Skocz do zawartości
IGNORED

iFi Audio LAN iSilencer - Premiera!

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Dziś swoją premierę ma iFi Audio LAN iSilencer! LAN iSilencer to filtr sieciowy, którego zadaniem jest obniżenie poziomu szumu i zakłóceń sygnału. Jest to idealne rozwiązanie dla użytkowników korzystających z przewodowego połączenia LAN, pragnących zredukować zakłócenia w sygnale audio w swojej sieci.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapoznaj się z nowym LAN iSilencer w linkach poniżej!

Strona produktowa: 

Ukryta Zawartość

Film instruktażowy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez iFi Audio
https://www.audiostereo.pl/topic/161888-ifi-audio-lan-isilencer-premiera/

A na mnie się psy wiesza za promowanie izolacji galwanicznej 😉

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Koledzy z forum mówią, że każdy switch ma izolację galwaniczną w standardzie. Więc po co jeszcze  iFi Audio LAN iSilencer ?

Tak technicznie pytam.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A mnie zastanawia inna rzecz. A dokładniej polityka marki iFi audio.

Zaznaczę , ze sam posiadam klocki tej firmy, więc to nie żaden hejt tylko czysta ciekawość.

Czy to aby nie działa w ten sposób, ze wypuszczamy klocki , które potrzebują "wsparcia" w postaci dodatków jak ten z wątku aby to jako tako zagrało?Czy nie da się zaimplementować w klocuszku tych magicznych cudeniek?

iPufery, iSajlencery, iDefendery .... jak to jest, wytłumaczcie proszę.

20 godzin temu, Piopio napisał:

A na mnie się psy wiesza za promowanie izolacji galwanicznej 😉

No cóż, nie każdy to doceni 🙂 Dotychczasowe iSilencery zadowoliły tysiące użytkowników, myślę że z wersją LAN nie będzie inaczej dla użytkowników przewodowego LAN.

21 godzin temu, kwasior21 napisał:

Zaznaczę , ze sam posiadam klocki tej firmy, więc to nie żaden hejt tylko czysta ciekawość.

Czy to aby nie działa w ten sposób, ze wypuszczamy klocki , które potrzebują "wsparcia" w postaci dodatków jak ten z wątku aby to jako tako zagrało?Czy nie da się zaimplementować w klocuszku tych magicznych cudeniek?

Świetne pytanie. Urządzeń, o których wspomniałeś, można używać w systemach różnej maści, nie tylko w klockach od iFi, a że problem poziomu szumów z połączeń cyfrowych jest wszechobecny, produkty te mają z założenia bardzo spore grono odbiorców 🙂

19 godzin temu, przmor napisał:

Czy streamery iFi mają izolację galwaniczną na wejściu Ethernet?

Na ten moment moment nie jestem pewien. Jak tylko sytuacja się rozjaśni, wrzucę Ci tu odpowiedź.

1 godzinę temu, iFi Audio napisał:

Świetne pytanie. Urządzeń, o których wspomniałeś, można używać w systemach różnej maści, nie tylko w klockach od iFi, a że problem poziomu szumów z połączeń cyfrowych jest wszechobecny, produkty te mają z założenia bardzo spore grono odbiorców 🙂

Oczywiście masz w pełni racje, odpowiedz idealna lekko wymijająca.

Tylko, ja odnoszę się do klocuszków od ifi bo sam takie posiadam.

Według mnie to takie lekkie "zmuszanie" słuchacza do dodatkowego zakupu.

Podnieść cenę o powiedzmy kilka zlociszy i zaimplementować wspaniale "udogodnienia`' w klocku.

Grono nabywców od razu się powiększy ..... jak i respekt do firmy.....😂

20 godzin temu, kwasior21 napisał:

Oczywiście masz w pełni racje, odpowiedz idealna lekko wymijająca.

Tylko, ja odnoszę się do klocuszków od ifi bo sam takie posiadam.

Według mnie to takie lekkie "zmuszanie" słuchacza do dodatkowego zakupu.

Podnieść cenę o powiedzmy kilka zlociszy i zaimplementować wspaniale "udogodnienia`' w klocku.

