Skocz do zawartości
IGNORED

Witajcie. Potrzebuję Waszej opinii na temat wzmacniacza integry

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu poszukuję optymalnej integry stereo. mam CA650A CA650R CA651. Tym razem szukam czegoś z innej bajki- wyższej półki pod względem separacji kanałów a nawet poszczególnych stref sceny, szczegółów soczystości basu zapasu mocy dla zestawów kolumnowych o mocy od 80 - 150 W rms.

Jeśli jest coś godnego uwagi do kwoty 3000zł prosił bym o wskazanie 

lubię niezawodność i prostotę a nawet ascetyzm jeśli tylko spowoduje ze sygnał będzie niezakłócony a sprzęt nie będzie produkował zakłóceń czy własnych efektów zakłócając odbiór. 

pomieszczenie wygłuszone odseparowane wielopoziomowo.

muzyka instrumentalna, elektroniczna koncerty, chóry, ale i pop lata 80-90 muzyka filmowa, jazz.

32 minuty temu, MarekBorcin napisał:

Od jakiegoś czasu poszukuję optymalnej integry stereo. mam CA650A CA650R CA651. Tym razem szukam czegoś z innej bajki- wyższej półki pod względem separacji kanałów a nawet poszczególnych stref sceny, szczegółów soczystości basu zapasu mocy dla zestawów kolumnowych o mocy od 80 - 150 W rms.

lubię niezawodność i prostotę a nawet ascetyzm jeśli tylko spowoduje ze sygnał będzie niezakłócony a sprzęt nie będzie produkował zakłóceń czy własnych efektów zakłócając odbiór. 

muzyka instrumentalna, elektroniczna koncerty, chóry, ale i pop lata 80-90 muzyka filmowa, jazz.

Kup jakiegoś Vincenta 227, wymień lampki na przyzwoite, kapcie Ci spadną, a kolumny wyrwie  z podstawek. Pamiętam z dawnych lat, że grało to kapitalną barwą i pazurem.

No, ale poza tym, to w tym dziale ludzie więcej wydają na interkonekty, więc nie spodziewałbym sie genialnych rad 😉

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

55 minut temu, MarekBorcin napisał:

Kup cokolwiek.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

• Moderatorzy
1 godzinę temu, MarekBorcin napisał:

Przeniosłem do zakładki start. 

Co do sprzętu to zainteresował bym się wzmacniaczem Creek 5350SE (do wyrwania w okolicach 3tys) do tego jako źródło Creek CD53. Kolumny np. Epos. 

-----------------

2 godziny temu, rochu napisał:

Kup cokolwiek.

Witaj. cokolwiek juz mam.  Na lampach się nie znam zupełnie. na końcówkach i preampach również. Dlatego integra. Faktycznie -  kategoria w tej cenie to raczej HI-FI. 

Dziękuję za strzał - Vincent czyli hybryda- rozważę.

Dziękuję za nawet , krótkie sugestie.

3 godziny temu, p0is0n napisał:

Kup jakiegoś Vincenta 227, wymień lampki na przyzwoite, kapcie Ci spadną, a kolumny wyrwie  z podstawek. Pamiętam z dawnych lat, że grało to kapitalną barwą i pazurem.

No, ale poza tym, to w tym dziale ludzie więcej wydają na interkonekty, więc nie spodziewałbym sie genialnych rad 😉

🙂 Ten vincent faktycznie prezentuje się zachęcająco. Rozumiem,że podany model mocno różni się od xindaka, bo zauważyłem ,że się go gdzies tam porównuje.  W tej chwili jak widzę brak jest go w sprzedaży z drugiej ręki, w okolicach ceny,którą podałem, ale liczę się z faktem ,że te lepsze klocki mogą być droższe. 

sprawdzę jeszcze zaproponowanego creeka5350SE.

Dziękuję.

A ja Ci polecę integrę Abrahamsen V2.0UP, jest chyba jedna wystawiona na OLX, u mnie ten wzmak gra od kilku miesięcy, i na chwilę obecną wygryzł Atolla IN200SE, który wydaje się z lekka mdły w porównaniu. To powinno być to czego oczekujesz, przynajmniej u mnie pojawiła się lepsza separacja elementów sceny, jakby jej poszerzenie wszerz i w głąb, bardziej czytelny bas no i jakaś magia nieopisywalna jest w tym brzmieniu obecnym, ponegocjuj cenę to będziesz bliżej budżetu, nie powinieneś się zawieść. 

Edytowane przez yesther
13 godzin temu, plastik1989 napisał:

Co do sprzętu to zainteresował bym się wzmacniaczem Creek 5350SE (do wyrwania w okolicach 3tys) do tego jako źródło Creek CD53. Kolumny np. Epos. 

Uważam, że to byłby idealny zestaw dla Ciebie, szczególnie z kolumnami Epos ES.

De gustibus non est disputandum

20 godzin temu, plastik1989 napisał:

Dzięki. poszukam czegoś w okolicy. choc najchętniej słuchał bym jak to się ma w sprawie rozdzielczości separacji.  W ocenach wypada dobrze.

7 godzin temu, yesther napisał:

A ja Ci polecę integrę Abrahamsen V2.0UP, jest chyba jedna wystawiona na OLX, u mnie ten wzmak gra od kilku miesięcy, i na chwilę obecną wygryzł Atolla IN200SE, który wydaje się z lekka mdły w porównaniu. To powinno być to czego oczekujesz, przynajmniej u mnie pojawiła się lepsza separacja elementów sceny, jakby jej poszerzenie wszerz i w głąb, bardziej czytelny bas no i jakaś magia nieopisywalna jest w tym brzmieniu obecnym, ponegocjuj cenę to będziesz bliżej budżetu, nie powinieneś się zawieść. 

