Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja , mr DONKEY EARS  z racji swoich zalet to jest wielkich uszu i wspaniałych dżwięków które wydaje, zakładam taki klub ku uciesze wszystkich, i radochy dla siebie samego..

na początek anegdotka z niszy proaudio...

Pewien gitarzysta kilka razy strofoeał realizatora za to że nie zrobił mu takiego brzmienia jakiego sobie życzył, zirytowany podszedł do niegi i mówi, co ty GŁUCHY jesteś??

Na to zezłoszczony realizator, prosze mnie nie obrażać... tylko nie GŁUPI, tylko nie głupi...

Edytowane przez silver_sound
  • 1 miesiąc później...

Gramofon znam. A reszta? To naprawdę Radmor czy ktoś Photoshopem zamienił z Pioneer?

Stetryczali pamiętają takie zabawki?

Frfjde_WcAEEey4?format=jpg&name=900x900

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Ostatnie podrygi Radmora,niestety to już nie był czas na takie zabawki,rynek był juz zawalony taniochą z przedziału 500-700DM.

Takie coś miało sens w połowie lat 80-ch,a widoczny patefon to chyba GS 464.

• 1 miesiąc później...

Na czym się koncentrujemy?

..." Słownik synonimów słowa stetryczały

W niniejszym słowniku wyrazów bliskoznacznych języka polskiego dla słowa stetryczały znajduje się łącznie 118 synonimów. Synonimy te podzielone zostały na 17 różnych grup znaczeniowych."...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla przykładu:

" » stetryczały - w odniesieniu do osoby przygnębionej

» stetryczały - jako określenie kogoś nieszczęśliwego

» stetryczały - w kontekście czyjejś nieszczęśliwości

» stetryczały - w kontekście rozżalenia

» stetryczały - w odniesieniu do człowieka zasmuconego

» stetryczały - jako określenie kogoś markotnego

» stetryczały - w odniesieniu do kogoś będącego nie w sosie

» stetryczały - w kontekście cechy świadczącej o niezadowoleniu

» stetryczały - w kontekście frustracyjnym

» stetryczały - w kontekście człowieka w podeszłym wieku

» stetryczały - w odniesieniu do czyjegoś sędziwego wieku

» stetryczały - jako określenie kogoś podstarzałego

» stetryczały - w kontekście kogoś, kto zdziwaczał

» stetryczały - jako określenie człowieka dziwnego

» stetryczały - w kontekście kogoś zgrzybiałego

» stetryczały - w odniesieniu do kogoś podstarzałego

» stetryczały - jako pogardliwe określenie zniedołężniałego staruszka"...

Ukryta Zawartość

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

• 1 rok później...
W dniu 19.04.2023 o 14:11, piramidon napisał:

No własnie,na czym?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

W dniu 19.04.2023 o 14:11, piramidon napisał:

To było pytanie do założyciela tematu 

Temat jest niewygodny, bo audiofile in gremium nie najmłodsi są. Wygrywają na rynku muzycznym miłośnicy rapu i pol...cośtam w Polsce.

Edytowane przez piramidon

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Podobno sytuacja w USA wyglądała następująco:

spacer.png

54 minuty temu, piramidon napisał:

Podobno sytuacja w USA wyglądała następująco:

Ukryta Zawartość

Ale że country tak mało?
Nie wierzę.
Grupa,na której przeprowadzono badanie to chyba ta sama co CBOS bada.

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Hmmm .....Ciekawe ,Nie głupie .

================

Ale to skumają tylko osoby z sporym stażem jemy siem:) mające już dystans.

=================

Co robią audiofile ,a co robi reszta słuchając muzyki  ?

Audiofile ćwiczą uszy a inni ćwiczą biodra  .Kto z nich dłużej pożyje?

Są na forum ludzie co niewiedzą co to żarciki wiec to był żarcik.

--------------------------------

Czy usłyszałeś ten piekny pogłos pełen mikro dzwięków ? tak , unosił sie jak ryczała moja stara " ile wydałeś na te słuchawki?" .

Edytowane przez atmeg

---------------------------

Słuchawki audiofilskie 5000 zl . Plyn do plukania uszu 10 zł .

===================

Najlepsza płyta PF  , sam zespół -nie przyznajemy sie do tej płyty.

Całe sedno muzycznego światka .

