Skocz do zawartości
IGNORED

FIIO BTA30 PRO PRZETESTUJ I WYGRAJ !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie,

zapraszam wszystkich do naszej zabawy gdzie zasady są bardzo proste. Wystarczy zapisać się do testu po niższym poście a po tygodniu odsłuchów odesłać do kolejnej osoby z listy. A także napisać recenzje oraz wrażenia po odsłuchu. Bez kaucji czy dodatkowych kosztów. Jedyny koszt to wysyłka do kolejnej osoby. Liczy się zabawa oraz muzyka.  Tradycyjnie autor najlepszej recenzji wygrywa urządzenie dla siebie.

Tym razem do waszej dyspozycji będzie FIIO BTA30 PRO czyli DAC z nadajnikiem oraz odbiornikiem BT który może działać także jako sam moduł BT rozszerzając możliwości naszego DACa.

Ale to nie koniec niespodzianek z okazji touru postanowiliśmy zrobić specjalną ofertę na BTA30 PRO !!

Z kodem BTA30  jest możliwość zakupu z rabatem -15%

https://www.audiomagic.pl/elektronika-sluchawkowa/przetworniki-cyfrowo-analogowe/stacjonarne/fiio-bta30-pro?q=bta30

3540943.thumb.jpg.836c6e20508c639c236eae1220c7e457.jpg.960ed5c6157b645e1176235ec0713851.jpgbta.thumb.JPG.3b48d9a2857171c3d942062647e2238a.thumb.jpg.a135fe42c9c3229d0679273e472aa292.jpg

Serdecznie zapraszam do zabawy 10 osób które mają ochotę przetestować tego malucha.

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

https://www.audiostereo.pl/topic/163271-fiio-bta30-pro-przetestuj-i-wygraj/

Mało nas ! Zapraszamy zapisujemy sie 🙂

1.payong
2.bopich
3.Wito76

4.marek.zakupy

14 godzin temu, gokar83 napisał:

Również chętny:) 

1.payong
2.bopich
3.Wito76

4.marek.zakupy
5.gokar83

I stanęło. Szóstego muszkietera brak.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Witam wszystkich.

Trafiłem na ten temat bo chcę zmodernizować swój wiekowy amplituner i za nim kupię chętnie bym sprawdził jak Fiio BTA30 Pro działa w praktyce.

1.payong
2.bopich
3.Wito76

4.marek.zakupy
5.gokar83

6.Zdano

Oczywiście decyduje o tym organizator, ale myślę że można już chyba puścić w obieg Fiio, bo zapisani przebierają już nóżkami :). Jest już 6 osób i za chwilę pewnie licznik dobije do wymaganej ilości.
Jak pewnie wszyscy zapisani, przeczytałem specyfikację i wygląda mi to bardzo na pożyteczne urządzonko.

@payong proszę wyslij adres na priv. może być też paczkomat 🙂 

14 godzin temu, payong napisał:

Poszło 🙂

Paczka w drodze. 🙂 więc od jutra zaczynamy zabawę 🙂

Przesyłka dotarła, rozpakowana, podłączona, po krótkiej chwili niepewności jak to maleństwo sparować ze słuchawkami bluetooth gra. Teraz jako dac i po wyjściu liniowym do wzmaka. Granie jeszcze nie testowe, taka rozgrzewka. Ta konfiguracja byłaby podstawową u mnie na zmianę z podłączeniem słuchawek.

Zastanawiam się jak przeprowadzić sensowny test przesyłania do FIIO sygnału po bluetooth, nie mam takiej potrzeby.

3 godziny temu, payong napisał:

Przesyłka dotarła, rozpakowana, podłączona, po krótkiej chwili niepewności jak to maleństwo sparować ze słuchawkami bluetooth gra. Teraz jako dac i po wyjściu liniowym do wzmaka. Granie jeszcze nie testowe, taka rozgrzewka. Ta konfiguracja byłaby podstawową u mnie na zmianę z podłączeniem słuchawek.

Zastanawiam się jak przeprowadzić sensowny test przesyłania do FIIO sygnału po bluetooth, nie mam takiej potrzeby.

po coaxialu/optyku do daca który posiadasz 🙂 Ja tak z E50 grałem swego czasu 🙂 

6 godzin temu, Audiomagic.pl napisał:

po coaxialu/optyku do daca który posiadasz 🙂

Na pierwszy rzut oka to chyba właśnie podstawowa funkcjonalność tego urządzenia, dp tego zostało stworzone 🙂

Edytowane przez Wito76

@Audiomagic.pl

Kolega bopich poinformował mnie dzisiaj, że nie jest teraz wstanie przetestować urządzenia i żeby je przesłać dalej.