Grono nabywców od razu się powiększy ..... jak i respekt do firmy.....😂

Wiele naszych autorskich rozwiązań trafia do urządzeń od razu, np. aktywny system redukcji szumów na wyjściu streamerów. Jednak nie wszystko da się zmieścić do środka w rozsądny sposób 🙂 Plus nie każdy klient oczekuje takich rozwiązań, niektórzy wręcz przeciwnie. Plus, jak wspominałem wcześniej, w formie zewnętrznej, mogą być one użytkowane z produktami innych marek.

W dniu 10.03.2023 o 17:01, MMB napisał:

Pewnie w ramach strategii marketingowej przyjdzie jeszcze czas na " Powered by iFi" w urządzeniach innych producentów

Póki co wystarczy, że jest w naszych 🙂 W jakich jeszcze chciałbyś to zobaczyć?

W dniu 28.02.2023 o 20:48, iFi Audio napisał:

Dziś swoją premierę ma iFi Audio LAN iSilencer!

Kiedy można  spodziewać się na polskim rynku w detalu? W USA już jest dostępny.

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

• 2 miesiące później...
W dniu 15.03.2023 o 10:10, (nie)przecietniak napisał:

Kiedy można  spodziewać się na polskim rynku w detalu? W USA już jest dostępny.

Jest już czerwiec, chciałem sobie sprawić prezent na dzień dziecka, a wciąż ani widu ani słychu…😔

• 2 tygodnie później...

Skoro na polskim i na europejskim rynku dystrybutorzy mają w nosie potencjalnych klientów zmuszony jestem do podania tego linku gdzie mozna kupić to urządzenie od ręki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

• 3 miesiące później...

Odświeżam temat. Czemu znika z polskiej dystrybucji? Okazał się niewypałem? Mam iUSB nano (który w połączeniu z Gustardem U16 chyba nic nie wnosi) i iTube 2 (który wnosi bardzo dużo). Miałem też sporo innych duperelek firmy a Gemini zostanie chyba ze mną na zawsze. Mam spore zaufanie i chciałby to kupić dla świętego spokoju (żadne pieniądze). Czemu znika? Ma wyjść może nowy model?

56 minut temu, Woodolec napisał:

Odświeżam temat. Czemu znika z polskiej dystrybucji? Okazał się niewypałem? Mam iUSB nano (który w połączeniu z Gustardem U16 chyba nic nie wnosi) i iTube 2 (który wnosi bardzo dużo). Miałem też sporo innych duperelek firmy a Gemini zostanie chyba ze mną na zawsze. Mam spore zaufanie i chciałby to kupić dla świętego spokoju (żadne pieniądze). Czemu znika? Ma wyjść może nowy model?

Za dużo zwrotów było i regały się uginaja od przepychu. A tak na serio, bardzo ciekawe , dlaczego ...;)

• 1 miesiąc później...
W dniu 1.03.2023 o 18:07, kwasior21 napisał:

Ja raczej myślę, że spece z AMR obserwują rynek i wyłuskują zaniedbania lub kompromisy. I oferują tam jakieś „wtyczki” za kasę nie wywołującą siwienia. Co więcej, są to przemyślane konstrukcje i zazwyczaj wiele wnoszące. Mam: ITube 2, iUSB nano, Gemini, iPurifier USB i parę iPowerów. Wcześniej miałem kilka innych zabawek (iDSD nano, iDAC micro, itp. ), wszystkie warte ceny. Każda z tych rzeczy poprawia to, czego nie zrobiła fabryka.

5 minut temu, Woodolec napisał:

Ja raczej myślę, że spece z AMR obserwują rynek i wyłuskują zaniedbania lub kompromisy. I oferują tam jakieś „wtyczki” za kasę nie wywołującą siwienia. Co więcej, są to przemyślane konstrukcje i zazwyczaj wiele wnoszące. Mam: ITube 2, iUSB nano, Gemini, iPurifier USB i parę iPowerów. Wcześniej miałem kilka innych zabawek (iDSD nano, iDAC micro, itp. ), wszystkie warte ceny. Każda z tych rzeczy poprawia to, czego nie zrobiła fabryka.

Ja to wszystko rozumiem. Tylko policz teraz ile kosztują te dodatki do sprzeciora i sam zdecyduj czy nie było warto poszukać pełnowartościowego sprzętu w podobnej kasie. 