Znajomy audiofil jest załamany. Dość ciężko przeszedł grypę. Doszło mu zapalenie uszu. Wyleczył się, choć to długo trwało. Obecnie to nawet zdecydował, że na grypę się zaszczepi, bo nie chce ryzykować takich dolegliwości po raz wtóry. Ma lat prawie siedemdziesiąt. Ale wracajmy do naszych baranów, jak to mówili starożytni Rzymianie.

Wykonano mu badanie słuchu, takie dokładniejsze, niż to standardowe. I wyszło mu, że w zasadzie nie słyszy nic powyżej 8 tys. Hertzów. A i to osiem to z osłabieniem jakichś trzech decybeli. Chyba będzie sprzedawał sporo kabli, podstawek antywibracyjnych, kondycjoner masy i parę innych sprzętów. Coś mi się zdaje, ze zbiera na wzmacniacz z korekcją barwy. Ja mu radzę Radmora, bo tam to "kontur" był...

Znajomy audiofil jest załamany. Dość ciężko przeszedł grypę. Doszło mu zapalenie uszu. Wyleczył się, choć to długo trwało. Obecnie to nawet zdecydował, że na grypę się zaszczepi, bo nie chce ryzykować takich dolegliwości po raz wtóry. Ma lat prawie siedemdziesiąt. Ale wracajmy do naszych baranów, jak to mówili starożytni Rzymianie.
Wykonano mu badanie słuchu, takie dokładniejsze, niż to standardowe. I wyszło mu, że w zasadzie nie słyszy nic powyżej 8 tys. Hertzów. A i to osiem to z osłabieniem jakichś trzech decybeli. Chyba będzie sprzedawał sporo kabli, podstawek antywibracyjnych, kondycjoner masy i parę innych sprzętów. Coś mi się zdaje, ze zbiera na wzmacniacz z korekcją barwy. Ja mu radzę Radmora, bo tam to "kontur" był...

Oslabienie o 3 decybele?

Nie, w tym wiku o wiele wiele wiecej

Ukryta Zawartość

IMG_4799.thumb.jpg.3160aaa8eedc2871f0f4e859176c6f59.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprawy nie załatwia proste podkręcenie potencjometru głośności bo naturalna z wiekiem utrata słuchu nie obejmuje wszystkich częstotliwości w tym samym zakresie. 🙂

Moje Soundcore badają mi słuch na kilku pasmach i na tej podstawie wprowadzają odpowiednią korekcję. 

Jeśli głupie chińskie słuchaweczki to potrafią, to dlaczego prawdziwy (i koszmarnie drogi) sprzęt audiosyfilityczny tego nie proponuje? Słyszałem o mikrofonach do korekcji pomieszczeń, ale co z właścicielem?

IMG_4799.jpg

Sprawy nie załatwia proste podkręcenie potencjometru głośności bo naturalna z wiekiem utrata słuchu nie obejmuje wszystkich częstotliwości w tym samym zakresie.
Moje Soundcore badają mi słuch na kilku pasmach i na tej podstawie wprowadzają odpowiednią korekcję. 
Jeśli głupie chińskie słuchaweczki to potrafią, to dlaczego prawdziwy (i koszmarnie drogi) sprzęt audiosyfilityczny tego nie proponuje? Słyszałem o mikrofonach do korekcji pomieszczeń, ale co z właścicielem?
IMG_4799.thumb.jpg.3160aaa8eedc2871f0f4e859176c6f59.jpg

Bo sa takie audiosyfility, ktore kazdemu wmowia, ze kazda korekcja to czyste zlo i unikaja galki korekcji basu i wysokich jak diabel swieconej wody
5 godzin temu, il Dottore napisał:

Które? Właśnie jestem przed wymianą posiadanych od dawna z zadowoleniem -  Soundcore live Q30.

Godzinę temu, piramidon napisał:

Które?

Liberty 3 Pro. GENIALNY dźwięk! Szukaj tych, nie kupuj Liberty 4 które nie mają głośników armaturowych.

1 minutę temu, il Dottore napisał:

głośników armaturowych.

Co to jest głośnik armaturowy?
Taki łazienkowy?
🙂

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

głośnik armaturow

Oj tam.
Chodziło o przetwornik armaturowy.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W dniu 3.09.2024 o 12:13, il Dottore napisał:

ale co z właścicielem?

Prawdziwy audiofil nie podlega# ani prawom fizyki, ani biologii. W polu jego działania zniesione jest prawo Ohma, krzywe Fletchera- Munsona i tym podobne pierdoły...

🤨

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.