Dziękuję za strzał. zupelnie nie znam tej marki. Trzeba mi się doinformować. 

41 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Roksan K2, albo wyższy starszy denon pma 2000.

Piotrek 

Z Roksana polecałbym Caspiana.

1 godzinę temu, Yankes napisał:

Z Roksana polecałbym Caspiana.

No ja też. Jestem fanem tej linii. Ale to nie ten budżet.

17 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Panowie, nawet jak zrobię wyprzedaż  garażową nerek to mi nie wystarczy. Zejdźmy na ziemię.

2 godziny temu, MarekBorcin napisał:

Panowie, nawet jak zrobię wyprzedaż  garażową nerek to mi nie wystarczy. Zejdźmy na ziemię.

E jakbyś sprzedał nerkę to byś kupił gryfona 🙂

Nie no oczywiście żartuję i tak jak mówię no ja wiem że to nie jest ten budżet

21 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Często warto dołożyć i mieć spokój na dłużej.

W dniu 23.01.2023 o 19:46, MarekBorcin napisał:

dla zestawów kolumnowych o mocy od 80 - 150 W rms.

Proszę napisać jakież to kolumny .

1 godzinę temu, Yankes napisał:

Często warto dołożyć i mieć spokój na dłużej.

Kiedyś tak myślałem. Niestety sprzęt ..a szczególnie robiony jednak taśmowo (w tych pieniądzach) nie jest wieczny i zakup któregoś do 3000 wiąże się w 50/50 z obowiązkiem kosztownej wymiany kondensatorów lub trafo czy wszystkiego na raz,  które mogą kosztować 1/3 takiej integry. 

21 minut temu, KALIBER napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziękuję. Oko zawiesiłem na vincencie a nawet bardziej na kandym. Dużo dobrych relacji.

16 godzin temu, KALIBER napisał:

Proszę napisać jakież to kolumny .

Na prawdę różne. Od takich za 500 zł ale raczej nie droższe niż 2000. Z lat 90tych i troszkę nowsze. Skupuję z rynku jak widzę, że zalegają i juz nikt ich nie chce. Heco, JBL, dynaudio, boston, Jamo, Wafle, Kenwood. A jak juz nie mam miejsca rozwalam pudla wyciągam elektrykę i znów jest miejsce 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mój caspiana M2 a to był model z 2 partii. Nie wymagał serwisu kondensatorów ani trafa. Jeśli dobrze pamiętam to selektor chyba robiłem. Albo coś w pre. Ale nie wyszło to drogo. Raczej standardowy serwis , przegląd oo tylu latach.

No ale nie katowałem go ..... Codziennie 🙂

zależy na ci trafisz. I jak używał poprzedni właściciel. 

10 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Mój caspiana M2 a to był model z 2 partii. Nie wymagał serwisu kondensatorów ani trafa. Jeśli dobrze pamiętam to selektor chyba robiłem. Albo coś w pre. Ale nie wyszło to drogo. Raczej standardowy serwis , przegląd oo tylu latach.

Mój M 1 także był bez problemowy.

W dniu 28.01.2023 o 11:34, Piotr Sonido napisał:

dokładnie tak... zależy od kogo kupujesz

5 godzin temu, MarekBorcin napisał:

dokładnie tak... zależy od kogo kupujesz

Ja akurat miałem sprawdzonego sprzedawcę bo go po prostu znałem. 

Piotrek 

W dniu 28.01.2023 o 22:16, Yankes napisał:

Mój M 1 także był bez problemowy.

Gdzie tak długo się podziewałeś Piotrze ?

W dniu 31.01.2023 o 17:56, Yankes napisał:

Gdzie tak długo się podziewałeś Piotrze ?

Pytasz mnie czy sam siebie?:)

Czy jescze kogoś innego?

🙂

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Pytasz mnie czy sam siebie?:)

Czy jescze kogoś innego?

🙂

Pytałem Ciebie.

43 minuty temu, Yankes napisał:

Pytałem Ciebie.

To skąd pytanie gdzie tak długo się podziewalem? Bo chyba nie rozumiem:(

Dawniej?

Zaczynałem pisać na tym forum i sąsiednim jako S4home ale potem kolega przejął to forum. Ja wiem z 3 lata temu. Więc ja pisałem 7, wystarczy. 😛

A teraz? No to staram się być regularnie. No chyba że coś mi wypadnie albo jestem po prostu zmęczony 🙂

22 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

To skąd pytanie gdzie tak długo się podziewalem? Bo chyba nie rozumiem:(

Dawniej?

Zaczynałem pisać na tym forum i sąsiednim jako S4home ale potem kolega przejął to forum. Ja wiem z 3 lata temu. Więc ja pisałem 7, wystarczy. 😛

A teraz? No to staram się być regularnie. No chyba że coś mi wypadnie albo jestem po prostu zmęczony 🙂

OK. rozumiem i pozdrawiam.

A z jakich okolic jesteś, i jak bardzo Ci się spieszy? Ja mam obecnie Cambridge Audio a500, Rotel RA-01 i od kilku dni Creek 5350se i robię sobie porównania. 

• Pokaż nowe odpowiedzi