Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL Family

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...
W dniu 29.02.2024 o 20:20, jkrauz napisał:

Dołączę na dłużej do rodziny tidal hifi plus.

Jeśli aktualne zapraszam do mnie.

W dniu 4.03.2024 o 20:52, wichrowaty napisał:

Również szukam miejsca w rodzinie Tidal Hi-fi Plus 

Jeśli aktualne zapraszam do mnie.

W dniu 7.01.2024 o 16:23, scalaczek napisał:

Cześć, chętnie dołączę do tidal family plus 🙂 proszę o wiadomość priv.

Posiadam jeszcze 1 slot do Tidal Family Plus zapraszam

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
W dniu 1.03.2023 o 21:31, Wuelem napisał:

A zdajecie sobie sprawę, że to jest zwykłe złodziejstwo?

A potem, że artyści w streamingu nie zarabiają.

Wstyd na całe FORUM!

Przypomniał mi się film z Sean Penn "Wszyscy ludzie króla". Jak się burak sam nie zatroszczy o siebie, to nikt nie zatroszczy się o buraka 🙂 A zatem niech artyści troszczą się o siebie, a ja burak też będę troszczył się o siebie 🙂 

Co do zarobków artystów ze , streamingu , płyt itp , nie będę tu szachował danymi bo nie znam dokładnych szacunków , ale tak naprawdę zawsze tzw główny zarobek był z koncertów a nie z płyt , tu raczej wytwórnie , pośrednicy i cały ten kram . Co streamingu , dzielenia to uważam że jeśli można to jest ok , dziś tidal czy Spotify ma narzędzia aby zweryfikować na podstawie geolokalizacji czy innych bajerów czy to aby pakiet rodzinny czy koleżeński , poza tym po co te pakiety? Ew boli to tych co płacą 3 razy drożej . A jeszcze jeden temat co sądzicie o Qobuz ? Miałem przez chwilę testowo i uważam że mimo iż drożej to jest i lepiej , mniej więcej taki dysonans do Tidala jak Tidal do Spotify. Oczywiście nie na wszystkim ale jednak . Inna bajka że nawet gęste pliki nie zastąpią dobrego masteringu np Mofi na zwykłej płycie CD . 

Gdyby im to przeszkadzało to by to po prostu wyłączyli taka jest prawda. 

Ale że inni mają to ci też będą mieli. 

Wykonawcy czerpią kasę z koncertów z gadżetów sprzedawanych z ich logo z wszelkiego rodzaju eventów na których się pojawiają wywiadów i tak dalej. 

Płyta to jego baza, stąd go "znasz".

Rozpoznawalność daje takiemu piosenkarzowi czy piosenkarce także możliwość zarobków w inny sposób. 

Aktorstwo, itp

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
W dniu 1.03.2023 o 20:49, ferszcik napisał:

Kolega walczy w imieniu uciśnionych artystów. Myślę żeby zachował spokój ducha przeprowadzimy się do jednego domu i wtedy będzie prawdziwa subskrypcja "Family" 🙂

Czyżby od Tidala już był tylko krok do związków partnerskich (i to poligamicznych)? 😄 

W dniu 2.10.2024 o 21:06, q2q2q2 napisał:

Oczywiście nie na wszystkim ale jednak . Inna bajka że nawet gęste pliki nie zastąpią dobrego masteringu np Mofi na zwykłej płycie CD . 

Oj, racja! Z jaką przyjemnością mi się słucha "The Wall" z MoFi!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Aleś odkopał. Z tego co kiedyś czytałem, wykonawcy mają liczone od ilości odtworzeń. Jeżeli jest to prawda, dla nich to ryba, czy ktoś ma rodzinne, indywidualne czy triala za frytki. Ciekawe czy ci co krzyczą, nigdy nie kupili ruskiego pirata.

Edytowane przez J4Z

.

6 godzin temu, J4Z napisał:

Ciekawe czy ci co krzyczą, nigdy nie kupili ruskiego pirata.

Nie wiem jak oni, ale ja nigdy nie kupiłem ruskiego pirata. Ani żadnego innego. Nie po to są piraty, żeby je kupować. One są po to, żeby je ściągać. 😉 

Z Rutrackera oczywiście.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• 2 tygodnie później...
W dniu 5.01.2025 o 23:50, Beyor napisał:

Mam dwa wolne miejsca w Tidal Family (równy podział kosztów, żadnych prowizji). Osoby zainteresowane mogą napisać wiadomość.

Też szukam osób do Tidal Family, najlepiej na cały rok z góry (może być też zlecenie stałe 7zł na miesiąc jak się ktoś boi). Na tę chwilę wolne 3 miejsca. Osoby zainteresowane proszę o wiadomość prywatną.

W dniu 6.01.2025 o 12:10, J4Z napisał:

A jak nie było internetów?

Fajna sygnatura.

Pamiętam jak z bratem kupowalismy ruskie pirackie tłoczenia Deep Purple i Led Zeppelin 😄

Godzinę temu, stach_s napisał:

Pamiętam jak z bratem kupowalismy ruskie pirackie tłoczenia Deep Purple i Led Zeppelin 😄

Pamiętam: Liestnica na niebiesa 🤣

No i niezapomniana Kamanda Pinka Flojda 😂

"Tynk pożera dźwięk" 747

• 3 tygodnie później...

Tidal Family – 1 wolne miejsce, 10 zł/mies.

Cześć,

Mam jedno wolne miejsce w subskrypcji Tidal Family. Koszt to 10 zł miesięcznie. Chętnie udostępnię zainteresowanej osobie.

Płatność najlepiej BLIK/przelew. Jeśli ktoś jest chętny, zapraszam na priv.

Pozdrawiam!

• Pokaż nowe odpowiedzi