Skocz do zawartości
IGNORED

Rekomendacja kabla RCA do lampy.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

Poproszę o rekomendacje kabla RCA do lampy.

Na co dzień używam toru zbalansowanego używając kabli siltecha xlr z serii classic 550i. 

Ponieważ mój wzmacniacz wymaga serwisu, przez kilka najbliższych miesięcy korzystać będę ze wzmacniacza zastępczego Unison Research Simple Italy, który posiada jedynie wyjścia RCA 

Poszukuję kabla z rynku wtórnego z okolic 2.500 zł, długość 0.5m, aczkolwiek 0.75 -1m byłby mile widziany, ale wiadomo wraz z długością wzrasta cena. 

Kabel o szybkiej, detalicznej, przestrzennej sygnaturze , który trzyma w ryzach bas. 

Dzięki za podpowiedzi.

Maciej 

https://www.audiostereo.pl/topic/161177-rekomendacja-kabla-rca-do-lampy/
37 minut temu, Maciej Zadorozny napisał:

Witam, 

Poproszę o rekomendacje kabla RCA do lampy.

Na co dzień używam toru zbalansowanego używając kabli siltecha xlr z serii classic 550i. 

Ponieważ mój wzmacniacz wymaga serwisu, przez kilka najbliższych miesięcy korzystać będę ze wzmacniacza zastępczego Unison Research Simple Italy, który posiada jedynie wyjścia RCA 

Poszukuję kabla z rynku wtórnego z okolic 2.500 zł, długość 0.5m, aczkolwiek 0.75 -1m byłby mile widziany, ale wiadomo wraz z długością wzrasta cena. 

Kabel o szybkiej, detalicznej, przestrzennej sygnaturze , który trzyma w ryzach bas. 

Dzięki za podpowiedzi.

Maciej 

Teraz, Yankes napisał:

Dyskusja się może rozwinąć.

De gustibus non est disputandum

35 minut temu, Maciej Zadorozny napisał:

Posiadam i polecam: Harmonix HS 101 improved-s, do tego bardzo muzykalny, jak to harmonix😉

🇬🇧 Exposure with music in mind since 1974 🇬🇧 

2 hours ago, Yankes said:

Dzięki za link, ale mało wydaje się tam być konkretnych odpowiedzi, a sporo jakichś przepychanek słownych nie wnoszących niczego sensownego. 

Dyskusja się może rozwinąć.

2 hours ago, Cezary_58669 said:

Posiadam i polecam: Harmonix HS 101 improved-s, do tego bardzo muzykalny, jak to harmonix😉

Nie ma chyba nic w tej chwili dostępnego na rynku wtórnym, poza tym nie wiem czy do lampy harmonix jest dobrym rozwiązaniem. Mogę się oczywiście mylić, bo nigdy nie miałem z harmonixem do czynienia. Poszukam, dzięki 

Jest kilka Nordostów w budżecie - ale nie wiem, czy miałeś doczynienia z firmą ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

46 minut temu, Maciej Zadorozny napisał:

nie wiem czy do lampy harmonix jest dobrym rozwiązaniem.

Wszystkie w/w wczesniej cechy posiada i pozytywnych aspektow lampy nie ograniczy😉

🇬🇧 Exposure with music in mind since 1974 🇬🇧 

Poza samym kablem jako przewodnikiem warto zwrócić uwagę na wtyki, które są przy wszelkiego typu połączeniach w audio i nie tylko w audio bardzo ważne.

Mnie od wielu lat przekonały i nadal w codziennym użytkowaniu przekonują wtyki i gniazda WBT. Jest taki kabel: SILTECH ST-18 iQ 1m WBT110Cu. Można na niego zwrócić uwagę przy połączeniu źródła ze wzmacniaczem lampowym a szczególnie z takim na EL34 jak np.  Unison Research Simple Italy.

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

1 hour ago, audioburak said:

Jest kilka Nordostów w budżecie - ale nie wiem, czy miałeś doczynienia z firmą ...

Nordost TYR z pierwszej serii jest dostępny, i zastanawiam się czy byłby odpowiednim kablem. Czytałem jedynie że wcześniejsza seria i topowe modele nordosta, są precyzyjne, szybkie, ale w porównaniu z nową serią brakuje im trochę wypełnienia.  Znam Valhalle z systemu znajomego, ale w tym wypadku jest sporo poza moim budzetem.

Mam na oku wireworld gold eclipse serii 8. Poza tanim USB wireworld nigdy nie miałem okazji tej marki poznać. Gold eclipse to srebro, które w przypadku mojego bo siltecha się sprawdza, ale znowu nie wiem jak sie ma siltech do wireworld😒