Skocz do zawartości
IGNORED

FIIO BTA30 PRO PRZETESTUJ I WYGRAJ !

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z moją umową z kolegą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dziś nadałem paczkę dalej. Miłego słuchania.

Na moją recenzję chwilę trzeba będzie poczekać. Mam teraz w pracy pewien projekt w fazie "oko cyklonu" i praktycznie zero czasu dla siebie. Ale oczywiście obiecuję, że będzie. Dziękuję @Audiomagic.pl za możliwość poznania tego urządzenia i zdobycia kolejnych doświadczeń.
72c20d85ef48c7ee2e2c7d50d0ba565e.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Będę wdzięczny jak się do mnie zglosi kolejna osoba na priv do której mam podesłać sprzęt.

Planowana wysyłka to czwartek za tydzień by na weekend kolejna osoba już miała sprzęt do testów 🙂

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

W dniu 15.06.2023 o 10:34, gokar83 napisał:

Będę wdzięczny jak się do mnie zglosi kolejna osoba na priv do której mam podesłać sprzęt.

Planowana wysyłka to czwartek za tydzień by na weekend kolejna osoba już miała sprzęt do testów 🙂

A jak wrażenia z odluchu ? tak w kilku słowach ? 

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

Jeszcze nie mam do końca wyrobionego zdania bo dużo słuchałem z tabletu po bluetooth a potem odkryłem, że z tel mam ldac i jest realna słyszalna różnica na plus 🙂

Na pewno jest o wiele lepiej niż słuchanie muzyki po bluetooth z mojego amplitunera, więc tu duży plus. Jest fajnie dociązony bas, ciesze sję, że nie ma takiego "kocyka" na muzyce - ogolnie wszystko jest cacy. Jeszcze chce podpiąć roona i zobaczyć jak zagra sam dac zeby mieć bezpośrednie porównanie z takim samym streamem jak mialem przy e30. 

Przy ocenie musze pamiętać jak mi grają obecne urządzenia po bluetooth - droższe a grają gorzej, oraz muszę pamiętać, że to nie strumień do jakiego jestem przyzwyczajony czyli plik-dac-muzyka - gdzie mamy zazwyczaj tą mega przestrzen, detal, klarowność etc. Tu muzyka jest inaczej podawana - jednak widzę tu taki zloty środek pomiędzy detalem a muzykalnością. Np tu przy odsłuchach juz nie muszę dopalać sobie góry a też nie jest drażniącą wiec in plus. 

Ogolnie ocena i wrazenia myślę, że bedzie pozytywna. Jutro powalczę z roonem. 

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

Mi to wygląda na to, że wszyscy mamy trochę spaczone spojrzenie na urządzenia z bluetooth i z nieufnością do nich podchodzimy. Stereotypowo bluetooth to taka druga liga w audio, dla wygodnego, niewymagającego Kowalskiego. Stąd też chyba nieco mniejsze zainteresowanie testami Bta30. Ale niekoniecznie tak musi być, ja osobiście już drugi raz musiałem zweryfikować swoje poglądy, ale szerzej o tym będzie w mojej recenzji.

Ogólnie problem jest odrobinę z tymi plikami przy audio na jakimś już poziomie, od pewnego momentu w górę... nie potrafię określić od którego. Znam systemy, gdzie muzyka jest odtwarzana z mp3 i prezentacja jest świetna, a znam też takie systemy gdzie prezentacja dźwięku heosa zaczyna się robić problematyczna i jest znacząca poprawa przy np roonie z ominięciem wew streamera. 

2 sprawa to "wygoda" - owszem zawsze się słyszy, że nie ma nic wygodniejszego jak bluetooth. Każdy go ma w tel i jest pod ręką etc etc. Owszem ale w dzisiejszym szybkim świecie ja na mojej komórce otrzymuje średnio 10 powiadomień na godzinę a każde powiadomienie to również znak podczas transmisji bluetooth 😉 kolejna sprawa to, fakt, że telefon na dzis dzień to już nie może być tylko odtwarzacz bo za dużo wątków ludzie na nim mają. Nie da się wyjść do sklepu na godzinę i zostawić muzykę z telefonu dla rodziny bo w tym telefonie masz notatnik, portfel, dokumenty, kilka apek ułatwiających życie, zbierających punkty, dających rabaty czy choćby yanosik, który Cie ostrzeże, że za rogiem czycha Pan policjant i będzie chciał Ci zabrać Twoje pieniądze jak przypadkiem pojedziesz 40 na tym pustym odcinku że znakiem 30, którego nikt nie zdjął a od pół roku planowany jest remont drogi, który nie wiadomo kiedy nastąpi ale znak stoi i straszy 😉

Dźwiękowo ten BTA jest bardzo wdzięczny. Ma sporo funkcji dodatkowych, przez co robi się też bardziej atrakcyjny dla specyficznego grona odbiorców - napiszę więcej w recenzji 😉

2 godziny temu, gokar83 napisał:

Ogólnie problem jest odrobinę z tymi plikami przy audio na jakimś już poziomie, od pewnego momentu w górę... nie potrafię określić od którego. Znam systemy, gdzie muzyka jest odtwarzana z mp3 i prezentacja jest świetna, a znam też takie systemy gdzie prezentacja dźwięku heosa zaczyna się robić problematyczna i jest znacząca poprawa przy np roonie z ominięciem wew streamera. 