52 minuty temu, kwasior21 napisał:

Ja to wszystko rozumiem. Tylko policz teraz ile kosztują te dodatki do sprzeciora i sam zdecyduj czy nie było warto poszukać pełnowartościowego sprzętu w podobnej kasie. 

Sęk w tym, że nie. Nawet bardzo drogie sprzęty są robione tak, że nie uwzględniają tych pierdółek. A co ze starszymi sprzętami? Gdy nie słyszano jeszcze o „galwanicznej izolacji” nie tylko LAN ale nawet USB? Poza tym nie lepiej wybrać sprzęt, którego brzmienie Ci pasuje? Zamiast sprawdzać, czy w środku ma skuteczny iSilencer? W ogóle jesteś sam w stanie ocenić, jak skonstruowany jest tor np. we wzmacniaczu lub streamerze? To takie utopijne gadanie w stylu: „powinno”. Powinno ale nie jest. Poprawiasz to co masz a nie wymieniasz na jakieś mityczne „kompletne”.

Edytowane przez Woodolec
16 minut temu, Woodolec napisał:

Sęk w tym, że nie. Nawet bardzo drogie sprzęty są robione tak, że nie uwzględniają tych pierdółek. A co ze starszymi sprzętami? Gdy nie słyszano jeszcze o „galwanicznej izolacji” nie tylko LAN ale nawet USB? Poza tym nie lepiej wybrać sprzęt, którego brzmienie Ci pasuje? Zamiast sprawdzać, czy w środku ma skuteczny iSilencer? W ogóle jesteś sam w stanie ocenić, jak skonstruowany jest tor np. we wzmacniaczu lub streamerze? To takie utopijne gadanie w stylu: „powinno”. Powinno ale nie jest. Poprawiasz to co masz a nie wymieniasz na jakieś mityczne „kompletne”.

Ja dobieram sprzęt na ucho. A raczej dobierałem jak goniłem królika. Zen dac signature zbierał zakłócenia z całej mojej ulicy. Czasem mi się wydawało, że słyszałem w słuchawkach suszarkę pani Kazi z domu obok 😂😂i tera tak. Przydałoby się dokupić kilka ulepszaczy a później oddać je przy sprzedaży za ułamek ceny. Tak to się nie będziemy bawić. 

A teraz anomalia. Uwaga. Ifi go blu gra u mnie lepiej niż zen dac razem z zen can. Popatrz na ceny klocków. To jak to w końcu jest? 

Błędne koło się to zwie i oczywiście towarzyszy pytanie „ a może by tak ….”😉😂

• 2 tygodnie później...
W dniu 15.11.2023 o 18:59, kwasior21 napisał:

Ja dobieram sprzęt na ucho. A raczej dobierałem jak goniłem królika. Zen dac signature zbierał zakłócenia z całej mojej ulicy. Czasem mi się wydawało, że słyszałem w słuchawkach suszarkę pani Kazi z domu obok 😂😂i tera tak. Przydałoby się dokupić kilka ulepszaczy a później oddać je przy sprzedaży za ułamek ceny. Tak to się nie będziemy bawić. 

A teraz anomalia. Uwaga. Ifi go blu gra u mnie lepiej niż zen dac razem z zen can. Popatrz na ceny klocków. To jak to w końcu jest? 

Ja mam DAC Chord Mojo 2 + iFi defender.. może trochę nie w temacie, bo chcę napisać czy mi się dźwięk poprawił i TAK dżwięk jest taki wygładzony, aksamitny, bez jaj Panowie ale coś tam wnosi, zakłóceń nie mam ale tak jak piszesz kwasior21 wywalać na mojego DAC 2.5 koła i że jeszcze trzeba do tego dawać silencery, defendery aby poprawa w muzyce była, no bo jest tyle tylko, że nie adekwatna do ceny tego ustrojstwa (za iFi defendera dałęm 250zł)

• 2 tygodnie później...
W dniu 15.11.2023 o 18:59, kwasior21 napisał:

Tylko dlaczego masz „oddawać w cenie”? Czy gdy kupujesz np. DAC, to iUSB traci automatycznie wartość? Albo LAN iSilencer? Albo iTube? Albo Gemini? Nie wiem, jak ty sobie mistycyzujesz ten sprzęt (pewnie nie miałeś z takimi dodatkami do czynienia) ale najmniej rotują u mnie właśnie dodatki. iTube w 2 wersjach mam już z 6 lat. To samo z Gemini i iUSB. Teraz czekam na przesyłkę iSilencera. I pewnie też zostanie u mnie do rozpadu. Właśnie spojrzałem na drugi komputer i tam iPurifier. Też pewnie z 6 lat. Widać, że nie rozumiesz i nie poznałeś funkcji. One zawsze coś dają, z każdym sprzętem.

