Skocz do zawartości
IGNORED

Emotiva kupiona przez Klipsch

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawy film zasugerował mi google.

Klipsch buys Emotiva, Lego Hifi, New Bose Speaker…:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Klipsch a więc VOXX kupił emotive. 

I ok. Takie rzeczy dzieją się w audio swidcie. Komentarz w filmie jest jednak dobitnie mocny.

"Spodziewa się sporej utraty jakości w produktach emotiva"

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/162525-emotiva-kupiona-przez-klipsch/
W dniu 3.04.2023 o 09:39, Piotr Sonido napisał:

Ciekawy film zasugerował mi google.

Klipsch buys Emotiva, Lego Hifi, New Bose Speaker…:

Ukryta Zawartość

Klipsch a więc VOXX kupił emotive. 

I ok. Takie rzeczy dzieją się w audio swidcie. Komentarz w filmie jest jednak dobitnie mocny.

"Spodziewa się sporej utraty jakości w produktach emotiva"

Nawet nie wiesz jak ogromne było moje rozczarowanie, gdy okazało się, że LEGO HiFi to tylko dowcip...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez iFi Audio
6 godzin temu, iFi Audio napisał:

Nawet nie wiesz jak ogromne było moje rozczarowanie, gdy okazało się, że LEGO HiFi to tylko dowcip...

Ale całość była fejkiem?

Z tym LEGO to się domyśliłem. Albo pomyślałem ok jakoś producent ma chory żart że robisz sobie obudowę. Nie zastanowiłem się nad tym specjalnie.

Ale co emotiva jednak nie?

23 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ale całość była fejkiem?

Z tym LEGO to się domyśliłem. Albo pomyślałem ok jakoś producent ma chory żart że robisz sobie obudowę. Nie zastanowiłem się nad tym specjalnie.

Ale co emotiva jednak nie?

Co do reszty nie wiem. LEGO mnie najbardziej zainteresowało. Trzeba mieć priorytety 😄

Są marki, którym przejecie wyszło na dobre, np. Audiolab.

36 minut temu, iFi Audio napisał:

Co do reszty nie wiem. LEGO mnie najbardziej zainteresowało. Trzeba mieć priorytety 😄

Są marki, którym przejecie wyszło na dobre, np. Audiolab.

Tak tu akurat prawda.

Duże korporacje mają pomysł na te firmy. Często nie zgodny z oczekiwaniami odbiorców ale przeważnie się udaje.

Castle nieco straciło 

Mówiąc akurat o tej konkretnej grupie AIG

W dniu 6.04.2023 o 16:50, Piotr Sonido napisał:

Tak tu akurat prawda.

Duże korporacje mają pomysł na te firmy. Często nie zgodny z oczekiwaniami odbiorców ale przeważnie się udaje.

Castle nieco straciło 

Mówiąc akurat o tej konkretnej grupie AIG

Wydaje mi się, że czasem nawet taka sobie zmiana, jest lepsza niż bezczynność.

W dniu 7.04.2023 o 22:48, iFi Audio napisał:

Wydaje mi się, że czasem nawet taka sobie zmiana, jest lepsza niż bezczynność.

Z drugiej strony jak to tak dalej pójdzie to za 20 lat będziemy mieli 2 firmy, duże korporacje pod którymi będzie 50 brandów i chińczyki.

Czy to będzie wybór?

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Z drugiej strony jak to tak dalej pójdzie to za 20 lat będziemy mieli 2 firmy, duże korporacje pod którymi będzie 50 brandów i chińczyki.

Czy to będzie wybór?

Cały czas powstają nowe brandy. Szczególnie Polska ma ich sporo. Przemiał na rynku zawsze będzie :)

3 godziny temu, iFi Audio napisał:

Cały czas powstają nowe brandy. Szczególnie Polska ma ich sporo. Przemiał na rynku zawsze będzie 🙂

No tak w Chinach też ale to nie są firmy z tradycjami. Czy to dobrze czy źle to już zostawiam innej interpretacji.

Obecnie najważniejsze jest to czy dana firma prowadzi ciągłość jakości swoich urządzeń oraz jak podchodzi do kwestii wsparcia danego urządzenia

9 godzin temu, iFi Audio napisał:

Cały czas powstają nowe brandy.

Dobrze powiedziane: "brandy".

Co należy odróżnić od FIRMY. Ja też mogę od jutra utworzyć nowy brand - zlecę nabicie mojego logo na produktach wytworzonych w chińskich fabrykach i mamy...

9 godzin temu, iFi Audio napisał:

Przemiał na rynku

Ale to jest n-te urządzenie danego rodzaju, nic szczególnego nie wnoszące. Dające tylko zarobić komuś nowemu w branży. Nie jest to wartość dla nas - kupujących. Bo to nie jest lepsze od tego, co już jest na rynku.

Że o żadnej nowej myśli technicznej nie wspomnę. Nowy może być tylko marketing takiej "nowości".

Potrzeba nowych FIRM (ze swoimi fabrykami i inżynierami), a nie "brandów".

Edytowane przez Wuelem
14 godzin temu, Wuelem napisał:

Dobrze powiedziane: "brandy".

Co należy odróżnić od FIRMY. Ja też mogę od jutra utworzyć nowy brand - zlecę nabicie mojego logo na produktach wytworzonych w chińskich fabrykach i mamy...

Ale to jest n-te urządzenie danego rodzaju, nic szczególnego nie wnoszące. Dające tylko zarobić komuś nowemu w branży. Nie jest to wartość dla nas - kupujących. Bo to nie jest lepsze od tego, co już jest na rynku.

Że o żadnej nowej myśli technicznej nie wspomnę. Nowy może być tylko marketing takiej "nowości".

Potrzeba nowych FIRM (ze swoimi fabrykami i inżynierami), a nie "brandów".

Nowych firm też nie brakuje. Nawet na naszym podwórku mamy Muzg Audio, AudioPhase, Audiokultura, Lucarto Audio i innych. Bardziej się martwię, czy będą w stanie się dostać "do stołu" i utrzymać. Starsze brandy popadają w stagnację lub są wykupowane przez korporacje (co jest kompletnie normalnym zjawiskiem). Robi to miejsce na popis dla nowej generacji.

2 godziny temu, iFi Audio napisał:

Muzg Audio, AudioPhase, Audiokultura, Lucarto Audio

Nie znam, dlatego zapytam. A jak wyłączymy z powyższych jednoosobowe, to ile zostanie?

Bo firma, którą tworzą 1-2 osoby nie jest w stanie zbyt wiele produkować. Nie mówiąc o badaniach, wdrożeniach patentowych, itp. To są wtedy MANUFAKTURY, a potrzeba firm z prawdziwego zdarzenia.

Które to więc FIRMY z tych powyższych?

No właśnie bo to zależy jakie te firmy mają oczekiwania siedząc przy tym stole.

Jeśli to jedno , dwuosobowe firmy a miewaliśmy już takie, to dla nich coś tam skapnie bo polecenia zawsze działają. 

Też nie chodzi o to aby był wysypał no naname. Ostatnio znalazłem kilka urządzeń które są identyczne ale z różnymi nadrukami firm. 

Więc no to już jest przegięcie w drugą stronę.