Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-1700NE/1600 opinie

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, pawelcb napisał:

Ja jednak obawiam się używek, nie wiem czy mi ten wzmacniacz podpasuje. Nowy zawsze mogę zwrócić.

Na amazonie nigdy nie ma problemu ze zwrotami i jest na to 30 dni. Jak kupowałem x4800 to wziąłem go dodatkowo na raty 0% ale w tym przypadku nie wiem, cze jest taka opcja. 

5 minut temu, Szymmar2 napisał:

Na amazonie nigdy nie ma problemu ze zwrotami i jest na to 30 dni. Jak kupowałem x4800 to wziąłem go dodatkowo na raty 0% ale w tym przypadku nie wiem, cze jest taka opcja. 

Też kupowałem X4800 na amazonie. Stał wtedy za 6700. Niestety, PMA-1700, na amazonie jest parę groszy tańszy, niż u nas w salonach, a jednak kupując w polskiej dystrybucji jest dodatkowy rok gwarancji. 

W dniu 12.04.2025 o 11:01, Rafaello_666 napisał:

W jednym salonie proponowali mi z ekspozycji za 5900. W końcu zdecydowałem się jednak na używkę.

Mam jeszcze pytanko techniczne. Ampli x4800 podpiąłem do pma1700 do wejścia ext.pre in. Kino domowe śmiga elegancko, natomiast zastanawiam się czy jest to odpowiednie połączenie do puszczania muzy z Tidal/Spotify, czy może jednak lepiej PMA spiąć dodatkowym kabelkiem i traktować go w tym przypadku jako Zone2? Nie wiem, czy nie nakręciłem i zrozumiale, co napisałem :).

Faktycznie na Amazon bardziej dało się dorwać amplitunery kinowe niż wzmacniacza stereo w lepszych cenach oni chyba generalnie nie uderzali w te produkty. 

8 godzin temu, Szymmar2 napisał:

Mam jeszcze pytanko techniczne. Ampli x4800 podpiąłem do pma1700 do wejścia ext.pre in. Kino domowe śmiga elegancko, natomiast zastanawiam się czy jest to odpowiednie połączenie do puszczania muzy z Tidal/Spotify, czy może jednak lepiej PMA spiąć dodatkowym kabelkiem i traktować go w tym przypadku jako Zone2? Nie wiem, czy nie nakręciłem i zrozumiale, co napisałem :).

Tylko jeżeli tak byś podłączał to musiałbyś podłączyć do osobnego innego gniazda we wzmacniaczu i wtedy wykorzystywałbyś dwa przed wzmacniacze. No chyba że przepinał to na jakimś switchu

ja bym zostawił tak jak jest

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Faktycznie na Amazon bardziej dało się dorwać amplitunery kinowe niż wzmacniacza stereo w lepszych cenach oni chyba generalnie nie uderzali w te produkty. 

Tylko jeżeli tak byś podłączał to musiałbyś podłączyć do osobnego innego gniazda we wzmacniaczu i wtedy wykorzystywałbyś dwa przed wzmacniacze. No chyba że przepinał to na jakimś switchu

ja bym zostawił tak jak jest

Myślałem w ampli podpiąć do Zone2, a w PMA np. do wejścia AUX. Pozostaje pytanie, czy zagra to identycznie, czy jednak inaczej? Jeżeli tak samo, to oczywiście nie ma sensu.

11 godzin temu, Szymmar2 napisał:

Ja mam wpięty w ten sposób x2700h (wiem, nie ma preout, ale sobie dorobiłem) i różnicy w graniu nie zauważyłem.  Wolę jako zone2, bo wtedy mogę obraz mieć z innego źródła na TV a muzykę z innego. Jako końcówkę mocy używam tylko do kina. 

12 godzin temu, Szymmar2 napisał:

Nie próbowałem tego połączenia jako strefa. Mam podpięte przez ext.pre. do PMA i w ten sposób słucham spotify z amplitunera. Pozostałe źródła mam podpięte bezpośrednio do PMA. Nie mam pojęcia, czy będzie jakaś różnica w brzmieniu. 

Edytowane przez Rafaello_666
7 godzin temu, Szymmar2 napisał:

Myślałem w ampli podpiąć do Zone2, a w PMA np. do wejścia AUX. Pozostaje pytanie, czy zagra to identycznie, czy jednak inaczej? Jeżeli tak samo, to oczywiście nie ma sensu.

