tez jest czym ucieszyć. Wczesniej słuchałem Marantza 8006, Coctail Audio n25 i bezpośrednio porównywalem z Denonem DNP 800. 

Edytowane przez Dlugi
15 minut temu, Dlugi napisał:

Bez przesady. Trzeba sprobować. Tydzień temu wypożyczylem egzemplarz testowy, posłuchalem kilka dni, spodobał mi się i po negocjacjach cenowych zostawiam. Uważam, że sprzęt wart swojej ceny. Nie będę się silił ma kwieciste opisy i powiem tylko tyle: przede wszystkim ma kopa i gra dosyć rozdzielczo. Wysokie delikatnie cykają, średnica bardzo przyjemna. Nic nie kłuje w uszy.  Słucham Tidala Hi Fi i podłączylem po usb z mojo 2. Dla mnie to przyjemne połaczenie z Denonem 1600. Do tego rewelacyjna aplikacja. Oko tez jest czym ucieszyć. Wczesniej słuchałem Marantza 8006, Coctail Audio n25 i bezpośrednio porównywalem z Denonem DNP 800. 

I owszem sprzęt super, aplikacja genialna i pomimo że pracując jako transport do zewnętrznego dac-a pomiędzy nim a Denonem DNP-800 nie było w brzmieniu żadnej różnicy jeśli chodzi o Tidal-a to jednak 800-tka Denka zjadła Ever-a na śniadanie gdy przyszło porównanie w brzmieniu Amazon Music. A ponieważ głównie muzy słucham korzystając z Amazona to na dzień dzisiejszy Ever jest dla mnie ładną zabawką....

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

17 minut temu, Aprox napisał:

I owszem sprzęt super, aplikacja genialna i pomimo że pracując jako transport do zewnętrznego dac-a pomiędzy nim a Denonem DNP-800 nie było w brzmieniu żadnej różnicy jeśli chodzi o Tidal-a to jednak 800-tka Denka zjadła Ever-a na śniadanie gdy przyszło porównanie w brzmieniu Amazon Music. A ponieważ głównie muzy słucham korzystając z Amazona to na dzień dzisiejszy Ever jest dla mnie ładną zabawką....

Zgadzam się, że z Amazonem jest słabo, że w Denonie było lepiej. Ja jednak nie słyszę jakiejś wielkiej róznicy pomiędzy Amazonem a Tidalem. 

14 godzin temu, basic44 napisał:

A ja zaś z tym wypożyczeniem o dac-z8 żeby sprawdzić jak to działa z dmp-a6

Zaś na dmp-a6 nie narzekam póki co 😊

odpuść sobie robiłem test, Z8 nic nie wniósł, jak chcesz zmian weż DAC na innej kości

Miałem chwilę Toppinga E70 Velvet ale zamulił mi wszystko. Co ciekawe ten dmp-a6 podłączony u mnie pod testowany tu obok w wątku Fiio bta30 pro 2 zagrał jaśniej. Ale czy dynamiczniej? Chyba nie...

Witam u mnie wszystko OK jedyny minus moim zdaniem to fatalne spolszczenie zdarzają się chińskie krzaczki. Do przedstawiciela EVERSOLO Polska  zróbcie coś z tym. Dysk 1TB LEXAR  robi robotę ja ze swojej strony polecam 

Ukryta Zawartość

IMG_20230715_134404949.jpg

IMG_20230715_134354988.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

20 godzin temu, basic44 napisał:

Wysokie tony? Gdybym nie odłączył przedwzmacniacza w integrze ściągnął bym basy i dodał wysokich. To moje odczucia oczywiście, sprzęt dla mnie gra po ciemnej stronie mocy raczej...

Obstawiam jakąś korekcję wbudowaną - podbite basy i wysokie, średnica jakby delikatnie wycofana. Na bas nie narzekam, podoba mi się, ma dobre uderzenie, nie jest rozwleczony. Moje spostrzeżenia dotyczą połączenia XLR - na  RCA podbicie wysokich jest mniej odczuwalne i nie doprowadza mnie do krwotoku z uszu. Ale skoro mamy XLR, to należy z tego korzystać.