2 sprawa to "wygoda" - owszem zawsze się słyszy, że nie ma nic wygodniejszego jak bluetooth. Każdy go ma w tel i jest pod ręką etc etc. Owszem ale w dzisiejszym szybkim świecie ja na mojej komórce otrzymuje średnio 10 powiadomień na godzinę a każde powiadomienie to również znak podczas transmisji bluetooth 😉 kolejna sprawa to, fakt, że telefon na dzis dzień to już nie może być tylko odtwarzacz bo za dużo wątków ludzie na nim mają. Nie da się wyjść do sklepu na godzinę i zostawić muzykę z telefonu dla rodziny bo w tym telefonie masz notatnik, portfel, dokumenty, kilka apek ułatwiających życie, zbierających punkty, dających rabaty czy choćby yanosik, który Cie ostrzeże, że za rogiem czycha Pan policjant i będzie chciał Ci zabrać Twoje pieniądze jak przypadkiem pojedziesz 40 na tym pustym odcinku że znakiem 30, którego nikt nie zdjął a od pół roku planowany jest remont drogi, który nie wiadomo kiedy nastąpi ale znak stoi i straszy 😉

Dźwiękowo ten BTA jest bardzo wdzięczny. Ma sporo funkcji dodatkowych, przez co robi się też bardziej atrakcyjny dla specyficznego grona odbiorców - napiszę więcej w recenzji 😉

Tylko w tym momencie nic specjalnego jak ktoś ma 2 telefony i zazwyczaj jest to norma. Ja swego czasu miałem 3 w domu w tym jeden dedykowany do sterowania światłem i właśnie BT do audio czy streamera 🙂 

W dniu 24.06.2023 o 13:13, LukPl napisał:

Witam, czy lista jest już zamknięta?

Nie, 🙂 dopisuje 🙂

1.payong
2.bopich
3.Wito76

4.marek.zakupy
5.gokar83

6.Zdan

7 lukpl

Cześć.

Przed godziną Fiio dotarło całe i zdrowe, ale mam problem. Udało mi się sparować z odtwarzaczem i ze słuchawkami, z wyjścia analogowego sygnał podaje, wejście optyczne też działa ale z wyjścia optycznego cisza.

Co robię nie tak?

No bo w pozycji DAC wyjście optyczne przecież nie będzie działać.
Musisz być w trybie odbioru. Mode - RX. Wtedy równolegle działa wyjście liniowe RCA i optyczne do zewnętrznego daca.

Tam są 2 gniazda optyczne i jedno coaxial. Są wejścia: coaxial i optyczne (więc coaxial nie ma prawa działać bo to wejście). I jest WYJŚCIE optyczne i tam podłącz to zewnętrznego DACa (w trybie RX).

Edytowane przez Wito76
9 minut temu, Wito76 napisał:

I jest WYJŚCIE optyczne i tam podłącz to zewnętrznego DACa (w trybie RX).

Tak robię ale niestety żadnego efektu.
Na razie nie mam pomysłu co i jak przełączyć.

29 minut temu, Zdano napisał:

Tak robię ale niestety żadnego efektu.
Na razie nie mam pomysłu co i jak przełączyć.

spróbuj reset może strzelił focha na ciebie 😉 

https://www.fiio.com/newsinfo/567055.html

Nic nie pomaga. Sprawdziłem kable i wszystkie połączenia:
1. W trybie Rx - działa tylko wyjście RCA, optyczne nie odzywa się.
2. W trybie Tx - wszystko działa
3. W trybie Dac - wszystko jest oki
Resetowanie nic nie zmieniło, foch mu nie przeszedł. 

10 godzin temu, Wito76 napisał:

No i jak, ogarnąłeś optical out? Udało się?

Niestety nie. W opcji RX sygnał wychodzi tylko przez RCA, optyczne milczy jak zaklęte.

A jednak się udało.
Problem polegał na tym, że mój amplituner (staruszek) nie obsługuje częstotliwości powyżej 44100 Hz. Musiałem w aplikacji Fiio control up-sampling przełączyć na Compati i wszystkie wyjścia działają.

No właśnie miałem odpisać, że możliwe, że problem leży po stronie DACa i zasugerować aplikację Fiio. Na potrzeby recenzji zrobiłem sobie zrzuty z aplikacji i właśnie przeglądałem te zrzuty i jest tam Digital up-samplilng, domyślnie na ON.

e200e976d56aae3df37907ded1581846.jpg

48 minut temu, Zdano napisał:

A jednak się udało.
Problem polegał na tym, że mój amplituner (staruszek) nie obsługuje częstotliwości powyżej 44100 Hz. Musiałem w aplikacji Fiio control up-sampling przełączyć na Compati i wszystkie wyjścia działają.

Czyli zagadka rozwiązana

• Pokaż nowe odpowiedzi