Skocz do zawartości
IGNORED

Dla mnie ludzie którzy odmawiają służby wojskowej powinni być pozbawieni praw wyborczych

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie ludzie którzy odmawiają służby wojskowej powinni być pozbawieni praw wyborczych. Jeśli nie chcą bronić ojczyzny to nie mają prawa o niej decydować.

Życie jest niezwykłym darem, pełnym możliwości i potencjału. Każdy z nas ma w sobie niepowtarzalne zdolności i pasje, które mogą kształtować świat wokół nas.

11 minut temu, ałopos napisał:

Dla mnie ludzie którzy odmawiają służby wojskowej powinni być pozbawieni praw wyborczych. Jeśli nie chcą bronić ojczyzny to nie mają prawa o niej decydować.

Do wyborów idzie nie cała połowa, a młodzieży jeszcze mniej.

Wymyśl inna karę. 

55 minut temu, MSki napisał:

..i ci, co od kilku pokoleń na stałe zamieszkują zagranicą

Zgadza się. Popieram.

Po prostu- żeby być obywatelem, a nie tylko mieszkańcem państwa, należałoby sobie na taki tytuł zasłużyć.

Żeby nie było, że nawołuje do dyskryminacji- bycie obywatelem powinno być rodzajem nobilitacji. I w żadnym wypadku nie chodzi o to, by pozbawiać reszty społeczeństwa praw do godnego życia.

3 godziny temu, ałopos napisał:

Zgadzam się.

Wiosna 95' żółto-zielony👍

Sąsiad wrócił akurat z jedno-tygodniowych ćwiczeń. Ma 62 lata. Złożył nową przysięgę, ale nie musiał podpisywać.

Strzelał z rozklekotango AK-47 sprzed 30 lat.

Taki urok demokracji, że głos mają wszyscy: Ci co im przekonania nie pozwalają odbyć ćwiczeń wojskowych także, a także Ci co im los spłatał figla i muszą wspomagać swój budżet 500+ żeby z głodu nie zdechnąć. A, że w tych dwóch grupach zdarzają się jednostki niegodne praw obywatelskich? We wszystkich innych grupach też się zdarzają.

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

4 godziny temu, ałopos napisał:

Ojczyzna to nie tylko obrona, a nawet w czasie wojny jest wiele sposobów by na obywatelstwo sobie zasłużyć.

Jak znam życie to innym cykora wypomina ten, co pierwszy by spierd.lał. Tak to po prostu bywa, że jeden choć się tego uczył, to gdy zobaczył tonącego zbaraniał, a ja go wyciągnąłem z wody. Życie. Dlatego nie podoba mi się podział na lepszych i gorszych z powodu jednego czynnika. To już było.

Edytowane przez szymon1977

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

Optymista ... nadal tak jest i obawiam się, że nadal będzie.

Może gdyby nie próbowano mnie niedawno legitymować po pokojowym proteście,

to też bym uważał, że było ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

16 godzin temu, porlick napisał:

Inaczej- ktoś, kto się nie przykłada do pomnażania majątku narodowego, nie powinien mieć praw wyborczych: pasożyty społeczne, żyjące wyłącznie na koszt podatników, powinni być wyłączeni z możliwości decydowania o przyszłości państwa.

Każdy JDG który nie wykazuje dochodu też ?

12 godzin temu, toptwenty napisał:

Sąsiad wrócił akurat z jedno-tygodniowych ćwiczeń. Ma 62 lata. Złożył nową przysięgę, ale nie musiał podpisywać.

Strzelał z rozklekotango AK-47 sprzed 30 lat.

Albo oficer rezerwy albo bajka . Granica powoływania na ćwiczenia rezerwy to 55 lat.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

12 minut temu, marek-1969 napisał:

A kto działa gospodarczo, nie wykazując dochodu?

18 godzin temu, ałopos napisał:

Skąd się dziadek urwał?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

A gdyby powołali Donalda Tuska? Najpierw zabiorą mu samochód, a potem wcielą do służby wartowniczej na Wolinie?

Gdyby odmówi, zostałby pozbawiony praw wyborczych (biernych też)?

Poniże Tusk pozdrawia przyszłych więźniów politycznych z ambony sejmowej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
3 godziny temu, marek-1969 napisał:

Albo oficer rezerwy albo bajka . Granica powoływania na ćwiczenia rezerwy to 55 lat.

Kaprale z zety dymają na ćwiczenia do wieku 63  lata. Szeregowi do 55.  Taki spadek od ojczyzny . A co do słuzby wojskowej to czy ktoś tam bedzie czy nie bedzie cwiczony to w sumie bez znaczenia. Własciciel firmy co placi duże podatki ma wieksze znaczenie dla obronnosci kraju niż stu starych rezerwistów po 50-siate. I ten własciciel nie powinien isc w kamasze tylko dalej płacic podatki powinien.I nie każdy do woja sie nadaje bo to specyficzna instytucja. Ale obecnie można sobie isc jak na wczasy. Nie ganiają , nie pompują ,prosza o wykonanie rozkazu. Sam byłem na komisji w wcr w kwietniu i dostałem A kategorie.Czyli przepisano dane z książeczki sprzed 34 lat. I proszono mnie czy nie chcę isc do woja lub wot wspomagać obronnośc.😊. I zaczynam się zastanawiać . Teraz stary czy młody bez znaczenia . W sumie lepiej starych wytracic a młodych ocalić.

Edytowane przez mzawek

Grundig High Fidelity

6 godzin temu, porlick napisał:

A kto działa gospodarczo, nie wykazując dochodu?

Dochodu , nie przychodu 2/3.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Korporacje międzynarodowe nie wykazuja dochodu 

Optymalizacja podatkowa się to nazywa 

W dniu 26.05.2023 o 16:00, ałopos napisał:

To pierwszych należałoby pozbawić polityków praw wyborczych, bo oni ustawą odmówili sobie służby wojskowej

I to najlepiej biernych praw wyborczych,  byłby spokój 

Edytowane przez costa brava
3 godziny temu, costa brava napisał:

To pierwszych należałoby pozbawić polityków praw wyborczych, bo oni ustawą odmówili sobie służby wojskowej

I to najlepiej biernych praw wyborczych,  byłby spokój 

No ale to zablokowało by im możliwość dojenia wszystkich innych,w tym tych,którzy uchylają się od służby wojskowej,mającej zapewnić politykom możliwość dojenia tychże.

Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

• 2 tygodnie później...

A w jakiej jednostce służyła Balbina?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Też mi się wydaje, że radni wszystkich miast i politycy powinni iść w pierwszej linii frontu dla przykładu i wysokiego morale 🤭

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.