7 godzin temu, Amores999 napisał:

odpuść sobie robiłem test, Z8 nic nie wniósł, jak chcesz zmian weż DAC na innej kości

Testowalem Z 8 szukając daca w tor pomiedzy streamer a wzmacniacz Denona. Ani na Z 8, ani wcześniej na fio r9, ani toppingu 90, ani Rme adi 2, Audio Gd,  Nuprime 9 nie zauważyłem różnicy. Dopiero Chord Qutest wniósł jakąś niewielką zmianę. Ale niewartą wydania ponad 5 tysięcy złotówek. Dopiero jak spróbowalem typowego sluchawkowca mojo 2 to pojawił się uśmiech. Zasiliłem go Tomankiem za 5 stówek i to dopiero zaczelo grać. Polecam sprobować. Może Koledze podpasuje.

44 minuty temu, Dlugi napisał:

Testowalem Z 8 szukając daca w tor pomiedzy streamer a wzmacniacz Denona. Ani na Z 8, ani wcześniej na fio r9, ani toppingu 90, ani Rme adi 2, Audio Gd,  Nuprime 9 nie zauważyłem różnicy. Dopiero Chord Qutest wniósł jakąś niewielką zmianę. Ale niewartą wydania ponad 5 tysięcy złotówek. Dopiero jak spróbowalem typowego sluchawkowca mojo 2 to pojawił się uśmiech. Zasiliłem go Tomankiem za 5 stówek i to dopiero zaczelo grać. Polecam sprobować. Może Koledze podpasuje.

Jakoś odnoszę wrażenie że chyba niezbyt dokładnie testowałeś RME skoro nie zauważyłeś różnicy. Mam Adi-2 wpięty pomiędzy streamer a wzmak Denon-a i zrobił on taka różnicę że nawet mój syn zajmujący się realizacją dźwięku w małym studiu nagrań był pod wielkim wrażeniem...

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

2 godziny temu, Aprox napisał:

Jakoś odnoszę wrażenie że chyba niezbyt dokładnie testowałeś RME skoro nie zauważyłeś różnicy. Mam Adi-2 wpięty pomiędzy streamer a wzmak Denon-a i zrobił on taka różnicę że nawet mój syn zajmujący się realizacją dźwięku w małym studiu nagrań był pod wielkim wrażeniem...

Może przerosło mnie to urządzenie. Jedynie co udało mi sie osiągnąć to szerszą scenę. Reszta bez zmian. Bawilem sie kilka dni tym RME i dalem sobie spokój. Potrzebowalem coś mniej skomplikowanego, cos bardziej przyjaznego dla laika a nie inżyniera dźwięku😀 Na mojo2 od razu po wpięciu uslyszalem duza zmianę a po korekcji to już calkiem lepiej.

W dniu 14.07.2023 o 20:11, RGB napisał:

Ciekawe też czy wszystkie tak kłują w uszy, że aż krew leci od wysokich tonów po XLR które chyba nie do końca są zbalansowane?

Nie znam sprzętu ale fajnie że pojawiają się już takie opinie to nie pierwsza negatywna. balans musi być. 

W dniu 14.07.2023 o 20:34, Dlugi napisał:

A nie mówię że nie. Mówię że teraz dostałeś rabat symboliczny a później dostaniesz prawdziwy 

DMP A6 od środka. Może się wypowiedzieć ktoś techniczny jak ocenia montaż? 

