Skocz do zawartości
IGNORED

Kef Q Infinity beta JBL Northridge ????

Pablo34

Rekomendowane odpowiedzi

Infinity beta 50 czy KEF Q5 -Q7, które wybrać ??? które zagrają lepiej???ewntualnie do wyboru mam JBL E 90 Northridge prosze o pomoc .......

[obrazekLUKASZ-270726_1.jpg] [obrazekLUKASZ-270726_2.jpg] [obrazekLUKASZ-270726_3.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-6669-100009487 1170265036_thumb.jpg

post-6669-100009488 1170265035_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/16105-kef-q-infinity-beta-jbl-northridge/
  • Redaktorzy

A z czym i gdzie toto ma zagrać? Wróżenie z fusów jakoś mi dzisiaj nie wychodzi. Przeczytaj (za zrozumieniem) regulamin forum, uzupełnij zakładkę "O mnie" wpisując własne preferencje muzyczno/soniczne oraz posiadany sprzęt, pomieszczenie etc.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

przepraszam ze nie podalem z jakim sprztem ma to zagrac a wiec bedzie to yamaha YAMAHA RXV 1500 (muza elektroniczna ,rock)do salonu okolo 27m2

Rowniez myslalem o B&W 604 ale na forum odradzaja w polaczeniu z yamahą

prosze rowniez doradzic na 27 m2 (salon ma polaczenia bez drzwi do sasiednich pomieszczen takze dzwiek bedzie sie roznosil na cale 100 metrowe mieszkanie)jaki sub....??chodzi o moc 150-200 a moze 500w ???

[obrazekLUKASZ-270774_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak widze kolumny ktore podalem jako produkt godzien mojej uwagi wielkiego zainteresowania nie wzbudzil na tym forum.:( Panowie co powiecie o kolumienkach "ANANCE" moze te wlasnie kol... bylyby odpowiednie ????

lub prosze podajcie ze swojego doswiadczenia jakie kolumienki sa odpowiednie do yamaszki RX-V 1500 aby mozna bylo chociaz czesc jej mozliwosci ukazac

[obrazekLUKASZ-271025_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj

Ja bym zaryzykował Kef Q5(7), do jamaszki które dosyć ostrawo grają powinny być OK.

Napewno odpada B&W

Avanca grają tak sobie ,troche tak bez serca.

To jest oczywiście moja opinia, najważniejsze to ODSŁUCH.

Pozdrawiam

mariusz.z

A gdzie w Yamaha jest ta ostrość ? Mam model 1300 i jakoś ostrości nie słyszę.

Czasami mam okazję słuchać yamahy z B&W i jest bardzo dobrze, co skłania mnie coraz bardziej do zakupu tych głośników.

Na 27m2 pokoj jaki subwoofer 100,250,300a moze 500w??Narazie beda grac w stereo np: JBL Northridge 90 i subwoofer a w pozniejszym terminie uzupelnie kolumny do kina domowego jeszcze nie wiem 5,1 lub 7,1

czy np:100 watowy wystarczy do napedzenia 27m2 czy rozgladnac sie za czyms mocniejszym np:400w??????????

Fr@ntz

co oznacza 6w wzmacniacz jestem nowy i sie nie znam ???

Bo w jednych sklepach doradzaja 100w gdzie indziej 250w a na forum czytalem ze sa maniaki co doradzaja 500w subwoofery i sam nie co na moj metraz wybrac ?

• Redaktorzy

6W oznacza, że przy wysokoskutecznych kolumnach nie potrzebowałbyś ani kilkusetwatowego wzmacniacza ani suba o podobnej mocy. W zupełności starczyłaby Trioda 300B i kolumny Avantgarde, Loth, Jadis etc.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.