Godzinę temu, Woodolec napisał:

Tylko dlaczego masz „oddawać w cenie”? Czy gdy kupujesz np. DAC, to iUSB traci automatycznie wartość? Albo LAN iSilencer? Albo iTube? Albo Gemini? Nie wiem, jak ty sobie mistycyzujesz ten sprzęt (pewnie nie miałeś z takimi dodatkami do czynienia) ale najmniej rotują u mnie właśnie dodatki. iTube w 2 wersjach mam już z 6 lat. To samo z Gemini i iUSB. Teraz czekam na przesyłkę iSilencera. I pewnie też zostanie u mnie do rozpadu. Właśnie spojrzałem na drugi komputer i tam iPurifier. Też pewnie z 6 lat. Widać, że nie rozumiesz i nie poznałeś funkcji. One zawsze coś dają, z każdym sprzętem.

Dokładnie jest tak jak piszesz. Nie rozumiem funkcji tych dodatków. W zasadzie to nie chce zrozumieć. 🤷‍♂️😉

4 minuty temu, kwasior21 napisał:

Dokładnie jest tak jak piszesz. Nie rozumiem funkcji tych dodatków. W zasadzie to nie chce zrozumieć. 🤷‍♂️😉

No to mamy protokół rozbieżności. Nie wiesz ale wątpisz. I nie chcesz sprawdzić, za to chcesz się wypowiedzieć. Ja wiem i sprawdziłem. Twoja strata, choć co z oczu to z serca.

17 minut temu, Woodolec napisał:

No to mamy protokół rozbieżności. Nie wiesz ale wątpisz. I nie chcesz sprawdzić, za to chcesz się wypowiedzieć. Ja wiem i sprawdziłem. Twoja strata, choć co z oczu to z serca.

Nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi powiewającej sarkazmem. Ale nic się nie stało. 😉

27 minut temu, kwasior21 napisał:

Nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi powiewającej sarkazmem. Ale nic się nie stało. 😉

Masz rację, nic się nie stało. Polacy, nic się nie stało! To takie polskie: „g*wno wiem ale muszę się wtrącić do dyskusji” 🙂 Mam do Ciebie jedno pytanie: co sprawiło, że uznałeś że chcę byś tak spektakularnie nic nie wniósł do tej dyskusji? Co w moim poście sprowokowało Cię do tego pustego pierniczenia na temat o którym nie masz zielonego pojęcia? Serio, jestem ciekaw. To musi być potwornie ciężka praca. Tematów, które znasz jest jakieś 10000 razy mniej niż tych, na których się nie znasz, z którymi się nie zetknąłeś. Nie dasz rady oblecieć wszystkich. Jak je wybierasz? Dlaczego akurat mój wpis? Nie łatwiej byłoby zająć się czymś, z czym się zetknąłeś?

Edytowane przez Woodolec
4 minuty temu, Woodolec napisał:

Masz rację, nic się nie stało. Polacy, nic się nie stało! To takie polskie: „g*wno wiem ale muszę się wtrącić do dyskusji” 🙂 Mam do Ciebie jedno pytanie: co sprawiło, że uznałeś że chcę byś tak spektakularnie nic nie wniósł do tej dyskusji? Co w moim poście sprowokowało Cię do tego pustego pierniczenia na temat o którym nie masz zielonego pojęcia? Serio, jestem ciekaw. To musi być potwornie ciężka praca. Tematów, które znasz jest jakieś 10000 razy mniej niż tych, na których się nie znasz, z którymi się nie zetknąłeś. Nie dasz rady oblecieć wszystkich. Jak je wybierasz? Dlaczego akurat mój wpis? Nie łatwiej byłoby zająć się czymś, z czym się zetknąłeś?

Napiszę tak. Tylko bez obrazy. Dej se siana. Szukasz tam gdzie nie powinieneś a zarazem podążasz w złym kierunku. Na tym kończę ten wątek. 

• Pokaż nowe odpowiedzi