Skocz do zawartości
IGNORED

Mam dosyc duzy problem (Technics)Pomocy!

Neddle[i]

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż chciałbym prośić o pomoc w sparawie pewnego gramofonu dostałem ostatnio adapter

firmy Technics model :DC servo Automatic Turntable System SL - j11.

Jest ładny i ogólnie wszystko wyglada dobrze płyta sie kręci ramię sie opuszcza ale nie ma muzyki

Dlatego ze nie ma igly System w jakim jest montowana wkładka czy igła nie wiem jest Typu (T4P)

Chciałbym sie zapytac drodzy forumowicze jaki rodzaj igły tzn. Firma i model igły pasowałby do tego wejscia ,jest tam napisane p - 30 T4P Czytalem na forum ze mozna tam zamontowac ortofona ale nie jestem zbyt majętny wiec pytam czy istnieje jakas igła ktorą mogę zapodać do tej wkładki???lub tez gdzie ja kupić???

https://www.audiostereo.pl/topic/16225-mam-dosyc-duzy-problem-technicspomocy/

Kilka razy juz pisalem na ten temat.

Igle do wkladki EPC-P30 kupisz na niemieckim e-bay.de lub w wysylkowych sklepach internetowych. Te igly to zamienniki firmy Pfeifer. Alternatywa jest zamontowanie nowej wkladki typu T4P. Masz do wyboru w zaleznosci od zasobnosci portfela:

Shure M92E - tania, ale nie polecam - mialem ja kiedys

Seria wkladek OMP Ortofona - od OMP-3E (~100 PLN) do OMP-30 (~200 Euro)

Seria wkladek Grado Prestige w wersji T4P od Grado Black (~200 PLN) po Grado Gold

No i jest kilka modeli Audio-Technica w wersji T4P

Moja rada - unikaj najtanszych modeli. Lepiej dolozyc i kupic cos lepszego.

Dzieki za wszystko . Mam do was jeszcze tylko małe pytanie ostatnie ;)

czy ta :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

opcja nie bedzie zła.Nie wiem własnie czy ta igła będzie pasować..Lenin mówiłeś że zaminniki Pfeifera Sie nadają myślisz ze ta igła by pasowała??

Pozdrawiam Neddle

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja jeszcze Wysoka Izbo w sprawie formalnej. Wkladka piezoelektryczna to niekoniecznie ceramiczna. Wrecz przeciwnie, na oglol krystaliczna (krysztal soli Seignette'a, Rochella). Np. oslawiona Uf-50. A ceramiczna - gdzie bimorfy sa ze specjalnych spiekow to np. Uf-51. Na ogol ma gorsze parametry. Wszystkie one, tak samo ta z allegro maja igly szafirowe, sferyczne i wymagany duzy nacisk co oznacza szybkie zuzywanie plyt i trwalosc 100 godzin. Nie warto.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.