Skocz do zawartości
IGNORED

Co sadzicie o takim ustawieniu sprzetu?

ins

Rekomendowane odpowiedzi

Kloce sie z kumplem ze tak nie mozna wieszac kolumn, on oczywscie mnie wyzywa (to jego pokoj). Chce wiedziec co wy o tym sadzicie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/16252-co-sadzicie-o-takim-ustawieniu-sprzetu/

Witajcie

W pierwszym momencie po rzeczytaniu skojarzyłem że chodzi o jakieś monitory, ale gdy ujrzałem zdjęcie szczena mi opadła do samej podłogi i tak już została :))

Pierwszy raz coś takiego widzę.

Gdzieś był taki wątek o extremalnych systemach, tam by to świetnie pasowało :))

P.S. A kolega to napewno zdrowy:)) ?

podobne mocowanie jest w pubie gdzie pije browarki, dość spory altus jest dosłownie przyklejony do ściany brzmi tagicznie dlatego zawsze wypijam sporo browararkow by już nie słyszeć tego buczenia ;) ...może kolega robi tak samo :)

Różnicę będzie słychać przy każdym rodzaju muzyki.

Nawet silniki samochodowe z płyty testowej HFiM zabrzmią fatalnie. Chociaż z drugiej strony może się zdarzyć, że Fiesta zaburzmi jak Viper. Więc kłóćcie się dalej ;)))

Nie moglem sie powstrzymac....musze cos napisac :D. No tragedia, mnie to mama z domu by wywalila gdyby cos takiego u mnie wisialo na scianie. Jak mozna muze sluchac na takim ustawieniu ?? Zeby tylko sie ta kolumna nie zwalila na sprzeta, wtedy to by byla tragedia :D. Kolego sproboj choc na chwile je postawic zobaczysz(slyszysz) ze dzwiek bedzie 10 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 razy lepsiejszy . Powiodzenia :))

PS. Trza bedzie chyba jakis dzwig wynajac

Jak by je Twoj kumpel do gory nogami zamontowal to tweeter byl na normalniejszej wysokosci. No i jeszcze troche z nimi od sciany odjechac - gralo by lepij ale i tak tragedia.

Do pokojwo malych lub z malo iloscia wolnego miejsca ktos skonstruowal monitory.

Ja tam przychylam się do zdania buby - to jego pokój i pewie z jakiś względów mu to pasuje.

> Kloce sie z kumplem ze tak nie mozna wieszac kolumn <

Jak widać na zdjęciu, można. Może twój kolega nie jest audiofilem i jakość dźwięku ma dla niego mniejsze znaczenie niż inne kryteria.

Przypomniała mi się sytuacja sprzed lat, kiedy to koleżanka z dumą pokazywała mi swoje mieszkanie po remoncie. W łazience, m. in. zwróciłą moją uwagę na baterię przy wannie, a mnie się wyrwało "O, zlewozmywakowa." Na co ona chwyciła za słuchawkę z wylewką i powiedziała "Skąd, zobacz, wyciąga się do kąpieli." Rzecz w tym, że była to bateria zlewozmywakowa z wyciąganą wylewką. I co? A no nic! Kupiła ją w nieświadomości. Taka jej się spodobała i tyle. A że dla mnie było to komiczne, to jeszcze nie powód, żeby się wyśmiewać z kogoś. Jeśli Twój kolega się z Tobą kłóci, to coś podejrzewam, że Tobie jest trudno zaakceptować, że powiesił sobie podłogłówki. Owszem, na naszym forum brzmi to komicznie. No i co? No i nic!

Może zasiejesz kiedyś u kolegi ziarno audiofilizmu (ale nie starając się udowodnić mu, że źle coś robi albo nie ma w czymś racji), a wówczas z pewnością nie tylko postawi kolumny na podłodze (w słusznej odległości od ścian), ale i pojawią sie kolce, ustroje akustyczne i Bóg wie, co jeszcze.

Hehehe...

tak się zastanawiam z jakiego powodu koleś powiesił te naprawde DUŻE podłogówki pod sufitem...

Bo facet musiał być nieźe zdesperowany, by tak się męczyć z tym wieszaniem....

Może chodzi o brak miejsca na podłodze... Może o eeee... szpan??

Albo o to by dzwięk był większy(czytaj: bardziej dudniący)?

Ins-->> Proszę, spytaj go o to.

Albo może jednak nie pytaj - nie wiem czy chce wiedzieć...:)

Tak, zapytaj, kto mu głupot nagadał. Przecież on nie słyszy niczego ponad 2kH (chyba, że odbicia od ścian:). Niech zrobi sobie dwa stojaki po 50 cm. wysokości i na nich postawi, tylko niech będą stabilne, skoro już na siłe chce je mieć wyżej. Choć z drugiej strony, skoro mu się podoba...

Pozdrawiam!!!

:-)))

już wiem! to taka podpucha - po odwróceniu zdjęcia o 180 stopni wygląda całkiem normalnie: kolumny stoją na podłodze, co prawda do góry nogami i ciut za blisko ściany. Meble przykrecone są do sufitu. Tylko ta firanka coś nie pasuje:)

• Redaktorzy

Jako pomysł na odjazdowe urządzenie pokoju - niezłe. Jeśli ma grać - idiotyczne. Ale to chyba podpucha, nie wierzę, że ktoś sam sobie może zrobić coś takiego.

jozwa - to nie podpucha. Ułożenie kabelków na to wskazuje ( choć mało widoczne ale jednak) oraz to ,że są podpięte pod kolumny.

Mnie za to intereują czapki kartonowe (?) na tych kolumnach - zabezpieczenie przed zalaniem przez sąsiada, hę :)

ja tam wcele się nie ździwiłem,bo juz widzialłem cuś takiego.Raz poszedłem z kumplem do jego znajomych na seans kina domowego;) jakies klocki panasonica i kolumny tonsila.Kolumny byly tak poukrywane,że na 1 rzut oka w ogóle ich widac nie było. satelity gdzies za kwiatkami, podlogówki za zasłonką wiszą na ścianie:D,rzeby to jeszcze miejsca tam nie bylo ale to byl spory salon gdzie spokojnie mogly by sobie stac kolo tv,a kabli to juz w ogole widac nie bylo(ale to chyba dobrze,chociaz te zwykle druty...).Dobrze ze telewizora nie schowali gdzies;)

Ogladając film slyszalem tylko lewą satelite :/

takrze ktos moze sobie strzelic kino czy setreo za kilka tys. ale niema pojecia o rozmieszczeniu go w chałupie.

A inny kupi cos kilka razy tanszego,poustawia odpowiednio i zagra lepiej niz o wiele drozsze systemy.

>>>himera

...mi to wygląda na Acoustic Energy AEGIS EVO 3 - dość drgoa konstrukcja bo 2 850 zł (cena katalogowa) choć można by wcisnąć tam tonsile efekt był by ten sam, a o ile tańszy ! :)

no teraz widze różnice musiałem sobie zdjęcie przypomnieć - przepraszam za błąd

[obrazekLUKASZ-273826_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.