Czy mam wysłać do @Wito76 ?

Cześć,

@Audiomagic.pl, niestety plany zawodowe trochę skomplikowały mi możliwość uczestniczenia w teście przez najbliższe 4 tygodnie. Może udało by się jako ostatni w kolejce?

Pozdrawiam i przepraszam

Marek

4 godziny temu, payong napisał:

@Audiomagic.pl

Kolega bopich poinformował mnie dzisiaj, że nie jest teraz wstanie przetestować urządzenia i żeby je przesłać dalej.

Czy mam wysłać do @Wito76 ?

Tak proszę prześlij do kolejnej osoby, @marek.zakupy nie ma problemu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Czekam
Wysłałem swoje dane na priv. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mozna tu pare slow o tym modelu od siebie napisac?
Urzadzenie ladnie wykonane (nie liczac dlugasnego kikuta anteny, ma chyba wrazenie robic), dobrze oprogramowane, apka na urzadzenia mobilne do zarzadzania ustawieniami (unifikacja z innymi urzadzeniami FIIO). Oferuje wylaczenie ledow, co swietnie przydaje sie w sypialni. Niestety jakosc przetwornika cyfrowo analogowego pozostawia wiele do zyczenia, sugeruje posluchac nagran z fortepianem zeby uslyszec znieksztalcenia. Na ebay.co.uk co chwila cala masa uzywek i zwroconych przez nabywcow. To mocno daje do myslenia. Niestety brak dolaczonego zasilacza. To niestety dodatkowy koszt. Zachowalem swoj egzemplarz jako zabawke, ale tez by prezentowac swoim gosciom roznice w jakosci dzwieku i bezcelowosci stosowania dlugich kikutow anten jak maszty do flagi, wewnatrz ktorych i tak krotki kabelek pelni ta role. Podbija i znieksztalca bardzo wyraznie. Zawyza tez amplitude nagran. Na wyjsciu cyfrowym tych problemow nie ma, nie dodaje nic do dzwieku, nie znieksztalca, nie zmienia amplitudy. Reasumujac tor analogowy do poprawki i zasilacz warto jakis dodac bo masa ludzi jedzie potem na ladowarkach do telefonow...

Urządzenie jest już u mnie. Trochę namęczyłem się by sparować,nie dało się tak intuicyjnie, bez instrukcji. Ale pierwsze koty za płoty, już gra u mnie. Urządzenie ma swój "firmowy" charakter grania, później trochę rozwinę temat, ale z pewnością gra jeszcze inaczej niż moje inne urządzenia. Pierwsze wrażenia są takie, że gra delikatnie, aksamitnie. Ale to tylko pierwsze kilka minut by sprawdzić czy wszystko działa, na grubsze wnioski za wcześnie. No i przy okazji to taki post, by poprzednik oraz Audiomagic wiedzieli jak się sprawy mają. Miłego weekendu wszystkim.

W dniu 9.06.2023 o 17:26, Wito76 napisał:

Urządzenie jest już u mnie. Trochę namęczyłem się by sparować,nie dało się tak intuicyjnie, bez instrukcji. Ale pierwsze koty za płoty, już gra u mnie. Urządzenie ma swój "firmowy" charakter grania, później trochę rozwinę temat, ale z pewnością gra jeszcze inaczej niż moje inne urządzenia. Pierwsze wrażenia są takie, że gra delikatnie, aksamitnie. Ale to tylko pierwsze kilka minut by sprawdzić czy wszystko działa, na grubsze wnioski za wcześnie. No i przy okazji to taki post, by poprzednik oraz Audiomagic wiedzieli jak się sprawy mają. Miłego weekendu wszystkim.

Tez musiałem pobawić się szczególnie jak chodzi o parowanie słuchawek ale potem już z górki 🙂 

Testy w trakcie, ale zauważalne są różnice pomiędzy pracą np bluetooth- wewnętrzny DAC , klasyczny tryb DAC, czy bluetooth->transport do zewnętrznego DACa. Każdy z tych trybów ma swój odmienny charakter grania. Zauważyłem też, w sumie Ameryki nie odkrywam, że duże znaczenie ma telefon z jakim współpracuje FiiO. Ale o tym będzie trochę później, w recenzji.

• Pokaż nowe odpowiedzi