Ukryta Zawartość

FB_IMG_1689578068921.jpg

FB_IMG_1689578062195.jpg

FB_IMG_1689578054670.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

W dniu 15.07.2023 o 13:56, videograf napisał:

Witam u mnie wszystko OK jedyny minus moim zdaniem to fatalne spolszczenie zdarzają się chińskie krzaczki. Do przedstawiciela EVERSOLO Polska  zróbcie coś z tym. Dysk 1TB LEXAR  robi robotę ja ze swojej strony polecam

Dziękujemy za informację. Bardzo proszę o kontakt w wiadomości prywatnej w celu wskazania nam miejsc z błędami. Po weryfikacji postaramy się możliwie szybko wprowadzić aktualizację.

W dniu 14.07.2023 o 20:11, RGB napisał:

W poprzedniej wiadomości wspominał Pan że nie działa wyjście XLR. Natomiast teraz wnioskuję że jednak działa. Może opiszę Pan co było powodem problemu i jak udało się go Panu rozwiązać.

Być może Pana odpowiedź pomoże przyszłym użytkownikom.

Charakterystyka barwy dźwięku to bardzo obiektywna kwestia. Należy pamiętać że zestaw stereo to nie jeden komponent a wiele urządzeń, w takim zestawie każde urządzenie ma realny wpływ na odczucie dźwięku.

Być może barwa dźwięku DMP-A6 nie przypadła Panu do gustu.

39 minut temu, RGB napisał:

No ja akurat nie rozumiem, czemu takie wtyczki.

Witam polecam posłuchać na żywo, jest też test parametrów wyjść RCA i XLR. DMP A6 mam od paru dni i oceniam go bardzo dobrze przesłuchałem już mnóstwo plików testowych  z różnych źródeł "audiofilskich" w tym przedziale cenowym brzmi zacnie. Wiem co mówie siedzę w serwisie elektroniki od lat 80-tych i  w bardziej zaawansowanych markach audio gniazda  RCA bywały gorzej wyprowadzone. 

W dniu 13.07.2023 o 10:34, RGB napisał:

Output BAL-XLR to już ciekawa historia, pozostaje głucho na wyśjciu cały czas. Analog RCA ma sygnał tylko na RCA. XLR/RCA jest sygnał na  jednym i drugim wyjściu, tylko co z tego, skoro wedle opisu gniazd nie jest to sygnał zbalansowany, a niezbalansowany po kablu xlr co jest często stosowaną praktyką w tańszych urządzeniach.

2 godziny temu, EverSolo Polska napisał:

W poprzedniej wiadomości wspominał Pan że nie działa wyjście XLR. Natomiast teraz wnioskuję że jednak działa. Może opiszę Pan co było powodem problemu i jak udało się go Panu rozwiązać.

Nadal lipa z gniazdem XLR, choć działa. Chyba nie tak powinno być, że po wyborze portu wyjściowego nie jest on aktywny, a aktyny jest po wyborze innego, hę?

Wyjścia cyfrowe nadal nie działają.

1 godzinę temu, videograf napisał:

bardziej zaawansowanych markach audio gniazda  RCA bywały gorzej wyprowadzone. 

Serio?

Te gniazda i wtyki to jest totalna porażka, zazwyczaj jak jest problem z jakimś urządzeniem to najczęściej są to problemy z tymi stykami.

Edytowane przez RGB
1 godzinę temu, RGB napisał:

Nadal lipa z gniazdem XLR, choć działa. Chyba nie tak powinno być, że po wyborze portu wyjściowego nie jest on aktywny, a aktyny jest po wyborze innego, hę?

Wyjścia cyfrowe nadal nie działają.

Wszystkie wspomniane przez Pana problemy nigdy wcześniej nie występowały w żadnym egzemplarzu. I zapewniam że do dziś nie odnotowaliśmy żadnej tego typu reklamacji.

W związku z tym jeśli urządzenie posiada tak liczne problemy o których Pan pisze bardzo proszę skontaktować się ze sprzedawcą w celu reklamacji, a my bardzo chętnie przetestujemy Pana egzemplarz po czym odniesiemy się do Pana opisu problemów.

• Pokaż nowe odpowiedzi