Inaczej. Dwa pre

4 godziny temu, kraq napisał:

Ja mam wpięty w ten sposób x2700h (wiem, nie ma preout, ale sobie dorobiłem) i różnicy w graniu nie zauważyłem.  Wolę jako zone2, bo wtedy mogę obraz mieć z innego źródła na TV a muzykę z innego. Jako końcówkę mocy używam tylko do kina. 

Jak dorobiłes? Pre out? Przez dzielnik napięcia się da.

17 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Inaczej. Dwa pre

Jak dorobiłes? Pre out? Przez dzielnik napięcia się da.

Znalazłem schemat elektryczny ampli (co prawda do x2500) i wlutowalem sobie kabel bezpośrednio za przedwzmacniaczem. Akurat wejscie na końcowke mocy jest na taśmie, to łatwo się wlutować.

14 godzin temu, kraq napisał:

Znalazłem schemat elektryczny ampli (co prawda do x2500) i wlutowalem sobie kabel bezpośrednio za przedwzmacniaczem. Akurat wejscie na końcowke mocy jest na taśmie, to łatwo się wlutować.

O kurde to o tym sposobie nie słyszałem jeszcze. W obudowie masz też gniazda zamontowane? 

53 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

O kurde to o tym sposobie nie słyszałem jeszcze. W obudowie masz też gniazda zamontowane? 

Nie. Kabel RCA-RCA obcięty z jednej strony i wlutowany do płytki w ampli. To było najprostsze rozwiązanie, bo zamontować gniazda to jednak więcej roboty.

No i doszedł i do mnie 1700 🙂

Czas na testy.

W dniu 11.04.2025 o 23:54, Szymmar2 napisał:

Zatem mam i ja 😁. Zdecydowałem się na Denon PMA-1700NE i powiem szczerze, jest moc, jest dźwięk, a co najważniejsze zadowolenie z wyboru. Dzięki za porady. 

Ile dałeś ?

Cena dobra, tak słucham go i powiem że rewelacja. Tak jak wszędzie pisze, grzeje się mocno-to moja yamaha as701 w porównaniu z nim jest zimna. Odnośnie regulacji dzwięku, jakoś mi to na razie nie przeszkadza natomiast pilot to tragedia. Sprzęt za ponad 6tys a dają najtańszego badziewnego plastikowego pilota. Nie rozumiem mody nawalania tych przycisków na pilocie, powinny być podstawowe i tyle.

3 minuty temu, pawelcb napisał:

Cena dobra, tak słucham go i powiem że rewelacja. Tak jak wszędzie pisze, grzeje się mocno-to moja yamaha as701 w porównaniu z nim jest zimna. Odnośnie regulacji dzwięku, jakoś mi to na razie nie przeszkadza natomiast pilot to tragedia. Sprzęt za ponad 6tys a dają najtańszego badziewnego plastikowego pilota. Nie rozumiem mody nawalania tych przycisków na pilocie, powinny być podstawowe i tyle.

Grzeje ale nie bardziej, niż amplituner x4800 🙂. Pilot faktycznie plastikowy i praktycznie identyczny do każdego sprzętu Denona i różniący się jedynie kilkoma przyciskami. Natomiast sam wzmacniacz rewelka w kwestii jakości wykonania i samego dźwięku. O ile przed zakupem miałem obawy, o tylko teraz uważam, że to dobry wybór. Jeszcze raz dzięki kolegom, którzy pomogli :).

49 minut temu, pawelcb napisał:

Nie rozumiem mody nawalania tych przycisków na pilocie, powinny być podstawowe i tyle.

Możesz dokupić za grosze z samą regulacją głośności.

49 minut temu, pawelcb napisał:

Nie rozumiem mody nawalania tych przycisków na pilocie, powinny być podstawowe i tyle.

Możesz dokupić za grosze z samą regulacją głośności.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Mi, w PMA-1700, najbardziej przeszkadza w sterowaniu, regulacja głośności z pilota. Działa zbyt skokowo i na niskich poziomach głośności jest ciężko ustawić tak, jakby się chciało. Poza tym, świetny sprzęt.

19 godzin temu, pawelcb napisał:

A masz linka do takiego pilota bo coś nie widzę ?

Choćby taki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

19 godzin temu, pawelcb napisał:

A masz linka do takiego pilota bo coś nie widzę ?

Choćby taki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, pawelcb napisał:

Dzięki za linka, poszukam czegoś podobnego.

Znajomy ma jeszcze prostszy model używany do daca dcsa. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi